מדריך לתייר – חצי האי ערב by Ido Caspi - Illustrated by עידו כספי, איתן כהן ואסף ברזילי - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

מדריך לתייר – חצי האי ערב

by

Artwork: עידו כספי, איתן כהן ואסף ברזילי

  • Joined May 2017
  • Published Books 3

ברוכים הבאים למדריך לתייר בחצי האי ערב.

בספר זה תוכלו למצוא מידע על חצי האי ערב, היכן כדאי לבקר כאשר אתם נמצאים בחצי האי ערב, על האיסלם שהיא הדת המרכזית בחצי האי ערב, על חיי השבטים בחצי האי ערב ועל המנהגים שלהם.

אנחנו ניתן לכם את המידע בצורה הטובה, המהנה ומעניינת שיתנו לכם את החוויה הטובה ביותר על חצי האי ערב.

מקווים שתהנו!

2

3

תיאור חצי האי ערב

חצי האי ערב הוא חצי אי אשר ממוקם בדרום-מערב אסיה, היא נמצאת מדרום לישראל. בחצי האי ערב ישנם תשע מדינות. שטחו של החצי האי ערב אינו קטן אך גם לא עצום שטחו קרוב לכ-  2.5 מיליון קמ”ר.

המדינות הנמצאות בחצי האי הן: קטר, ערב הסעודית, בחריין, כווית,עומאן, תימן ואיחוד האמירויות הערביות.

חצי האי ערב התפחה מאוד בשורים האחרונים על ידי בניית ערים מודרניות. בעשורים האחרונים גילו בחצי האי ערב כמות גדולה מאוד של נפט, לכן למדינות אשר נמצאות שם זרמה כמות כסף גדולה והכלכלה והאוכלוסיה

שם גדלה וצמחה.

קטר – המשטר הוא משטר מונרכי והאמיר שם הוא תמים בן חמד אאל ת’אני, עיר הבירה שלה היא דוחה, שטחה הוא 11,586 קמ”ר,אוכלוסייתה של קטר מוערכת ב-2 מיליון נפש, אך רק מיעוט קטן מתוכה, כ-15%, הם אזרחי המדינה, והיתר הם מהגרי עבודה.

ערב הסעודית – היא המדינה הגדולה ביותר בחצי האי ערב שטחה הוא 2.1 מיליון קמ”ר, המשטר במדינה הוא משטר מונרכי והשליט הוא המלך סלמאן בן עבד אל עזיז אאל סעוד, כלכלתה נשענת בעיקר על יצוא של נפט, עיר בירתה היא ריאד.

בחריין – עיר הבירה של בחריין היא מנאמה, המשטר בבחריין הוא מונרכיה חוקתית, המלך של בחריין הוא חמד אבן עיסא אל ח’ליפה, השטח של בחריין הוא 760 קמ”ר, כמות האוכלוסייה בבחריין היא 1,378,904 תושבים.

כווית – עיר הבירה של כווית היא כווית סיטי, המשטר בכווית הוא מונרכיה, האמיר של כווית הוא סבאח אל-אחמד, השטח של כווית הוא 17,818 קמ”ר, האוכלוסייה של כווית היא 2,832,776  תושבים.

עומאן – המשטר בעומאן הוא מונרכי והסולטאן שם הוא קבוס בין סעיד אל סעיד, שטחה הוא 309 קמ”ר, כמות האנשים בעומאן היא 3,355,262 נפש.

.תימן – המשטר בתימן הוא רפובליקני. נשיא המדינה הוא עבד רבו מנסור האדי. שטחה הוא כ- 527,968  קמ”ר ומספר תושביה הוא 27,392,779

איחוד האמירויות הערביות – הוא איחוד של שבע מדינות שהם: אבו דאבי, עג’מאן, דובאי, פוג’יירה,ראס אל-ח’ימה, שארג’ה ואום אל-קיוין. העיר הגדולה ביותר היא דובאי, עיר הבירה היא אבו דאבי, המשטר הוא מונרכיה פדרטיבית והנשיא הוא שייח’ ח’ליפה בן זאיד אאל נהיאן, שטחה הוא 83 קמ”ר ואוכלוסייתה היא כמעט שישה מיליון איש.

 

4

דגל קטר ותמונה של האזור –                                        תוצאת תמונה עבור דגל קטאר    תוצאת תמונה עבור קטאר

 

דגל ערב הסעודית ותמונה של המקום –                                    תוצאת תמונה עבור ערב הסעודית     תוצאת תמונה עבור ערב הסעודית

 

דגל בחריין ותמונה של המקום –                                           תוצאת תמונה עבור דגל בחריין             תמונה קשורה

 

דגל כווית ותמונה משם –                                                 תוצאת תמונה עבור כווית            תוצאת תמונה עבור כווית סיטי

 

דגל עומאן ותמונה משם –                                                תוצאת תמונה עבור עומאן                תוצאת תמונה עבור עומאן

 

דגל תימן ותמונה משם –                                                  תוצאת תמונה                     תוצאת תמונה עבור תימן

 

דגל איחוד האמירויות הערביות ותמונה של המקום –                    תוצאת תמונה עבור דגל איחוד האמירויות            תוצאת תמונה עבור איחוד האמירויות

5

מנהגי חצי האי ערב

דתם של רוב אוכלוסיית חצי האי ערב היא הדת המוסלמית לכן רוב מנהגי חצי האי הערב הם מנהגים מוסלמים.

חמשת מנהגי הדת המוסלמית (חמשת מצוות היסוד של האיסלאם) הם: העדות – א -שהאדה,  התפילה – א – סלאת, הצדקה – א-זכאת, הצום – א-סום והעלייה לרגל – אל-חג ‘.

העדות – א – שהאדה: כל מוסלמי מצהיר על אמונתו בדת המוסלמית כאשר הוא צריך לומר את המשפט: אשהד אן לא אלה אלא אללה ומחמד רסול אללה “. שזה אומר אני מעיד כי אין אלוהים מבלעדי אללה ומוחמד הוא שליחו של אללה. הצהרתם של המוסלמים מורכבת משני חלקים: בחלק הראשון צריך המוסלמי להאמין בקיומו של אל אחד בלבד.

בחלקו השני של ההצרה המוסלמי צריך המוסלמי להכיר בהיות מוחמד שליחו של האל. כל מוסלמי חוזר על הצהרה זו פעמיים ביום , מי שלא עושה זאת נחשב למישהו שנטש את דת האסלאם .

התפילה – א – סלאת: כל מוסלמי חייב להתפלל חמש פעמים ביום : בבוקר , בצהריים , במנחה ובמעריב ולילה. המוסלמי יכול להתפלל היכן שרק ירצה. הקריאה לתפילה נעשית על ידי המואזין מצריח המסגד . על המוסלמים  לרחוץ רגליים , ידיים ופנים לפני כל תפילה ורק לאחר מכן הם יכולים להתחיל בתפילה . התפילה כוללת את העדות ואת הפרק הראשון של הקוראן שהוא ספר הקודש של המוסלמים. כאשר הם מתפללים, תוך כדי התפילה הם משלבים התכופפות , השתחוות ונגיעת המצח באדמה . תנועות הגוף הן דבר חשוב בתפילה מכיוון שהן מבטאות את כניעותו של האדם לפני האל. את תפילת הצהריים של יום שישי חייב המוסלמי להתפלל בציבור ביחד עם לפחות ארבעים גברים.

הצדקה – א-זכאה: המוסלמים צריכים להטהר מחומריות ולהוכיח את אמונתם לאל.           על המוסלמי לתרום מכספו לצדקה לפחות פעם בשנה . הם נותנים את הכספים שאספו לנזקקים , כגון עניים , אלמנות ויתומים.  לעוסקים בעבודת האל. להפצת האמונה. וכאשר יש מלחמה לוקחים את כספי הצדקה ומשחררים איתם שבויים. בשביל המוסלמי , הצדקה היא חלק מהאמונה באל ומהקפדה על קיום המצוות.

הצום – א-סום: כאשר מגיע החודש התשיעי בלוח השנה המוסלמי מתחיל חודש הרמדאן, במהלך כל החודש המוסלמים חודש זה מציין את זה שמוחמד קיבל מן השמיים את הקוראן. הצום נמשך מהזריחה עד השקיעה , כל עוד חשוך בחוץ למוסלמים מותר לאכול. כל מוסלמי ומוסלמית חייבים להתחיל לצום מגיל שבע . הצום נועד לבטא תשובה , חרטה על חטאים , שליטה עצמית , התקרבות לאל וניסיון להרגיש את סבלם של העניים ולהזדהות אתם . הצום נגמר בעיד אל-פיטר שהוא החג שמסמל את הפסקת הצום , הוא נמשך שלושה ימים .
העלייה לרגל – אל-חג’: כל מוסלמי אשר בריא בגוף ובנפש חובה עליו לקיים את מצוות העלייה לרגל לכעבה שבמכה לפחות פעם אחת בחייו . הכעבה היא

מבנה קדוש למוסלמים הנמצא במכה שבערב הסעודית. סביב הכעבה עומד מסג’ד אל-חראם, המסגד הקדוש ביותר באסלאם. הכעבה היא גם הכיוון אליו פונים המאמינים בזמן התפילה. בתוך הכעבה יש את האבן השחורה שהיא אבן הנמצאת בפינה המזרחית של מבנה הכעבה המוסלמים מתייחסים אליה כאל שריד מקודש אסלאמי.

 

תחילת הטקס היא בכעבה שבמכה. אך לפני כן המוסלמים צריכים להיכנס למצב של קדושה, הם מטהרים, לובשים בגדים לבנים חלקים והבנות מורידות את כיסויי הראש שלה. על המוסלמים לעלות לרגל כאשר הם יחפים או עם סנדלים.

לאחר מכן כל המוסלמים אשר באים, מקיפים את הכעבה כ- 7 פעמים ואז באים לנשק את האבן השחורה. בסופו של החג חוגגים את חג הקורבן שנמשך ארבעה ימים.

 

6

העדות – א – שהאדה:                             תוצאת תמונה עבור העדות א שהאדה

 

התפילה – א – סלאת:                              תוצאת תמונה עבור תפילה במסגד

 

הצדקה – א-זכאה:                                    תוצאת תמונה עבור א זכאת

 

הצום – א-סום תמונה של הארוחה בלילה:          תוצאת תמונה עבור מצוות הצום

 

העלייה לרגל – אל-חג’:                                הכעבה בעיר מכה. מצוות החג' מתחילות היום

 

7

חיי השבטים

תנאי הטבע הקשים בחצי האי ערב:

חצי האי ערב הוא אזור מדברי, ותנאי האקלים בו קשים : במשך שעות היום שורר באזור חום כבד, ובלילה קור כבד. אין הרבה מקורות מים באיזור, אדמות החול והטרשים אינם טובים לעיבוד חקלאי, ויש בהם שטחי מרעה מועטים.

תנאי הטבע בחצי האי ערב משפיעים על השבטים:

 

התושבים בחצי האי ערב חיו בשבטים. רובם היו שבטים נודדים, ומעט היו יושבי קבע בנאות מדבר ובערים . נוסף על קשיי האקלים היו לתושבי המדבר סכנות רבות ובהן פשיטות, התנפלויות ומעשי שוד של בני שבטים עוינים . בני המדבר היו זקוקים להגנה ומפני שלא היו בתי משפט ואדם כלשהו שיפקח על המתרחש, הגנו בני המשפחה אלה על אלה. כך התפתח קרב בין בני השבטים שלפי המנהג קרובי הנרצח חייבים לנקום את מותו על ידי פגיעה ברוצח או בבני משפחתו. מנהג זה נקרא גאולת דם. חששם של בני השבטים מפני גאולת הדם הרתיע מביצוע מעשי הרג, ובזכות המנהג היה אפשר לשים סוף לנקמה ולסכסוך בלי אלימות, באמצעות טקסי פיוס. הודות להתמודדות עם סכנות רבות העריכו בני השבטים את אומץ הלב והנאמנות.

הקשיים במדבר הובילו גם להתפתחותו של מנהג הכנסת האורחים. בני השבטים נהגו לארח בנדיבות את עוברי האורח הזרים ודאגו לשלומם ולביטחונם בזמן ששהו יחד איתם. לדוגמה: בני השבטים היהודיים שחיו בח’יבר  לא נעלו בלילות את שערי בתיהם, כדי שהעוברים בדרך יוכלו להיכנס לבתיהם ולהתמקם בו בבטחה.

 

כל שבט מאמין בדתות ובאמונות שונות:

רב השבטים בחצי האי ערב היו עובדי אלילים, אך היו בהם גם שבטים של יהודים ושבטים של נוצרים. בני השבטים עובדי האלילים נהגו לערוך טקסים מיוחדים לכבוד האלילים הקדושים להם, וכמו שבטים במקומות אחרים הם האמינו בקדושתם של עצים ומעיינות ובקיומם של רוחות ושדים. כמה מהם האמינו גם באללה (אל עליון) ובאלילים השייכים לו. לאללה היה מקודש האתר החשוב ביותר בחצי האי ערב , הכעבה שבעיר מכה.

8

תוצאת תמונה עבור אוהל בדואי

9

היכן כדאי לבקר

בחצי האי ערב יש שפע של מקומות שכדי לבקר בהם! הנה כמה מהם:

  1. אם אתם בחצי האי ערב ונמצאים באזור ערב הסעודית כדי לכם לעלות למכה ולבקר ב”כעבה”, מבנה גדול הדומה לקובייה שחורה שקדושה למוסלמים. האווירה במקום היא אווירה קדושה. כל המוסלמים חייבים להגיע לכעבה לפחות פעם אחת בחייהם. כאשר הם מגיעים לכעבה עליהם לגעת בה ולהסתובב סביבה 7 פעמים נגד כיוון השעון. מצווה זו נקראת מצוות החג’.
  1. אם אתם כבר ליד הכעבה, כדי לכם לבקר במסגד “מסגד אל חרם” המסגד הקדוש ביותר באסלאם. המסגד גדול מאוד והוא יכול להכיל עד 820,000 אנשים. שטחו של המסגד הוא 356,800 מ”ר. המסגד מכונה כ אל חרם א שריף.
  1. אנו ממליצים לכם לבקר במדבר “רובע אל חלי”. המדבר נחשב למדבר החולות הגדול בעולם ואנו בטוחים שזה משהו שלא הייתם רוצים לפספס. אך אם אתם מבקרים במקום אל תשכחו לקחת הרבה מים ולהתלבש בהתאם כי מזג האוויר שם מאוד חם.
  1. תוכלו גם לבקר בריאד, בירת ערב הסעודית, שוכנת במזרח המדינה, בסמוך לרצועת דהנה. מומלץ לבקר במוזיאון של ריאד, המוקדש להיסטוריה ולארכיאולוגיה של האזור. בארמון מוראבה. ובמוזיאון של אוניברסיטת המלך סעוד, המציגה ממצאים ארכיאולוגיים מחפירות שערכו חוקרי האוניברסיטה.
10

הכעבה – תוצאת תמונה עבור הכעבה

 

מסגד אל חראם – תמונה קשורה

 

מדבר רובע אל חלי – תוצאת תמונה עבור מדבר סהרה

 

בירת ערב הסעודית ריאד – תוצאת תמונה עבור ריאד

11
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content