ספרון זה מוגש לכם כשירות חינמי מטעם אתר www.Ourboox.com ומחבר הספר. באתר תוכלו למצוא למעלה מ-55 אלף ספרים, אתם מוזמנים להיכנס אליהם, לקרוא ואפילו ליצור ספרים משלכם. והכל, כמובן, בחינם.
מוטרדים? אז תשאלו!
אתם חוששים שיש לכם ריח רע מהפה? הכי פשוט זה לבקש עזרה מבן משפחה. כל אחד מאתנו סובל מדי פעם מהתופעה. אם זה לעתים קרובות, אדם קרוב לא יתבייש לומר לכם את האמת.
אם הוא יאמר שאין ריח – אז אין סיבה לדאגה.
ואם יש – תבקשו ממנו לבדוק האם הריח נובע מהאף או מהפה.
אם הריח נובע מהאף – תקבעו תור למומחה אף אוזן וגרון. אם הריח נובע מהפה, נסו את הטיפים הבאים.
הקפידו על ארוחת בוקר מזינה ועשירה
ברוב המקרים, הריח הרע נובע מהלשון. הלשון שלנו מחורצת בסדקים קטנים, ואלה מציעים קרקע להתפתחות רובד חיידקים.
אחת הדרכים הטובות ביותר לנקות את הלשון היא אכילה של מזונות ששוטפים את הרובד החיידקי מהלשון. למשל סלט, אגוזים או לחם עשיר בדגנים (ובנוסף זה גם בריא).
אנשים שיוצאים בבוקר מהבית לפני שהספיקו לאכול, סביר להניח שיסבלו יותר מריח רע מהפה. זאת לעומת אלה שהספיקו לאכול ארוחת בוקר מזינה ועשירה.
שטיפה במי פה
שטפו את הפה בנוזל אנטי-בקטריאלי לפני השינה.
במהלך הלילה, גופנו מייצר מעט מאוד רוק, דבר שגורם לפה להתייבש ולהתפתחות רובד של חיידקים. החיידקים מתפרקים לחלבונים ואלה יוצרים ריח רע. בבוקר אנחנו מתעוררים עם ריח רע מהפה.
שטיפה במי פה אנטי-בקטריאליים איכותיים (תבקשו מרופא השיניים שלכם שימליץ לכם על מוצר), ממש לפני השינה, תמנע התפתחות רובד חיידקים בפה במהלך הלילה.
לפני מספר שנים פיתחתי מוצר הבנוי משתי שכבות של נוזל, שיש לערבבו לפני השימוש ואז לגרגר. המוצר נמכר במדינות רבות תחת שמות שונים. הוא נטול אלכוהול (לדעתי עדיף) ואפשר אפילו לראות את רובד החיידקים הנשטף ברוק, כשיורקים לכיור.
שטיפת הפה והשיניים חשובה מאוד, אך לא פחות מזה חשוב לגרגר (מבלי לבלוע) ולשטוף גם את החלק האחורי של הלשון. זאת משום שהריח הרע ביותר מגיע מחלקה האחורי של הלשון ואזור הלוע.
את המוצר תוכלו למצוא בבריטניה תחת המותג Dentyl Active,בארצות הברית תחת השם Colgate Total Advanced Dental Care mouthwash, בדרום אמריקה – Colgate ובישראל – Orbitol.
חיטוי מהיר בכלורהקסידין
ישנם מוצרים דומים להיגיינת פה, בכמה מדינות, שבמרכיבים שלהם מצוי החומר כלורהקסידין בריכוז של 0.2%. הכלורהקסידין הינו חומר חיטוי חזק ויעיל, אך אינו מומלץ לשימוש לתקופה ארוכה.
עם זאת, הוא יש לו יעילות רבה בטיפול בריח פה, כשמשתמשים בו כשבוע ימים. תוכלו לשאול בן משפחה האם הריח נחלש או נעלם לחלוטין, וזה ייתן לכם מושג האם מקור הריח הוא אכן חלל הפה.
מומלץ לבקש אישור מרופא השיניים לשימוש במוצר. אם מתפתחת צריבה בפה יש להפסיק את השימוש במוצר.
נסו להימנע ממצב של יובש בפה
ריח רע מהפה מתגבר כשהפה יבש. קיימות סיבות רבות ליובש בפה, העיקרית היא שלא אכלנו. אם הפה שלכם יבש, הקפידו לשתות מים בכמות מספקת במהלך שעות היום.
תוכלו ללעוס מסטיק נטול סוכר למשך שלוש ארבע דקות (כיום אפשר למצוא מסטיקים שמפחיתים את רמת החומציות בפה, ואפילו מסייעים לסילוק חיידקים). לעיסה של מסטיק תייצר רוק שינקה את חלל הפה.
תזונה
מזונות המכילים חלבונים עלולים ליצור ריח רע מהפה, משום שחלבונים מתפרקים על ידי חיידקים – פעולה שיוצרת ריח רע. מדובר על מאכלים כגון בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב.
גם אלכוהול עלול לגרום לריח רע מהפה. אלכוהול מייבש את חלל הפה, וחיידקים ופטריות מפרקים אותו לגזים שונים שמפיצים ריחות רעים.
נוכחות של שום, בצל ותבלינים אחרים נותרת בחלל הפה למשך שעות רבות ותורמת לריח רע.
קפה עשוי לייבש את הפה ולתרום לריח פה.
לפחות מחקר אחד מצא קשר בין השמנת יתר לריח רע מהפה.
שימוש בחוט דנטלי
לפחות מחקר אחד הוכיח כי אלה שמשתמשים בחוט דנטלי סבלו פחות מריח פה מאשר אלה שלא.
למדו כיצד להשתמש בחוט דנטלי, תבקשו מרופא השיניים שידגים לכם שימוש נכון.
הקפידו להעביר חוט דנטלי במיוחד בין השיניים האחוריות בסוף כל שורה.
שימוש בחוט דנטלי עוזר לא רק לסלק שאריות מזון התקועות בין השיניים אלא גם להיפטר מבקטריות שאליהם מברשת השיניים לא מצליחה להגיע.
ישנם רופאי שיניים שממליצים על מברשות דנטליות מיוחדות המיודעות לשימוש בין השיניים. זהו מוצר מצוין, במיוחד אם מורחים עליו משחת שיניים או טובלים אותו במי פה.
תטפלו בשיניים שלכם
שן רקובה או מורסה באחת השיניים יכולות לגרום לריח פה. הקפידו לטפל בשיניים שלכם. צחצחו כראוי (הקפידו על מברשת חדשה ומשחת שיניים איכותית) לפחות פעמיים ביום.
ניתן לגרגר עם משחת השיניים שנותרה בפה לאחר צחצוח. משחת השיניים מכילה בדרך כלל חומרים כימיים שעשויים ליצור אינטראקציות עם החומרים המצויים במי הפה, ולכן אין להשתמש במשחות שיניים ובשטיפת פה בו זמנית.
הקפידו על בדיקה תקופתית אצל רופא השיניים.
אם יש לכם שיניים תותבות, יש להוציא אותם בלילה ולטבול אותן בנוזל אנטיבקטריאלי, אלא אם כן רופא השיניים שלכם ממליץ אחרת. צחצחו היטב את כל חלקי התותבות.
מנקה לשון
פעולת ניקוי הלשון היא יעילה מאוד, אך יש לעשות זאת בעדינות, ולנקות גם את החלק האחורי של הלשון. פעולה זו מסייעת לנו להיפטר מהרובד הבקטריאלי שמצטבר על הלשון, אך חשוב מאוד שלא להפעיל לחץ חזק מדי על הלשון ולגרום לפציעתה. מנקי לשון מפלסטיק הם לרוב עדינים יותר ממוצרים דומים שעשויים ממתכת. חשוב מאוד שמנקה לשון שאתם משתמשים בו לא יישבר לפתע תוך כדי השימוש.
וטיפ אחרון…
נסו את הטיפים הבאים למשך שבוע או שבועיים, ותבקשו מאדם קרוב לומר לכם האם המצב השתפר. אם התשובה חיובית – נהדר, המשיכו לבצע את כל הפעולות שביצעתם. על מנת לשמור על היגיינת פה וריח נעים נדרשת השקעה יומיומית (בדיוק כמו מקלחת לשמירה על היגיינת הגוף).
אם המצב לא השתנה והפה עדיין מדיף ריח רע תקבעו תור לרופא (שיניים או משפחה). ריח רע מהפה נובע לעתים ממצבים רפואיים מסוימים, אמנם זה נדיר, אך לרוב ניתן לטיפול.
בהצלחה!!
תודה שקראתם את ספרי
אם אהבתם אותו, ייתכן שתרצו לקרוא גם את:
“How to use a tongue cleaner”
http://www.ourboox.com/books/how-to-use-a-tongue-cleaner-2/
רוצים לקרוא קצת עלי? כאן תוכלו לראות את כל הספרים שלי:
http://www.ourboox.com/community/drmel/
ואם תרצו גם ליצור ספר, אתם מוזמנים להיכנס לכאן:
כאן תוכלו למצוא מדריך ליצירת ספרים באתר:
http://www.ourboox.com/books/create-a-book-ourboox-video-tutorial/
כאן תוכלו ליצור איתי קשר:
Published: Dec 4, 2018
Latest Revision: Dec 10, 2018
Ourboox Unique Identifier: OB-536568
Copyright © 2018