לפני שתתחילו, אני ממליץ לכם לקרוא את הספרון הקטן הזה. פגישות ראשונות וראיונות מקדימים הם המפתח להכל בחיים. ולא כדאי לכם לפספס הזדמנות להיות מדהימים!
2
3
כדאי לכם לקרוא גם את הספרון הזה. בחיים מאוד חשוב ללמוד איך עושים נטוורקינג.
4
5
לדעתי, מרבית המסלולים לתואר ראשון הם בגדר בזבוז זמן. אם התמזל מזלכם, בין 20 ל-40 אחוז מהקורסים שתלמדו יהיו מהנים, מאתגרים ומסקרנים. אלה הם הקורסים שכדאי להתמקד בהם. עם זאת, זכרו שכל דבר שאנו לומדים בחיים עשוי להיות שימושי מתישהו (תראו טיפ מס’ 6).
6
אז הנה הטיפ הראשון שלי: תתמקדו בקורסים שאתם אוהבים. תקראו גם את המאמרים המומלצים (ולא רק את אלה שחובה לקרוא). תתעניינו, תשאלו שאלות בכיתה. תלמדו את המרצה שלכם. תבדקו אם דרושים מתמחים לתקופת הקיץ. תנסו לחשוב כיצד הקורס והנושא שלו יכולים להשפיע או להשתלב בתחומי עניין אחרים שלכם. כסטודנט, היו רק כמה קורסים בודדים שאהבתי באמת. הם אלה ששינו את הקריירה שלי ובזכותם הפכתי למי שאני היום.
7
הטיפ השני שלי הוא: נסו להשיג את הציון שנדרש, לא יותר מזה. ציונים זה כלום לעומת להיות מדהים. אם נדרש לכם ממוצע ציונים מסוים כדי להמשיך לתואר שני, אין טעם שתנסו להשיג ציון 100. עדיף שתשקיעו את האנרגיה הזאת בהצטיינות בתחומים אחרים (בהמשך).
8
טיפ שלישי: כדאי לכם להיות מעורבים גם בפעילות שאינה אקדמית במוסד שבו אתם לומדים. מועדון דיבייטינג, דרמה ואימפרוביזציה, אגודת סטודנטים, מועדון ספורט, פעילות חברתית וארגונים התנדבותיים. במקומות האלה אתם תלמדו הרבה יותר מאשר בכיתות הדחוסות. תוכלו גם ליצור קשרים חברתיים שיילכו אתכם עוד הרבה שנים קדימה (הרבה אחרי שתספיקו לשכוח את הנוסחאות ששיננתם לתואר).
9
טיפ רביעי: התחילו לתרגל עמידה מול קהל. תהיו אתם אלה שמתנדבים להעביר את המצגת בכיתה, גם אם זה קצת מלחיץ אתכם. במיוחד אם זה מלחיץ אתכם. היכולת לעמוד מול קהל ולהעביר הרצאה תעזור לכם גם בחיים האישיים וגם בחיים המקצועיים.
הנה עשרת הטיפים שלי להרצאה מוצלחת.
10
11
טיפ חמישי: תשפרו את כישורי ההקשבה שלכם. אנשי שיחה טובים הם אלה שמקשיבים יותר מאשר מדברים! אתם לא מאמינים לי? תקראו את הקלאסיקה של דייל קארנגי “How to win friends and influence people”. ג’ימי וויילס (הנה עוד איש מדהים, שעומד מאחורי ויקיפדיה) סיפר לי שסוד ההצלחה שלו הוא היכולת להקשיב.
12
13
טיפ שישי: הרשו לעצמכם להתפתח ולהתמקצע ביותר מתחום אחד. המחשבים והרובוטים ממשיכים להשתלט על משרות אנושיות מדי יום. תהיו רב תחומיים. חשוב שיהיה לכם לפחות שני מקצועות שונים (או תחומי התמחות) שאתם טובים בהם. תחברו ביניהם. כאן בדיוק טמון העתיד המדהים שלכם.
14
טיפ שביעי: אין דבר כזה שנקרא ידע מיותר. יש רק בני אדם שלא יודעים מה לעשות עם הידע שלהם. בכל פעם שאתם לומדים משהו תנסו לחשוב איך אפשר לקשור אותו לדברים אחרים שלמדתם. גם אם לא נראה שיש קשר. במיוחד אם לא נראה שיש קשר.
15
טיפ שמיני: תחשבו תמיד בין הקופסאות. יזמים וממציאים הם לא אנשים שחושבים מחוץ לקופסא, כמו שנהוג תמיד לומר. הם אנשים שיודעים לחבר בין הקופסאות, בדרך בלתי צפויה. זהו אחד מהסודות של חשיבה יצירתית – מיומנות שהיא קריטית לחיים בעולם המודרני.
16
17
טיפ תשיעי: אם עדיין אין לכם חוש הומור, אז כדי שתתחילו לפתח. תתחילו בזה שתוכלו לחייך או אפילו לצחוק מהמוזרויות של עצמכם (ולא חלילה ללעוג לאחרים). הנה מדריך קצר שכתבתי בנושא, במסווה של ספר ילדים.
18
19
טיפ עשירי: להיכשל בבחינה זה לא כזה נורא. זה אפילו בסדר. אנחנו לומדים המון מהכישלונות שלנו ומדרך ההתמודדות אתם. עדיף ללמוד מכישלון במבחן, מאשר מכישלון יותר משמעותי. כמו נניח, כישלון בנישואים או בקריירה.
באופן אישי אני למדתי יותר מכישלונותיי (הרבים) מאשר מהצלחותיי (המעטות).
20
21
טיפ נוסף חינם: אם אתם חוקרים צעירים, הספרון הבא הוא בשבילכם.
22
23
Published: Mar 19, 2018
Latest Revision: Mar 19, 2018
Ourboox Unique Identifier: OB-450277
Copyright © 2018