e-Güvenlik, eTwinning’tekiler de dahil olmak üzere çevrimiçi araçları ve kaynakları kullanırken ve bunlarla çalışırken hatırlanması gereken bir dizi önemli ilkeyi kapsar.Biz proje ortak okulları politikası olarak öğrencilerimizi internet ortamlarının tehlikelerinden ve zararlarından koruyabilmek için ısrarlı ve kararlı bir şekilde uygulamalar gerçekleştirdik. Aileye yönelik çocuk ve ergenlere denetimli, sınırlı ve amaçlı kullanım sağlayabilmeleri ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır.
Proje çalışmaları sırasında e güvenlik kurallarına uyduk,fikri mülkiyet hakları ve telif haklarını korumaya dikkat ettik.
eSafety encompasses a number of important principles that must be remembered when using and working with online tools and resources, including those in eTwinning. We have consistently and decisively implemented practices to protect our students from the dangers and harms of the internet environment as the project partner schools policy. Awareness-raising activities should be carried out to ensure that children and adolescents can use controlled, limited and purposeful use for families. During the project work, we obeyed e-security rules and paid attention to protecting intellectual property rights and copyrights.
2
Proje başlamadan velilerimiz proje hakkında bilgilendirildi.
Our parents were informed about the project before the project started.
4
Velilerden öğrenci izin belgeleri alındı.
Student permits were received from the parents.
5
Öğrencilerin fotoğraf ve videoları etkinlik odaklı,yüzleri tam gözükmeyecek şekilde çekilip twinspacede uygun sayfalara yükleme yapıldı.
The photos and videos of the students were taken in an activity-oriented manner and their faces were not fully visible and uploaded to the appropriate pages in twinspace.
6
Youtube a öğrenci çalışmalarının videolarını yüklerken çocuklara özel olduğunu belirtip yüklemeler yapıldı.
While uploading the videos of student works to YouTube, they stated that they were special for children and uploaded them.
Youtube daki videolar liste dışı olarak yüklendi.
Videos on Youtube have been uploaded unlisted.
7
Öğrencilerin yüzleri görünüyorsa bulanıklaştırma programları kullanıldı.
Blurring programs were used if students’ faces were visible.
8
Proje ana sayfa, günlükte öğrenci güvenliğini tehlikeye düşürecek fotoğraf,video,bilgi paylaşılmadı.
The main page of the project, no photos, videos or information that would endanger student safety were shared in the diary.
9
Projeyi yaygınlaştırmak için kapalı facebook grup sayfası ve blog oluşturuldu.Bu platformlarda paylaşım yaparken öğrenci e-güvenliğine dikkat edildi.
A closed facebook group page and blog was created to popularize the project. Attention was paid to student e-security while sharing on these platforms.
11
Geri Dönüşümden Sanata-From Recycling to Art Projesi Ortakları
Kevser KILIÇ
Şule KILIÇKAYA
İlkay ÖZDEMİR
Zeliha GAFEROĞLU
Sümmeye HOCAGİL KIR
Aysun KILIÇ
Sevda ER
Günay KÖSE
Gülcan ÇİÇEK
Zehra PEKÖZ
Shukufa Najafova
Mimoza Nduka
Mimoza H.Sulaj
NICOLETA IFRIM
12
Published: Dec 10, 2020
Latest Revision: Dec 11, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-960599
Copyright © 2020