3.Team Paper by ZEHRA PEKÖZ - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

3.Team Paper

  • Joined Dec 2019
  • Published Books 9
3.Team Paper by ZEHRA PEKÖZ - Ourboox.com

Geri Dönüşümden Sanata-Geri Dönüşümden Sanata

twinspace-logo

3
3.Team Paper by ZEHRA PEKÖZ - Ourboox.com
   MENTÖR ÖĞRETMENLER                 TAKIMDAKİ ÖĞRENCİLER
   
5

Zümra K.- Şirinevler Mehmet Şen İlkokulu

       

          

         

6

 

Ben Zümra K.Şirinevler Mehmet Şen ilkokulu 4.sınıf öğrencisiyim.

Kağıt Atıklar Doğaya Nasıl Zarar Verirler?

Kağıt atıklar doğada en az 3 ay gibi bir kaybolurlar. Kağıt atıklarda bütün atıklar gibi doğayı kirletir, toprağa, suya zarar verirler. Gazete ve dergi gibi kağıt atıklar toprağı ve suyu kirletir.

7

Enes K. Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu 

           

         

              

8

Ben Enes K. Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisiyim
Kağıt Atıklar Nasıl Geri Dönüştürülür?
    Kağıt atıklar fabrikada çeşitli temizleme işleminden geçirilir.
9

Damla D. Rahmi Mihriban Bedestence İlkokulu 

              

       

      

10

Merhaba ben Damla D. Rahmi Mihriban Bedestence İlkokulu 4.sınıf öğrencisiyim

Kağıt Atıklar Nasıl Geri Dönüştürülür?
     Doğamızı korumak için yapabileceğimiz en güzel şeylerden biriside atık maddelerin geri dönüşüme katılmasına yardımcı olmaktır.Günümüzde dönüşüme gönderilen kağıtlar ile tekrardan kağıt üretilebilmektedir.Kağıt geri dönüşüm aşamaları şöyledir.İlk olarak kağıt atıklar toplanır ve geri dönüşüm fabrikasına getirilir.Fabrikaya getirilen atık cinslerine göre ayrılır.Örneğin, karton kağıt atıklar,parlak dergi kağıtları ve beyaz kağıtlar farklıdır.Ayrıştırılan atıklar kağıt öğütme makinasında küçük parçalar halinde öğütülür.Liflerine ayrılması için suda bekletilir.Bu suda ise sodyum karbonat ve sodyum hidroksit kullanılır.Daha sonra hem liflerine ayrılır hemde mürekkepten temizlenir.Sıvı haldeki kağıt hamuru tekrar kullanılmak için kağıt yapma makinaları tarafından baskı uygulanarak hamurun içindeki su tamamen çıkarılır.Kuruyan kağıt büyük ruloya sarılır.
   20 yaşındaki bir ağaçtan 60kg kağıt elde edilirken 150kg atıktan 120-130kg kağıt elde edilir.
   Geri dönüşüme katmadığımız her kağıt yeniden yetişmesi 20 yıl alacak bir ağacın yok edilmesi demektir.
11

Duru. Necmi Şahin İlkokulu 

 

      

  

12

Merhaba ben Duru. Necmi Şahin İlkokulu 1. sınıfı öğrencisiyim. 

Geri dönüşüm için toplanan kağıt atıklar nasıl değerlendirilir?
Öncelikle kağıtların ham maddesi olan ağaçların Dünya’mızın oksijen damarları olduğunu unutmamamız gerekir.
13

Eren A. Kocaeli ili Çayırova ilçesi Güzeltepe İlkokulu

                  

      

              

 

14

Merhaba ben Eren A. Kocaeli ili Çayırova ilçesi Güzeltepe ilkokulu 3.sınıf öğrencisiyim.

 Kağıt atık ekonomiye zararları nelerdir?
1 Tonluk kağıt hamuru üretimi için 2 ton, yani ortalama olarak 20 adet ağaç kesilmektedir. Bu kağıt hamurunun işlenerek, kağıt haline gelme sürecinde ise ortalama olarak 3-4 bin ton petrol ve 26 bin ton su harcanmaktadır. Kağıdın geri dönüşümüyle yeni ağaçların kesilmesinin önüne geçilebilir ve bununla birlikte su kullanımından ve enerji tüketiminden tasarruf sağlanabilir.
15

Elif O. Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu

     

        

     

16

Merhaba ben Elif O. Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu 4. sınıf Öğrencisiyim.
Neden Kağıt Atıkların Geri Dönüşümünü Yapmalıyız?
   Kullanılmış kağıdın geri dönüşümü hava kirliliğini  azaltır.1 ton kağıt atığın kağıt hamuruna katılması 8 ağacın kesilmesini önler.
Kağıt geri dönüşümü uygulanabilirlik dışında kolay maddeddir. Kağıt ve ambalaj atık zincirinde büyük yer alır. Bu yüzden geri dönüşümleri çevreye büyük fayda getirecektir. Üretimi sırasında yok olan ağaç ve doğal kaynakların başında enerji ihtiyacı en aza indirgenecek ve atık olarak elden çıkarılması gereken kağıt miktarı da azaltılarak çöp alanlarının dolması engellenecektir.
17

Raziye T. Mimar Sinan İlkokulu

             

      

           

18

Merhaba Ben Raziye T. MİMAR SİNAN İLKOKULUNDA 4.SINIF ÖĞRENCİSİYİM. KAĞIT ATIK MADDELERİN TEKRAR KULLANILABİLİR HALE GELMESİ İNSANLARA NELER KAZANDIRIR?                                                                                                                                                                                                                    Ağaç bölümlerinin kesimleri minimuma indirilir ve ormanlarımız korunur.Hammadde de ithalat azalır, döviz tasarrufunu sağlarız.
19

Hiranur.E. Ünye Yunus Emre İlkokulu

   

    

  

20

Merhaba. Ben Hiranur. Ünye Yunus Emre İlkokulu 2 / B sınıfına gidiyorum .

Bitmiş kağıt ile boyama çalışmalarda, kağıt katlama testleri, çerçeveler, süslemeler, çiçekler yapılabilir.

21

Ravza. Şehit Fatih Efiloğlu

            

     

          

22

Merhaba ben Ravza
Şehit Fatih Efiloğlu İlkokul 2 / C Sınıfına gidiyorum.
Öncelıkle kağıtla ilgili bir proje yapsaydım öncelıkle kağıt işrafını engeldim.Ülkemizin gelişiminde buluna, ağaçların kesilmesini engelleyen, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı başarmak bir proje yapmak isterdim

23

Göksu A.Kurupelit İlkokulu 

  

   

     

24

Merhaba.Ben Göksu A.Kurupelit İlkokulu 4-C sınıfında okuyorum.
Geri Dönüşüm ve Sanat “projesi sende kağıt atıkları geri dönüşüm bilinci oluşturdu mu?
Evet oluşturdu.Bu proje sayesinde kağıt atıkların geri dönüşümü konusunda bilmediğim pek çok öğrendim.Yaptığımız sanat çalışmalarla kağıt atıkların çok güzel sanat eserlerine dönüşebildiğini gördüm.
25

       

   _Ben Zümra K.Şirinevler Mehmet Şen ilkokulu 4.sınıf öğrencisiyim.
Kağıt atıklar doğaya nasıl zarar verirler ?
Kağıt atıklar doğada en az 3 ay gibi bir sürede kaybolurlar.Kağıt atıklar da bütün atıklar gibi doğayı kirletir,toprağa,suya zarar verirler.Özellikle gazete ve dergi gibi boyalı kağıt atıklar toprağı ve suyu kirletir.
           –Ben Enes K. Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisiyim
Kağıt atıklar nasıl geri dönüştürülür?
Kağıt atıklar fabrikada çeşitli temizleme işleminden geçirilir. Daha sonra mürekkep ve yapıştırıcı gibi maddeler yok edilir. Kağıtlar renklerin arındırılıp yeniden hamur hale gelir ve seri üretilir. Hazırlanan hamur ve çeşitli kimyasallarla karıştırılarak kağıt üretim makinasına gönderilir. Bu sıralar su hamurdan çekilir ve lifler birbirine bağlanarak. Tabakadaki su metal silindir ile kurutulur ve düzleştirilir ve yeniden yeniden kağıt oluşur.
26

       

  • Merhaba ben Damla D. Rahmi Mihriban bedestence İlkokulu 4.sınıf öğrencisiyim
    Kağıt atıklar nasıl geri dönüştürülür?
    Geri dönüşüm aşamaları şöyledir.İlk olarak kağıt atıklar toplanır ve geri dönüşüm fabrikasına getirilir.Fabrikaya getirilen gruplarına göre paylaşılır.Ör, karton atıklar, parlak dergi kağıtları ve beyaz kağıtlar farklıdır. kağıt hamuru tekrar kullanılmak için kağıt yapma makinesi baskı hamurun çıkarılır.Kuruyan kağıt büyük ruloya sarılır.
       20 ağaç boyalıtan 60kg kağıt elde edilirken 150kg atıktan 120-130kg kağıt elde edilir.
       Geri dönüşüme katmadığımız onun kağıt yeniden yetişmesi 20 yıl alacak bir ağacın yok olması gerekir
27

        

       –  Merhaba ben Duru. Necmi Şahin İlkokulu 1. sınıfı öğrencisiyim. Geri dönüşüm için toplanan kağıt atıklar nasıl değerlendirilir?
    Öncelikle kağıtların ham maddesi olan ağaçların Dünya’mızın oksijen damarları olduğunu unutmamamız gerekir. Bu yüzden kağıt atıkların geri dönüştürülmesi ormanlarımızı korumamız açısından çok önemlidir. Geri dönüşüm için toplanan atık kağıtlar, öncelikli fabrikada temizleme işleminden geçirilir. Üzerinde mürekkep ya da yapıştırıcı olan kağıt atıkların üzerinden bu yabancı maddeler yok edilerek geri dönüşüme hazır hale getirilir. Bu şekilde kağıttan tekrar kağıt elde edilmiş olur. Bu şekilde atık kağıtlardan ambalaj ve paketleme kutuları, tuvalet ve banyo kağıtları, çeşitli defter ve kitaplar geri dönüşümle tekrar tekrar elde edilebilir. 
  • Merhaba ben Eren A. Kocaeli ili Çayırova ilçesi Güzeltepe ilkokulu 3.sınıf öğrencisiyim.  Kağıt atık ekonomiye zararları nelerdir? 1 Tonluk kağıt hamuru üretimi için 2 ton, yani ortalama olarak 20 adet ağaç kesilmektedir. Bu kağıt hamurunun işlenerek, kağıt haline gelme sürecinde ise ortalama olarak 3-4 bin ton petrol ve 26 bin ton su harcanmaktadır. Kağıdın geri dönüşümüyle yeni ağaçların kesilmesinin önüne geçilebilir ve bununla birlikte su kullanımından ve enerji tüketiminden tasarruf sağlanabilir.
28

          

     –  Merhaba ben Elif O. Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu 4. sınıf Öğrencisiyim.
Neden Kağıt Atıkların Geri Dönüşümünü Yapmalıyız?
Kullanılmış kağıdın geri dönüşümü hava kirliliğini  azaltır.1 ton kağıt atığın kağıt hamuruna katılması 8 ağacın kesilmesini önler.
Kağıt geri dönüşümü uygulanabilirlik dışında kolay maddeddir. Kağıt ve ambalaj atık zincirinde büyük yer alır. Bu yüzden geri dönüşümleri çevreye büyük fayda getirecektir.Üretimi sırasında yok olan ağaç ve doğal kaynakların başında enerji tasarrufu ihtiyacı en aza indirgenecek ve atık olarak elden çıkar gerekenkağıt hacmi da azaltılarak çöp alanlarının dolması engellenecektir.
  •   Merhaba Ben Raziye T. MİMAR SİNAN İLKOKULUNDA 4.SINIF ÖĞRENCİSİYİM. KAĞIT ATIK MADDELERİN TEKRAR KULLANILABİLİR HALE GELMESİ İNSANLARA NELER KAZANDIRIR?
          Kağıdın hammaddesi ağaç olduğu için kağıt üretmek için ağaçlar kesilmektedir. Biz kağıt atıklarımızı çöpe değil de mavi renkli kağıt atık geri dönüşüm kutularına atarsak ağaç kesilmesini önlemiş oluruz. Mesela eski defterlerimizi, kitaplarımızı ve evlerimizde kağıt olan bütün atıklarımızı toplayıp okulumuza getirirsek hem ağaçlar kesilmez hem de okulumuza ve ülkemize katkıda bulunmuş oluruz.  Çevre kirliliğini önlemiş oluruz.                                                                                                                                                                                      
29

        

     -Merhaba. Ben Hiranur. Ünye Yunus Emre İlkokulu 2/B sınıfına gidiyorum. Atık kağıt ile sanatsal çalışmalarda kolaj çalışması,kağıt katlama çalışmaları,çerceveler,süslemeler,çicekler yapılabilir.
  • Merhaba ben Ravza
    Şehit Fatih Efiloğlu İlkokul 2/C Sınıfına gidiyorum.
    AtIk kağıtlarla ilgili bir proje yapsaydım öncelıkle kağıt israfını engellerdim.Ülkemizin gelişimine katkıda buluna,ağaçların kesilmesini engelleyen,gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı sağlayan bir proje yapmak isterdim
30

        

  • Merhaba.Ben Göksu A.Kurupelit İlkokulu 4-C sınıfında okuyorum.

    Geri Dönüşüm ve Sanat” projesi sende kağıt atıkları geri dönüşüm bilinci oluşturdu mu?

    Evet oluşturdu.Bu proje sayesinde kağıt atıkların geri dönüşümü konusunda bilmediğim pek çok bilgiyi öğrendim.Yaptığımız sanatsal çalışmalarla kağıt atıkların çok güzel sanat eserlerine dönüşebildiğini gördüm.

  •                 
31
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content