שיפור היכולות הקוגניטיביות
לשינה תפקיד חשוב ביותר בכל הקשור לריכוז, חשיבה ולמידה. חוסר שינה פוגע בתהליכים הקוגניטיביים הללו באופנים רבים. החל מערנות ויכולת מיקוד וכלה בריכוז, חשיבה והיכולת לפתור בעיות. חוסר שינה פוגם ביכולת לבצע משימות הדורשות ממך יכולות קוגניטיביות גבוהות.
בנוסף, יש לדעת כי למחזורי השינה השונים יש תפקיד באינטגרציה של הזיכרונות. אי לכך, מחסור שינה אינו מאפשר לך לזכור את הדברים שלמדת וחווית במהלך היום.
שיפור ההרגשה הנפשית
כיוון שמחסור שינה של לילה אחד עלול לגרום לך מצב רוח רע ועצבנות יתר, אין זה מפתיע שחוסר שינה כרוני עלול להוביל להפרעות הקשורות למצב הרוח לטווח הארוך כגון חרדה ודיכאון ברמות שונות.
בשנת 2007 נערך מחקר גדול בקרב 10,000 אנשים, בו נמצא כי אצל אנשים הסובלים מחוסר שינה קיים סיכוי גדול פי 5 לפתח דיכאון. למעשה הפרעות חוסר
שינה הוא במקרים רבים אחד הסימפטומים הראשונים של דיכאון.
מניעת סוכרת
מספר מחקרים הצביעו על כך שאצל אנשים הנוהגים לישון פחות מחמש שעות, ולמעשה סובלים מחוסר שינה, שינה בלילה קיים סיכון מוגבר להתפתחות סכרת. נראה שמחסור בשינה עמוקה ומספקת עלול להוביל לסוכרת מסוג 2 (בשפה עממית מכונה “סוכרת מבוגרים”) – בשל שינוי האופן שבו הגוף מעבד גלוקוז (פחמימות עתירות אנרגיה המספקות “דלק” לתאים).
כיצד לפצות / לטפל במחסור שינה?
אם אינכם ישנים מספיק וסובלים מחוסר שינה, הדבר היחיד שניתן לעשות על מנת לפצות על המחסור – היא לישון יותר. עצה זו נשמעת מובנת מאליה, אך הדרך ליישמה עלולה להיות מורכבת וקשה.
בניית סדר שינה
זה לא יתרחש אם לילה אחד תלכו לישון מוקדם, במידה וסבלת שלושה חודשים קודם מחוסר שינה. יהיה עליכם לבנות סדר שינה תקין ורציף למשך חודש לפחות עד שניתן יהיה להתחיל לראות תוצאות חיוביות.
הדרך הנכונה להתחיל
מומלץ להתחיל במהלך סוף השבוע, ולנסות להוסיף שעה או שעתיים שינה נוספות בלילה. הדרך הנכונה לבצע זאת היא ללכת למיטה כאשר אתם מגלים סימני עייפות, ובבוקר להתעורר ללא עזרת שעון מעורר או במילים אחרות – יקיצה טבעית. צפוי שבהתחלה תשנו לפחות 10 שעות שינה בלילה. בהדרגה תגלו שזמן השינה פוחת עד שיתייצב על רמה נורמלית. קרי 7-8 שעות שינה.
Published: Nov 24, 2020
Latest Revision: Nov 24, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-942522
Copyright © 2020