יומן משחק by samira - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

יומן משחק

  • Joined Feb 2016
  • Published Books 2

קורס מבוא למשחקים דיגיטלים ולמידה- תשפ”א

                בהנחיית ד”ר שרית ברזלי ועוזרת ההוראה נעמה גולדיק                                                                                                                                   

יומן משחק מתעד תהליך התנסויות למידה במשחק מסחרי מעניין אשר פעם ראשונה משחקת בו. אנסה לבחון האם ובאילו אופנים עקרונות הלמידה של Gee באים לידי ביטוי בחוויות הלמידה שלי דרך המשחק.

על מנת לחשוף “סוד כוחם וקסמם של משחקים”- כפי שתארה ד”ר שרית- אני חוקרת המשחק הפופולרי בין צעירים ומבוגרים 🎮 Among Us                                                                                                                        

סמירה מחאג’נה

2
יומן משחק by samira - Ourboox.com

שם משחק: Among Us

 

סוג המשחק: משחק בידור מסחרי

 

הזמנה לשחק: ישנה שתי אפשריות להצטרף למשחק אם זה בהצטרפות למשחק  ציבורי או למשחק פרטי (לפי קוד משחק).

 

מספר שחקנים: 4 עד 10 שחקנים

 

תפקידים של שחקנים: שני תפקידים: חבר לצוות או מתחזה (מערכת המשחק בוחרת את התפקיד עבורך).

 

דפוסי אינטראקציה בין שחקנים: תחרות קבוצתית (כשיש יותר מתחזים מול חברי צוות) או תחרות חד צדדית (כשיש מתחזה מול חברי צוות).

 

מטרות המשחק: פתרון בעיות (Solution), בריחה או הצלה (Rescue or escape)

 

קונספט המשחק והליכים (פרוצדורות): השחקנים (אתם) מוצאים את עצמם בחללית. לכל אחד מהשחקנים פזורות משימות פשוטות ברחבי החללית. בזמן שחברי הצוות מתקנים את הספינה, אף אחד לא יכול לדבר כדי לשמור על אנונימיות. כולם יצטרכו לעבוד ביחד כדי להשלים את המשימות, ולנצח במשחק. אבל יש שחקן (מעקב) או כמה מעקבים שלא רוצים שתשלימו את המשימות שלכם.- אלה המתחזים (Imposters) ותפקידם לחסל את כל אחד מהשחקנים האחרים בחשאי. בכל פעם שגופה של שחקן מתגלה במפה, השחקנים יכולים לדווח עליה, או לזמן מיד “פגישת חירום”. בפגישה הזו נפתח הצ’אט של המשחק, ומתחיל החלק המעניין של המשחק, והוא משחק ההאשמות. הצוות שנותר בחיים יתווכח בגלוי מי הוא חושב המתחזה. מטרת המתחזים היא להעמיד פנים שהם חברים בצוות. אם לא מתבצעת הצבעה של המתחזה, כולם חוזרים לתחזק את הספינה עד למציאת גופה אחרת. אם המתחזה ייצבע או כל חברי הצוות יסיימו את המשמות שלהם, הצוות ינצח אחרת המתחזה מנצח!

 

תוצאה: ניצחון או תבוסה לכל חברי הצוות או המתחזה/ים

 

4
יומן משחק by samira - Ourboox.com

 

 

 

 

Day 1

 

בחירת המשחק

6

משחקים! מי לא אוהב משחקים?!סוף סוף קיבלתי הזדמנות טובה לשחק ולנסות משחקים חדשים שלא הכרתי. חוסר הפנאי בחודשים האחרונים גזל ממני את ההנאה הזאת. תוצאת סקר קטן בשיעור החינוך בקרב תלמידי כתה ה’ לגבי מה הוא המשחק הלהיט שהם משחקים בו היום, הייתה Among Us. התלמידים אפילו הציעו שאשחק איתם. החלטתי לחקור את המשחק הזה. הורדתי את המשחק לסמארטפון והתחלתי לשחק!

Among Us הוא משחק סימולציה ללימוד אסטרטגיה, ניהול ומיומנויות שורדות. האתגר הגדול  במשחק מתמקד בפתרון בעיות על ידי גילוי כיצד לנצח את האויב (המתחזה) המחייב את השחקן לתכנן מספר פעולות, לבחון את ההשפעות של אותן פעולות ולבצע מספר פעולות נוסף על בסיס תוצאות. שני התפקידים השונים שהמשחק מציע מאפשרים לשחקנים לנסות סגנונות למידה שונים בהתאמה אישית Customizeאתה כשחקן לומד בדרך שלך כיצד לשרוד ולגלות מי המתחזה או להרוג את כולם מבלי להתגלות.

הצטרפתי למשחק פרטי כטירון עם שלושת בנותיי שמכירות את המשחק טוב. עמדתי באמצע החללית לא ידעתי לאן ללכת מה עליי לעשות. ” איפה המשימות?”, “למה אני לא זזה מהר?”, “מישהו יורה בי?” לא עברו שתי דקות ואני כבר רוח רפאים. למרות שאני רוח רפאים אני עדיין יכולה לעשות את המשימות. המשכתי להסתובב בחללית חיפשתי את המשימות.  שמתי לב שיש בצד ימין למעלה מפה המראה איפה המשימות. אך המשחק נגמר די מהר והמתחזה זכה! שחקתי עוד פעם ופחות מדקה הפכתי לרוח רפאים. עוד פעם המשחק נגמר די מהר אולי כי אנחנו ארבעה שחקנים. החלטתי להצטרף למשחק ציבורי המונה עשרה שחקנים. הפכתי לרוח רפאים גם הפעם אך היה לי זמן להתנסות במשימות לפחות שתיים.

במשחק לשחקנים יש מגוון משימות ומידע מסוים והם עובדים בשיתוף פעולה כדי להשיג את יעדי המשחק- למצוא את המתחזה או לסיים את המשימות לפני שהמתחזה יהרוג אותם [השחקנים]. כאן מתבטא עיקרון ראשון של (Gee,2005) עיצוב משותף  Co-design איפה שהשחקנים ירגישו כסוכנים פעילים (מפיקים) ולא רק מקבלים פסיביים (צרכנים).

אחרי חצי שעה של ניסיונות להתקדם במשחק ללא הצלחה יצאתי עם תחושות תסכול ושעמום אך התחושות הללו היו כמו שהגדיר (Gee,2005) מתסכלות בצורה נעימה Pleasantly Frustrating כלומר, האתגרים האלה מרגישים קשים, אבל ‘בר ביצוע’.

7

 

 

Day 2

 

אני מול עצמי

8

הפעם החלטתי להתנסות במשחק לא עם הבנות שלי (בנות 9, 10 ו14). אתן שחקתי בפעם הקודמת ולא נתנו לי את הזדמנות להבין או להתקדם במשחק, במיוחד הבת הקטנה שאם הייתה מקבלת תפקיד מתחזה ישר הורגת את כולם והופכת את כולם לרוחות רפאים.

אני מאמניה אם אני אנסה רבות אצליח שומרת בראש מה שאמר ג’י (Gee,2005) “למידה עובדת בצורה הטובה ביותר כאשר אתגרים חדשים מתסכלים בצורה נעימה”. וגם דרך תרגול רב של מיומנויות כאסטרטגיות  Skills as Strategies אני יכולה להשיג טוב במה שאני מנסה ללמוד ולשלוט במשחק הזה. אם זה בתנועה, ביצוע המשימות או השתתפות בדיון.

לכן על הבוקר התחלתי לחקור את המשחק ולמדתי כמה דברים מעניינים עליו כגון, במשחק  Among Us ישנה  שתי אפשריות לשחק:

LOCAL יש לך את האפשרות ליצר משחק ואתה המארח.

ONLINE הנותנת לך שלוש אפשריות (HOST, PUBLIC, PRIVATE).

מארח HOST: אתה המארח ויוצר משחק, להיות מארח במשחק פירושו לשלוט ב:

א. כמה מתחזים יהיו במשחק (1,2 או 3).

ב. את השפה בה נעשה שימוש בצ’ט והדיון.

ג. כמה שחקני מקסימום יהיו במשחק בין 4-10.

השחקנים יכולים להצטרף למשחק שלך באמצעות קוד.

ציבורי PUBLIC: יש לך את האפשרות למצוא משחק ולהצטרף אליו. השחקן בוחר כמה מתחזים רוצה במשחק ובוחר בשפת הדיון המתקיימת במשחק ומערכת המשחק מוצאת לך משחקים שתצטרף אליהם.

פרטי PRIVATE: השחקן מצטרף למשחק דרך קוד. המשחק הוא פרטי ולדעתי זאת סביבת משחק שמתאימה למשפחה, חברים, או תלמידי כתה.

רחוק מבנותיי (צוחקות עליי רוב הזמן כי אני לא מתקדמת בכלל במשחק ונהרגת בתחילת כל משחק אתם) הצטרפתי למשחק ציבורי עם מתחזה אחד כדי שתהיה לי הזדמנות לנווט במשחק בלי להרג כל כך מהר. בתחילת המשחק אני שינתי את שם האוואטר שלי, צבעו וגם ותלבושותו. בכל משחק אני יכולה להיות בעל זהות Identity שונה עם מטרות שונות להשגה. האם זה להגן על ספינת החלל או להרוג את בני האדם. הידע מפוצל ומבוזרDistributed Knowledge ביני ובין הדמות וירטואלית (אוואטר) שלי. החשיבה והפעולה קשורים זה בזה באופן עמוק וזה בא לידי ביטוי בתנועה שלי במרחב ספינת החלל, ביצוע המשימות או השתתפותי בדיון הקבוצתי.

אחרי כמה סיבובים במשחק אני זזה יותר מהר, קוראת המפה יותר טוב ואפילו התחלתי לסיים משימות.

9

Day 3

 

טירון נגד מומחה

10

מכיוון שהמשחק Among Us הוא משחק מרובה משתתפים המוגדר כמשחק תפקידים ממוחשב, משחק אסטרטגיה עם היבט חברתי החלטתי להזמין את תלמידי הכתה שלי למשחק קטן בשעות הערב. כתבתי לכתה שלי בווטסאפ “הבטחתי לכם לשחק במשחקים שאתם משחקים לכן אני מזמינה אתם לשחק!  בואו נשחק Among Us!” שלחתי קישור למפגש zoom כדי ללמוד עוד על המשחק וגם לצפות במה מתרחש בין התלמידים. יצרתי משחק פרטי עם מתחזה אחד ועשרה אנשי צוות, שלחתי את קוד המשחק לתלמידים.

התלמידים כל כך התרגשו שרצו לשחק בלי לחכות אפילו לעמיתיהם. אחד מהתלמידים התחיל לבכות כי הוא לא יכול להצטרף למשחק ואימא שלו בקשה ממני להסביר לבנה איך מצטרפים למשחק מכיוון שהוא לא מפסיק לבכות. הכול קורה בזום! סוף סוף גילינו שהתלמיד לא מצטרף למשחק מכיוון שהוא היה בשרת (server) אחר. כל התלמידים התגייסו לעזור לתלמיד תלחץ ” ONLINE “, “כדור הארץ” תבחר “NORTH AMERICA”.

השחקנים הצטרפו למשחק עם שמות. המשחק מתחיל ולכולנו יש מטרה להשיג. “פגישת חירום” קורא אחד התלמידים ולטענתו, הוא ראה התלמידה  “X” הורגת מישהו “אני אומר לך שהיא עשתה את זה”. כתוצאה מכך חלק מהתלמידים האמינו לו והצביעו נגד “X”. נדהמתי מאז שהייתי אני המתחזה ו”X” לא הייתה המתחזה. כמובן שהיא נפלטה לחלל. המשכנו במשחק, הפעם תלמיד אחר אמר ש”Y ” היה המתחזה והוא התחיל להישבע שהוא רואה אותו הורג. התחילו התלמידים להאשים אחד את השני אך רוב התלמידים האמינו לילד שנשבע שהוא ראה את הרוצח. במהרה התלמידים גילו שהייתי אני המתחזה ופלטו אותי לחלל.

בסיבוב הבא נהרגתי בתחילת המשחק. להפתעתי רוב התלמידים היו כועסים על התלמיד שהרג אותי במשחק “היא לא מכירה את המשחק”, “תן לה צ’אנס “! המשחק היה כל כך מרגש שאיבדנו את תחושת הזמן ושיחקנו יותר משעה וחצי. התלמידים רצו להמשיך אך סירבתי מאחר שהיה מאוחר. החוויה לשחק עם התלמידים שלי הייתה מעניינת ומקסימה.

11

 

 

 

 

Day 4

 

המילים האחרונות

12

שיחקתי עם המשפחה, עם התלמידים ועם זרים מרחבי העולם. שיחקתי במשחק כמה פעמים. אחרי כמה ניסיונות אני משחקת המשחק עם רמות קושי גבוהות (יותר ממתחזה אחד במשחק). זה מצדיק מה שג’י (Gee,2005) הזכיר כי בעיות מסודרות היטב Well- ordered Problems מכינות את השחקן להשתפר במשחק ולהתמודד עם אתגרים קשים יותר בהמשך המשחק. וזה בא לידי ביטוי במשחק Among Us מתוך הבחירה לבחור בבעיה (מתחזה אחד או יותר). מה שמוביל לעיקרון של מחזורי מומחיות Cycles of Expertise בהם השחקן המתחיל הופך למומחה יותר במשחק ומתחיל לשלוט במהירות התנועה שלו, לחשוף מתחזים, לסיים משימות במהירות האפשרית .

 Among Us הוא פחות או יותר המשחק המושלם לעידן הפיק-ניוז- לתקופה שאנחנו חיים בה. המשחק מרתק וכולל תכונות כגון: ניהול זמן – תכנון – השערה – בדיקה – קבלת החלטות. המשחק הפופולרי הזה עוד יישאר אתנו כמה שנים!

וסוף סוף אני משחקת בצורה טובה יותר וכמובן מנצחת!

13
יומן משחק by samira - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content