by Tuba Köş Yılmaz
Copyright © 2020
I am Tuba Köş Yılmaz from Malatya Abdülhamid Han Secondary School.I graduated from Hacettepe University ELT department in 2004.I have been teaching to secondary school students since that time.I have been taking part in eTwinning projects since last year.Although my school is at the center of the city,we work in hard circumstances.It is the most crowded school of Malatya.We don’t have smart boards in classes.We go to the laboratuary in empty lessons and lunch break.Nevertheless,I think I and my students have developed much thanks to eTwinning.I cannot do without projects.Ironame Island is one of the biggest chances in my and my students’ lives.We have learnt lots of things and practised all of them at lesson since the activities were all related with the school cirruculum.
Öğrencilerim diğer proje ortaklarımızın öğrencileriyle yaptıkları online görüşmelerde sevdikleri,sevmedikleri ve tercih ettikleri şeyler hakkında konuşarak pratik yaptılar.
Öğrencilerim,yaptıkları infografikler ile 3. Ünitede(Cooking)kolaylıkla sözlü olarak tarif basamaklarını ifade etmeyi kavradılar.
Öğrencilerim, tariflerle ilgili infografik hazırlarken bağlayıcıları(first-second-then-next) yazarak cümledeki anlama etkisini kavradılar.
Öğrencilerim WILL ile ilgili liveworksheet hazırlayıp soruları cevaplayarak,olay anında alınan kararları ifade etmeyi kavradılar.
Öğrencilerim,internet güvenliği ile ilgili twinspacete oluşturulan sayfadaki metinleri okuyarak e-güvenliğin farkında olup sanal ortamı güvenli biçimde kullanmayı alışkanlık haline getirdiler ve bu konuda bilinçli olmayı kavradılar.
Öğrencilerim,forumda ve diğer proje ortaklarımızın öğrencileriyle yaptığımız son online görüşmelerde en sevdikleri turistik faaliyetler ve yaz tatilleri hakkında konuşarak pratik yaptılar.
Öğrencilerim,online görüşmelerde diğer okullardaki arkadaşlarının konuşmasını dinleyerek,konuşmayı akışına göre takip etmeyi öğrendi.
Öğrencilerim,öğrendikleri infografikleri Fen Bilimleri dersinde elementleri sınıflandırmada kullanarak konuyu kavradılar ve pekiştirdiler.
Öğrencilerim,proje poster ve logosunu hazırlarken hem elle hem de web2.0 araçlarıya çizim yaparak tasarım yapmayı kavradılar.
Öğrencilerim,verdiğim proje görevini zamanında yapmaya çalışarak sorumluluk kavramının önemini anladılar.
Öğrencilerim,hazırladıkları dijital oyunları oynarken kurallara uydular,empati yaptılar,bilemedikleri yerlerde birbirlerine yardımcı olarak akran öğrenmesi gerçekleştirdiler ve arkadaşlığın önemini kavradılar.
Öğrencilerim,proje görevlerinin çoğunu birlikte,uyum içinde yaparak işbirliğinin önemini kavradılar.
Öğrencilerim,hayal güçlerini kullanarak farklı poster,logo,infografik ve oyunlar hazırladılar;bunları diğer derslerde de kullanarak disiplinlerarasındaki ilişkiyi kavradılar.
Öğrencilerim,bazı etkinliklerde bireysel,bazılarında işbirlikçi çalışıp araştırmalar yaparak farklı ürünler ortaya çıkardılar;bunları twinspace,proje panosu ve forumda paylaşarak bilgiyi yaymanın önemini kavradılar.
Öğrencilerim,projeye isim bulma,oyunlarda,infografiklerde,liveworksheetlerde hangi kelime veya cümleyi yazacaklarına karar verirken beyin fırtınası yapmanın önemini kavradılar.
Öğrencilerim,ortaya çıkardıkları ürünleri twinspace,proje panosu ve forumlarda paylaşarak,bilgiyi yaygınlaştırmanın gerekliliğinin farkına vardılar.
Öğrencilerim,her etkinlik sonunda yer alan değerlendirme anketleriyle kendisinin ve akranlarının çalışmalarını analiz etmenin önemini kavradı.
Öğrencilerim,hazırladıkları infografiklerle bir işi,işlem basamaklarına göre yazmayı kavradılar ve bunu Türkçe dersine entegre ettiler.
Öğrencilerim,twinspace ve forumu aktif kullanarak okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulundular ve sentezleyerek panoda paylaştılar.
Öğrencilerim,hazırladıkları oyunları oynarken bilmedikleri kelimeleri çıkarımlarda bulunarak tahmin etmeyi öğrendi.
Bilgisayar,cep telefonu,tablet gibi teknolojik araçlarla ders materyali,oyunlar,logo ve poster yapmayı öğrendi.Forumda yazarken ve panoda paylaşım yaparken yazdıklarını düzenlemenin önemini kavradı.
Öğrencilerim,forumu aktif kullanarak ve panoda sergileyerek yazdıklarını paylaşmanın önemini kavradı.
Öğrencilerim,infografikler tasarlayarak bir metindeki iş ve işlem basamaklarını yazmayı kavradı.
Öğrencilerim,hayvan sözlüğü için FLAMINGTEXT ile hayvan isimleri yazarak yazı ve görseli birarada kullandılar ve bu şekilde sanat çalışması oluşturmayı kavradı.
Öğrencilerim,dijital oyunlar,hayvan sözlüğü için kelimeler hazırlarken ve sesli kitaplar için metinleri okurken kendi yetenek,ilgi ve değerlerini farkederek ÖZGÜVEN kazandı.
Öğrencilerim,verdiğim tüm proje görevlerinde kendi öğrenme stilini belirleyerek o alanda kendini geliştirmenin önemini kavradı.
Öğrencilerim,proje planı doğrultusunda çalışmalar yaptığımızı görerek okul başarısı için de aynı şekilde planlı çalışması gerektiğinin farkına varır.
Öğrencilerim,projemizde twinspace sayfalarda yer verilen e-güvenlik le ilgili bilgileri okuyup,e-güvenlik gününde etkinlikler yaparak güvenli internet kullanımın önemini kavradı ve çoklu medya kaynaklarının güvenirliğini sorgulamayı projemiz ile öğrendi ve kavradı.
Öğrencilerim,sesli kitaplar için okumalar yaparken metnin tür özelliklerini dikkate alarak okumayı kavradı.
Öğrencilerim,twinspacete diğer proje ortaklarımız ve öğrencilerinin yaptığı paylaşımlara olumlu dönüt vererek medya içeriklerine duyarlı olmanın önemini kavradı.
Öğrencilerim tüm proje etkinlikleri öncesinde çeşitli medya kaynaklarından araştırmalar yaparak ürün ortaya çıkardı ve bunları twinspace,pano ve forumda paylaşarak bu tür imkanların var olduğunu keşfetti.
Öğrencilerim,forumda ve proje panosunda paylaşımlar yaparak yazılı iletişimin önemini kavradı.
Öğrencilerim,forumda okudukarına cevap yazarak, öğrendiği bilgileri panoda sergileyerek ve online görüşmeler yaparak duygu ve düşüncelerini başkalarıyla paylaşmanın önemini kavrar.
Öğrencilerim,poster,logo tasarlarken ve videolar oluştururken telif izni olanları kullanarak telif hakkına saygı duymanın önemini kavradı.
Öğrencilerim,poster,logo hazırlarken ve hayvan sözlüğü için kelimelerini yazarken kendi özgün tasarım modellerini oluşturmayı öğrendi.
Öğrencilerim,projemizdeki tüm etkinlikleri farklı bir web2.0 aracı ile yaparak ve twinspace i aktif kullanarak, teknolojiyi günlük hayatta işlevsel kullanmanın önemini kavradı.
Öğrencilerim,Ezop masallarıyla ilgili internet üzerinden araştırma yapıp word formatında yazarak sayfa düzenlemeyi ve çıktı alarak proje panosunda paylaşmayı öğrendi.
Öğrencilerim,twinspacete arkadaşlarının çalışmalarına yorum yaparken ve forumda yazışırken kullandığı yazılı ve görsel içeriğe dikkat etmeyi öğrendi.
Published: Jun 25, 2020
Latest Revision: Jun 25, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-881980
Copyright © 2020