Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilerim projemizde okulumuzu, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi tanıtımını yaparak çevrelerini tanıdılar.
3
Öğrencilerim diğer proje ortaklarımızın kendi çevre ve kültürlerini tanıtımlarını okudular ve farklı çevresel unsurları karşılaştırarak bilgi sahibi oldular.
5
Öğrencilerim çevre ve geri dönüşüm ile ilgili yaptıkları araştırmalar ile dünyanın çevresel sorunlarını sorgulayan bireyler oldular.
7
Öğrencilerim güvenli internet kullanımı ve e-güvenliğin farkında olup sanal ortamı güvenli bir şekilde kullanmayı öğrendiler. E-güvenlik konusunda bilinçli olmayı kavradılar.
9
Öğrencilerim hayal güçleri ile farklı materyaller tasarladılar.Bilimsel olarak tasarımları hakkında ön araştırma yaptılar ve geri dönüşüm ile yok olmaya yüz tutan hammaddenin tekrar doğaya kazandırmanın önemini kavradılar.
11
Öğrencilerim farklı disiplinler arsındaki ilişkiyi kavradılar. Atık malzemelerden tasarladıkları her malzemede farklı materyaller geliştirdiler. Gazoz kapaklarından sehpa da yaptılar… Yüzük ve buzdolabı magnetleri de…
13
Öğrencilerim bilgisayar cep telefonu tablet gibi teknolojik araçlar ile ders materyalleri, oyunlar tasarladılar logo ve poster yapmayı öğrendiler. İnteraktif oyunlar oynadılar WEB 2.0 araçlarını tüm derslere entegre ettiler.
15
Öğrencilerim Twinspace ve forum üzerinde proje etiğinin ne demek olduğunu öğrendiler ve saygı duymak zorunda olduklarını kavradılar.
17
Öğrencilerim e-Safety kurallarını güvenli internet kullanımının önemini ve dijital platformda yaptığımız her şeyin geride iz bırakacağını projemiz ile öğrendiler ve kavradılar.
19
Öğrencilerim tüm geri dönüşüm araştırmalarını internet üzerinden güvenli siteler aracılığı ile yaptılar. Google arama motorunu aktif kullanmayı öğrendiler.
21
Öğrencilerim bilgiye ulaşma yolunu keşfederken bu bilginin güvenli olup olmadığını sorgulamayı kavradılar.
23
Öğrencilerim geri dönüşüm materyallerini araştırırken biyo çeşitliliği ve doğal kaynakların tükenmek üzere olduğunu kavradılar.
25
Öğrencilerim yaptıkları geri dönüşüm araştırma “reseach” lerini grup arkadaşları ile paylaştı ve neler yapılabileceğini kendi aralarında tartıştılar.
27
Öğrencilerim yaptıkları tartışmalar ile çevre sorununa nasıl çözüm bulacaklarını geri dönüşümün hayatlarına nasıl bir farklılık katacağı hakkında arkadaşlarına önerilerde bulundular.
29
Öğrencilerim atıkların geri dönüşümü ile çevremize ne kadar yararlı olacaklarının önemini kavradılar.
31
Öğrencilerim İngilizce dersinde projemizdeki yabancı ortaklara kendilerini “İngilizce” tanıttılar ve basit diyaloglar kurdular.
33
Öğrencilerim atık kağıt malzemelerden İngilizce yönler konusu ile alakalı caddeler ile bağlantıları olan bir mahalle tasarladılar. İngilizce eğitim materyali olarak kullandılar. Yön tariflerini bu tasarım üzerinden canlandırma yaparak öğrendiler. Materyal 3 boyutlu olduğu için konuyu kavramaları daha hızlı oldu.
35
Öğrencim kağıdın geri dönüşümü için istasyon tekniği ile yazdıkları hikaye için konu ile ilgili tüm proje okulları birer resim yaptılar.
37
Öğrencilerim WordArt Web2 aracı ile dijital ortamda resim yapıp proje logolarını tasarladılar.
39
Öğrencilerim dijital oyunlar oynarken oluşturdukları interaktif puzzleların işbirliği ile yapıldığını ve diğer okullardaki arkadaşlarının paylaştıkları oyunlar ile paylaşmanın ve yardımseverliğin önemini kavradılar.
41
Öğrencilerim yaptıkları geri dönüşüm araştırmalarını dramatize ederek oyunlaştırarak sınıfta paylaştılar.
43
Öğrencilerim proje final ürünü olan “Deniz’in Hikayesi” ni Dramatizasyon yaparak ortaya çıkardılar ve daha önce kağıdın dönüşümü ile atık gazete kağıtları kullanarak yaptığımız pembe kağıt seramik çanaklarımızla hikayeyi birleştirdiler.
45
Öğrencilerim daha önce tasarladıkları atık malzemeler ile anlam bütünlüğü olan paragraflar yazdılar.
47
Öğrencilerim proje final ürünümüz “Deniz’in hikayesi” nde bir önceki paragrafı okuyarak hikayemizi ona bağlayarak birbiri ile anlam bütünlüğü olan bir metin yazdılar.
49
Öğrencilerim proje ortak çalışmamız olan “Deniz’in Hikayesi”ni yazmadan önce konu ile ilgili araştırma yaptılar.
51
Öğrencilerim proje ortak çalışmamız olan “Deniz’in Hikayesi”ni yazmadan önce konuyu planladılar.
53
Öğrencilerim proje ortak çalışmamız olan “Deniz’in Hikayesi”ni yazdıktan sonra twinspacede diğer ortaklar ile paylaştılar.
55
Öğrencilerim proje ortak çalışmamız olan “Deniz’in Hikayesi”ni twinspacede diğer ortaklar ile paylaştıktan sonra e-book olarak yayımladılar ve proje blogumuzda proje web sitemizde paylaştılar.
57
Öğrencilerim proje içinde mesajlaşmayı kendi kendilerine blog ve günlük tutmayı ve logo broşür ve afiş hazırlamayı öğrendiler.
59
Öğrencilerim internet üzerinden geri dönüşüm üzerine araştırmalar yapıp bunu word formatında yazarak sayfa düzenlemeyi ve çıktı alarak okul proje panosunda paylaşmayı öğrendiler.
61
Öğrencilerim oluşturdukları geri dönüşüm araştırmalarına ait metinleri görsel araçlar ile zenginleştirdiler.
63
Öğrencilerim oluşturdukları geri dönüşüm araştırmalarına ait metinleri sınıf arkadaşlarına vurgu, telaffuz ve tonlamaya dikkat ederek okudular.
65
Öğrencilerim ortak final ürünümüz “Denizin Hikayesi”ni arkadaşlarına vurgu, telaffuz ve tonlamaya dikkat ederek okurken hikayenin öncesi ve sonrası üzerine kurgular yaptılar.
67
Öğrencilerim plastiğin geri dönüşümünü araştırıp materyal tasarlarken, matematik dersinde kullanmak için, kesirler konusu üzerine bir ders materyali tasarladılar. Kesirleri bu model üzerinden kavradılar.
69
Öğrencilerim proje videolarında telif hakkı olmayan müzikler seçip kullanmayı öğrendiler. Müziği bilişim araçları ile kullandılar.
71
Published: Jun 13, 2020
Latest Revision: Jun 21, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-871579
Copyright © 2020