ההיסטוריה – גאוגרפיה של תל אביב
תל אביב-יפו (ב ערבית : تل أبيب-يافا ), לרוב כ המוכרת תל אביב , היא עיר ב מחוז תל אביב ב ישראל , ב מישור החוף הדרומי , מבין ערי המרכזית גוש דן וה שנייה בגודל אוכלוסייתה בישראל. העיר חברה בארגון פורום ה־ 15 . תל אביב-יפו שוכנת לחוף הים התיכון על אדמת כורכר . בשטחה זורמים נחל הירקון ו נחל איילון . גובלת מתלה הוא מערב בים תיכון; מתל דרום בערים בת ים ו חולון ; מתל מזרח בערים רמת גן , גבעתיים , בני ברק ו פתח תקווה ; ומ תגידו רק בערים רמת השרון ו של ShNaPi הרצליה .
האביב הוא תל מטרופולין המהווה את מרכז ה כלכלה , ה תרבות , ה תקשורת ו אמנות של ישראל . שוכנים בה מרכזי המרכז העסקי של ישראל , הבורסה לניירות ערך , שגרירויות ונציגויות בקשרים , מערכות ה עיתונים הגדולים בישראל, התיאטרון הלאומי , התזורת הפילהרמונית , בית העצמאות (בו ההוקרטר על הקמת המדינה) המרכז המרכזי תרבות ארציים נוספים. ” העיר הלבנה ” בתל אביב הוכרה בשנת 2003 כ אתר מורשת עולמית . תל אביב-יפו מוגדרת כ “עיר עולם העיר היא אחת ההערות המתוירות בישראל, עם המיליון וחצי תיירים זרים השנה [3] . לתל אביב תפקיד מרכזי בהוויה הישראלית.
בעיר מתגוררים (נכון לסוף 2017 ) בערך 443,900 תושבים , ומספר התושבים לקמ”ר הוא 8,572 איש. עתיק התגוררו במחוז תל אביב 1,318,300 איש, ואפשר למוס את המטרופולין מנתה 3,918,800 נפש [4] . ישויות בישראל – כ- 64% מה עובד בתל אביב גרים מחוצה לה.
עיר הנמל העתיקה יפו הייתה ראשיתה של העיר תל אביב-יפו. יפו נחשבת לאחת מערי הנמל העתיקות בעולם; היא נזכרת ב תנ”ך ובמקורות קדומים אחרים, ובמשך שער שימשה דורות כניסה ימי ל של רן ארץ ישראל . לבד מיפו, ה לאורך התקיימו היסטוריה מספר ניכר של יישובים בשטחה של תל אביב. בראשית המאה ה- 19 גדלה האוכלוסייה היהודית ביפו, וברבע האחרון של המאה ה -19 החלה מחוץ ליחידים התיישבות ל חומות יפו רוצים שהם רוצים רוצים לראות ולאחריה הקמת שכונות חדשות, כמו שכונות נווה צדק , מחנה יהודה , נווה שלום , יפה צלם צלם צלם צלם צלם צלם נוף וכרם התימנים מצפון ליפו.
תל אביב זכתה לכינוי “העיר העברית הראשונה” שהייתה ה מכיוון מיזם היהודי הראשון לבניית עיר בארץ ישראל שופט ציון המודרנית.איש עסקים חדש של ציבור מאורגן, שחלקו אנשי היישוב הישן וחלקו אנשי היישוב החדש בשיתוף עם מוסד ציוני בראשית דרכו – קרן קיימת לישראל . המטרה המוצהרת הייתה להקים עיר עברית הצד היפו הערבית, בתוך הכארבעה עשורים צמח תל אביב לכרך שהיה גדול פי כמה מיפו. רשויות המנדט הבריטי העניקו לתל אביב מעמד של עיר בינואר 1934 .
איכות הסביבה בתל אביב
האתר הראשון אליו נגיע הוא פארק המחזור – חירייה
פארק מיוחדחזור חירייה, שהקים “איבד ערים אזור דן לתברואה”, הוא סמל
למהפכה הסביבתית הקרקע בישראל. הקמת הפארק היא חלק מתקן שינוי מורכב ואינטגרלי,
שמטרתו לשפר את איכות החיים,
הבריאות והסביבה כמו כן, התיקון נזקי העבר הקריאה אחרי הסביבה ובקבוצה
. כתוצאה כמו פעולות, הר הזבל חירייה הפך ממזבלה ליד פארק מיחזור
, המיזם פתרונות מתקדמים לניהול פסולת ולצטימומה. זה, כולל הפארק
מיתקן למזמין הגשמה, מערכת ליטהור מי שפכים, מיתקן להפרדת קרטון, לאיסוף מערכת
ביו-גז מבטן ההר, מיתקן להפרדת פסולת אורגנית, מיתקן למיחזור פסולת בניין, ומסל
לייצור דלק חלופי
תחנה מספר 2 – פארק אריאל שרון
ע”ש אריאל פארק איילון שרון הוא שטח מודעת שטח מודעת שטח מודעת שטח גלילי פתוח לאורך נחל איילון בקטע שבין נמל תעופה בן-גוריון ל נתיבי איילון . מצפון על השטח תחום ידי אור יהודה , רמת גן ו תל אביב-רוצים יפו רוצים ומדרום על ידי כביש 1 , אזור ו מקוה ישראל . גודלו של השטח כולל השטח הפתוח של מקוה ישראל 8500 דונם (שניים וחצי מגודלו פי-ה של סנטרל פארק ) ונועד לשמש כריאה הירוקה של דרום מטרופולין גוש דן המצוי בשטחה הגאוגרפי של בקעת אונו . על הקמת ההחלטה פרק מטרופולינים ובצידו אזור המוקדש ל מחזור התקבל בשנת 2005 על ידי ממשלת ישראל והוא נחנך ב -27 באוקטובר 2007. נקודה הנישאת בשטח פרק הוא תל זבל וגובהה כ -60 מטרים מפני קרקע. לפרק ניצבים בכניסה ראשי בתיה משוחזרות של חוות שלמות שיארחו בין השאיר את מרכז מבקרים. יש בשטח שבילים המאפשרים טיולים רגליים ובאמצעות אופניים. משרדי הפארק נמצאים בביקורתם ברחוב דרך בר-לב 298 בתל אביב .
בשנת 2007, שקיעתו של לאחר אריאל שרון ב תרדמת , ההליטה והת השמות באלתית לקרוא לפארק השם “פארק אריאל שרון”, על התרומתו של כהוקרה ראש הממשלה להקמת המקום. לשם הקמת הפארק הוקמה חברה ממשלתית בשם “החברה המרכזית פארק אריאל שרון (איילון) בע”מ”.
הפארק נקרא עד להקמת האזור חירייה , הכפר ה על שם ערבי אל-ח’ירייה , חורבותיה של ששכן על בני ברק הקדומה (שהייתה ממוקמת בחלקו הדרום-מערבי של מחלף מסובים ובשטחים הסובבים אותו) עד ל הידלקות והקבלה העצמאות .
התלמידים יעברו קשר הקשר לאיכות הסביבה על ידי “קרקסנות ירוקה”, הם ישחקו וילמדו ג’נגלינג, פוייז ומשחקי קרקס העשויים כולם מפסולת
תחנה מספר 3 – חוף מציצים
חוף מיתולוגי זה, המוכר מהסרט ‘מציצים’, מקום צפונית מערבית לשדרות נורדאו. החוף, בעל אופי משפחתי, עבר שיפוץ יסודי והפך לחוף מודרני בעת שימור אלמנטים ממראהו המקורי. החוף נושק לצידו הדרומי של נמל תל-אביב, קיימת אישית נוחה הקרוב הציבור והגמישה בסמוכים בתשלום.
חוף מציצים. למידע נוסף על תו התקן דגל כחול.
עונת הרחצה נפתחה!
שעות עבודה תחנות ההצלה לעונת הרחצה
20/05/20 – 31/05/20 הזמנים הפעילים 07:15 – 16:45
01/06/20 – 30/06/20 הזמן הפעילות 07:15 – 17:45
01/07/20 – 31/08 / 20 שעות הפעילות 07:15 – 18:45
01/09/20 – 17/10/20 הזמן הפעילות 07:15 – 16:45
עונת הרחצה תסתיים ב -17 באוקטובר 2020
תחנה מספר 4
מסעדת פאראקאלו
פאראקאלו – בבקשה ביוונית – היא מסעדה יוונית לא שגרתית ששוכנת בנמל יפו, ממש מול הים. המסעדה מעוצבת בסגנון יווני מדליק ומקושטת באלמנטים מקומיים ומיוחדים, כולל אפילו גרפיטי על הקירות. למחפשים חוויה יוונית קלאסית אמיתית, בערב רומנטי לזוג, בבוקר שמשי באוויר הצלול של הים עם הילדים, או צהריים עם חברים – פאראקאלו הוא המקום!
בבילוי בפאראקאלו נכללת ליב מהבריזה הים-תיכונית האמיתית, מהעיצוב היפהפה בכחול-לבן ומהתפריט יווני קלאסי ועשיר, הבנוי סטיילס של המזאטים, מנות בשרים, סופלאקי, שיפודים, גירוס והמון ספישלים משתנים. וכמובן בתפריט מככבות מנות דגים טריות המוכנות במקום. לחובבי פירות הים והמנות המיוחדות – תמנון ספיישל, שיפודי שרימפס קלמארי, מיקס פירות ים ברוטב ועוד. את הסעודה חותמים קינוחים מיוחדים וקלאסיים שמי מוצרים במקום: בקלאווה במילוי גבינות, פיצוחים ופירות יבשים, פאי סולד ועוד מאפים קלאסיים יווניים.
ברוכים תהיו בבואכם – פאראקאלו, בואו, תכנסו למקום שלנו ונארח אתכם כמו שרק אנחנו יודעים.
לתלמידי כיתות ז-ט היקרים
מקווים שנהנתם בטיול זה
ושנזכה לשמור על סביבה ירוקה יותר
אוהבים מורי וצוות בית הספר
“תיכון חדש תל אביב”
Published: May 24, 2020
Latest Revision: May 24, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-843902
Copyright © 2020