דבר המנהלת
“בוא ננסה
להרים שוב את הראש ביחד
אם ננסה
בשמחה ודאי נביס ת’פחד
אם היום נראה חשוך
ואין שום הגיון
צריך לזכור
שאם רק נאמין
נמצא פה פתרון..( “כולנו יחד”/עמית צח)
תלמידים, תלמידות, צוות חינוכי והורים יקרים,
חלפו להם הימים ואיתם גם ימי הזיכרון ול”ג בעומר ונראה כי התרגלנו לשגרה של מסכות, אלכוג’ל, למידה מרחוק, משחק בהפסקה ללא כדור, שמירת מרחק ועוד. בתוך כל התקופה שיש בה שינויים כמעט יומיים והנחיות כאלה ואחרות מצאנו גם את היופי של משפחתיות, זמן לעיסוקים במסגרת הבית, שמירה על קשר והפגנת אכפתיות ודאגה גם מרחוק, פעילות ספורטיבית בבית ועוד. גילינו שטמונים בנו כישורים שונים שהיו חבויים אשר המתינו לרגע הנכון.
אט אט חזרנו לכותלי בית הספר. תלמידי שכבות א’- ג’ למדו במתכונת הקפסולות של עד 17 תלמידים בכיתה, ללא צלצולים, עם שמירה על כללים והתנהלות שיש בה גם נחת. בהמשך חזרנו לכיתות האם וההתרגשות הגדולה הגיעה לה עם חזרתם של תלמידי שכבות ד’- ו’ לבית הספר.
במקביל הקיץ הגיע במלוא עוצמתו ואותת בחומו כי עונות השנה לא שינו את מסלולם ואנו נדרשים למשמעת מים והגנה על גופנו מפני השמש הלוהטת.
לפניכם העיתון הדיגיטלי האחרון לשנה המכיל לקט של כתבות מתקופת הקורונה. בסיום השנה יונפק עיתון מודפס אשר ישקף את העשייה במהלך המחצית השנייה.
בהערכה רבה,
תמר דוד- מנהלת בית הספר
שכבה א’
לומדים בכיתה א’3
בכיתה א’3 ציינו את ל”ג בעומר בלמידה משמעותית. ילדי הכיתה הכינו יצירה של מדורה ושיפודי מרשמלו עם תרגילי חשבון. תוצאות התרגילים מוינו לזוגי ואי זוגי.
כמו כן, התלמידים כתבו על חוויות מתקופת הקורונה בבית על פי הסוגה אשר נלמדה בכיתה.
ישנים באוהל
ביום ראשון היינו אמורים לנסוע לצפון, אבל בגלל הקורונה נשארנו בבית. אמא ואבא עשו לנו הפתעה וההפתעה הייתה לישון באוהל בסלון. ישנו באוהל יומיים, שיחקנו בבובות, עשינו מלחמת כריות והתחבאנו מתחת לכריות והשמיכות. כל בוקר שהתעוררנו באוהל, ההורים פינקו אותנו בתה חם. היה לי ממש כיף, שמחתי מאוד לישון באוהל וגם התגעגעתי לישון במיטה שלי.
כתב: שגיא ספין, כיתה א’3
מתגעגעים לחברים מכיתה א’3
בשבועות האחרונים תלמידי כיתה א’3 התפצלו לשתי קבוצות. חברי הקבוצה התגעגעו האחד לשני וחיכו ליום בו יחזרו ללמוד יחד. מצורפת הברכה שהכינו לחברי הכיתה.
חידת מתמטיקה בסימן יום העצמאות
להלן שמות התלמידים שפתרו נכונה את החידה:
איתי טאוב- ג’2
עידן כהן- ג’3
ענבל מור- ד’3
מאיה טאוב- ה’1
נועם מזרחי- ה’2
יונתן הרשקו- ו’1
דניאל זילברברג- ו’3
שכבה ב’
יצירה עם גלילי נייר טואלט
באחד מימי שישי הכנתי רובוט מ -41 גלילי נייר טואלט. את הגלילים אספתי במשך שלושה שבועות, מאז שהפסיקו את הלימודים. החומרים בהם השתמשתי הם: גלילי נייר טואלט , מקלות ארטיק , נייר דבק , שדכן וטושים.
הזמן שלקח לי להכין את הרובוט הוא שעה ורבע והוא ממש העביר לי את הזמן. אחרי שסיימתי להכין את הרובוט אז התחלתי לאסוף עוד גלילי נייר טואלט ליצירה חדשה.
כתב: עמרי בריל ,כיתה ב’3
שכבה ג’
סבא שלמה
אני לא הכרתי את סבא שלמה, אבל סיפרו לי שהוא היה איש שקט , שאהב לעזור לכולם. הוא תמיד עבד קשה ולא התלונן אף פעם. הסיפור מתחיל שסבא שלמה היה בן 3, שהתחילה השואה. הנאצים כבשו את פולין ורצו להרוג את כל היהודים. המשפחה של סבא שלמה הייתה חכמה וברחה, בדרך הם התפצלו לשניים. ההורים לקחו שני ילדים וברחו לכיוון אחד, ואחותו הגדולה לקחה אותו ואת אח שלו והם ברחו לכיוון אחר. הם ברחו בתוך אירופה ברכבת וברגל, עד שהגיעו לרוסיה. הם נעזרו בנזירות שהסתירו אותם במנזרים, גנבו אוכל איפה שמצאו וישנו ברחובות. במהלך הזמן שהיו ברוסיה, האח השני נעלם וסבא שלמה נשאר רק עם אחותו הגדולה. לאחר 6 שנים, שנגמרה המלחמה, סבא שלמה ואחותו עלו לארץ ישראל, שסבא שלמה בן 9.
הוא גדל בבית יתומים עד לבגרות ובצבא היה צנחן. הוא הכיר את סבתא חנה, הם התחתנו ועברו לגור בעיר יפו. יום אחד סבתא חנה הלכה לקנות בשר ,הקצב בחנות הבשר אמר לה “בעלך דומה מאוד לאחד האנשים שקונים אצלי בחנות” והוא הציע לקיים מפגש בין סבא שלמה לבין האיש שדומה לו.
ביום של המפגש, סבא שלמה גילה שזהו אחיו שאבד ברוסיה. אחרי שלא התראו שנים, המפגש היה מאוד מרגש . והם הלכו יחד לפגוש את אחותם הגדולה. סבא שלמה וסבתא חנה הביאו לעולם 3 ילדים, שאחד מהם הוא אבא שלי: עדי. אחותו הגדולה של סבא שלמה חיפשה במשך שנים את ההורים ושני האחים הנוספים, אבל לא מצאה. היא רשמה את הפרטים שלהם ב- “יד ושם” – זהו מוזיאון של השואה.
היום כולנו יכולים להדליק נרות נשמה עבורם.
כתבה רותם ספין, ועדת עיתון
קולאז’ כיתתי- ג’3
ועד הורי הכיתה החליט להפתיע את ילדי כיתה ג’3 הוא קנה במיוחד בשבילנו מארז של יום העצמאות שבתוכו היו:
בנדנה, דגל ישראל, שרשרת עם אורות, סוכריות טופי וצמיד זוהר עם דגל ישראל.
ועד ההורים עם הילדים שלהם חילק לכל ילד מארז משלו. אני הלכתי לחלק יחד עם אמא שלי בכל השכונה ואמרנו שלום לילדי הכיתה. כשחילקנו לכל ילד, ביקשנו ממנו לצלם את עצמו עם האביזרים שהיו בתוך המארז, ושישלח לנו את התמונה. אחרי שכל הילדים שלחו, הכנו קולאז’ מכל התמונות
ושלחנו אותו למחנכת הטובה שלנו אורלי, עם ברכה ליום עצמאות שמח.
כתבה: רותם ספין, ועדת עיתון
תחרות מתמטיקה יצאה לדרך
החלה תחרות הסייבר הארצית במתמטיקה באתר “עשר אצבעות” לכלל הכיתות. מצורף לוח הכיתות המובילות בתחרות נכון ליום שלישי ה- 19/5/2020. כל התלמידים מוזמנים ליהנות, ללמוד ולהתקדם באמצעות התחרות.
שכבה ד’
סיוע לקשישים במשבר הקורונה
בעולם מסתכלים על ההתמודדות עם הנגיף בסין, שבה מספר הנדבקים עד כה הוא הגבוה ביותר, ואומרים שהמאבק בנגיף היה אפשרי אך ורק בזכות שימוש ב”פצצת אטום חברתית”. אסרו על התקהלות, מפגשים חברתיים, סגרו בתי עסק, הופסקה כל פעילות חברתית, גם אם מדובר באוכלוסיות בודדות שאין להם תמיכה משפחתית. כתוצאה מכך, אלפי קשישים בשבועות האחרונים מסוגרים בבתיהם מחשש לחשיפה לנגיף הקורונה.
כ- 30 אלף קשישים שמגיעים מידי בוקר למרכזי היום שפרוסים ברחבי הארץ נאלצים להישאר בבית בעקבות המאמצים למניעת התפשטות נגיף הקורונה. המצב החדש, שלא מאפשר להם לצאת מהבית, מקשה גם על הקשישים שחסרה להם חברה, אבל גם על בני זוגם שנדרשים לטפל בהם ולסייע להם במשך כל שעות היממה.
ארגונים כמו “שיחה נעימה” ופייסבוק ישראל מקיימים שיחות וידאו עם קשישים שזקוקים לאוזן קשבת וקצת חברה- גם מרחוק, כדי לפתור את בעיית הבדידות של הקשישים. חברת אינטל יצרה פתרון טכנולוגי חברתי בשיתוף עם משרד הרווחה, סלקום ו”משי טכנולוגיות”- שסייע ל- 500 מבוגרים מהדרום לתקשר עם קרוביהם בקלות בעת חג הפסח. המכשיר מורכב ממערכת חכמה שקיבלה את השם מערכת “מחוברים”, המאפשרת חיבור לשיחת וידאו בלחיצת כפתור. המכשיר מבוסס על טאבלט שעבר תהליך של ‘חדשנות הפוכה’ במסגרתו הוסרו ממנו פונקציות מיותרות כדי למנוע בלבול. כל שצריך הקשיש לעשות הוא לחבר את הטאבלט לחשמל. כאשר אחד מבני משפחתו מנסה להתקשר אליו באמצעות אפליקציית שיחות וידאו, לחיצה אחת על כפתור ההפעלה מחברת אותו מיידית לשיחה. באתר עיריית נס ציונה ניתן למצוא חוברת המיועדת במיוחד לאוכלוסייה המבוגרת בעיר, ובה ניתן למצוא את כל המידע איך לקבל שירותים מהעירייה באמצעות אתר האינטרנט ומענה טלפוני מבלי לצאת מהבית. בנוסף, מפורטים בחוברת מספרי הטלפון של מוקדי הסיוע בעיר, הצעה להצטרף לקבוצת ווטסאפ ייעודית עם תכנים המתאימים לאוכלוסייה המבוגרת, ואפילו רעיונות מה ניתן לעשות בבית כדי להפיג את השעמום.
בנוסף, מערך המתנדבים של עיריית נס ציונה קורא לתושבים לגלות ערבות הדדית ושכנות טובה, ולשמור על קשר עם האוכלוסייה המבוגרת בעיר, תחת הסיסמה: “מתקשרים, שואלים לשלומם, מציעים עזרה. זה כוחה של קהילה”.
שקד מספרת: “דודה של סבי מבוגרת מאוד וגרה לבד בתל אביב. אמי ואני משוחחות עימה בטלפון כדי להתעניין בשלומה ולוודא שיש לה את מצרכי המזון שהיא זקוקה להם. משיחה עמה אני מבינה שקשה לה מאוד והיא מקווה שהמצב ייגמר בקרוב”.
במיוחד לקראת השבת, אנו, חברות ועדת עיתון, ממליצות לחברי הכיתה להכין חלות או דברי מאפה ואפילו תבשילים ביתיים ולמסור אותם לשכנים מבוגרים.
כתבו: אריאל זלקוביץ, ליבי אברוך, אופיר יצחק ושקד הרצוג, כיתה ד’3
כיתה ד’1 מפגינה ידע באנגלית
כיתה ד’1 זכתה במקום השני בתחרות העירונית בנס ציונה בתחום אוצר המילים באנגלית. התלמידים נדרשו להפגין ידע ולגלות עקביות והתמדה בכל שלבי התחרות. יישר כוח לתלמידים ולצוות אנגלית של בית הספר.
תמונה- כיתה ה’1 חזרה בשמחה לבית הספר.
שכבה ו’
ועדות אונליין בכיתה ו’1
בבית ספרנו בכלל ובכיתתנו בפרט מתמקדים בהבניית חברת הילדים כדי לעודד התנהגות חיובית ונאותה. אחת הדרכים להשגת המטרה היא באמצעות ועדות כיתתיות – שאלו קבוצות האחריות על תחום מסוים כגון: ימי הולדת, קישוט, סדר יום, תאריך ועוד. הועדות הללו מזמנות לילדים התנסות חברתית, ערכית, שמירה על קשר, חיבור לקבוצה וגילוי אחריות אישית וקבוצתית על כל התהליכים המתרחשים בקבוצה. לאור המצב אליו נקלענו, החלטנו בכיתתנו להמשיך עם הועדות אך להתאים את סוגי הועדות ופעילותן למצב הקיים. אם כך, היום כיתתנו מחולקת לשבע קבוצות ( בין 4-6 ילדים בכל קבוצה), כאשר כל קבוצה אחראית על ועדה שונה. בכל תחילת שבוע, עלינו לכתוב למחנכת שלנו, ליטל פפושדו כהן, 3 ועדות בהן היינו רוצים להיות, ולאחר מכן, היא אוספת את כל הבקשות ומחלקת את התלמידים לוועדות לפי בקשותיהם. אנו פועלים במתכונת זו כבר שלושה שבועות. הוועדות שבכיתותינו:
ועדת מילה טובה – לפי רשימת הילדים, כותבים על ארבעה ילדים חמשיר קצר בחרוזים עם מילים טובות.
ועדת גיבוש – תכנון והכנת משחק או פעילות מגבשת למפגשי הזום.
ועדת הומור – הצגת בדיחות וחידות לשבוע.
ועדת שטח (מורים) – ראיון עם אחת המורות מבית הספר והצגת מידע שלא ידעו עליה עד עכשיו.
ועדת שטח (תלמידים) – ראיון עם תלמיד מהכיתה והצגת מידע שלא ידעו עליו עד עכשיו.
ועדת אירועים – ציון ימי הולדת ואירועים נוספים שהתקיימו באותו השבוע.
ועדת סדר יום- אחראית על כתיבת המשימות במהלך היום, שליחת קישורים למפגשי הזום ועוד.
בכל סוף שבוע כל ועדה מציגה את תוצריה לרוב באמצעות במצגת, לדוגמה: ועדת מילה טובה – מכינה מצגת שבה כל שקופית היא חמשיר על ילד שונה עם תמונה שלו. חברי הועדות משתנים משבוע לשבוע, כך שכל אחד יוכל להיות בכל הועדות שהוא ירצה ויפיק מהן ומעצמו את המיטב. אנו מגלים כלפי תהליך חשוב זה רצינות והתמדה רבה. מרגע חלוקת הקבוצות החדשות, כל חבר בוועדה נרתם למשימתו ומבצע אותה על הצד הטוב ביותר. כתבה: יהלי שכניק, ו’1
חוזרים לבית הספר
לאחר שהייה ממושכת בבית חזרו תלמידי א’- ג’ ללימודים בתבנית “הקורונה”. בהמשך הצטרפו תלמידי שכבות ד’- ו’ ללמידה בכיתות האם. החזרה ההדרגתית לכותלי בית הספר מעוררת שמחה גם אם עלינו להישמע לכללי משרד הבריאות. מצורפות מספר תמונות.
Published: May 17, 2020
Latest Revision: May 19, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-831192
Copyright © 2020