דבר המנהלת
תלמידות, תלמידים, צוות חינוכי והורים יקרים,
” אם הבוקר יעלה
ואותנו יגלה,
אם הלב שוב יתמלא-
דיינו…”(דיינו/ אהוד מנור)
האביב אינו נעצר גם השנה והוא צץ, מופיע ועוטף עם ריחות פריחה ושמש חמימה. השנה “מה נשתנה” יקבל משמעות חדשה בשל המציאות שהשתנתה. אך, במחזור החגים הגיע זמנו של חג החירות!
חג בו נודה על האפשרות ליהנות מארוחת חג, לקרוא בהגדה, לחפש את האפיקומן, לשיר ולחייך. בל נשכח לברך את מי שלא חוגג אתנו בשל אילוצי השעה ולומר מילה טובה.
אאחל לכם/ן חג שמח! בריאות איתנה, לבלוב ופריחה.
בתקווה שבקרוב נזכה להיפגש בין כתלי בית הספר ונמשיך בעשייה החינוכית.
בהערכה רבה,
תמר דוד- מנהלת בית הספר
ציור- שי- לי פלומבו, כיתה א’1
לכל תלמידי בית הספר “ארגמן” ולצוות המורים.
מועצת התלמידים מאחלת לכם שתישארו בריאים ושתשמרו על הכללים. חזרה מהירה ללימודים!
מאחלים לכם חג פסח שמח!
מועצת התלמידים
קומיקס- ציירה הדס וקס, כיתה ד’1
שכבה א’
קומיקס לפסח
קיבלנו שיעורי בית להכין קומיקס לפסח. ציירנו אני ואחיות שלי את הקומיקס לפי הסרטון. בסרטון היו 4 דמויות לצייר: אחת הדמויות הייתה המכה השנייה, שהיא צפרדע. הדמות השנייה הייתה של פרעה. הדמות השלישית הייתה של בת פרעה. הדמות הרביעית הייתה של מצה. הכי אהבתי לצייר את הדמות של הצפרדע. אחותי אריאל הכי אהבה לצייר את פרעה ואחותי רותם הכי אהבה לצייר את המצה. איזה כיף לצייר קומיקס.
כתב: שגיא ספין, כיתה א’3
רעיונות לזמן איכות
בימים אלו כשכולנו צריכים להיות בבית זה זמן מעולה לעשות פעילויות משפחתיות שעושות כיף בלב ומעלות חיוך. אני רוצה להמליץ על פעילות משפחתית של אוכל מעוצב למשל חיפושיות מעגבניות שרי ואנשי שלג מביצים. אני מצרפת תמונות מיצירות שעשיתי עם בני משפחתי.
כמובן שיש עוד המון אפשרויות לפי מה שמתחשק …תנסו.. שיהיה לכולנו חג פסח שמח ובריאות איתנה ושנחזור להיפגש במהרה
כתבה: נוגה קורצ’ינסקי, כיתה א3
מגלים את העולם בחופשת הקורונה
אני רוצה להמליץ לכם על פעילות מהנה שאפשר לעשות בבית בזמן חופשת הקורונה. הפעילות היא ״מגלים עולם״, כלומר, בוחרים מדינה ולומדים עליה בדרכים שונות. למשל, ביום ארצות הברית, הכנו כתר של אינדיאנים, לארוחת צהרים אכלנו המבורגר וצ׳יפס, צבענו את דגל ארצות הברית ואפינו פאי תפוחים אמריקאי. ביומיים אחרים למדנו על איטליה- ראינו סרט על המקומות היפים באיטליה, למדנו שיש לה צורה של מגף בועט בכדור (הכדור הוא סיציליה),למדנו מילים באיטלקית כמו סי (כן), נו (לא) וג׳לטו (גלידה),צבענו פסטה באדום לבן וירוק בצבעי גואש וכשהיא התייבשה השחלנו לשרשרת, בנינו את מגדל פיזה מגלילי נייר טואלט, הכנו פיצה, שמענו שירים באיטלקית ועשינו תצוגת אופנה כמו במילאנו.
אני ממליץ לכם לבחור כל פעם ארץ אחרת שמעניינת אתכם וללמוד עליה.
כתב: ניר אטלס, כיתה א’3
בתמונה: אני בתצוגת אופנה
שכבה ב’
כיתה ב’3 יוצרת ב”זום”
במסגרת הלמידה מרחוק אנחנו תלמידי כיתה ב’3 מקיימים מידי יום מפגש זום עם לימור מחנכת הכיתה. בכל יום לימור מקיימת מפגש זום של 5-6 תלמידים בו אנחנו משתפים בחוויות שלנו ומכינים יצירה שלימור מתכננת לנו. ערב לפני לימור שולחת להורים שלנו מה עלינו להכין למפגש ואנחנו מתכוננים ומתרגשים לפגוש את חברנו לכיתה. בשבוע האחרון המפגשים שלנו היו מחולקים ל-2 . בחלק הראשון היינו צריכים לייצג את השם שלנו באמצעות חפצים שונים שישי לנו בבית. ובחלק השני לימור לימדה אותנו אייך מכינים פרפר מגליל נייר טואלט ודף. הפעילויות בזום מאוד כפיות ובמיוחד שאחרי אנחנו יכולים להמשיך וליהנות מהיצירות שלימור מלמדת אותנו. הכנו גם צלחת למצות של פסח. שחקנו איש תלוי, מילים מבולבלות והכל בסימן שדל פסח.
תלמידים משתפים:
מיה: “אני מאוד נהנית לראות את המורה שלי ואת חברי לכיתה בפעילות . כייף לי שהם רואים אותי בחדר שלי”.
זוהר: “לימור עושה לנו שיחות בזום וכייף לי אני נהנית לראות את החברים שלי ולעשות יצירות ומשחקים
איתן ד “זאת תוכנה מצוינת וכייף לי להשתמש הפעילויות שלימור עושה טובות ומלמדות
עמרי :” נהניתי מאוד ואני כבר מתגעגע לחזור ללימודים”.
גלי :” הפעילות הייתה מאוד נחמדה והרגשתי מאוד נח . נהניתי שמחתי לראות את החברים ואת לימור. זה עזר לי להעביר את הזמן , אהבתי את הפרפר שהכנתי והכנתי אחר כך בבית
שכבה ג’
המלצה על סרט
אני רוצה להמליץ על הסרט “סוניק” מאת SEGA. הסרט מספר על קיפוד ששמו סוניק שמגיע לכדור הארץ בשל אויבים בכוכב שלו בכדור הארץ שלשם ברח פוגש חבר שכינויו השוטר דונאטס ומנצח אתו רשע של כדור הארץ .כדאי לכם לראות את הסרט כי יש בו הרבה טוויסטים והפתעות. ניתן ללמוד מהסרט שחיה ובן אדם יכולים להיות חברים מאוד טובים.
כתב: יובל הקר, כיתה ג’1
המלצה על סרט
בחופשת הקורונה אני ובני משפחתי צפינו בסרט E.T . הסרט מספר על חברות בין ילד שקוראים לו אליוט לבין חבר מכוכב אחר שנקרא E.T. לאורך הסרט E.T מנסה לשוב הביתה לכוכב הלכת שלו. בעזרת אליוט, E.T חוזר הביתה.
מאד נהניתי לצפות בסרט ביחד עם משפחתי. כך העברנו זמן של כיף ביחד.
אני מאד אשמח שכל הילדים ומשפחותיהם יצפו בסרט זה.
כתב: ניר רוזנבר, כיתה ג’1
סדנת פרפרים
זה היה ביום חמישי 26-3-20, שגיא, אח שלי הקטן, עשה לנו סדנת פרפרים. רציתי להכין משפחה של פרפרים, התחלתי באבא פרפר והכנתי אותו בצבע תכלת, ואז הכנתי אמא פרפרית בצבע ורוד וסגול, את האחות פרפרית הכנתי בצבע צהוב, אח פרפר הכנתי בצבע ירוק ואת האחות הקטנטונת הכנתי בצבע סגול בהיר ותכלת והיא מתוקה כל כך. אחרי שסיימתי החלטתי להוסיף תינוק קטן, שנמצא עדיין בבטן, בצבע תכלת בהיר ולבן.
יצאה לי משפחה חמודה. אח שלי שגיא ואחותי אריאל הכינו פרפרים צבעונים עם אדום, זהב וכחול. גם אמא שלי הכינה פרפר עם מלא צבעים.
היה מאוד כיף להכין את הפרפרים ואני ממליצה גם לכם לעשות סדנה של עבודת יצירה בבית, אפשר פרפרים או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
כתבה: רותם ספין, ועדת עיתון
שכבה ד’
ציור: שכבה ד’ יוצרת בעקבות הציור המצרי. צייר מתן שקד(מתוך גלריית אומנות- שכבה ד’, למידה מרחוק).
למידה מרחוק
בעקבות התפרצות נגיף הקורונה והחלטת הממשלה נסגרו בתי הספר ועברנו ללמידה מרחוק. המצב החדש לא כל כך נעים מכיוון שצריך להישאר בבית ואי אפשר להיפגש עם חברים ולעשות דברים שהיינו רגילים לעשות ביומיום.
בהתחלה חשבתי שזה די נחמד אבל אז הבנתי שעדיף ללמוד בכיתה עם מורה, כי לפעמים כשהמורה מסבירה את החומר לפני שעושים משימה זה עוזר לי מאוד. בנוסף האתרים לפעמים נתקעים ואי אפשר לעשות את המשימות. אני מקווה שאחרי חופשת הפסח נחזור ללמוד כרגיל בביה”ס, אפגוש את המורה והחברים.
כתבה: שחר גלסמן, כיתה ד’3.
תמיד חלמתי
תמיד חלמתי שבמקום לקום כל בוקר וללכת לבית הספר ולהשתעמם מ8:00-13:00 ובמקום שהורי ילכו כל אחד לעבודתולעולמו הפרטי עד שעות אחר הצהריים והערב נבלה יחד זמן רב ככל שניתן ומבחינתי לנצח. פתאום תקף את עולמנו הנגיף הקרוי קורונה (בלועזית כתר )ומבחינתי הגשימה את חלומי .המסר מפי לכל החברים הקטנים והגדולים תמיד תסתכלו על חצי הכוס המלא וחישבו גם אתם במה תרמה לכם הקורונה ?אני מעניק בזאת את הכתר לקורונה. יחד עם זאת עצוב לי מאוד על אותם חולים וכמובן על קרבנות הקורונה, אך כדי לשרוד אני בוחר להביט אל החיובי ולבנות שגרה מיוחדת אשר בה בעיקר משחקים אבל גם לומדים ומתקשרים עם חברים דרך המסכים. עד כה למדתי להסתדר טוב יותר עם אחיותיי , לבשל, להוציא מהמדיח, לכבס ולהעריך את הורי יותר מהרגיל .
כתב: נדב, כיתה ד’3
שיתוף בחוויות
אני רוצה לספר לכם על הדברים אשר חוויתי עקב המצב עם הקורונה. כאשר אני בבית אני מרגישה תחושת געגועים לחברי לכיתה ולמרות זאת, מקפידה על שמירת הקשר איתם. בזמני הפנוי בבית, אני משחקת עם אחיי ומתרגלת תרגילי ספורט בכל בוקר בשביל לשמור על בריאותי ועל תזונת גופי. כשאני קמה בבוקר אני אוכלת ארוחת בוקר וניגשת לעשות את הלמידה מרחוק שהמורה שלי נותנת לי לעשות בכל יום, אני שמחה שהמורות שולחות משימות עקב מצב הקורונה כי כשאנחנו בבית אנחנו מפסידים הרבה חומר וכשהמורות נותנות לנו חומר לחזרה אני יכולה לתרגל אותו. בנוסף, אני מרגישה תחושת פחד ודאגה מכיוון שאני חוששת שמשהו ממשפחתי או אני אדבק בקורונה ואני מנסה לעזור להוריי בכל דרך אפשרית בשביל להקל עליהם.
אני רואה על פני הוריי תחושת דאגה וחשש שאנו ילדיהם נידבק במחלה זאת, הם מנסים לדאוג לנו לפני שהם דואגים לעצמם ואני עצובה על כך אך עדיין מנסה להקל עליהם ולעזור להם במטלות הבית, אני יכולה לשתף אתכם ולומר שעכשיו, אימא שלי שוטפת את הבית ואני שומעת מבחוץ רעש של סירנות משטרה ונבהלת, באותו הזמן אמי ניסתה להרגיע אותי אבל אני ידעתי שהם בחוץ בשביל לשמור שאף אחד לא מסתובב בחוץ.
את רוב זמני בבית אני מבלה עם אחיי, עוזרת להוריי בכל דבר אפשרי ומנסה לשמור על כולם בריאים. משפחתי ואני משתמשים באלכוהול ג’ל ושוטפים ידיים לפני שאוכלים ואחרי שיוצאים מהשירותים ואנחנו מנסים להישאר נקיים.
השאלה שאני תמיד שואלת את עצמי היא “מתי יעבור המצב הנוכחי עם הקורונה”?
מקווה שנהניתם מהקריאה ומאחלת לכולכם בריאות!
כתבה: תהל נוראמיד, כיתה ד’2
תכניות וקורונה
עד לפני כמה שבועות היו לי המון תכניות לחופשת פסח, למשל: נסיעה לארצות הברית למחנה אימונים, תחרות בין לאומית באודסה שבאוקרינה ועוד. וגם עד פסח לא היה לי רגע פנוי ואם היו אומרים לי שכל זה ייעצר בין רגע לא הייתי מאמינה ואף הייתי צוחקת מהבדיחה הגרועה הזאת. והנה תוך יום אחד כל התוכניות שלי כרסו, הטיסות בוטלו, היכלי הקרח נסגרו, חוגים ואימוני ספורט קבוצתיים נאסרו. ופתאום מצאתי את עצמי עם הרבה זמן פנוי ואני לא רגילה לזה בכלל. אחרי זמן מה שהבנתי שזה קורה לקחתי את עצמי לידיים ובניתי לעצמי תכנית, הבנתי שגם בבידוד אפשר לעביר את הזמן עם תועלת.
כל יום אני יוצאת לריצה של 20 דק, מקבלת שיעורים באונליין באנגלית עם מורים מחול, עושה כושר גם באונליין ועוד. אז המסקנה שלי היא כזאת: לראות דברים חיובים גם בדברים שלילים. מגפה זה אסון, בידוד זה נורא, אבל אם ה’ נותן לך לימון תעשה ממנו לימונדה, ואני ניצלתי את ההזדמנות ונהנית מהלימונדה. אני רוצה לספר לכם על הדברים אשר חוויתי עקב המצב. כאשר אני בבית אני מרגישה תחושת געגועים לחברי לכיתה ולמרות זאת, מקפידה על שמירת הקשר איתם. אני משחקת עם אחיי ומתרגלת תרגילי ספורט בכל בוקר בשביל לשמור על בריאותי ועל תזונת גופי. כשאני קמה בבוקר אני אוכלת ארוחת בוקר וניגשת לעשות את הלמידה מרחוק שהמורה שלי נותנת לי לעשות בכל יום, אני שמחה שהמורות שולחות משימות עקב מצב הקורונה כי כשאנחנו בבית אנחנו מפסידים הרבה חומר וכשהמורות נותנות לנו חומר לחזרה אני יכולה לתרגל אותו. בנוסף, אני מרגישה תחושת פחד ודאגה מכיוון שאני חוששת שמשהו ממשפחתי או אני ידבק בקורונה ואני מנסה לעזור להוריי בכל דרך אפשרית בשביל להקל עליהם. אני רואה על פני הוריי תחושת דאגה וחשש שאנו ילדיהם נידבק במחלה זאת, הם מנסים לדאוג לנו לפני שהם דואגים לעצמם ואני עצובה על כך אך עדיין מנסה להקל עליהם ולעזור להם במטלות הבית, אני יכולה לשתף אתכם ולומר שעכשיו, אימא שלי שוטפת את הבית ואני שומעת מבחוץ רעש של סירנות משטרה ונבהלת, באותו הזמן אמי ניסתה להרגיע אותי אבל אני ידעתי שהם בחוץ בשביל לשמור שאף אחד לא מסתובב בחוץ.
את רוב זמני בבית אני מבלה עם אחיי, עוזרת להוריי בכל דבר אפשרי ומנסה לשמור על כולם בריאים. משפחתי ואני משתמשים באלכוהול ג’ל ושוטפים ידיים לפני שאוכלים ואחרי שיוצאים מהשירותים ואנחנו מנסים להישאר נקיים. השאלה שאני תמיד שואלת את עצמי היא “מתי יעבור המצב הנוכחי עם הקורונה”?
מקווה שנהניתם מהקריאה ומאחלת לכולכם בריאות!
כתבה: לורי, כיתה ד’2
תקופת הקורונה
בתקופת הקורונה אין בית ספר, וחשבנו בהתחלה שזה יהיה קל, וכמו חופש גדול, אבל אז כשהבנו שאסור לצאת בכלל מהבית, הבנו שזה בעצם קשה – זה קשה לא לראות את החברים, לא לשחק במגרש כדורסל או בגינה, זה קשה שאי אפשר ללכת לקנות דברים שהייתי קונה בדרך כלל. ולפעמים משעמם ואין מה לעשות .יש לפעמים למידה מרחוק. כשיש למידה מרחוק היא משאירה אותנו במסלול הלמידה וגם עושה לנו סדר יום. כשמסיימים אני עושה דברים עם המשפחה – לפעמים אנחנו משחקים במשחקי קופסה כמו טאקי, רמיקוב, חתחתול ועוד, לפעמים אנחנו מכינים אוכל ביחד כגון סלט, פנקייק, טוסטים. ניסיתי גם להכין במיקרו סופלה שוקולד אבל יצא מריר ולא טעים וגם קצת קשה. לפעמים אנחנו משתגעים מההסגר ולפעמים אני לא שם לב שאני משחק בפלייסטיישן וצורח תוך כדי המשחק, מרוב התלהבות. אני הרבה מאד במסכים וההורים לא אוהבים את זה והם כועסים אבל הם לא מבינים שאין לנו מה לעשות. היום אבא שלי תלה רשת ומתחנו קווי מגרש כדי לסמן את גבולות המגרש, ואז שיחקנו כדור רשת – אבא ואמא נגד אילה אחותי ונגדי.
החלטנו שאין מנצחים ומפסידים, אלא משחקים בשביל הכיף ובשביל הספורטיביות. ובאמת היה לנו כיף ביחד.
נקווה שנעבור את התקופה הזאת בשלום. אמן.
כתב: יואב רפאלי, כיתה ד’3
שיתוף בחוויה
אני רוצה לשתף אתכם בחוויה שאני בטוחה שאתם חווים אותה ברגעים אלו – הסגר הקורונה. כל משפחה חווה את ההסגר בצורה שונה ואני רוצה לשתף אתכם איך משפחתי ואני חווים זאת: 1.כל ערב אנחנו משחקים משחק משפחתי – כמו רמי, טאקי וכל מה שמתחשק באותו הרגע. 2. אחי ואני עוזרים להורים במטבח וכל יום לומדים להכין משהו חדש ביחד. 3. לפעמים אנחנו עוזרים להורים במטלות הבית כמו: פינוי מדיח, קיפול כביסה, סידור החדרים והארונות וכו’.4.יצרנו משחקים חדשים לדוגמה: באולינג ביתי ו”קורונה שולחן”.
– את הבאולינג הביתי הכנו מ-10 בקבוקי שתhיה גדולים (כאלה שאנחנו ממחזרים) וסידרנו אותם בפינת המרפסת (כמו פירמידה הפוכה). מהפינה הכי רחוקה מנסים להפיל בעזרת כדור קטן כמה שיותר בקבוקים ורושמים את התוצאות על הלוח. בסוף מכריזים על המנצח.
– קורונה שולחן – לוקחים קופסה בינונית ריקה (אנחנו השתמשנו בקופסה ריקה של סימילאק)ואוספים כמה שיותר כדורים/גולות.
למשחק צריך: 2 שחקנים, שולחן גדול (אנחנו שיחקנו על שולחן פינת אוכל), קופסה ריקה וכדורים קטנים. חוקי המשחק: שחקן אחד מחזיק בקופסה הריקה ובצד השני של השולחן, השחקן השני מחזיק בכדורים. סופרים עד 3 ומתחילים – השחקן עם הכדורים מתחיל לגלגל אותם לכיוון השחקן השני. צריך לשים לב לגלגל את הכדורים בקצב אחיד כדי שלא נצטרך לאסוף את הכדורים מהרצפה 😊
5 .כמובן שאנחנו לא שוכחים להכין את השיעורים שאנחנו מקבלים ולעמוד בלוחות הזמנים.
למרות שקשה להיות סגורים בבית בלי חברים וכל המשפחה ביחד, עדיין אפשר למצוא דרכים ליהנות ולהיות יצירתיים. אולי אחרי שייגמר ההסגר, נוכל להיפגש וכל אחד יספר את מה שעבר עליו בתקופה הזאת ונשתף בפעילויות והחוויות.
כתבה: רותם קרומר, כיתה ד’2
שכבה ה’
לא שוכחים את ילדי ביה”ס “דקלים”
כולנו נמצאים בתקופה לא פשוטה, תקופה חדשה לנו. אנחנו, תלמידי כיתה ה’ 1 היינו צריכים לפגוש את ילדי בי”ס דקלים בעיר לקראת סוף חודש מרץ. עם ההחלטה על ביטול הלימודים בבתי הספר הבנו כי המפגש עם ילדי דקלים” מבוטל גם הוא. רוית, מחנכת הכיתה, שיתפה אותנו שחלק מילדי בי”ס דקלים נשארו בבית החולים, לא כולם זוכים לראות את המשפחה שלהם בגלל המצב ובגלל שרוצים לשמור עליהם החלילה לא יחלו. החלטנו לשלוח לילדים “דקלים” מכתבים אישיים על מנת לעודד אותם ולשמח אותם. במכתבים סיפרנו על עצמו ונתנו להם הצעות להעביר את הזמן במשחקים שונים.
אנו שמחים מאד להמשיך את הקשר עם בי”ס דקלים גם בתקופה זו.
כתב: אייל פופר, כיתה ה’1
מפגש ב- ZOOM
ב- 29.3 , יום ראשון, מחציתה של כיתה ה’1 נפגשה יחד עם המחנכת רוית בשיחה ב- zoom. בשיחה שיתפנו אחד את השני מה אנחנו עושים בימים אלה ובתחושות שלנו. בנוסף, שיחקנו בחידון לכבוד חג הפסח.
היה לנו כיף מאוד לראות אחד את השני ולשמוע חוויות מהבית!
שמחתי לשמוע על משחקים שילדים משחקים בבית ונהנים עם משפחתם וזה גם עוזר להעביר את הזמן כאשר אין לנו מה לעשות בבית.
כתבה: נועה רוזן, כיתה ה’1
השיר “רק מילה טובה”
כמעט שלושה שבועות שאנחנו לא הולכים לבית הספר, ביום שישי האחרון, רוית, המחנכת שלנו, נתנה לנו משימה: להקשיב לשיר “רק מילה טובה” של המוזיקאית, יהודית רביץ, לקרוא את המילים ולאחר מכן לענות על השאלות.
השיר ריגש אותי ונתן לי עוד נקודת מבט על התקופה שאנחנו עוברים. השיר מספר על כך שגם כשקשה והכל נראה אפל, חשוב לראות את הצדדים החיוביים, את האור בקצה המנהרה ולדעת שתקופה טובה עוד תגיע. השיר נותן לי תקווה להאמין שהטוב בדרך אלינו ואפילו בשרב הכי כבד, כמו ששרה יהודית רביץ, הגשם עוד ירד. מילה טובה עושה לכולנו טוב, אז חשוב לתת מילה טובה או שתיים לאהובים שלנו- למשפחה, לחברים ולסובבים אותנו ולא לשכוח שיש תקווה!
כל תלמידי השכבה יצרו לוח שיתופי (Padlet) בו כל תלמיד ותלמידה כתבו מילה טובה לצוות הרפואי, לרופאים ולרופאות על מסירותם ועבודתם הקשה.
נהניתי מהשיר, ממליצה גם לכם להקשיב לו ולקבל השראה.
כתבה: שירה גלזר, כיתה ה’1
שכבה ו’
יום המאכל המיוחד
בבידוד הקורונה לרובכם משעמם, אז יש לי הצעה בשבילכם. מה דעתכם על יום בשבוע, שהוא יום מיוחד שיעסיק אתכם ולא יהיה לכם משעמם?
במשפחתי החלטנו שכל יום שבת, בוחרים מאכל וחוקרים אותו, מאיפה הוא הגיע, מתי הומצא וכו’. בטח אתם חושבים שלא כדאי לעשות את זה, כי זה כמו ללמוד או כמו שיעורי בית נוספים, אז זה לא!
גם אני חשבתי כך בהתחלה ולא התלהבתי מהרעיון, אבל אחרי הפעם הראשונה (עשינו על פנקייק) הבנתי עד כמה זה כיף ומעשיר. אני מנחשת שאתם לא יודעים שהפנקייק הומצא ביוון ושהוא הומצא לפני יותר מ2,500 שנה!
בפעם השנייה, חקרנו על המלוואח, חלקכם יודעים שהמלוואח הומצא בתימן, אבל האם ידעתם שבמלוואח יש “סאמנה”, אפילו אתם לא יודעים מה זה!
אני מאוד ממליצה לכם לעשות את זה, מעשיר וכייפי מאוד וגם מגבש את המשפחה. שכחתי לספר שאנחנו גם אוכלים את המאכל שבחרנו. מעניין איזה מאכל נבחר בשבת הבאה…בקיצור כיף חיים ושוב אני ממליצה לכם לעשות גם “יום מאכל מיוחד”
כתבה: אריאל ספין, כיתה ו’3
צילום- תמר קורצ’ינסקי. מתוך גלריית אומנות שכבה ו'(למידה מרחוק)- צילום בנושא השתקפות.
כולנו נשארים מאוחדים ומודים לכוחות הרפואה של ישראל!
כולנו שמענו על מחיאות הכפיים הסוערות והמשעשעות שכל מדינת ישראל התאחדה לעשות. אבל מהי הסיבה שבגללה מחאנו כפיים? בשביל מי בדיוק? מי מחא כפיים? מי המציא את מחיאות הכפיים?
נתחיל בכך שאלפי ישראלים יצאו למרפסות בכוונה ארצית כדי לתמוך ברופאים, באחיות ובמתנדבים שנמצאים במאבק מול נגיף הקורונה. מחאנו כפיים כדי להוקיר תודה לרופאים שמתמודדים עם מחלת הקורונה, שלא נשברים או מתמוטטים – שהם כאן בשבילנו.
אם שאלתם את עצמכם מי המציא את זה? אלה לא אחרים מתלמידי מכינה מקיבוץ סופה שרצו להביע את הערכתם לצוותים שמעמידים את בריאותם האישית בסיכון: “נעמוד זקוף, ונמחא כפיים כאות תודה לצוותים שעושים לילות כימים עבור כולנו”. בנוסף אם תהיתם מי התכנס לרגע המיוחד הם היו עשרות אלפי ישראלים וכתבים רבים מחדשות 13, חדשות 12, כאן 11, וואלה.. ורבים אחרים… שיצאו למרפסות והתכנסו לרגע המיוחד. היה מאוד כיף ומרגש לרופאים לראות את הערכתנו אליהם, כמו כן, מה שגם היה מאוד מרגש לראות זה את מדינת ישראל מתאחדת גם ברגעים קשים מאוד! אנו מקוות שנזכה לעוד הרבה רגעים מלאי אהבה ואחווה במדינת ישראל.
כתבו: עדי ציפורי ויהלי שכניק,כיתה ו’1 .
תלמידים והורים יקרים,
אנו חווים תקופה לא פשוטה, אך ביחד נמצא כוחות להתמודד ולהתגבר. לפניכם המלצות חמות בהשראת ראשי התיבות של “ארגמן”: א- אמונה– האמינו בטוב והתרכזו במחשבות חיוביות. שמרו על ההומור וראיית הטוב.
ר- רגשות– שתפו ברגשות שלכם, זה בסדר גם להרגיש רגשות פחות נעימים. ג- גוף– הפעילו את הגוף שלכם בדרך שטובה לכם. ספורט, הרפיה, ריקוד ועוד.
מ- משפחה– חזקו את הקשרים עם בני המשפחה שלכם. זכרו לתת מחמאות ומילים טובות זה לזה.
ן- נעים– התמקדו במה שנעים ועושה לכם טוב. משחקים, מוזיקה, חברים, יצירה ועוד.
חג שמח, שולחת לכולכם חיבוק מרחוק.
שירלי ענבה- יועצת בית הספר
Published: Apr 4, 2020
Latest Revision: Apr 5, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-765125
Copyright © 2020