היסטוריית הבאולינג
היסטוריית הבאולינג משתרעת על פני פרק זמן ארוך שתחילתו היא בשנת 5000 לפנה”ס, ממצא שהתגלה בקברו של נער מצרי מגלה קווי דמיון
למשחק של ימינו.
תרבויות עתיקות נוספות אמצו לעצמם גם הן משחקים הכרוכים בהטלת חפצים אל עבר פינים, אחד המשחקים המוכרים הוא ה – “אולה מאיקה”, משחק אותו שיחקו תרבויות פולינזיות עתיקות.
לפי כללי המשחק נדרש לגלגל אבנים מלוטשות לעבר עצמים עומדים.
זכר למשחק זה הוא המרחק התקני בימינו של קו הפסילה ועד לקצה הפין הראשון, מרחק של 60 רגל.
אופן המשחק
האיש שהגיע תורו מחזיק את הכדור באצבעותיו וזורק אותו לעבר 10 הפינים הנמצאים מולו.
מטרתו היא להפיל את כולם בעזרת הכדור, יש לו שני ניסיונות לבצע את המטרה.
מספר הפינים שהפיל הוא מספר הנקודות שיינתן לו.
לכל שחקן יש 20 תורות שמחולקים לעשרה, כל פעם זורק הוא פעמיים.
טכניקות
בחירת הכדור
שחקנים קבועים משחקים בכדור קבוע משלהם, ואף מזמינים כזה במיוחד. שחקנים מזדמנים דואגים להימצאות של לפחות כדור אחד המתאים להם בין הכדורים במסלול בו הם משחקים.
טכניקת הכדור המסובב
טכניקת הכדור המסובב היא טכניקה שמטרתה להפיל כמה שיותר פינים בפעם אחת. זוהי טכניקה מתקדמת שלרוב שחקנים מתקדמים משתמשים בה, ולוקח זמן ללמוד אותה.
כך היא פועלת: השחקן זורק את הכדור כשהזרוע ישרה אך כף היד מתעקמת עם זריקת הכדור. לאחר שהכדור נזרק לצידו של המסלול הוא נכנס במהירות למרכז המסלול ומפיל יותר פינים מבמכה רגילה.
הכדור מסתובב מכיוון שיש בתוכו משקולת לצד הנגדי, כלומר אם אדם ימני זורק אז המשקולת בצד שמאל, כך שהוא זורק את הכדור רחוק אז הכדור יחזור ויכנס דרך צד שמאל ולכן הטכניקה נקראת סיבוב.
הטכניקה מתקדמת ודורשת ריכוז רב וגם חישובים מדויקים.
שיטת ניקוד
על כל פין שנופל מקבלים נקודה. על ספייר וסטרייק מקבלים תוספת ניקוד באופן הבא:
ספייר – מזכה את הפריים בתוספת שכוללת את מספר הפינים שהופלו בזריקה הבאה אחרי פריים זה, כלומר מכפיל אותה. דהיינו, ספייר ואחריו 5 בזריקה ראשונה ו-3 בזריקה שנייה נותן 10 נקודות על 10 הפינים של הספייר עצמו ועוד 5 על הזריקה הבאה של הפריים שבא אחריו.
כלומר התוספת שהפריים של הספייר קיבל היא 5 נקודות, ביחד 15 נקודות. סך הכל, 2 הפריימים יקבלו 23 נקודות ביחד: הפריים הראשון שווה 15 נקודות, ועוד הניקוד של הפריים השני ששווה 8 נקודות (5 ועוד 3, סך הכל 8 נקודות לפריים השני ועוד 15 של הספייר ו-23 נקודות בסך הכל).
סטרייק – מזכה את הפריים בתוספת שכוללת את מספר הפינים שהופלו בשתי הזריקות הבאות אחרי פריים זה. כדוגמה לעייל, הסטרייק יזכה את השחקן ב-10 נקודות על הסטרייק עצמו ועוד 8 של כל הפריים השני. סך הכל 18 נקודות על הפריים הראשון, ו-8 נקודות לשני – סך הכל 26 נקודות.
מקווים שנהניתם….
Published: Nov 9, 2015
Latest Revision: Nov 14, 2015
Ourboox Unique Identifier: OB-74949
Copyright © 2015