İngilizce dersinde ,aşağıda belirtilen kazanımları baz alarak ,görsel çalışmalar yapılmıştır.Bu görseller tanıtılırken ,öğrencilerin dil gelişimine de katkı sağlayarak etkileşimleri bilgileri arttırılmıştır.
E9.6.S4. Students will be able to talk about some basic cultural differences of places they have visited. *(January-cultural heritage)*
E9.7.W1. Students will be able to write a series of sentences about historical places they visited in the past. *(January-cultural heritage)*
E9.6.W2. Students will be able to write a series of sentences about the city that they would like to visit by indicating reasons.
MERSİN -ERDEMLİ BORSA ISTANBUL FEN LİSESİ – ETWINNING PROJE EKİBİMİZ İLE GEZİP ,GÖRÜP, YORUMLAYIP,FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİĞİMİZ YAPILAR
ÖĞRENCİ : ESMANUR ÜNLÜ
DİLEK AK
ÖĞRETMEN : EDA EKŞİOĞLU
Mersin merkeze 60 km uzaklıktaki Kanlıdivane, Erdemli ilçesi sınırlarında bulunuyor. Bölgenin en büyük obruklarından biri olan Kanlıdivane Obruğu etrafında kurulan antik kent, bölgede tarım ekonomisinin geliştiği yerler arasında biliniyor.
Bazı kaynaklarda antik dönemde Olba Krallığı‘nın sınırları içerisinde yer alan dinsel bir merkez olduğu söylense de son yapılan araştırmalar Kanlıdivane’nin zeytinyağı üretimi ile dikkat çeken ayrı bir kent olduğu yönünde.
Klikya coğrafyasın da çökükler görülebiliyor ve bunlardan en ünlüleri Cennet ve Cehennem Çökükleri. Kanytelleis olarak bilinen antik şehir de yaklaşık 30 metre genişliğinde, 50 m derinlikteki obruğun çevresinde bir obruğun çevresinde konumlanmış. MS 4. yy’da en parlak dönemini yaşadığı bilinen merkezde Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılar görülebiliyor. 19. yüzyıl ortalarında Fransız gezgin Victor Langlois tarafından keşfedilen Kanytelleis, 1970’li yıllarda yapılan kazılarla ortaya çıkarılmış.
Son olarak Türk hakimiyetine giren bölgenin, bir dönem Türkmen aşiretleri tarafından kışlak olarak kullanıldığı ve bu geleneğin günümüze kadar devam ettiği de biliniyor.
Bir süre köy olarak kullanılan ancak SİT alanı ilan edilmesinin ardından koruma altına alınan Kanlıdivane’de iki kilise arasında bir Müslüman mezarlığı da bulunuyor. Göçebe aşiretlere ait bu mezarlık Türkmen aşiret yerleşimine ait.
Mersin Valiliği ve Mersin Üniversitesi’nin ortak projesi ile gerçekleştirilen çevre düzenleme, bitki temizliği ve dolgu toprağı temizleme çalışmaları sonucunda Kanlıdivane Antik Kenti ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkarılmış.
Helenistik Dönem’den, Geç Antik Dönem’e kadar (MÖ 2 – MS 7 yy.) aralıksız iskan gördüğü anlaşılan kentin en önemli özelliği, birçok yapının zeytin işleme atölyesi olarak kullanılmış olması. Tarım ekonomisinin geliştiği ve bölgenin tarım ürünü olan zeytinden gündelik hayatta yararlanıldığına dair büyük bir iz olan bu kalıntılar, aynı zamanda ticaret yapısı hakkında da fikir veriyor.
Ayrıca bugün bir kısmı hala görülebilen sur kalıntıları, Helenistik Döneme ait bir kale varlığını kanıtlar nitelikte. Antik Liman ile bağlantısı da ortaya çıkarılan Kanlıdivane şehrinde çok sayıda sarnıç da tespit edilmiş. Kesme taş döşeli Roma Yolu’nun izleri hala görülebilen eserler arasında yer alıyor.
ESKİŞEHİR KÜLTÜREL MİRAS KATEGORİSİNDEKİ YERLER
PROF. DR. ORHAN OĞUZ ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ: DOĞA BELYURT
ÖĞRETMEN : SAADET BAHAR
DEVRİM ARABALARI MÜZESİ
ÖĞRENCİ:İLKEM ERDOĞAN
İSKENDERUN DEMİRÇELİK ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETMEN :MEHTAP KAVUZLU
ÖĞRENCİ: MEHMET İZGİ TÜLEK
ASFUROĞLU ANTİK CAM EVİ
Camın ilk keşfedildiği yerlerden birisi Antakya civarıdır. Binlerce yıl Antakya civarında gezgin cam atölyeleri cam objeler üretmişlerdir.
Antakya’da ilk sabit cam atölyesi Asaf Asfuroğlu öncülüğünde kurulmuştur. Artık müzelik hale gelen Antakya’ya özgü, geri dönüşüm yolu ile üretilmiş üfleme ,yeşil cam koleksiyonunu 140 yıllık tarihi Antakya evinde “ANTAKYA CAMLARI MÜZESİ”nde sergilenemektedir.
Arkeoloji Müzesi Hatay/Antakya, İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi
Antakya’ da yürütülen 1932-1939 yılı kazı çalışmalarında çoğu Roma Dönemi’ne tarihlendirilen mimari ve diğer buluntular kentin zenginliğini ve ihtişamını ortaya sermiştir. The Committeeforthe Excavationandits Vicinity adlı komitenin yaptığı kazı çalışmaları başta Antakya, Harbiye olmak üzere Samandağ’da Seleuceia Pieria’da sürdürülmüş ve kazılarda ortaya çıkan zengin mozaik eser koleksiyonu bugün dünyanın yaklaşık 20 müzesine ve özel koleksiyonlarına dağılmış durumdadır. Antiokheia kökenli birçok eser bugün Hatay Arkeoloji Müzesi’ nin yanı sıra Princeton Universitesi Sanat Müzesi (ABD), Worcester Müzesi (ABD), Louvre (Fransa) gibi müzelerde saklanmakta veya sergilenmektedir.
TOKİ ŞEHİT İSMAİL TETİK ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETMEN :ÖZLEM EREN
https://s3.amazonaws.com/embed.animoto.com/play.html?w=swf/production/vp1&e=1552242181&f=5Ww1Be3ELiZPsexx7ELj0Q&d=0&m=p&r=360p&volume=100&start_res=undefined&i=m&asset_domain=s3-p.animoto.com&animoto_domain=animoto.com&options=
İskenderun Bilim Sanat Merkezi
ÖĞRETMEN :Arzu Bebek Buyruk
HATİCE GÜZELCAN ANADOLU LİSES
ÖĞRETMEN:ÇİĞDEM TEPEDELEN
AMASYA ALPTEKİN ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETMEN:MUSTAFA KORKMAZ
AMASYA YALIBOYU EVLERİ
Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu anadolu Lisesi
ÖĞRETMEN :Süheyla EVECEN
EFL
ÖĞRETMEN :GÜLDEN GÖKÇE
Hazırlayan: İsmail POLAT, Berke GÜVEN
MAMURE KALESİ
İSMAİL KULAK ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETMEN :Sergin Şahinoğullarıgil
Adana İli
2.149.260 nüfuslu Adana ili, nüfus bakımından Türkiye’nin 5. büyük şehridir. İlk 5 şehir ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa’dır. Adana’nın merkezi Seyhan Nehri üzerindedir. Adana ticari açıdan ülke ekonomisine önemli katkı yapmaktadır. Ülkemizin 4. büyük metropolitan bölgesidir. Maden yönünden de yine dördüncü şehrimizdir.
En çok çıkan madenler krom, demir, çinko, kurşun, manganez madenleridir. Akdeniz Bölgesinin önemli coğrafi bölgelerinden olan Çukurova’nın merkezinde bulunan Adana’nın coğrafi yapısı geniş ve düz bir araziye sahiptir ve bunun sonucu tarım en büyük geçim kaynağıdır.
YUSUF KALKAVAN ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETMEN:GONCA BAHAR
ÖĞRENCİ:Murat ÇENBER
Published: Jun 1, 2019
Latest Revision: Jun 15, 2019
Ourboox Unique Identifier: OB-641271
Copyright © 2019