דבר המנהלת
תלמידות, תלמידים, צוות חינוכי והורים יקרים!
השנה זכינו בשנה מעוברת כך שבקרוב יסתיים חודש אדר א’. אנו שמחים להגיש לכם את “ידיעות ארגמן”. חודש אדר הינו חודש בו בתכנית מפתח הל”ב אנו מציינים את ערך הנתינה שהינו מערכי היסוד בחברה. חברה המעודדת נתינה מכל סוג שהוא: נתינה מוחשית, מילולית, מופשטת ועוד מחזקת את האכפתיות, הערנות לסובב וגורמת לנחת הן לנותן והן למקבל כפי שנאמר “המדליק נר מנר, הנר דולק וחברו אינו חסר” (במדבר אבה, פרשה י”ג).
בחודש אדר א’ העשייה החינוכית הייתה מרובה תוך שימת דגש על ערך החודש. להלן חלק מהעשייה שהתברכנו בה:
- שכבה ה’, תלמידים והורים, צפו בהצגה “סתם בצחוק” וקיימו מעגלי שיח בנושא גלישה בטוחה.
- קיימנו תרגיל הערכות לקראת מצב חירום- רעידת אדמה.
- סיירנו בבית התפוצות במסגרת תכנית “הקשר הרב דורי” וקיימנו טקס מרגש של סיום התכנית בו נטלו חלק תלמידים, סבים, סבתות ואורחים נכבדים.
- אספנו שלל תחפושות לכבוד חג פורים שיועברו כתרומה לתלמידים.
- זכינו במקום הראשון בכדורסל בנות ובמקום השני בכדורסל בנים בתחרויות בין בתי הספר.
- התקיים סיור הכנה של שכבה ו’ לגבעות הכורכר.
- שכבה ד’ טיילה בזיכרון יעקב.
- נטלנו חלק פעיל בתחרות המתמטיקה והסייבר “הקוד מנקיי”.
אנו לקראת חג פורים כך שנמשיך ונחזק את ערך הנתינה תוך הבנת חשיבות הערך ואימוץ המשפט “מי שנותן מתוך שמחה, נותן הכי הרבה”. זו ההזדמנות לשלוח ברכת תודה לכל ההורים שנטלו חלק “בהורידע” והוכיחו הלכה למעשה מהו ערך הנתינה(מצורפת תמונה).
בברכה,
תמר דוד
מנהלת בית הספר
שכבה א’
ביקור הליצנית רפואית
ביום שישי הגיעה אלינו, לכיתה א’3, אמא של זוהר כאשר היא לבושה בבגדים של ליצנית.
אמא של זוהר סיפרה לנו שהיא מתנדבת בבית חולים “אסותא” באשדוד שם היא מגיעה לחולים ועושה להם שמח ומצחיקה אותם. המקצוע שלה הוא ליצנית רפואית. היא באה עם תיק שבו היו לה המון הפתעות: הייתה לה בובה שקראו לה בני מזרק שעושה רעש, מסרק… היא הייתה בבגדי ליצן שעליו שמה חלוק כמו הרופאים וקוראים לה קוקיתה.
בסוף הפעילות היא הכינה לכל ילד בלון לפי מה שהוא ביקש: כלב, חרב, פרח.
אנחנו נהנינו מאוד ושמחים שההורים שלנו באים ומשתפים אותנו בפעילויות שהם עושים.
כתבו: לימור גודוביץ ותלמידי כיתה א’3
שכבה ב’
תחרות סייבר- כיתה ב’2
בית הספר משתתף השנה בתחרות הסייבר הארצית. בתחרות משתתפים תלמידים מכל הגילאים, הם משחקים משחקי חשבון, מתקדמים שלבים מהקל לקשה. חלק משחקים דרך המחשב, חלק דרך הטאבלט טיש גם כאלו שמשחקים דרך הטלפון. כל אחד לוקח חלק, פשוט נכנסים לאתר ומתחילים לשחק. המורה מכניסה אותנו מידי שבוע לחדר מחשבים, אנחנו מנסים בבית. מאוד נהנים לשחק ובהצלחה לכל המתמודדים.
כתבו: דוד, אורי, מייטל, דניאל, שי ג, הילל, ב’2
הורידע
לבית ספרנו יש מסורת, פעם בשנה מגיעים הורים מתנדבים על מנת להרצות לתלמידי בית הספר. ההרצאות בכיתה שלנו היו מעניינות ושונות אחת מהשנייה. סבא של יובל סיפר לנו על החיים בעבר: כיצד כיבסו ללא מכונות כביסה, כיצד רנו נפט, חלב וקרח, הוא סיפר על הבית והציוד שהיו בו – הטלוויזיה הגדולה, הפטיפון, הרדיו, כיצד חדר הסלון הופך לחדר שינה בלילה. ראינו תמונות מפעם הכרנו כלים שרואים רק במוזיאון. למדנו על המשחקים של פעם… ההורים של יהונתן עשו הרצאה על מזג האוויר, סיפרו לנו על תופעות מעניינות כמו: הוריקן, טורנדו, ערכנו ניסויים כדי שנבין כיצד יורד גשם. קיבלנו דף מזג האוויר כדי לתלות בחדר. ההרצאות היו מעניינות, הפעילויות היו בלתי שגרתיות. בסיום הענקנו למרצים תעודה ועציץ כאות תודה על זמנם והשקעתם. מקוים שגם בשנה הבאה ההרצאות יהיו מעניינות, מלמדות ובלתי שגרתיות.
כתבו: איתמר, יהונתן, הילה, אורי מור, טליה, יותם ונעם א, ב‘2
יום המשפחה
ביום שישי ה- 1/2/19 שכבת ב’ חגגה את יום המשפחה בכיתה.
המחנכות הזמינו את הסבים והסבתות לפעילות משותפת. במידה וסבא או סבתא לא יכלו להגיע, הגיע בן משפחה אחר לפעילות.במהלך השבוע הכנו פרחים מיוחדים מקיפולי נייר.ביום הפעילות, ארגנו את הכיתה בצורת ח’ וכשבני המשפחה הגיעו, ישבנו אחד מול השני. שרנו שירים, הכנו משחק קלפים משפחתי: גזרנו את הקלפים, קישטנו במדבקות מיוחדות את השקית בה שמנו את המשחק ואפילו הספקנו לשחק יחדיו. לאחר מכן כתבנו ברכה למשפחה וצבענו את האיורים.
בסיום, שרנו את השיר “תודה” שכתב עוזי חיטמן ונתנו את הפרחים שהכנו.
בני המשפחה שמחו מאוד שהזמנו אותם לבית ספרינו, נהנו לשיר, להכין את המשחק, לשחק ולבלות איתנו זמן איכות.
יום המשפחה
לכיתה שלנו הגיעו הסבים והסבתות, ישבנו אחד מול השני, התרגשנו מאוד. בהתחלה שרנו שירי משפחה על אבא ואמא, סבא וסבתא… חלק מהשירים הכרנו וחלק הכירו הסבים והסבתות שלנו. אחר כך יצרנו ביחד משחק “זמן איכות עם המשפחה”, גזרנו, קישטנו, צבענו ובסוף גם שיחקנו אחד עם השני. אנחנו שיתפנו את סבא או סבתא והם שיתפו אותנו בסיפורים, למדנו דברים חדשים אחד על השני. לאחר מכן כתבנו ביחד ברכה משותפת למשפחתיינו האהובה. ובסיום הפעילות הענקנו לסבא או סבתא פרח מקיפולי נייר שהכנו עם ברכה אישית. המפגש היה מלמד, מהנה, חוויתי, מזמן ומרגש.
כתבו: שילת, יהלי, עומרי, ב’2
יום המשפחה
לכבוד יום המשפחה החלטנו תלמידי שכבה ב’ לעשות פעילות סבא וסבתא ביום שישי בבית הספר.לקראת הפעילות קיפלנו פרח מאוריגמי עבורם וכתבנו ברכה. הפרח חיכה במגירה שלנו כהפתעה.
אורי מספרת: התרגשנו מאד לקראת המפגש עם סבא סבתא.
אמה ח: שמחנו שסבא וסבתא יגיעו לבקר אותנו בכיתה.
דניאל ל: שחקנו, נהנינו והכנו משחק קלפים יחד אתם בפעילות בכיתה.
כתבו: אורי, איה, אליה, אמה ח, דניאל ל, ב’3
שכבה ג’
ג’2 מהנדסים מכונות !
בכיתה ג’2 הרצה טל, אביה של נטע בנושא “הנדסת מכונות”. למדנו את שלבי העבודה:
- חושבים, מה הבעיה?
- מציעים רעיונות, כיצד לפתור את הבעיה? בחרו את הדרך הטובה ביותר.
- יוצרים את המכונה.
יצרנו מיסב, מנוע (בקטן) וממטרה. נהנינו מאוד מתהליך העבודה!
כתבה: מעיין וקס וועדת עיתון
יום המשפחה
שכבת ג’ למדה רבות על מהות המשפחה בשיעורי עברית וכן במפתח הלב וכישורי חיים. תלמידי כיתה ג’1 מעידים בעצמם כי אנחנו משפחה ענקית. הם שמגיעים בכל בוקר מוקדם ופוגשים את החברים הטובים שלהם, נוהגים בכבוד אחד לשני, חוגגים ולומדים יחד נהפכו למשפחה. ביום המשפחה קיבלה כל משפחה מתנה קטנה ממחנכת הכיתה משחק בזמן הפנוי עם בני המשפחה. איקס עיגול של לבבות, נשיקות וברכה אישית למשפחה.
שכבה ד’
שכבה ד’ טיילה לה בזיכרון יעקוב
ביום שני ה- 18/2 טיילה שכבה ד’ בגני הנדיב הידוע (הברון רוטשילד) ונהנינו מתבליני גן הריחות וראינו את קברו של הברון רוטשילד ואשתו. לאחר מכן ביקרנו בבית משפחת אהרונסון וקיבלנו הסבר על המקום. בנוסף, ראינו סליק- מקום מסתור לכלי נשק בתקופה שלפני קום המדינה.
כתבה: מאיה איל, וועדת עיתון
תעשיי(ד’)ע – כיתות ד’…
כיתות ד’ לומדות פעם בשבוע במסגרת ה”תעשיידע”. אנו לומדים במסגרת זו שעתיים ביום. קורס הנקרא- ביומימיקרי זאת אומרת- טכנולוגיה בהשראת הטבע. (צמחים +חיות) בשיעור הסופי אנו אמורים להעמיד תוצר טכנולוגי בהשראת הטבע. בשיעור האחרון שהתקיים בתאריך- 21/2/19 דיברנו על שיגור החללית אל הירח השיגור היה על ידי חברה ישראלית הנקראת SPACE IL. ודיברנו על הפיל. יצאנו החוצה בקבוצות כדי לעשות תצפית על אורגניזם.(אורגניזם – זה משהו או מישהו שחי ונושם). והיינו צריכים לבחור אורגניזם ולעשות עליו עבודה. אנחנו חושבהים ששיעור תורם הרבה מידע לתלמידים.
כתבו: אייל פופר, שני נאור וועדת עיתון.
בתמונה כיתה ד’2 חוגגת עם ההורים את יום המשפחה בנחלת ראובן.
המלצה לשבת
איך אפשר להציל צבי ים?
באחת השבתות הייתי במרכז להצלת צבי ים במכמורת. שם ראינו צבי ים שנקלעו לצרות בים הגדול, כגון: קרס של דייג שנתקעה להם בגרון, רשתות שנתפסו להם בגוף ועוד. למדנו שיש סרטנים לבנים ודביקים (בצורת הממתק “נשיקות”) שנדבקים לגוף של הצבים. אסור להוציא את הסרטנים מגופם של הצבים, אלא במקרים מיוחדים שהסרטנים נדבקים לצב ליד העין או הפה. כשצב מת הוא עם הראש למעלה, הפה פתוח והסנפירים שלו (הרגליים שלו) קרובים זה לזה.
במרכז להצלת צבי ים עוזרים לצבים בהרבה דרכים. למשל אם יש לצב ים חתך בשריון, צריך לשים לו משקולת על השריון ואפילו ברגים במקרים מיוחדים. הידעת? אפשר לשים תחבושת לצב ים. אם מוצאים צב ים פצוע בחוף הים כדאי לשים לו מגבת קרה, עדיף רטובה, על הראש מפני ש:
- להרגיע אותו מפני האנשים מסביבו כי כשהמגבת על הראש הוא לא רואה אותם.
- מגבת קרה ורטובה גורמת לו להרגיש כאילו הוא עדיין בים.
- מגבת קרה ורטובה עוזרת לו לא להתייבש כשהוא מחוץ למים.
לאחר מכן, צריך להתקשר 3639* ועד שהם יגיעו תוכלו לבחור לו שם, שכך יקראו לו כל המטפלים.
זכרו ! אסור להתעלל בבעלי חיים. צבי הים בישראל נמצאים בסכנת הכחדה.
אני ממליצה לבקר במרכז להצלת צבי ים כיוון שלומדים שם דברים מעניינים וחשובים.
כתבה: שקד הרצוג. ועדת עיתון.
שכבה ה’
טיול למערות בית ג’וברין
ביום ראשון 3.2 התקיים טיול לשכבה ה’ למערות בית ג’וברין.תחילה הגענו ליער חרובית שם אכלנו ארוחת בוקר. אחרי שסיימנו המשכנו לתל עזקה שם טיילנו והגענו למקום בו התרחש הקרב בין דוד וגוליית. בהמשך נסענו לבית ג’וברין במקום נכנסנו לשש מערות חלקן חשוכות וחלקן קצת יותר מוארות.
מערות בית ג’וברין: בבית גוברין ובסביבתה נחצבו מאות מערות, חלקן כמערכות מורכבות ומרשימות מאין כמותן, שיוצרות מבוך ענק של אולמות וחללים גדולים מתחת לפני הקרקע. במקום הגבוה בגן הלאומי מתנשא תל מרשה, בו שכנה עיר ביהודה, שאותה ביצר המלך רחבעם בעקבות מסעו של המלך המצרי פרעה שישק: “ויבן ערים למצור ביהודה ואת גת ואת מרשה ואת זיף” דברי הימים ב יא.
אני ממליץ על טיול לאזור כיוון שמגלים דברים חדשים והנוף מעניין.
כתב: גיא זלצר וועדת עיתון
תל עזקה ובית גוברין
ביום ראשון ה-3/2/19 יצאה שכבת ה’ לטיול שנתי.בתחילת הטיול עצרנו ביער חרובית לאכול ארוחת בוקר. המסלול ביער חרובית הוא מסלול מונגש שמתאים לעגלות ילדים וגם לאנשים עם נכויות. משם יצאנו לתל עזקה לצפות מגבוה בעמק האלה, המקום בו נערך הקרב הידוע בין דוד לגוליית. בהמשך נסענו לבית גוברין וביקרנו במספר מערות, שבעבר שימשו לגידול יונים. בתום הטיול נכנסו גם למערת קבורה, שעל קירותיה מאוירים חיות שונות. מאוד נהנינו בטיול, כל האזור היה ירוק ופורח. צעדנו יחד, ישבנו לאכול, שרנו והכי חשוב התגבשנו. הטיול מאוד מומלץ !
כתבה: רוני זילברמן, ה’2
מתנתקים מהמסכים – מעגלי שיח הורים, תלמידים וצוות חינוכי
ביום שישי 15.2 התקיימו מעגלי שיח לתלמידי והורי שכבה ה’ באשכול פיס. בהתחלה צפינו בהצגה “סתם בצחוק”. בהצגה היו 3 קטעים שמוצגים ע”י שחקן. ההצגות היו מבוססות על גלישה בטוחה ברשת, השחקן נתן כלים לתלמידים איך אפשר להתמודד עם שיח לא מכבד בווטסאפ ועוד…
מאוד אהבתי את ההומור. לאחר מכן כל כיתה+ ההורים נכנסו לכיתות יחד עם המחנכות ושוחחו על גלישה בטוחה ברשת, על כמה הם גולשים ברשת, על רשמים מההצגה, שיתפו דוגמאות מחיי היום יום ועוד!
לסיכום, היה מאוד כיף והשיח לימד אותי המון דברים!
כתב: עומרי לזר, וועדת עיתון
שכבה ו’
וועדת ספורט מדווחת
ביום רביעי 23.1.19 הפעלנו פעילות ספורטיבית משותפת לשני בתי הספר “ג’ואריש” ו”ארגמן” שבאו להתארח אצלנו כחלק מפעילות של הקשר הרב דורי ארגמן. אנו ילדי ועדת ספורט הפעלנו תחנות ספורט בישביל הקשר הרב דורי ארגמן ובית ספר ג’ואריש. בפעילות זאת היו 6 תחנות ספורט כגון: שלוש מקלות, אוקי תכנות ריצה ועוד…
מאוד נהנו להפעיל אותם ובטוחים שגם הם נהנו.
כתבה: ועדת ספורט- ליה בלייכר, תמר בדר ואפק באני-ו’, 1עופרי שדה, אביב תפילין, לירון לישנקו, ליאור סימנטוב ומיכאלה פרידמן-ו’2, שני שרן, ליה גיל, עדי בן-מרגי, ארז כנען, הראל בן-עמי ואורי ביידר-ו’3
וועדת עיתון שולחת ברכת מזל טוב לנבחרת כדורסל בנות, שזכתה במקום הראשון בתחרות בין בתי ספר ומודה לוועדת הספורט.
גם הבנים מצטיינים בתחום הספורט – נבחרת הבנים זכתה במקום השני בתחרות בין בתי הספר.
מצטיינים במתמטיקה – שמות הזוכים בחידת חודש ינואר
כיתה ג’3
עוז טימשפולסקי
כיתה ד’3
גילי רביב
כיתה ה2
אמיר קרישפין
עדי אליאס
כיתה ה3
איתי גולן
נועם ליבק
כיתה ו’1
אור קסלר
תמר בדר
כיתה ו’2
נעה לייזרוביץ
שמות הזוכים בחידת המתמטיקה בחודש פברואר
כיתה ו’1
עידו כתב
כיתה ה’1
יונתן הרשקו
כיתה ה’2
עדי אליאס
אורי בר לב
אמיר קרישפין
כיתה ה’3
שקד ברונדווין
אופק גילת
להלן הפתרונות:
שכבה ג’, ד’
על פי המשפט הראשון והשלישי אפשר להבין שהמגש החמישי שווה ל-14 מפני שעושים 100-52-34
לאחר מכן מחשבים מגש רביעי 30-14 שווה 16, מגש שלישי 34-16 שווה 18, מגש שני מחשבים 43-18 שווה 25 ומגש ראשון מחשבים 52-25 שווה 27.
שכבה ה’, ו’
משקל הכלב לחלק לארבע שווה למשקל הזאב חלקי 3. בנוסף שניהם יחד שווים 91
יש כאן 2 משוואות. ברגע שמחליטים שמשקל הזאב שווה ל-3/4 ממשקל הכלב. ניתן לפתור במוואה נוספת כך ששניהם יחד שווים ל-91.
הפתרון: משקל הכלב 52 והזאב 39.
שכבה ו’
יוזמת השמיכות
בכיתה ו’1 מספר תלמידים (נעמה קונפורטי, עמרי שטיינהרט ועדי בהארי) החליטו לשתף פעולה עם העמותה “תנו לחיות לחיות”. התלמידים עוברים בכיתות ומבקשים שמיכות לחיות, בכדי שלא יהיה להן קר בימים קרים. לאחר שנותנים שמיכות התלמידים מוסרים אותן לעמותה אשר דואגת לבעלי החיים..
לדעתי, יש מקום לתרום לחיות בבית הספר, בגלל שהחיות הן גם יצור חי וגם להן צריך לדאוג ולשמור על בריאותן. בנוסף, היוזמה מפתחת אחריות, קבלת השונה ונתינה למען האחר.
כתבה: רומי סבג, ועדת עיתון
“הקשר הרב דורי”- מסיירים בבית התפוצות
במסגרת התכנית יצאנו לביקור בבית התפוצות הנמצא בקמפוס אוניברסיטת תל אביב. לפני הסיור התקיים שיעור הכנה בנושא ובסיור נהנינו וצחקנו בתערוכת ההומור הישראלי, העשרנו את ידיעותינו בתערוכת בתי הכנסת וקיימנו שיח מעניין בנושא משמעות השם “בית התפוצות” בהקשר לתכנית “הקשר הרב דורי”.
כתבה: וועדת עיתון
תעשידע ושיגור החללית הישראלית הראשונה לירח
השנה בכיתות ו’ החלה תכנית התעשידע והנושא הנלמד הוא חלל. מובילי התכנית הם חברת spiceil. התכנית מוצגת פעם בשבוע (בימי שלישי) ומטרתה הסופית של התוכנית היא לקחת מוצר הנועד לחלל ולעשות למוצר spin of. מה זה בעצם spin of? spin of. זה לקחת מוצר שנועד לחלל ולהפוך אותו למוצר ששימושו לשרת את בני האדם בחיי היום יום.
חברת spiceil הטיסה לאחרונה לחלל חללית ישראלית במטרה להיות המדינה הרביעית שהטיסה חללית שתנחת על הירח. החללית “בראשית” תופסת טרמפ על טיל של ארצות הברית. כעבור 32 דקות וארבעים שניות החללית עוזבת את הטיל והיא עושה הקפות סביב כדור הארץ וכל פעם שהיא מסיימת סיבוב היא מתרחקת מכדור הארץ ומתקרבת לכיוון הירח. למה היא לא טסה באופן ישיר אל הירח? כי טיסה ישירה אל הירח מבזבזת יותר כסף ודלק. מי יודע? ייתכן והמדענים הבאים יהיו בוגרי “ארגמן”!
כתבו: רומי סבג ונעה ליזרוביץ, ועדת עיתון
דעי מאין באת… ערב אימהות ובנות
התכנסנו לערב מרגש של אמהות ובנות במסגרת התכנית “דע מאין באת”. הערב נפתח בהצגת תוצרי התלמידות, במעגלי שיח על פי כיתות, בהמשך בארוחת ערב שהכינו האמהות והסתיים בהצגה.
תנועה בהנאה
תארו לכם… ככה באמצע היום, אחרי שיעור שפה, בין חשבון או אנגלית, יוצאים תלמידי הכיתה אל מרחב קסום מיועד עבורן, חדר תנועה. שם ירקדו ויפזזו התלמידים בשיעור תנועה קופצני, תזזיתי, המשלב סוגי מוסיקות שונות, עבודה עם אביזרים, זוגות, קבוצות ועוד…
כבר ידוע לכולם כי קצב, מוסיקה ותנועה טובים לגוף אך בעיקר מועילים לנפש. מדהים לראות את הילדים זזים והנהנים משיעור שהוא קצת שונה כבר באמצע היום.
מזמינה את כולכם לבחור שיר שאתם אוהבים ופשוט לרקוד עם ילדכם, זה מקרב, מרגש ובעיקר כייף!!!
כתבה: מור לוי, מורה לתנועה
הצחוק יפה לבריאות
?מיכאל לא רצה ללכת לבית הספר מה עשה
“טלפן אל המורה שלו ואמר לו: “מיכאל חולה ולא יבוא היום לביה”ס
“מי מדבר?” שאל המורה
.”אבא שלי “אמר מיכאל
?עומר: “המורה, האם אפשר להעניש מישהו על מעשה שלא עשה
!”המורה: “מובן שלא
עומר: “מצוין. לא הכנתי שיעורים להיום!”
המלצת החודש – אוהבים הרפתקאות?
בטח שאלתם את עצמכם “על איזה הרפתקאות מדובר?”
גלילה רון פדר היא סופרת שכתבה סדרות רבות. אני ממליצה על הסדרה “ג’ינג’י”. ג’ינג’י הוא כינוי שניתן לילד בגלל שערותיו הג’נג’יות ונמשיו. שמו האמתי הוא אודי שחר. הוא מנהיג חבורה עם: מושיק, שגית, יפעת וטל ודן התאומים. חברו הטוב של ג’ינג’י הוא מושיק. האויבת שלהם היא דנה. יש לו 2 אחים: גילי הקטן ויורם הגדול.
נ”ב [נזכרתי בסוף] יתכן שגם הוריכם קראו סדרת ספרים זאת כאשר היו בגילכם, אז תזהרו! שלא יגלו לכם את הסוף.
כתבה: שקד הרצוג, וועדת עיתון
Published: Feb 27, 2019
Latest Revision: Feb 28, 2019
Ourboox Unique Identifier: OB-582508
Copyright © 2019