by NESRİN ÖZBABA ULUĞ
Copyright © 2018
Geleceğin Sınıfı Araç Takımı öğretmenlerin, okul liderlerinin, eğitim politikasında karar alıcıların ve teknoloji sağlayıcılarının Geleceğin Sınıfı Senaryolarını oluşturmasını ve uygulamasını sağlar. Bir Geleceğin Sınıfı Senaryosu, teknoloji tarafından desteklenen gelişmiş pedagojik uygulamalar ve yeniliklere yönelik net bir vizyon sağlayan, anlatıma dayalı, öğrenme ve öğretime yönelik bir açıklamadır. Bu araç takımı, eğitim sistemi içinde yer alan bir ya da birkaç okulda dijital teknolojilerin yenilikçi amaçla kullanılmasını sağlamak ya da geliştirmek için kullanılabilir. Bu sürecin gerekçesi ise, eğitim sistemine gelişen ve sürdürülebilir bir değişim getirmektir.
Geleceğin Sınıfı Araç Takımı, Geleceğin Sınıfı senaryolarını tasarlamaya yönelik araç, rehber ve kaynaklardan oluşan bir takımdır; sınıflara gelişmiş ve yenilikçi öğrenme ve öğretim yöntemlerinin getirilmesi için kullanılır. Bu araç takımı, kullanıcıların yenilik süreci boyunca bir yol oluşturmasına yardımcı olur. 21. Yüzyıl becerilerinin geliştirilmesinde öğrencilere destek veren öğrenme ve öğretime yönelik gelişmiş yaklaşımlara odaklanmaktadır.
Araç takımı, sınıf içine yenilik getirme amacıyla bir senaryo oluşturulmasına yönelik adımlar üzerinden kullanıcılara rehberlik yapan beş araç setinden oluşmaktadır. “Sınıf” terimi ile sadece geleneksel sınıf kavramı düşünülmemeli, ev veya okul dışındaki diğer yerler de öğrenmenin gerçekleştirildiği her yer düşünülmelidir.
D-FCL Trendleri
Geleceğin Sınıfı Senaryosunun tanımlanmasına yardımcı olacak sosyal, eğitim, teknoloji alanındaki trendlerin tanımlanması.
Bir trend, her zaman anında belirgin olmayan ve olası uzun vadeli etkilere sahip olan zaman içinde gerçekleşen aşamalı bir değişikliktir. Eğitim teknolojilerindeki ve uygulamalarındaki trendler, Geleceğin Sınıfı Senaryolarının üzerine inşa edildiği önemli yapı taşlarını şekillendirir. İki adım mevcuttur: birincisi trendlerin tanımlanması ve açıklanması, ikincisi paydaşlar tarafından en önemli görülen trendlerin seçilmesidir.
• Öğrenme ve öğretimdeki trendler;
• Yeni geliştirilen teknolojiler;
• Öğretmenler ve öğrenciler tarafından tanımlanan trendler.
Yukarıda yer alan trendlerin biri ya da birkaçı tartışmayı başlatmak için kullanılabilir.
Beyin fırtınası ve tartışma. Paydaşlar, gelecek yıllarda eğitim alanında önemli etkiye sahip olacak trendler ile ilgili beyin fırtınası yapar. Ayrıca paydaşlar, kendi okul bağlamını ele alarak öğrenci, öğretmen ve diğer paydaşlara yönelik fırsat ve zorlukları değerlendirir.
Published: Sep 14, 2018
Latest Revision: Sep 14, 2018
Ourboox Unique Identifier: OB-519172
Copyright © 2018