חוקי התנועה של ניוטון by אביב ושקד - Illustrated by ויקיפדיה, יוטיוב - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

חוקי התנועה של ניוטון

by

Artwork: ויקיפדיה, יוטיוב

תלמידי בית הספר אהוד מנור שעולים לחטיבה לכיתת נחשון
  • Joined Jul 2018
  • Published Books 1

ילדותו של ניוטון

ניוטון נולד ב-25 בדצמבר 1642, באחוזת וולסת’ורפ שבכפר קטן באותו שם, במחוז לינקולנשייר שבמזרח אנגליה, כשלושה חודשים לאחר מות אביו, שהיה חקלאי אנאלפבית. כאשר היה בן 3, נישאה אמו מחדש לכומר בארנבוס סמית’ ועברה להתגורר עמו, בהשאירה את בנה אצל סבתו. יחסיו עם אביו החורג, בצעירותו, לא היו טובים, וניוטון נטר לאמו על נישואים אלו. 

2

ילדותו לא הייתה קלה והוא התקשה ליצור קשרים חברתיים עם בני גילו. הוא מצא נחמה במדע ולימים אהב לספר כיצד ניצח בתחרות קפיצות לאחר שחישב את מהירות הרוח. מגיל 12 עד גיל 17 התחנך ניוטון בבית הספר קינגס שבגרנתהם. באוקטובר 1659, עזב ניוטון את לימודיו בבית הספר וחזר לכפר הולדתו, על פי דרישתה של אמו, לאחר שהתאלמנה מאביו החורג – סמית’, וייעדה אותו לתפקיד מנהל החווה. לפי דיווחיהם של מכרים בני זמנו, ניוטון היה מאוכזב עמוקות מעבודה זו. הנרי סטוקס, מנהל בית הספר קינגס, שכנע את אמו לשלוח אותו בחזרה לבית הספר כדי שיוכל להשלים את לימודיו. ניוטון עשה כן בגיל 18, וסיים את הלימודים בהצטיינות.

3

לימודיו של ניוטון

ניוטון החל את לימודיו בבתי הספר של הכפר ומאוחר יותר נשלח ל”קינג’ס סקול”, בית ספר ממשלתי בגרנתהם, שם היה לתלמיד מצטיין. בבית הספר קינג’ס, התגורר אצל הרוקח המקומי, ויליאם קלרק, ולימים התארס לבתו החורגת של הרוקח, אן סטורר, לפני שעבר לאוניברסיטת קיימברידג’ בגיל 19. כאשר החל ניוטון להתעמק בלימודיו החדשים, הרומן בינם התקרר והגברת סטורר נישאה למישהו אחר. נאמר כי הוא שמר זיכרון חם של אהבה זו, שכן לא היו לו אהובות ידועות אחרות והוא מעולם. 

4

החוק הראשון של ניוטון

החוק הראשון של ניוטון הוא שכל גוף ישאר במצבו או יזוז לאותו כיוון באותה מהירות במידה ולא מופעל עליו שום כח אחר 

  לדוגמא במידה ואתה בועט בכדור בחלל הכדור עף לאותו הכיוון באותה המהירות עד שיופעל עליו כוח אחר (חיכוך, כוח משיכה, התנגשות).

אבל במידה ויופעל כוח הכדור לא יעוף לאותו הכיוון באותה המהירות

לדוגמא במידה ואתה בועט בכדור על כדור הארץ הוא לא עף לאותו כיוון באותה המהירות כיוון שפועלים עליו כוחות כמו כוח המשיכה, חיכוך משפיעים על  המהירות וארועים כמו התנגשות משפיעים על הכיוון. 

5

החוק השני

החוק השני של ניוטון קובע כי גוף לא מאוזן יפנה לכיוון הצד הכבד יותר

לדוגמא בנדנדה במידה ושני  הצדדים במשקל ואורך שווה הנדנדה תיהיה ישרה אבל במידה ואחד מהצדדים יהיה כבד יותר או ארוך יותר הוא ירד למטה.

6

החוק השלישי

החוק השלישי של ניוטון קובע כי הכוח שאני מפעיל על אובייקט מסוים מופעל עליי

לדוגמא במידה ואני פותח את הדלת הכוח שאני מפעיל על הדלת הכוח מופעל עליי במידה ואני עומד החיכוך ביין הרגליים שלי לרצפה מונע ממני לעוף אחורה אבל במידה ואני פותח את הדלת כשאני על גלגיליות אני עף אחורה כיון שהחיכוך ביין הגלגיליות לרצפה קטן מאוד. 

7

8
9

10
11

12
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content