שימוש בטכנולוגיית ענן בהוראה ובלמידה by sajeda aborayya - Illustrated by ראחלה חגאג וסאגדה אבו ריא  - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

שימוש בטכנולוגיית ענן בהוראה ובלמידה

by

Artwork: ראחלה חגאג וסאגדה אבו ריא

  • Joined Jun 2018
  • Published Books 9

מבוא 

“ענן” הוא מודל לשירותי תקשוב ICT ברשת האינטרנט המאפשר גישה על פי דרישה למאגר משותף של משאבי מחשוב המצויים בשרתים מרוחקים (Mell & Grance,2011) . המונח “מחשוב ענן” הוא הרחבה של שירותי רשת הכוללים לא רק תכנים אלא גם יישומי תוכנה או משאבים אחרים שקיימים באינטרנט וזמינים למשתמשים רבים ללא צורך בהתקנת היישומים במחשב של משתמש מסוים (Katzan,2010) .

שירותי מחשוב ענן מתחלקים לשלוש:  תשתית כשירות , פלטפורמה כשירות, ותוכנה כשירות. לשירותים אלו יש מספר מאפיינים ברורים המבדילים אותו משרתים מקומיים: השירות ניתן על פי דרישה כאשר העלות מחושבת לפי זמן שימוש, המשתמש יכול לצורך שירות חלקי או מלא בכל זמן נתון ויכול להשתמש במכשירים “דקים” מאחר והשירות מנוהל באופן מלא על ידי ספק השירות . זאת אומרת במקום לרכוש תוכנה ולהתקינה על המחשב המקומי, ניתן להשתמש  במידע  הנשמר בחוות שרתים מרוחקת בענן, ולשלם רק על פי שימוש.  O’Hanlon & Schaffhauser, 2012); Katzan,2010)

השימוש בטכנולוגית הענן נובע עולמיות ממספר מגמות  :הגלישה עלייה במהירות  , גישה לנפח אחסון בקיבולת גבוהה ברשת ועלייה בזמינות  הגישה לאינטרנט באופן אלחוטי תוך שימוש במכשירם ניידים ,האייפד כגון  ,ה .(Holschuh & Caverly, 2010) Smartphones- , וה netbook.)

הספר שלנו מתייחס אל טכנולוגיית הענן כמושג שנובע מתוך המאמר  Cloudworks as a ‘pedagogical wrapper’ for LAMS sequences. יישומי הענן משמשים בשנים האחרונות כמעטפת חינוכית פדגוגית התומכת בהרחבת היכולות המקצועיות של המורים, מאפשרת למידה שיתופית, ומתן משוב מקדם ללומדים.

טכנולוגיית ענן משמעותה עבודה בשרת מבוסס רשת – Web-Based המספק חומרה, תוכנה ושירותים לכל חברי הארגון דרך הרשת. התוכנה יושבת על שרת ומנוהלת על ידי צד שלישי. חברה חיצונית זו דואגת לתחזק ולאבטח את השרת, ושומרת עבורכם גיבויים. השיטה נקראת- Cloud Computing – טכנולוגיית ענן. יישומים מוכרים לשירותי ענן הם: כל שירותי המייל, Google Drive, Dropbox או Skydrive.

2

3

הענן החינוכי בהוראה ובלמידה- משרד החינוך

התוכנית נועדה לקדם פדגוגיה חדשנית בבתי הספר על ידי עידוד המורים לשילוב מושכל של עולמות תוכן, ספרים, כלים וסביבות דיגיטליים בתהליכי הוראה, למידה והערכה ובכך להשביח את התהליכים הפדגוגיים והחינוכיים. התוכנית מפתחת אוריינות טכנולוגית ודיגיטלית באמצעות מעטפת רחבה ועשירה של תוכניות, מיזמים, פעילויות מתוקשבות ומסגרות למידה חלופיות בגישת הלמידה מרחוק המשוחררת מכבלי זמן ומקום. כמו כן נועדה התכנית לקדם ולהרחיב את היקף השימוש במערכות ניהול מתוקשבות מתקדמות עתירות טכנולוגיה כחלק מביסוס תרבות ארגונית מקוונת .והפיכת בית הספר לארגון מתוקשב ברמה גבוהה.

4
שימוש בטכנולוגיית ענן בהוראה ובלמידה by sajeda aborayya - Illustrated by ראחלה חגאג וסאגדה אבו ריא  - Ourboox.com

יתרונות שימוש בטכנולוגיית ענן

  • חיסכון בעלויות רכישת ותחזוקה של ציוד חומרה: המשתמש אינו צריך לרכושחומרה ועל ידי כך חוסך עלויות רכישה ותחזוקה של החומרה, עלויות חשמל ועלויות עבור מקום להתקין בו את החומרה.

  • חיסכון בעלויות תוכנה: במרבית המקרים רוכש המשתמש גם מוצריתוכנה עליהם הוא משלם עבור רכישה ותחזוקה.

  • חיסכון בעלויות כוח אדםלתחזוקה ותפעול של מערכות התשתית במרכז המחשבים של הארגון: תפעול ותחזוקת התשתיות נעשית על ידי מומחי הספק באתר הספק.

  • גמישות בשימוש במשאבים: המשתמש יכול להגדיר את דרישות החומרה המתאימות לצרכים הנוכחיים שלו. כאשר הוא זקוק למשאבים נוספים הוא יכול לקבל אותם באופן מידי.

  • אי-תלות במיקום וביחידת קצה: מאפשר למשתמשים גישה למערכות ללא תלות במיקומם הפיזי ובסוג יחידת הקצה.

  • גמישות בתשתיות תוכנה: המשתמש בענן המחשוב יכול לבחור תשתית תוכנה מתוך מצאי גדול של תשתיות הזמינות במרכז המחשבים של הספק.

  • יכולת גידול (Scalability): ענן המחשוב מאפשר גידול רב יותר בהיקפים ובמשתמשים במערכות

  • מחשוב ירוק :צריכה נמוכה יותר של אנרגיה ומניעת פגיעה באיכות הסביבה עקב היעילות הגבוהה יותר של עבודה בענן מחשוב.

6

7

חסרונות שימוש בטכנולוגיית ענן

 

  • תלות בספק: אחת הטענות המרכזיות נגד ענן המחשוב היא התלות באינטרנט ובספק. במקרה של תקלה הגורמת להפסקת עבודה במרכזי המחשבים של הספק או להפסקת תקשורת אל מרכזי המחשבים שלו. במקרה כזה אין לצרכן אמצעים להתאושש בעצמו מהתקלה.

  • אבטחת מידע: קשר זה מתייחס לאפשרויות גישה של אנשים לא מורשים למידע סטטי (במרכז המחשבים של ספק ענן המחשוב) או גישה למידע בדרכו ממרכז המחשבים של הספק לעמדת הלקוח של המשתמש באמצעות האינטרנט.

  • פרטיות: חשיפה של מידע פרטי רב לספק ענן המחשוב העלול לעשות בו שימוש לרעה

  • חוסר בהירות: ישנן הגדרות שונות של המושג ואי-הבנה של המשמעויות שלה.

  • אינטגרציהבין שירותים מעננים שונים וממרכז המחשבים של הארגון: במקרים רבים שירותים ומערכות שמשרתים ארגון יהיו במספר ענני מחשוב ובמרכז המחשבים של הארגון. ביצוע אינטגרציה בין שירותים הנמצאים במרכזי מחשב שונים אינו פשוט ועשוי לחייב כלי תוכנה ייעודיים.

  • ניהול: ניהול התשתיותוהמערכות הנמצאים במרכזי חיצוניים מורכב. כך למשל נדרש ביטול מופעים של מחשבים וירטואליים בענן המחשוב של הספק, שהופסק השימוש בהם ונדרש מעקב אחר צריכת המשאבים של מופעי מחשבים וירטואליים שבשימוש

8

9

11
שימוש בטכנולוגיית ענן בהוראה ובלמידה by sajeda aborayya - Illustrated by ראחלה חגאג וסאגדה אבו ריא  - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content