היי חברים
בספרון חביב זה תגלו את כל הסודות מחדר רופא השיניים,
ותקבלו את כל התשובות הבוערות להשלמת שיניים חסרות ע”י שתלים
1. מהלך הטיפול מא ועד ת, וגם מתכון לשייק בריאות ליום שאחרי..
2. חרדה דנטלית או למה אני לא קובע תור לרופא?
3. איך אני שומר על בריאות הפה מעכשיו לתמיד?
4. ועוד סוכריה למי שממש חייב …
…ניכנס?
אני מבינה שאם אתה כאן, סימן שעדין לא קבעת פגישה.. וגם אם כן, אתה רוצה לשמוע מה שיש לי להגיד.
אני הייתי במצב די זהה לך, השן הראשונה שנעקרה לי הייתה בגיל 16
תזוזת השיניים החלה להיות חמורה עם כל לידה, השיניים האחרות שנעקרו במהלך השנים, הביאו נסיגת חניכיים כל שהיא, והרופא שלי אמר שאם אני לא עושה לזה סוף, אני בגיל חמישים ללא שיניים בפה
התוכנית הטיפולית שלי היתה מורכבת וארוכה, לא בטוח שזה המקרה שלך, אני נאלצתי לעבור יישור שיניים בלסת העליונה כדי להשיב את הכאוס שנוצר למקום, ולהשתיל שיניים במקומות החסרים
שוב אחזור ואומר, כשם שפרצופינו שונים, כך תוכניות הטיפול הדנטלי שונות מאדם לאדם.
אני כאן רק לספר לך, לעודד אותך שזה אפשרי, אתה יכול לצאת ממעגל הבושה וההסתתרות ולהביא את עצמך למקום של איכות חיים ונוחות מירבית.
אני הבאתי את עצמי למקום הזה, וזה נפלא!!
ועכשיו למטרה שלשמה התכנסנו..
שיניים שלמות הן שיניים בעלות כותרת-החלק הלבן הנראה לעין, איתו אנחנו לועסים ואותו רואים כשאנחנו מדברים ומחייכים.
השורש של השן- מחובר לכותרת ונעוץ בעומק הלסת, זהו החלק שאיננו רואים, הוא המאפשר את אחיזת השן. הלסת היא החלק המצופה חניכיים.
לעיתים, במרוצת השנים והתהליכים שעובר גופנו, אנחנו נאלצים לעקור שיניים, אם זה מפאת עששת והרס, אם זה מצד פגיעה או חבלה. השורה התחתונה היא שחסרה או חסרות שיניים.
להסביר לך מה עושה מחסור שיניים? אתה יכול להסביר טוב ממני, לכן אתה כאן. מחסור שיניים רב שנים יכול לגרום לדילדול וספיגה של העצם באיזור החוסר ואף בסביבתו הקרובה. ישנן דרכים שונות להשלים שיניים חסרות בהתאם למצב הפיזי והרפואי של הפציינט, כאן אנחנו מדברים רק על שתלים
הלסת היא מעגן השורשים, את מקום השורש של השן החסרה מחליף השתל, כאשר עצם הלסת מדולדלת, יהיה קושי להחדיר לשם שתל. אך עדיין לא נגוזה התקווה!
הרופא ישלח אותך לבצע צילום הנקרא צילום סי.טי. עבור האיזור שצריך לעבור השתלה, ויבדוק מה מסת העצם, גובהה ורוחבה, ויחשב את חישוביו ע”מ לבחור את אופי ההשתלה המתאים למקרה שלך.
הרופא גם יבקש ממך לספר לו על מצבך הרפואי,האם אתה סובל ממחלות מערכתיות, האם יש לך אלרגיות למזון או לתרופות, האם אתה לוקח תרופות בקביעות, ואם כן איזה. יכול להיות שהרופא יבקש ממך סיכום רפואי מהרופא משפחה שלך. אל תרטון ואל תנסה לקצר תהליכים, הכל
זה לטובתך ואיכות הטיפול!! הייתי אומרת שזה רק יכול להיות נדבך לכך שהרופא שבחרת עובד נכון
אחרי שיש לרופא את כל המידע הרפואי הנחוץ, אפשר להתחיל
הרופא יבקש ממך להתחיל לנטול אנטיביוטיקה זמן קצוב לפני הטיפול, את האנטיב. יהיה עליך להמשיך ליטול לאחר הטיפול למשך ימים מספר.
רמת הסטריליזציה בחדר הטיפולים היא גבוהה מאוד, כיון שהטיפול הוא חודרני.
הרופא ירדים את איזור ההשתלה, הרדמה כמו הרדמה שמתבצעת לסתימה או עקירה.
הרופא יחשוף את איזור ההשתלה, בכל התהליך אין כאב כלל!!! ואם יש תחושה הכי קטנה, אפשר לעצור את הרופא והוא יוסיף הרדמה נוספת, כדי להבטיח את נוחותך המירבית.
לאחר החשיפה הרופא יסמן את איזור השתלים ויקבע סופית כמה שתלים הוא יחדיר, השנוי לרוב יהיה שתל אחד יותר או פחות- אם בכלל יהיה.
לאחר הסימון הרופא יקדח חריר בעצם הלסת בעזרת מקדח זעיר, שיפנה מקום לשתל שיחדור ללסת. יהיו לך מים בפה, והם יהיו קצת מלוחים- אלו מים סטריליים.
אל תדאג, הסייעת הרפואית נמצאת לעזרת הרופא, היא תשאב את הנוזלים המיותרים, ותהיה שם בשביל כל עזרה שתצטרך.
השתל
השתל הוא בורג זעיר העשוי מחומר שנקרא טיטניום. הטיטנים הוא חומר שאינו נדחה על ידי הגוף ולכן אפשר להחדיר אותו לאיזורים פנימיים,השתל מגיע באורכים, רוחבים וזויות שונות המאפשרות התאמה מושלמת למצבך ולשאיפה המשותפת שלך ושל הרופא, שהוא מענה אופטימלי לתפקוד תקין ואסטטיקה מושלמת. את השתל יחדיר הרופא בעדינות ובדיוק מירבי לתוך החריר שיצר, וזהו!! השתל אצלך בפה!!
את החניכיים שמסביב לשתל יתפור הרופא עם תפרים עדינים כדי לסגור את האיזור, ולעזור בהחלמתו.
ההמלצות הרפואיות לאחר הפרוצדורה.
לאחר ההשתלה יבקש ממך הרופא לנוח מעט במרפאה, ויתן לך הסברים לגבי ההמשך.
ההמלצה הגורפת היא לתת לאיזור לנוח למשך 24 שעות הקרובות, לא לאכול אוכל חם ולא אוכל קשה, לא לירוק מהפה ולא לעשן. בקיצור לא לגרום לתזוזות או טמפרטורות קיצוניות שיכולות להשפיע על כלי הדם באיזור החתך.
תרופות נגד כאבים גם הן ירשמו ועליך יהיה ליטול אותם בהתאם לתחושתך האישית, כמובן שאם הרופא ימליץ לך על טיפול תרופתי להמשך
לאחר 24 שעות יש לחזור לשיגרת יומך בהדרגה, להתחיל לשטוף את הפה עם מי חיטוי שתרכוש בבית המרקחת או במרפאה,ולהתחיל לשמור על הגיינת הפה ואיזור השתל ברמה גבוהה- כדי לסייע בהצלחת ההיקלטות של השתל.
לאחר שבוע יבקש הרופא שתגיע להסיר את התפרים.
הטיפול השמרני והבטוח יתן מנוחה וזמן להיקלטות השתלים בעצם הלסת, מבלי ליצור עומס על השתל, זמן ההיקלטות יקבע על ידי הרופא לפי המקרה הספציפי שלך
-
שייק בריאות ליום שאחרי הכל לבלנדר ולהמריא
-
בננה שלמה
-
כוס חלב
-
1/4 כוס אגוזי קשיו
-
2 כפות נבט חיטה
-
כפית דבש
-
3 קוביות קרח
מקרים אחרים
לעיתים בגלל מחסור שיניים ארוך, דלקות וכו, יתכן ויהיה צורך בתוספת עצם, במיוחד באיזורים קדמיים או באיזורים בהם נמצאים הסינוסים.
העצם עשויה מעצם של פרה, והוא מגיע בצורה פירורית, וסטרילי לחלוטין.
את העצם שמים באיזורים שבהם העצם דלילה בזמן ההשתלה או קודם לה, לפי דעתו המקצועית של הרופא.
ישנה פרוצדורה נוספת שקיימת בזמן השתלה- לא חייב ששייכת אליך- שנקראת הרמת סינוס. ישנם חללים באיזור צידי הפנים אשר בהם ימצא הסינוס. כשהעצם התחתונה של החלל היא דקה, ובשעת החדרת השתל תיווצר פריצה למקום, הרופא יפתח מעט את עצם הלסת העליונה וירחיק מעט ובעדינות מירבית את הסינוס מהעצם, הדבר יעזור שאם השתל יפרוץ, הוא לא יגרום נזק לסינוס. אפשרות נוספת היא שימוש במקום כזה בשתל נמוך מהממוצע. שוב, דעתו המקצועית של הרופא היא שקובעת מהו ההליך הסופי.
הרופא שמבצע את ההשתלה יכול לבחון את מצב הפה ולהחליט שעליך לבקר תחילה אצל רופא המומחה לבעיות חניכיים הנקרא פריודונט, או שעליך לבצע ניקוי שיניים עמוק הנעשה בהרדמה מקומית ומבוצע ע”י שיננית מוסמכת.
אני חוזרת ואומרת, לא חייב שכל מה שכתבתי בסעיף האחרון מדבר עליך, כל מה שכתבתי זה כדי שתדע שקיימים טיפולי השתלה מורכבים יותר והם יבחנו ע”י הרופא. זאת הסיבה שאני דוחקת בך למצוא רופא מומחה להשתלות, אפילו שהדבר יסב לך מעט יותר “התעסקות”, בדיקות,מחויבות, ואף השקעה כספית לא מבוטלת.
אחרי הכל!! אתה זה שנשאר בסוף עם השיניים שעשו לך
אשמח מאוד אם תשתף אותי בתהליך, ותספר לי איך עובר עליך המסע,
המסע אל חיוך בריא ומושלם, והנאה שלמה מכל הטוב שהעולם מציע!
מיועד לגברים ונשים כאחד, אינו מחליף יעוץ מרופא מומחה
חרדה דנטאלית
אם גם אתה פוחד להגיע לפגישה עם רופא השיניים, אתה לגמרי בחברה טובה.. כ 20% מהאוכלוסיה סובלת ממה שנקרא חרדה דנטלית.
החרדה הדנטלית גורמת לנו להדחיק את הצורך להגיע למרפאה כדי להיבדק, ועוד יותר מזה, מביאה אותנו למצב שבו אנחנו מונעים טובה מעצמינו- לא מטפלים בשיניים ומגיעים למצב של עששות ריקבון ואיבוד שיניים.
מחקרים הראו שחרדה זו מגיעה מהילדות, היינו קטנים, והרופא היה מבוגר, חמור סבר ושתקן, השן הכואבת לא נבהלה ממנו והמשיכה לכאוב, אבל אנחנו דוקא כן..
אמא גם היא חששה, ולא יכלה לפצות את פיה מול הרופא היהיר והקפדן. בתוך ליבה חשבה אמא: “אם הוא רק היה קצת מחייך או מדבר עם הילד- הכל היה יותר פשוט” אבל כמובן שלא העיזה להגיד את זה בקול..
ההורים גם הם, הניחו מתוך אמונה שהרופא הוא כמעט אלוקים, לא טועה, לא חושש ואין לחלוק עליו. מה שהביא אותם להיות בצד של הרופא מבלי להיות אמפאטיים למבוכה והבלבול שמצוי בו הילד.
ילדים סרבנים במיוחד, היו זוכים לטיפול קצת יותר לוחץ, ולעיתים היה צורך לאחוז אותם בכח..
החוויה היתה לא פשוטה והשאירה חותם שלא נמחק.
ישנם אנשים רבים שהמוטו שלהם הוא: לא הולכים אם לא כואב. לעיתים הכאב הוא השלב הסופי בהרס הפה, אחרי שכבר לא ניתן להציל דבר.
מהי חרדה?
חרדה היא כאשר אדם חושב או מרגיש שהוא חשוף לסכנה.
הוא הופך להיות ממוקד באיום בלבד, בלי יכולת להיות פתוח להסברים או דיאלוג.
הגוף שלו נכנס למצב של להילחם או לברוח..
הורמון האדרנלין נשפך לתוך זרם הדם ומעלה את רמות הסוכר כדי להוסיף אנרגיה וכוח, הלב פועם בחוזקה כדי שדם רב יגיע לשרירים הגדולים, והגוף מזיע כדי לקרר את עצמו. כל מה שצריך כדי להינצל מהסכנה!!
ומה קורה במרפאת השיניים?? כאשר אין באמת סכנה???
כך נראית החרדה הדנטאלית
כולנו, גם הרופא שיניים היקר שלך, חווים נקודות בחיינו שגורמות לנו דאגה, חשש, פחד ואפילו חרדה. כולנו רוצים חיים שלמים מאושרים ונטולי קושי או מחסור. האם יש בידינו למנוע את הדברים הללו ולסלק אותם מחיינו? כנראה שלא..
כל מה שאנחנו צריכים לעשות כדי להכניס מקסימום נוחות לחיינו- זה אך ורק הסתכלות בריאה.
אנחנו פוחדים מכאב, ופוחדים מן הלא נודע. ולכן אחת הדרכים הנכונות היא פשוט לדבר עצמינו
נבין מהי חרדה, ושהיא תגובה שמופיעה כשעומדים מול סכנה- לא מול רופא חביב שרוצה בטובתך.
נפנים שהזמנים השתנו הרופאים של היום שונים לגמרי מהרופאים שהיינו ילדים.
נזכור שאנחנו לא ילדים- ואנחנו מדברים על הדברים שלא נוחים לנו- גם עם רופא השיניים.
נדע שכל התמהמהות מביאה איתה הרס גדול יותר, שיצריך טיפול ארוך ומורכב יותר וגם כסף.
נאמין בעצמינו שאנחנו מסוגלים לדאוג לעצמינו ולהביא אותנו למקום של בריאות ועוצמה.
נבחר להיות מובילים ולא מובלים ע”י הפחד שלנו.
8 הדרכים שיכניעו את הפחד שלך
1. הכר את פחדיך– הכר את הפחד שעוצר אותך מלהתקדם, קרא לו בשם,ונסה לחוש את כל הרגשות הנילווים אליו. כשתהיה מודע אליהם, תוכל בקלות להסביר אותם לרופא שלך.
2. מצא את רופא השיניים הנכון– זהו חלק גדול וחשוב מאין כמוהו,וכבר הרחבנו עליו באחד המיילים הקודמים, זה מופיע כאן לתיזכורת.
שים לב שמתייחסים לבקשותיך בתשומת לב, שיענו לך בצורה מכבדת ותומכת, ושלא ישפטו אותך על פחדיך.
פגישת התרשמות, גם היא אפשרית. חוש בעצמך אם האוירה נותנת הרגשה של בית, אםזה כך, יכול להיות שזה המקום ממנו יתחיל השינוי.
3. תקשורת– הבסיס לכל מערכת יחסים..כאשר אנחנו מדבריםעל מה שמפריע לנו אנחנו מגייסים את הצד השני להיות מחוייבים לנוחות שלנו, במרקה זה, רופא השיניים. הוא יהיה ער לכלפחד או אי נוחות שתתעורר במהלך הטיפול.
4. הדרגה-במידה ואין צורך ב”כיבוי שריפות”מיידי, ניתן יהיה להגיע עם הרופא להסכמה שתתחילו בטיפולים קלים ואט-אט תעברו לטיפולים מורכבים יותר. אתה תראה שככל שתתמיד להגיע לפגישות, הביטחון שלך יגדל, ותרגיש נח מפגישה לפגישה.
5. הבא חבר– שיכבת הגנה נוספת היא להביא חבר או בן משפחה קרוב. שים לב שהם לא יהיו מפוחדים ממה שאתה עובר. כדאי שתקבע את הפגישה לבוקר- כך יהיה לך פחות זמן לחששות.. פשוט תגיע!!
6. תרגל הרפיה– אחת ההרפיות הטובות והזמינות ביותר היא נשימה. קח נשימה עמוקה לבטן והוצא אותה בעדינות. זה ירגיע את השרירים המכווצים והכל יהיה יותר קל.
תרגיל נוסף בדימיון- הוא לדמיין את סוף התהליך, ואותך, עם החיוך החדש שלך.
7. השתמש במסיחי דעת– אם במרפאה יש מסך, בקש מהרופא שיפעיל אותו למענך. אם אין- אוזניות עם מוסיקה שאתה אוהב יעשו היטב את העבודה.
8. תגמל את עצמך– אתה יכול להחליט שאם תעבור כברת דרך כזו או אחרת בטיפול, תקנה לעצמך מתנה או טיול , כל דבר שיחבר לך את הטיפול עם גמול אהוב. כך מחליפים חוויות שליליות בחוויות מתקנות.
הדברים פונים לגברים ונשים כאחד
עוד לא קבעתם פגישה?????
!!!אתם תותחים
עשיתם צעדים גדולים ומשמעותיים! עברתם השתלות! התגברתם על הפחד! עשיתם את רוב הדרך לחלום שלכם
יש עוד משהו……………….
אחרי כל מאמץ גדול, חייב לעשות מאמצים קטנים כדי לשמר הישגיות
אחרי שיורדים במשקל, חייבים להמשיך לשמור
אחרי שניהיים שחקני כדורגל, חייבים להמשיך להיתאמן
!!אחרי שעושים שתלים, חייבים להמשיך לעקוב
עכשיו זה בידיים שלכם
.כבר התגברתם על דברים גדולים וחשובים, עכשיו, להמשיך לשמור זה פינטס
??מה דרוש ממכם לאחר ההשתלה
…השתלים הם גוף זר ולמרות נפלאותיהם, הם יכולים להיכשל, לכן
-
חובה להגיע לרופא השיניים שלך אחת לחצי שנה לפחות, לבצע צילומים, ולראות שהכל בסדר
-
שמירה על ציחצוח השיניים בקר וערב, ושטיפת הפה לאחר הארוחה, כדי לשמור שלא יצטבר ליכלוך ושאריות מזון
-
ביקור אצל השיננית לפי דרישת הרופא, ולפחות אחת לשנה, השיננית תדריך אותך על אופן הציחצוח, ניקיון בין השיניים, ושמירה על כל התוספות בפה
-
כל אי נוחות, שינוי במבנה השיניים, צבע או כאב בחניכיים או בשיניים, מצריך הגעה לרופא.אתם זוכרים שזה החיוך שרציתם? אתם זוכרים שזה היה החלום? שימרו עליו
הכותבת היא סייעת דנטאלית, העובדת עם רופאים מן השורה הראשונה
בתחום השתלות השיניים ושיקום הפה, ובעלת וותק של שנים רבות.
מברכת אותך על רכישת המוצר, ומקווה שתפיק ממנו את המיטב.
בברכת הצלחה!!
Published: May 15, 2018
Latest Revision: Mar 25, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-478217
Copyright © 2018