Ağustos Böceği ile Karınca Hikayesi
Uzun zaman önce yeşil ormanda ağustos böceği ve karınca aynı bölgede yaşarken, karınca yazları yuvasına sürekli yiyecek taşır ağustos böceği ise tembelliği yüzünden uzanıp ötermiş. Karınca yine bir gün yiyecek toplamak için yuvasından çıkmış ve yürümeye başlamış, yolun kenarında ağustos böceğini görmüş ve seslenmiş.Karınca; Ağustos böceği nasılsın demiş.
Ağustos Böceği; İyiyim senin gibi güneşin ortasında çalışmıyorum demiş.
Karınca buna çok kızmış. Öfke ile konuşarak;
Ağustos böceği sen hiç bu sene yiyecek toplamamışsın galiba.
Ağustos böceği gülerek: amaaaan karınca boşver yiyeceği. Yaz günü rahatına baksana ama karınca onun bu tavrına gıcık olmuş. Onu önemsememiş ve evine gitmiş. Kış iyice yaklaşmış. Ağustos böceği de yiyeceksiz kaldığı için karıncadan biraz yiyecek ala bilirim diyerek karıncanın evine gitmiş. Karıncaya dönerek;
Karınca kardeş bana biraz yiyecek verebilir misin demiş. Ama karınca ona yiyecek vermemiş ve kapıyı çat diye kapatmış. Ağustos böceği yiyeceksiz kalarak keşke ondan önce yiyecek ben toplasaydım diyerek bir daha böyle yapmayacağına kendine söz vermiş.
Herkez anladı ki; BU GÜNÜN İŞİNİ HİÇ BİR ZAMAN YARINA BIRAKMAMAK GEREK!.
Yardımseverliği sevenAyşe duyarlı bir kız.Bu duyarlılığı sayesinde insanların ihtiyaçlarını giderir bu yardım onu mutlu ederken yardım ettiği kişilerde mutlu olurdu.Çevresindeki insanlarda kendi gibi olsaydı diye düşünür onları da bu konuda bilinçlendiriyordu.Daha 14 yaşında olan Ayşe’yı herkes tanıyor,onu çok seviyorlardı.Yolda giderken yaşlı bir teyzeyi görse hemen elindekileri alır gideceği yere kadar götürürdü.Yardım karşılığında para verseler de Ayşe üzülerek ;
– Ben karşılık beklemek için yapmıyorum.Yardım etmeyi seviyorum ve içimden geldiği için yapıyorum derdi.
Para verenler bu sözleri duyunca hayır duası yapar onuda mutlu ederlerdi.Ayşe kocaman kız olmuştu.Üniversiteye giden olgun bir kız.Üniversitede yeni projeler yürütüyor.Bu projelerden bir de ” yardımseverliğin katkıları ” bu proje ile insanlara yardımseverliğin ne olduğunu insanlara aşılamak istiyordu.Onun için yardımseverlik neydi ?Gelir kaynağı mı yoksa ünlenmek mi istiyordu ?Hayır,Ayşe için yardımseverlik empati kurarak zor durumda olan kişilerin durumunu anlayarak el uzatmaktır.Yaptığı bu proje gün geçtikçe büyüyordu.Ayşe’nın aldığı ödülü bu proje sayesinde aldı.Çok iyi yerlere gelen Ayşe artık yaşlanmış muhtaç duruma gelmiştir.Ayşe’yı tanıyan kişiler o nasıl el uzattıysa Ayşe’ye de el uzatmışlar ”yardımseverliği” ondan öğrenerek bir gün bizimde o halde olacağımız ve yardım eden birilerini bekleyeceğimiz umuduyla yaşarken yaptıklarının karşılığını gün gün ” yardımsever insanlardan ” alıyordu.
Unutmayalım ki herkes iyi durumda olabilir.Ancak bir gün sizde yardıma muhtaç olursunuz bu yüzden empati kurarak,Duyarlı ve Yardımsever ” bireyler olalım.
– Eğer dürüst yaşamışsak, nasıl öleceğimizi düşünmemize hiç gerek kalmaz. (Robert Burns)
– Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz.
– Ne mutlu onlara, ilk hatalarında tuzağa düşerler.
– Dürüst bir kadının güzelliği ateşe benzer; yaklaşmayana hiçbir zararı dokunmaz. (Cervantes)
– Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret. Eğer zekan yetmiyorsa yalan söylemeye, cesaretini kullan da dürüst olmayı dene. (Victor Hugo)
– Dürüst insan kendine hakim olabilmek için sürekli kendi kendisiyle mücadele halindedir.
– Eski dost düşman olmaz, olsa da dürüst olmaz.
– İnsanların hem içi, hem de dışı temiz olmalıdır.
– Dünyada lekesiz bir alından, daha güzel bir şey var mı? (Hz. Ali)
– Göründüğün gibi ol, olduğun gibi görün.
– Doğruluk dışındaki hiçbir düşünceyi, ne kafanızda ne de yüreğinizde yaşatın.
– Dürüstlük elmas gibidir, aydınlıkta daha çok parlar ve değeri daha çok belli olur.
– Doğru insan, söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmamasından utanç duyar.
– Doğruları korumaktan korkmayınız.
– Dürüstlük, en iyi siyasettir. (Japon Atasözü)
– Dürüstlük bir hazineye benzer, ortaya çıktığında taraftarları çoğalır; yalan ise gizli ateşe benzer, yanmaya başlayınca kötülükler ortaya çıkar.
– Dürüstlük; insanın kendisine verdiği sözü tutmasıdır.
– Dürüstlüğü kanıtlamanın en önemli yollarından biri, o sırada yanınızda olmayan kişilere sadakat göstermektir. (Stephen R. Covey)
– Beni kandırabilirsin ama aslında kendini kandırıyorsun.
– Dürüstlük; başkalarına söz verdiği zaman sözünde durmaktır.
– Bilgili ve akıllı dürüstlük, en iyi siyasettir. Kurnazlık politikası ise cehaletin ve samimiyetsizliğin müşterek malıdır.
Published: Dec 2, 2017
Latest Revision: Dec 2, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-390502
Copyright © 2017