בעלות פסיכולוגית על תוצרי למידה שיתופיים
מחברת דיגיטלית זו בנויה על מאמרה של: Siân Lindley
Caspi, A., & Blau, I. (2011). Collaboration and psychological ownership: How does the tensionbetween the two influence perceived learning?
משחק קטן לסיכום המושגים החשובים שראינו עד כה בנושא בעלות פסיכולוגית:
מסקנות המחקר
מטרת המחקר הייתה לבחון את היחסים בין שיתוף פעולה לבעלות פסיכולוגית. נמצא כי סוגים שונים של שיתוף פעולה השפיעו על בעלות פסיכולוגית. ככל שרמת העומק של שיתוף הפעולה עלה, כך גם עלתה תחושת הבעלות הפסיכולוגית על תוצרי הלמידה. להפתעת החוקרים, נמצא כי הצעת רעיון המהווה שיתוף פעולה “רך” ופחות פולשני, הגביר את תחושת הבעלות הפסיכולוגית על תוצרי הלמידה.
כמו כן, נמצא כי אפילו הערה קטנה משנה את הפרספקטיבה של הבעלות הפסיכולוגית הנתפסת. במקביל, נמצא כי עצם פעולת שיתוף הפעולה מחלישה את תחושת הבעלות הפסיכולוגית של האדם על תוצרי הלמידה . לא ניתן להתעלם מן המתח הקיים בין הבעלות הפסיכולוגית למטלות הדורות שיתוף פעולה.
בעלות פסיכולוגית:
מול שיתוף פעולה:
החוקרים מסיקים כי המתח בין בעלות פסיכולוגית לשיתוף פעולה עשוי למלא תפקיד חשוב לתהליך הלמידה. נראה כי שיתוף פעולה פחות פולשני, כגון הצעה לשינוי מעמיתים, עשויה להוות דרך טובה יותר ללמידה. נמצא כי שיתוף פעולה עשוי לשפר את איכות התוצרים יותר מאשר שיתוף או חשיפה אקראית לעבודה של עמית. נראה כי תלמידים עשויים להימנע משיתוף פעולה בין השאר משום שהם אינם רוצים לאבד את תחושת הבעלות הפסיכולוגית שלהם שהם רכשו על תוצרי הלמידה שלהם, וכן כיוון שהם אינם מעוניינים להפחית את תחושת הבעלות הפסיכולוגית של עמיתיהם.
למאמר המלא של בלאו וכספי לחץ כאן!
המאמר מדבר על 5 רמות שונות של שיתופיות:
1. שליטה
2. קריאה
3. פרסום
4. הצעת רעיונות
5. עריכת קבוצות
אולם ישנה חלוקה נוספת של 3 רמות של שיתופיות:
יתרונות וחסרונות עבודה בקבוצות ניתן למצוא כאן
עוד קצת על למידה שיתופית
אז מה אומרים: בעלות פסיכולוגית זו בעלות חיובית או שלילית? מה תוכלו להוסיף על התוכן הקיים?
מוזמנים לכתוב ה דעתכם על הבעלות הפסיכולוגית כאן
קצת חשיבה עצמית:
Published: Jun 12, 2017
Latest Revision: Jun 20, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-339937
Copyright © 2017