מסלול הטיול:
יום 1:מחוף אכזיב, דרך נחל אכזיב – בסך הכל כ-19 ק”מ
יום 2: מאבירים, דרך גשר אלקוש – בסך הכל כ-18 ק”מ
יום 3: חרבת חממה, דרך פסגת הר מירון ונחל עמוד עליון – בסך הכל כ-18 ק”מ
יום 4: מעין כובס, דרך נחל עמוד מרכזי ותחתון, עד לחופי הכנרת – בסך הכל כ-16 ק”מ
חוף אכזיב
…כאן מתחיל המסע
.אַכְזִיב היה יישוב קדום לחופי הים התיכון בגליל המערבי, כ-5 קילומטר צפונית לנהריה
.באכזיב גן לאומי, שתי שמורות טבע (שמורת חוף אכזיב ושמורה ימית), בית ספר שדה ושרידים של הכפר הערבי א-זיב שהיה במקום תושביו ברחו ממנו במהלך מלחמת העצמאות
נחל כזיב:
.ממשיכים צפונה מחוף אכזיב ומגיעים לנחל כזיב. שם מתחיל המסלול האתגרי שימשך לאורך כל היום עד הערב
.נחל כזיב הינו שמורת טבע
ערוץ נחל כזיב מתחיל בהר מירון במספר יובלים המנקזים את אזור פסגת הר מירון והכפר בית ג’ן, ומסתיים בים התיכון מצפון לכפר אכזיב. ערוץ הנחל עובר בסמוך ליישובים חורפיש,אלקוש, אבירים, עלקיא,מצפה הילה,נווה זיו, גורן, גרונות הגליל,מנות והעיר מעלות תרחישא. .נַחַל כְּזִיב הוא נחל איתן בגליל המערבי. הנחל הוא הגדול ביותר בגליל המערבי, הן באורכו והן בשטח שהוא מנקז
אבירים:
את היום השני נתחיל במושב אבירים.
אבירים הוקם בשנת 1980 במסגרת תוכנית המצפים ל”ייהוד הגליל”. שמו המקורי היה אדר והוא שונה מאוחר יותר לאבירים, על שם מצד אבירים הסמוכה אליו.
בתי היישוב תוכננו ונבנו בהתאמה לנוף הטבעי, הם משתלבים בחורש והנוף הכפרי, ורבים מהם כמעט ואינם נראים מהרחוב.
גשר אלקוש:
היישוב הוקם בשנת 1949 על ידי עולים מתימן בכפר הערבי דיר אל קאסי, שתושביו עזבוהו באוקטובר 1948 במהלך מבצע חירם.
בתנ”ך מוזכר מקום בשם “אלקֹש” בתור מקום מגוריו של הנביא נחום, ויש שהעלו השערה שהשם הערבי “דיר אל-קאסי” שימר את השם הזה, אם כי לא ברור בכלל אם אלקוש המקראית הייתה באזור זה.
חרבת חממה:
הוא מעין שכבה יפהפה, בו ניתן לראות בעין ממש את שכבות הסלע היוצרות אותו: גיר קשה וסדוק למעלה, וחרסית למטה.
חרבת חממה הוא חניון לילה מסודר, ממנו מתחיל המסע של היום השלישי.
הר מירון:
הַר מֵירוֹן הוא ההר הגבוה ביותר בשטח ארץ ישראל ממערב לירדן. הוא שוכן בסמוך לערים צפת ומעלות תרשיחא, ופסגתו מתנשאת לגובה של 1,204 מטר מעל פני הים, והיא הגבוהה ביותר ברכס הרי מירון שבגליל העליון.
שמו של ההר ניתן לו לאחר הקמת מדינת ישראל,בשל סמיכותו למירון הקדומה, היושבת במורדו המזרחי.
נחל עמוד עליון:
חלקו העליון של הנחל, באזור המעיינות, שופע דלבים וערבות. עם התמעטות המים, משתלטים ההרדופים, ובאזורים היבשים צומח רק שיח אברהם ובשכנות לו השיזף.
בעקבות המים, גם בעלי חיים רבים מגיעים לאזור. פרט לדורבנים, חזירי בר, שפני סלע, תנים, שועלים וחוגלות, בעבר ניתן היה לראות גם את הנמר הגלילי, תת מין לא גדול. לצערנו הנמר האחרון שתועד במקום ניצוד בשנת 1964.
נחל כובס:
הוא מבנה בן מאות שנים, שמעליו שוכן מעיין עין כובס. המעיין נובע לאורך כל השנה, ומשמש כמקווה לחרדים, המגיעים לטבול בו בכל ימות השבוע בעיקר מהעיר צפת, שנמצאת בקרבת המעיין.
נחל עמוד מרכזי ותחתון:
נחשב לאחד משמורות הטבע היפות והפופולריות בארץ. תחילתו של הנחל במורדות הר מירון, והוא זורם לאורך 22 ק”מ, עד שהוא נשפך לכינרת סמוך לקיבוץ גינסור. ברוב חלקיו הנחל איתן, והוא ניזון מכמה מעיינות הנובעים לאורכו. הנחל קיבל את שמו מסלע דמוי עמוד, שניצב בחלקו התחתון, באזור עין עמוד. נהוג לחלק את הנחל לשניים: נחל עמוד תחתון נמשך מהכינרת ועד כביש 855, ומתאפיין בתוואי קל להליכה ורווי במערות פרהיסטוריות לאורכו.
חורף כינרת:
כִּנֶּרֶת היא ימה בצפון מזרחה של ישראל. זהו אגם המים המתוקים הגדול בארץ ישראל. הכנרת מספקת כ-25% מצריכת המים בישראל והיא אחד ממקורות מי השתייה וההשקיה העיקריים שלה. מפלס מי הכנרת משתנה ונמצא סביב כ-210 מטרים מתחת לפני המים, והיא הימה המתוקה הנמוכה ביותר בעולם.
מקורות מי אגם הכנרת הם מעיינות הירדן, מי נכר עילי המתנקזים אל הכנרת משטח אגן ההיקוות שלה (כ־800 מלמ”ק – מליון מטר מעוקב), מעיינות הנובעים בתוך הכנרת וגשם היורד ישירות על האגם (כ־70 מלמ”ק). מקור נוסף למי הכנרת הוא הטיית מי שיטפונות מהירמוך לכנרת.
Published: Jun 6, 2017
Latest Revision: Jun 6, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-333758
Copyright © 2017