לאן ארצה להגר? ארצה להגר לישראל.
מהיכן? ארצה להגר מסוריה.
מדוע? סוריה נמצאת תחת מלחמת אזרחים קשה. המשטר והממשל שם הוא תחת שלטון צבאי רודני ותוחלת החיים שם היא כ-55 שנים בממוצע לאדם. התשתיות בסוריה אינן תקינות וכך גם כל המערכת הרפואית. הדמות הראשית בסיפור שלי תהיה דמות ממוצא יהודי שמנסה לברוח ממלחמת האזרחים בסוריה. המדינה שכמובן תרצה הדמות שלי להגר אליה תהיה ישראל. בנוסף לכך, ישראל לא נחשבת רק מדינה בעלת ממשל דמוקרטי, תוחלת חיים גבוהה, תשתיות ומערכת רפואית תקינה. ישראל היא גם מדינה מתפתחת מבחינה תרבותית וטכנולוגית. יש גם לציין כי דת הדמות הראשית שלי היא יהדות ודת זאת היא המקובלת ביותר בישראל.
תהליך העבודה-פסקה:
תהליך העבודה שלי היה מאתגר וקשה אך גרם לי הבין מהי הגירה. עבדתי לפי ההנחיות שנתנה מורתי אורטל אשר הקלו על עבודתי וגרמו לי להתקדם מהר ולעבודה בצורה נכונה כפי שלמדנו בכיתה. בזכות זה, התקדמותי הייתה הדרגתית, מלאת הבנה אך מאד מהירה! במהלך המחקר, עלו לי כל מיני רעיונות לכתיבה היצירתית וגם לפסקאות. המחקר שלי והשוואתו מול המחקרים של שאר ילדי הכיתה, גרמה לי להבין בצורה טובה יותר את מיומנות ההשוואה ועזרה לי לנסח את המסקנה בצורה טובה. בתחילת העבודה, בשלבי המחקר עבדתי עם אנה. אנה ואני הקשבנו זו לזו ושיתפנו זו עם זו פעולה. נהניתי מאד מכך שהייתה לי הזדמנות לעבוד עם חברה וגם מהתוצר הסופי המשעשע של הריאיון. בו בזמן, הריאיון היה קשה והחשיבה המרבית של :” מה המסר שלי בריאיון”? הקשתה עליי. לסיכום, כל שלב בפרויקט תרם לשלבים אחרים ולדעתי גם להמשך לימודי.
ראיון:
מראיין: שלום לך חנה, האם תוכלי לפנות לי מעט מזמנך למען ראיון בנושא סיפור הגירתך מסוריה לישראל לפני חמש שנים (בהיותך בת שש)?
חנה: אשמח מאד! אענה בשמחה על כל שאלה!
מראיין: כיצד הגיבה הסביבה ממנה היגרת כאשר שמעו על רצונך להגר?
חנה: ובכן, הייתי אז ילדה קטנה ושררה בסוריה מלחמה. כל הילדים התחבאו בבתים ונראה שגם לא יכלו להבין את גודל הדבר.
מראיין: מהן הרגשות שהציפו אותך בעת המעשה ולפניו?
חנה: האמת, לא פחדתי בכלל! רציתי כל כך לעלות ארצה שהרצון גבר על כל כאב או פחד.
מראיין: מהי המסקנה שלך לגבי החוויות (הטובות והרעות) שחווית בעת ההגירה?
חנה: הגירתי הייתה פשוטה, היא הייתה בשיתוף מלא של המדינה. האירוע מוביל אותי למסקנה הבאה: הגירה יכולה להיות כואבת וקשה ולפעמים גם מאד פשוטה, אילו יש סיבה טובה להגירה והיא כרוחה בסכנה, הייתי ממליצה לחכות זמן מה ולחפש דרך יצירתית וקלה.
מראיין: האם היית ממליצה לכל אחד בעל סיבות זהות לשלך להגירה להגר לארץ למרות כל הסכנות שכרוחות בכך?
חנה: בוודאי! הרי הסכנה בסוריה גדולה יותר מהסכנה שבהגירה וכשר מסיימים את תהליך ההגירה הכל הופך לקל ונפלא. עכשיו אני אשמח לשאול שאלה: מה מוביל אותך לשאול כאלו שאלות ומהן המסקנות שאמורות לעלות?
מראיין: ובכן, מסקנה ספציפית אין לי אך אני רוצה שתיווצר תמונה ברורה ממנה משתקפת ההגירה בצורה הכי הכי טובה! תודה רבה לך חנה!
חנה: תודה רבה גם לך!
Published: Jun 6, 2017
Latest Revision: Jun 8, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-333634
Copyright © 2017