נושא הסיור הראשון :
עיר דוד המקראית :
בחרתי בנושא סיור זה כדי לגלות סודותיה של ירושלים המקראית, ללכת בעקבות מלכים ונביאים במקום בו התרחשו רבים מסיפורי התנ”ך, לעבור במעברים תת- קרקעיים דרכם נכבשה העיר, לרדת אל המעיין הנסתר שבו הומלכו מלכים, וללכת במימי נקבת חזקיהו לאור פנסים.
ניתן לגלות בסיור זה את מערכת המים התת קרקעית מימי האבות .
ניתן גם לגלות תגליות חדשות בסיור זה במתחם המצודה הכנענית …
בסיור זה יהיה ניתן לבחור האם ללכת עצמאית בנקבת חזקיהו הרטובה או בתעלה הכנענית היבשה.
נושא הסיור השני :
מנהרת המסתור :
בחרתי בנושא זה
סיור חדש בעיר דוד, המחזיר אותנו לימי הבית השני, ומאפשר בעקבות הגילויים החדשים, לפסוע בעקבותיהם של עולי הרגל שבאו לירושלים בשלושת הרגלים.
ירושלים של סוף ימי הבית השני נודעה כעיר מפוארת בקנה מידה בין לאומי.
כעת, בעקבות החפירות החדשות, אתם מוזמנים להלך בה, לחוש אותה ולהתרגש בין סמטאותיה. בואו איתנו לסיור מרתק בעקבות אדריכלי ובוני העיר, לבקר באתרים שנחשפו רק לאחרונה, להתרשם מהחפירה בגיא המרכזי (הטירופיון) תוך הליכה מרגשת בקטע מרשים של תעלת הניקוז ההרודיאנית שאורכו כ – 150 מ’. בסופו של המסלול ייחשפו לפניכם יסודותיו המרשימים של הכותל המערבי למרגלות הר הבית, מהם נטפס ונצא אל הרחוב המפואר בו פסעו המוני עולי הרגל לפני אלפי שנים. בואו להתרגש מקסמה והודה של ירושלים הקדומה, המתחדשת לנגד עינינו.
נושא הסיור השלישי :
בריכת השילוח :
בחרתי בנושא זה בריכת השילוח הקטנה שאליה זורמים מי הנקבה כיום, היא חלק מברכה מן התקופה הביזנטית (המאה ה-4 לספירה). שברי העמודים בברכה הם כפי הנראה שרידי כנסיית השילוח שנבנתה במקום. הארכאולוגים סבורים שבימי הבית השני המשיכו המים לזרום דרומה ונאגרו בברכה נוספת גדולת ממדים ששרידיה המרשמים החלו להיחשף בחפירות שנערכו בקיץ 2004, וממשיכים להיחשף גם היום. גודל הברכה בת ימי הבית השני הגיע לכ-3 דונם. רחוב ומדרגות רחבי ידים הובילו אליה. החופרים מניחים שברכה זו בנויה על שרידיה של ברכת השילוח הקדומה מימי הבית הראשון שאליה היטה חזקיהו המלך את מי הגיחון.
עד לאחרונה לא נתגלו שרידים של ברכת השילוח המקראית ורבו הדעות על מיקומה המדויק, אולם בחפירות האחרונות נחשפה הברכה מימי הבית השני במלוא הדרה ומתחתיה נתגלו שרידים אחדים לברכה מימי הבית הראשון.
Published: Apr 2, 2017
Latest Revision: May 21, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-283473
Copyright © 2017