by Yersiz Yurtsuz Çocuklar: İklim ve Çevre Değişikliği Yüzünden Göç Eden Mülteci Öğrenciler ile Yerel Öğrenciler Arasındaki Toplumsal Uyum Sorunlarına Çözümler
Copyright © 2022
Yersiz Yurtsuz Çocuklar:
İklim ve Çevre Değişikliği Yüzünden Göç Eden Mülteci Öğrenciler ile Yerel Öğrenciler Arasındaki Toplumsal Uyum Sorunlarına Çözümler eTwinning Projesi
Önsöz:
Bu çalışma Yersiz Yurtsuz Çocuklar: İklim ve Çevre Değişikliği Yüzünden Göç Eden Mülteci Öğrenciler ile Yerel Öğrenciler Arasındaki Toplumsal Uyum Sorunlarına Çözümler eTwinning projesinin Nisan ayı etkinliği için yapılmıştır. Bu çalışma iklim ve çevre göçlerine ve sonuçlarına dikkat çekmek ve bu konuda öğrencilerde ve halkta farkındalık oluşturmak sürdürülebilir çevreye karşı duyarlı bireyler kazandırmak çevre kirliliğinin gelecekte bizleri nasıl etkileyeceğini konusunda öngörü becerisi kazandırmak amacıyla yapılmıştır.
Hikâye Diyalogları:
Karma Takımlarda Yer Alan Öğrenciler
Karikatürleri Hazırlayanlar:
Karma Takımlarda Yer Alan Öğrenciler
Başlangıç:
Değişen iklim koşulları, kuraklık, kasırga, çölleşme gibi çevresel faktörler sonucu ortaya çıkan iklim ve çevre göçü giderek şiddetlenmektedir ve sınır aşan bir soruna doğru evrilmiştir. Bu durum mültecilerin zorunlu olarak göç etmelerine neden olmuştur. Özellikle hükümetlerin sera gazı politikalarının yanlış ele alması iklim değişikliğini olumsuz yönde en çok etkileyen neden olmuştur. İklimsel ve çevresel nedenlerden dolayı 2100 yılına kadar milyonlarca insanın göç etmiştir. İklim değişikliği yüzünden yerlerinden olmuş insanların göç etmesi de küresel bir sıkıntı olarak karşımıza çıkmıştır. İnsanlar arasında temel ihtiyaç kaynaklı savaşlar, hastalıklar, kıtlıklar yaygınlaşmış güvenlik sorunları gittikçe artmış insan ırkının geleceği tehlikeye girmiştir.
İnsanlar her türlü olumsuzluklara rağmen geleceği olan çocuklarını eğitmek amaçlı olarak okullara göndermeye devam etmektedir. Felaketlerin sona ermesi ve doğanın kendini yenileyebilmesi için sürdürülebilir yaşamın devam etmesi için geleceğin yetişkinleri olacak çocukların dünyaya sahip çıkması ile mümkündür. Çocuklar bilinçlendikçe sevgileriyle dünyaya sahip çıktıkça daha yaşanabilir dünya uzak değil. Hikâye Coğrafya dersinde öğretmenin sorduğu soru üzerine sınıftaki öğrencilerin verdiği cevaplarla bir sohbet havasına bürünür. Bakalım öğrenciler sorulan soruya nasıl cevaplar vermişlerdir.
Hikayemiz 2100 yılında ülkenin birindeki bir lisede coğrafya öğretmenin öğrencilerini arazi gezisine götürerek dersinde sorduğu soruya öğrencilerin verdiği cevaplarla başlıyor.
Published: Apr 3, 2022
Latest Revision: Apr 8, 2022
Ourboox Unique Identifier: OB-1306023
Copyright © 2022