תמונה- ציירה אגם חיים, כיתה ב’2
דבר המנהלת
חודש טבת כמעט חלף לו בסימן חופשת חנוכה וחזרה לשגרת למידה בצל הקורונה. אמנם אנו מתמודדים עם אתגרי התקופה שאילצה אותנו בחלק מהכיתות להתנסות שנית בלמידה מרחוק ולשמן את מיומנויות הלמידה ההיברידית כך שיש להביט על הצד החיובי בכל דבר. במקביל זכינו בסופה חדשה, סופת “כרמל” וניכר, כי התלמידים והתלמידות נהנו מנעילת מגפים, שימוש במטריות ומבגדי החורף שנשלפו מהמדף העליון שבארון.
בחודש זה זכינו ליהנות מהרצאות שהעבירו הורים ב”הוריידע” ועל כך שלוחה להורים מלוא הערכה והתודה! העשרתם את ידיעות התלמידים וגרמתם לכולנו להרגיש שניתן להתנהל היטב גם כאשר שומרים על הנחיות הקורונה.
בנוסף, בשבוע נגישות ושוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות זכו התלמידים והתלמידות להכיר מגוון של אנשים ולהתנסות בפעילויות הממחישות כיצד אנשים מתמודדים עם אתגרים בחייהם. אנו לקראת חודש שבט, חודש סיום המחצית בו נגיש לכם/ן עיתון מודפס המסכם את שלל העשייה הבית ספרית במהלך המחצית. בחודש בו מציינים את “יום הלשון העברית”(כא’ בטבת, יום הולדתו של אליעזר בן יהודה) זו ההזדמנות להודות לוועדת עיתון ולכל מי שנרתם למלאכת הכתיבה ושלח כתבות ותמונות.
בהערכה רבה,
תמר דוד
מנהלת בית הספר
תמונה- פעילות הנגשה בבית הספר.
שבוע הנגשה בבית הספר
ביום שישי ה 10/12/21 התקיימה הרצאה בנושא: שבוע ההנגשה בשכבות ג+ד. נציגות מכיתה ו’ העבירו מצגת שהנושא מבוסס על אנשים עם מוגבלויות.
הסבירו לנו איך להתנהג איתם ושאלו אותנו שאלות, לדוגמה: אם נתקלנו באנשים עם מוגבלויות ואם כן איך התנהגנו. לאחר יום התקיימה הרצאה עם אבא של ילדים מבית הספר, הוא הקרין מצגת על עצמו ועל איך הוא מסתדר עם הלקות שמיעה שיש לו. הוא הסביר איך הוא מסתדר כשהוא לא שומע דברים כמו צלצול טלפון, אזעקות ועוד … בסוף ראינו סרטון על אנשים עם לקות שמיעה ושאלנו אותו שאלות על חייו.
כתבו: שני אליאס ושי-לי פלומבו, ועדת עיתון.
שכבה א’
טיול לפרדס מינקוב
בבוקר הטיול הגעתי ראשון לבית הספר מהשכבה מהתרגשות לקראת הטיול!
נסענו באוטובוס לרחובות, לפרדס מינקוב. כשהגענו התיישבנו על מחצלת במקום מוצל ואכלנו ארוחת בוקר. אחר כך התחלקנו לקבוצות וקטפנו תפוזים שבהמשך סחטנו למיץ. נהניתי מאוד לנסוע ברכבת ולשמוע את כולם צורחים מרוב הנאה.
כשחזרתי הביתה סיפרתי לאמא שלי את כל החוויות בארוחת הצהריים כדי לכתוב את הכתבה הראשונה שלי לעיתון בית ספר.
כתב: רווה אפריאט, כיתה א’3
שכבה ב’
כיתה ב’3 מספרת על שבוע הנגישות
במסגרת שבוע הנגישות למדנו בדרך חווייתית של סרטונים והרצאות שונות.
ביום רביעי הייתה לנו הרצאה מטעם עמותת צמד, פגשנו אדם עיוור.
הוא סיפר לנו את סיפור חייו וכיצד הוא מצליח לתפקד ביום יום ואפילו לעבוד.
הוא הגיע למפגש עם הכלב שלו אשר מסייע לו ושומר עליו מפני מכשולים.
בהרצאה הוא הראה לנו אביזרים שונים שמסיעים לו ואייך הוא לא מוותר על דברים שהוא אוהב לעשות כמו ריצה.
שאלנו אותו שאלות והוא נתן לנו ללטף את כלבו.
בנוסף, ביום ראשון בבוקר אבא של מתן תלמיד בכיתה שלנו בא להעביר לנו הרצאה על כבדי שמיעה וחירשים.
הוא הסביר בעזרת מצגת שהיו בה סרטונים מעניינים וסיפר על עצמו וכיצד הוא מתמודד עם הלקות שלו. בסיום ההרצאה הוא לימד אותנו אייך אומרים תודה בשפת הסימנים.
נהנינו מאוד משבוע זה ולמדנו דברים חדשים. אנחנו חושבים שנושא זה הוא חשוב ושיש לקבל כל אחד כפי שהוא.
פעילות כיתתית בנושא ” חברות”
ביום שישי 26.11.2021 הגיעו נציגי הורים מכיתתנו לפעילות גיבוש בנושא “חברות”. ההורים חילקו אותנו לקבוצות, לכול קבוצה היה הורה שהפעיל אותה. היינו צריכים ליצור את המילה “חברות” ממה שהיה סביבנו: עלים, בקבוקים, צבעים, לפענח כתב סתרים שיוצר בסוף סיפור, כל תלמיד כתב לחברו מילים טובות על דף שהיה תלוי לו על הגב. בסוף הפעילות ההורים חילקו לנו מטבעות שוקולד ואנו הודנו להם במחיאות כפיים. נהנינו מאוד מהפעילויות.
כתבו תלמידי ועדת עיתון מכיתה ב2:עופרי, רומי, אמה ר. ואגם.
פעילות במסגרת “שוויון זכויות”
ביום שני, בשבוע שעסק בשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, הייתה לנו פעילות חווייתית על מוגבלויות. בפעילות הראשונה, היינו צריכים לשים כיסוי עיניים, לעלות על קביים ולעבור דרך קונוסים ולקפוץ מעל מכשולים בזמן שילד אחד מכוון אותנו. היה די מלחיץ גם לא לראות וגם לא להיות יציבים.
בפעילות השנייה, היינו צריכים לשבת על כיסא ולנסות לקלוע כדור לסל. אסור לנו לעמוד והיה ממש מצחיק. בפעילות האחרונה, היינו צריכים לצייר עם היד החלשה שלנו, ואח”כ גם לצייר עם הרגליים. היה מאוד משעשע והציורים יצאו מוזרים ומצחיקים. כך למדנו על ההתמודדות של אנשים עם מוגבלויות וראינו כמה זה קשה ולא פשוט.
כתבו: לטם, יואב, איתי, ומילי, כיתה ב1
“הצפנה” – במסגרת שבוע שפת הקוד
במסגרת שבוע “שפת הקוד”, הגיע אבא שלי- ירון ולנר, שהוא מתכנת במקצועו, לספר לנו על הצפנה. הוא סיפר לנו את החשיבות של הצפנה בהעברת מסרים חשובים, כדי שלא יהיו גלויים לשאר האנשים.
דוגמא אחת הייתה העברת מסרים מוצפנים של חיילי צבא גרמניה במלחמת העולם השנייה. הם בנו מכשיר מיוחד שבעזרתו העבירו הודעות מוצפנות ביניהם. הצבאות האחרים שנלחמו בגרמנים הצליחו להשיג את מכשירי ההצפנה, ובכך הביאו לניצחון על הגרמנים.
אחד הדברים החשובים בהצפנה הוא מפתח הקוד – שבעזרתו ניתן לפענח את ההודעה המוצפנת.
נהנינו להתנסות בהצפנת הודעות בין הילדים על ידי החלפת מיקומי האותיות ב-אב. ההרצאה הייתה מרתקת ומעניינת.
כתבה: סיון ולנר, כיתה ב’1
החשמל – הרצאה מאת יסמין, דודה של גיא דודפור ב1
ביום שישי, דודה של גיא העבירה הרצאה בנושא החשמל. במסגרת עבודתה בחברת החשמל היא עורכת את הפרסומות של חברת החשמל עם שקע ותקע.
הסבירה לנו את הדרכים השונות להפקת חשמל. על ידי רוח (טורבינות וטחנות רוח), מים, שריפת חומרים (הארובות בחדרה ובאשדוד).
הופתענו לגלות שגם בגופנו עובר חשמל, ושלמעשה אנחנו מרגישים אותו כאשר לפעמים נוגעים אחד בשני, או בידית של דלת.
העבירה בינינו את הכפפות שאיתם עובדי חברת החשמל עובדים, וגם סוגים שונים של חוטי חשמל.
היא עשתה לנו ניסוי עם מגנט. היא חיברה חשמל למגנט ובחרה כל פעם שני ילדים אחרים שניסו להפריד, וזה היה בלתי אפשרי בכלל. מאוד נהנינו.
בסוף היא חילקה לכולם מחזיק מפתחות בצורה של נורה.
כתבו: לביא, איתמר, טומי, ניתאי וגאיה, כיתה ב’1
סוף סוף – טורנירים בבית ספרנו
בחודש האחרון (נובמבר) התחילו לצאת תלמידים ותלמידות לטורנירים מסוגים שונים של ספורט. לדוגמא: התקיים טורניר מחניים של הבנות בכיתות ה’ עד ו’. בטורניר לקחו חלק נבחרות מבתי ספר שונים בנס ציונה. נבחרת “ארגמן” זכתה במקום הראשון בטורניר. בשביל לצאת לטורנירים צריך לעבור “אודישנים” (מבחני קבלה) שבמהלכם המורה בודקת גם את היכולת הספורטיבית של התלמיד, אך גם בודקות כבוד, הקשבה וחריצות. במידה ועברתם את האודישן, כמה פעמים בשבוע (אני לא בטוח בדיוק כמה) יוציאו אתכם משיעורים לטובת אימון. בנבחרת השתתפו הילדות הבאות:
שיר שנפ, שירה בן שושה, אמה ברנע, אמה לוי, ויקה ונונו, שי דיאמנט, הילי פרץ, ליה כהן, אגם מנסור, תהל נוראמיד, יערה עילם ואופיר יצחק.
אנחנו מאחלים הצלחה לכל הנבחרות העתידיות של בית ספר “ארגמן”.
כתב: נמרוד בן יוסף, ועדת עיתון, כיתה ו’1
שכבה ג’
הורים מספרים
בשעה הראשונה הייתה לנו הוריידע. באה אמא של ילדה מכיתה ג2, הכיתה שלי היא ספרה שהיא מורה לכימיה. התחלקנו לזוגות, היא הביאה לנו צלחת וכוס בתוך הכוס היה כרוב סגול היא הביאה לנו עוד כוס עם מים ועוד כוס ששם היה כאילו מים. היינו צריכים לערבב את הכרוב הסגול עם המים הלא אמיתים. היא הביאה פיט ואתו היינו צריכים לערבב את הכרוב הסגול עם המים אני ערבבתי והם שינו צבע משקוף לאדום ואחד לטורקיז. הניסויי השני היה שהיא הביאה שקית אוכל ,קמח ומשהו שנראה כמו סוכר לקחנו את הכוס עם הכרוב הסגול וערבבנו את הקמח ואת “הסוכר” בתוך השקית. לקחנו את הכוס עם הכרוב הסגול קשרנו עם גומייה, שפכנו את הכרוב הסגול עם הקמח והסוכר וזה ניפח את השקית.
כתב: יהלי חכם, כיתה ג2, וועדת עיתון
האתגר הראשון בפרויקט “רקיע”
בשכבה ג’ מתקיים פרויקט “רקיע”. כל השכבה עברה את האתגר הראשון בפרויקט. האתגר הראשון בפרויקט היה ליצור אשליה שכל הכיתה נמצאת בתנאים של מיקרו כבידה ולצלם את הרגע הזה. בשביל ליצור את הרגע הזה היה צורך להסביר לכל הילדים בכיתה באיזו תנוחה להיות וגם לערוך את התמונה לאחר צילומה. הצלמים והעורכים של התמונה היו ההורים. בחלק מהכיתות המורה הייתה הבימאית ובחלק מהכיתות ההורים היו הבימאים.
כתבו: יואב צבר, יהלי חכם, שכבה ג’, ועדת עיתון
האתגר הראשון בפרויקט “רקיע”
המורה ליאת אמרה שהיא רשמה אותנו לפרויקט רקיע, היא לימדה אותנו קצת על מיקרו כבידה ומי שיצליח, יבקש משימה מאיתן סטיבה. האתגר היה לנסות לדמות את עצמנו במיקרו כבידה. היינו צריכים לחשוב איך לעשות את זה. ביום השלישי הצענו כמה רעיונות. ביום הרביעי הצענו עוד כמה רעיונות בשביל האתגר. ביום חמישי היה את הצילומים ואבא של רועי צילם אותנו, בצילום אנחנו זרקנו אוכל מפלסטיק ואוכל אמיתי עם קליפה. שלחנו את התמונה לבעלים של פרויקט רקיע והצלחנו במשימה. עכשיו האתגר השני בדרך אלינו.
כתבו: יהלי חכם, רועי איגרמן ונועם גל עוז, כיתה ג’2.
פרויקט “רקיע”- האתגר השני!
השבוע כיתות ג’ עברו בהצלחה את האתגר ה-2 בפרויקט רקיע !!! האתגר השני היה להפריח בועת סבון ענקית שתחזיק הרבה זמן (בערך דקה). התפצלנו לקבוצות ונפגשנו לעשות ולתרגל את האתגר. עשינו מפגש אחד אחר הצהריים לניסיונות בקבוצות של 6 ילדים, כל קבוצה הכינה תמיסת בועות סבון “ממתכונים” שמצאנו באינטרנט ומפגש שני בבוקר בבית הספר לטובת הצילומים לתחרות. היה חוויתי ומהנה וצילמנו הרבה סרטים. בחרנו מהם את הסרט הכי מוצלח ושלחנו לתחרות. מחכים ומצפים לביצוע שלב שלישי בתחרות – שיהיה לנו בהצלחה.
כתב: יואב צבר, כיתה ג3, ועדת עיתון
תמונה- שירה בן דור, כיתה ג’3
יצירה של התלמידים בעקבות חואן מירו
ב – 15 בדצמבר 2021, כיתה ג’3 ציירה יצירת אומנות בהשראת חואן מירו.
התלמידים עשו את היצירה בעזרת המורה ענבר. את היצירה עשינו גם בעזרת דף משחק של דוגמאות של ציורים. המיוחד ביצירות של חואן מירו זה שהוא רואה את הכול בצורות וצבעים ושהצורות שלו יוצאות מצורות אחרות. היצירות צבעוניות ומושכות את העין כמו בדוגמא למטה. היצירות מכילות חיות וצורות גאומטריות.
כתב: יואב צבר, כיתה ג3, ועדת עיתון
מתכוננים להעלאת מחזמר ספר הג’ונגל
מידי יום שלישי כיתה ג3 הולכת לחדר תנועה להתאמן על חזרות לריקוד המחזמר “ספר הג’ונגל”. למעשה עוד כיתות ג’ מכינות ריקודים. העלאת מחזמר זו מסורת בבית הספר והתלמידים לוקחים חלק פעיל בכל התחומים: כתיבת שירים, הכנת הצגה, ריקודים. בנוסף, יש את קבוצת התאטרון שבה לוקחים חלק כיתות ה, ו. התלמידים יופיעו בתפקידים שונים בהצגה. ההצגה תעלה במחצית השנייה. ההצגה תהיה נהדרת שווה לחכות.
כתב: יואב צבר, כיתה ג3, וועדת עיתון
לא הולכים לאיבוד במבוך העברי
יצאנו בשעה השלישית לחצר בית הספר לפעילות בנושא המבוך העברי. בחצר היו כל מיני מספרים והיה שם איש שהסביר לנו איך לשחק במשחק בעצם מה שהיה צריך לעשות הוא אמר לנו מילה בעברית הישנה ואנחנו היינו צריכים לתרגם את זה לעברית החדשה. אני הייתי בקבוצה 2 והוא אמר לנו שלוש אופציות והתחרינו מול קבוצה 1.
אחר כך, הלכנו לבמה והייתה שם אישה בשם יובל ובעצם מה שהינו צריכים לעשות שם היה שם כל מיני ספרים לא אמיתים אבל הייתה מצוירת שם רק את הכריכה היא אמרה לנו שאלות וכל שאלה הייתה שווה 5 נקודות.
חלק מהם היו שווים 15 נקודות או 10 נקודות היא אמרה לנו שכיתה אחת השיגה 60 נקודות ואנחנו השגנו 105 נקודות. לאחר מכן ,הם לימדו אותנו ריקוד של אליעזר בן יהודה והקשבנו לשיר.
כתבו: יהלי חכם ובן בכר, כיתה ה1 וג’2 ,ועדת עיתון.
שכבה ד’
ציור- לומדים אומנות בהשראת ואן גוך. צייר-גיא דוידפור, כיתה ב’1.
כתיבת רשמים
ביום שישי ה-17.12.21 הקשבנו להרצאה של תלמידי כיתתנו, אריאל בידה ונועם רובינוב. בהרצאה זו אריאל ונועם הרצו על ספורטאים עם מוגבלויות כגון: מורן סמואל, ענבל פזארו ועוד. התרשמנו לטובה מהרצאה זו מפני שראינו ספורטאים עם מוגבלויות שמתגברים על הקשיים שלהם וזה מאוד עניין אותנו. הרגשנו בהרצאה זו שהתמיכה לאנשים עם מוגבלויות צריכה להיות יותר גדולה. למדנו שלא צרך לרחם על עצמנו, אלא תמיד להתקדם גם אם יש קשיים ואתגרים. אנו לא יודעים איך היינו מתמודדים עם מצב של מוגבלות מפני שאי אפשר לדמיין את זה ולחשוב שזה מה שתעשה אבל לא באמת חווית את זה לכן אתה לא יודע בוודאות. לסיכום, המסר שלקחנו מההרצאה זה שצריך תמיד לתמוך ולהתנהג כרגיל בחברת אנשים מוגבלים.
כתבו: נועם רובינוב, נועם שקולניק, כיתה ד’2
תעשיידע בשכבה ד’
במהלך המחצית הראשונה התחלנו ללמוד תעשיידע – תעשייה וידע .
במהלך השיעורים המורה מלמדת אותנו על חיה, איפה היא מתגוררת, מה היא אוכלת ואיך היא בעצם חיה. בדרך כלל בסוף השיעור, היא נותנת לנו כרטיסיות ,שאנחנו צריכים להתאים אותם אחד לשני לדוגמא: מזרק ליתוש ועוד דברים .
אני חושבת שתעשיידע זה נושא חשוב בחיים כי צריך להכיר את סביבתנו.
כתבה: אביגיל קדמי, ד1, ועדת עיתון.
אנו מדמים אותנו כאנשים עם מגבלות
ביום רביעי ה-15,12,21 הייתה פעילויות בנושא אנשים עם מוגבלות. תלמידים בוגרים מבית הספר הפעילו תחנות. אחת מהפעילות הייתה “מבוך עיוורים”. ב”מבוך העיוורים” היו צריכים להיות עם בנדנה על העיניים וללכת במסלול מכשולים עם חבר או ילד מכיתתך שיגיד לאן ללכת .
שאר הפעילויות היו :כדורסל בישיבה וציור עם חלק אחד שמציר את הציור.
בכדורסל בישיבה היה צריך לזרוק כדור כדורסל לסל בישיבה ולצבור כמה שיותר נקודות. איך צוברים נקודות? כדי לצבור כמה שיתר נקודות צריך לקלועה לסל בישיבה.
כתבה נגה בר לב , כיתה: ד’3, ועדת עיתון.
מארחים חברים ונהנים
במהלך חודש נובמבר, לפני חופשת החנוכה, השתתפנו, ילדי כיתה ד 1′, בבתים מארחים של שישה מילדי הכיתה: מעיין, יובל, עלמה, עידן, רועי, עומר ועוז. אני התארחתי בבית המארח של יובל. הכנו פנקייקים, שיחקנו בכל מני משחקים, כמו חבילה עוברת ובמשחק כדור ששמו “מלך השבויים”. המשחק הוא לזרוק כדור על שחקן אחר בכוונה שלא יצליח לתפוס את הכדור ואז הוא יהפוך להיות השבוי שלך. המטרה היא שיהיה לך כמה שיותר שבויים.
באופן אישי היה לי מאוד כייף בבית המארח וגם מגבש עם שאר החברים שהשתתפו. כך גם חושבים כל תלמידי כיתתי.
אני ממליצה לכם לארגן ולהשתתף בבתים מארחים וכך תוכלו להיפגש, ליהנות ולשחק עם כמה שיותר חברים.
כתבה: אביגיל קדמי, כיתה ד’1
תמונה- ועדת פעילות חברתית בשכבה ד’ קיימה פעילות עם תוצרי ספרוני חורף.
תהליך סדנת כתיבה
המפגש הראשון
המפגש הראשון התקיים ביום שלישי, כאשר הכרנו את החברות לקבוצה ואת המורה, הבנו שיש להן ניסיון בכתיבה. תחילה שאלו אותנו מהי כתיבה בשבילנו, וכל אחת ענתה תשובות שונות מהאחרת.
כתיבה למחזמר
כמה ימים לאחר שנפגשנו כתבנו את השירים למחזמר. המורה חילקה אותנו לשתי קבוצות כדי שנכתוב 2 שירים למחזמר. שני שירים היו שונים ומיוחדים. כאשר עבדנו עם החברות הבנו שהן שותפות לעניין וביחד יצרנו חברות. בהתחלה היו חילוקי דעות אך הצלחנו לכתוב שיר.
מה שיהיה אחר כך
אנו חושבות שנתגעגע אל החברות ונמשיך להתמיד בכתיבה.
לסיכום
סדנת כתיבה היא לא רק מה שאתם חושבים שרק כותבים וכותבים, אלא גם יוצרים חברויות ועובדים בשיתוף פעולה. בשבילנו סדנת כתיבה היא מקום משמעותי להמשך הדרך ולחיים. מקוות להמשיך בסדנת כתיבה , לכתוב שירים למחזמר ויום אחד בתקווה גם להופיע בו ובנוסף אנו גאות בתוצרים שיצאו מסדנת כתיבה וכמובן בתוצרים שיצאו מאתנו
כתבו: רוני כנען, יובל ליבק, אוריה אזולאי וגלי זילברמן, כיתה ד3
שכבה ה’
תמונה- הוריידע בכיתה ה’1 בנושא צניחה. מרצה- תומר פלסר.
שכבה ה’ מתכוננת למשמרות הזה”ב
במהלך חודש דצמבר הגיע אלינו שוטר ממשטרת התנועה. השוטר שוחח עם התלמידים על חשיבות משמרות הזה”ב. התלמידים התעניינו ושאלו שאלות. לאחר כמה דקות יצאנו לחוץ להתנסות. היו את ההולכים וכאלו במשמרות הזהב מחזיקים את התמרור. חלק מהילדים הלכו ושתי ילדים אמרו פתח או סגור היה כיף אני חושב שהיה טוב אבל זאת אחריות גדולה,אך אני חושב שאני אהיה מוכן למשמרות הזה”ב.
כתב: בן בכר, כיתה ה’1, ועדת עיתון.
שכבה ו’
מזיזים את הגוף!
מתחילת השנה לכל כיתה בשכבה ד’ יש שילוב אומנויות. לכיתתי יש את האומנות תנועה. בשיעורי תנועה בעזרת המורה מור אנו: נעים, משתחררים, רוקדים, משחקים ועוד. בשיעורים יש אווירה טובה, מצחיקה ,משחררת וכדומה. אני הכי אוהבת את משחק ה”טוסיקים” ואת מעגל המסאג’ים.
לאחר השיעור יותר קל לנו להמשיך את היום ואנו הכי מחכים ליום הזה בשבוע!
כתבה: שקד הרצוג, ועדת עיתון, ו’3
מה היה בהוריידע בו’1?
ביום שישי ה – 24.12.2021 התקיימו בכל בית הספר הרצאות שנעשו על ידי הורי התלמידים. פעילות זו נקראת “הוריידע” – פעילות המתקיימת מדי שנה שבמהלכה הכיתות מקשיבות להרצאות על ידי הורי התלמידים. בכיתה ו’1, התקיימו שתי הרצאות:
- הרצאה ראשונה: הרצאה בנושא מחשבים, ממה מחשבים עובדים? כיצד מחשב עובד? כמו כן, המרצה הביא את מחשבו האישי לבית הספר, פתח אותו, וכך הסביר לנו בעזרת דוגמב.
- הרצאה שנייה: הרצאה על ספר שהמרצה כתבה, “הנער שמצא את עצמו” מאת נטע זלינגר, שיח על הספר לאחר קריאתו ועוד…
הספר מדבר על נער שנשלח לבית יתומים, ועל מה שעבר ואיך התמודד, בנוסף, הסיפור אמיתי לגמרי! את הספר המחברת כתבה רק בארבע שעות לאחר שעברה ניתוח קשה ורצתה את חיבוקה החם של אמה שהלכה לעולמה. במידה ותרצו לדעת את הקשר בין העלילה והסיפור למחברת, אני ממליץ בחום לקרוא את הספר.
כתב: נמרוד בן יוסף, ו’1, ועדת עיתון
נתינה מכל הלב- כיתה ו’3
מספר ימים לפני חנוכה כיתה ו3 יחד עם ליטל המחנכת , סייעת הכיתה- חני ,ההורים והילדים המדהימים בכיתה ו3. יזמו הכנת לביבות, עוגיות, חנוכיות וברכות- הילדים יחד עם ההורים הכינו זאת במסגרת ” בית מארח”.
ליטל הגיעה לב”ס ” דקלים” למחלקת הילדים, שם מאושפזים הילדים.
הילדים, הצוות ואני ביניהם שמחנו מאוד לקבל את המטעמים וכל מה שהכינו הילדים וההורים, הילדים רצו בשמחה לליטל. תודה לכם כיתה ו3 גם מילדי בי”ס דקלים שכן אני כותבת משני כובעיי כמורה גאה הן ב:ארגמן “ו הן “בדקלים”. יישר כוח לבית ספרנו שתמי יד מוביל ויוזם נתינה לקהילה.
שלכם, לאה, מורת השילוב.
תהליך החקר המדעי בכיתות ו’
בבית ספרנו, בשכבה ו’, מתקיים תהליך חקר מדעי. החקר הוא משימה שניתנה לכיתות ו’, שבמהלכה יש למצוא שאלת חקר, וגם להכין כמה דברים, כגון: מבוא, תוכן עניינים, רקע מדעי, השערה מדעית וכדומה. החלק העיקרי של העבודה הינו הניסוי עצמו. כדי לעשות את הניסוי כהלכה, יש לענות על שאלת החקר בעזרת תוצאות הניסוי. את העבודות מכינים כצוות של שניים עד חמישה ילדים. בשביל לעבוד כמו שצריך, יש לעבוד בעבודת צוות ובשיתוף פעולה, מה שיכול להיות מאתגר ומלמד לילדים מסוימים. את העבודות יש להגיש עד תחילת ינואר, כך שישפיעו על ציון תעודת מחצית א’.
כתב: נמרוד בן יוסף, ועדת עיתון, כיתה ו’1
ביקור במוזיאון ההגנה
ביום שני ה- 13.12 נסענו כל הכיתה למוזיאון ההגנה.
במוזיאון למדנו על תולדות ההגנה אשר הוקמה ב-1921 כאשר התחיל המנדט. מפקדה הראשי של ההגנה היה אליהו גולומב והוא גר ברוטשילד בתל-אביב וביתו כיום הוא מוזיאון. בתקופת המנדט הבריטי ההגנה השתמשה בילדים כדי להעביר הודעות, המפקד היה כותב מכתב, נותן את המכתב לילד, אומר לו מי הנמען והילד היה נוסע באופניים אל הנמען. בימים ההם היו שומרים על השטחים אבל בלילות הם הלכו לישון בכפר הסמוך והערבים היו לוקחים את השטחים. יום אחד מפקד ההגנה החליט על מבצע “חומת מגן” במבצע זה הקיפו בחומה את כל השטחים והקימו עמדות תצפית. היה לי כיף ולמדתי המון, אני ממליץ לכם לנסוע לשם.
כתב: אריאל בדר, כיתה ה’ 3
מוזיאון האצ”ל
ביום שני 13.12 נסענו כל הכיתה למוזיאון האצ”ל. במוזיאון למדנו על תולדות האצ”ל ופעולותיו לפני קום המדינה. למדנו גם על תרגיל שעשו חברי האצ”ל כאשר כבשו את יפו: בתרגיל זה הם עברו בין בית לבית דרך הקירות (הבתים היו מאוד קרובים אחד לשני) כדי להגיע לים בלי שהחיילים הערבים יראו אותם, כשהם הגיעו לים אחד ממפקדי האצ”ל אמר לחייליו לזרוק את נשקם למים ולצעוק בים, וכל הערבים ברחו יש אנשים שחושבים שהערבים חשבו שאנשי האצ”ל מכשפים אותם. ראינו גם נשקים שהיו לאצ”ל (מרוקנים מחומר נפץ).
הסבירו לנו שהאצ”ל פיצצו את מלון המלך דוד ועוד כל מיני מקומות של הבריטים וכמובן שהם הודיעו לפני כדי שאף אחד לא היפגע. הסבירו לנו גם שכאשר התחילה להתגבש מדינה האצ”ל קנה נשקים שהגיעו באונייה יחד עם עולים חדשים, דוד בן–גוריון נתן לצה”ל פקודה לפוצץ את האונייה ובאירוע הזה מתו 16 חיילי האצ”ל ו-3 חיילי צה”ל. בכללי היה כיף מאוד ולמדתי המון.
כתב: אריאל בדר, כיתה ה’ 3
הרצאה לכבוד שבוע המוגבלות
ביום שישי ה- 17/12/2021 שכבת ו’ שמעה הרצאה שהעביר עידן מארש.
ההרצאה הייתה בנושא היום הבינלאומי לאנשים עם “מוגבלויות”. במהלך ההרצאה התרשמנו מאוד מאחר שהתחברנו אליו ולנושא זה. הוא סיפר לנו על אורח חייו ואיך הוא מסתדר ביום יום. אני מאוד התרגשתי היות שנושא זה נגע לליבי, בזמן שהוא דיבר(הבחורה שנמצאת איתו במפגשים) שרה שירים שריגשו את כולם. למדתי שלהיות אדם עם מוגבלות זה לא בהכרח חייב להיות בלי שמחת חיים ולרחם על עצמך כל היום אלא אפשר להיות אדם שמח ולא להתבייש במוגבלות שלך. אילו הייתי אדם עם מוגבלות היה לוקח לי זמן להתרגל אבל אני מקווה שבסוף הייתי מתרגלת ולא “מתביישת” במוגבלות. מההרצאה אני לוקחת מסר חשוב ,לאהוב את עצמך כמו שאתה. אני חושבת שנושא זה הוא נושא מאוד חשוב לחיים וצריך לעלות לו יותר את המודעות. אילו אני אפגוש אדם עם מוגבלות אפגוש אדם עם מוגבלות כמו לאנשים “רגילים” מפני שאם לא נעשה זאת הם ירגישו לא שייכים.
כתבו :טל בן גיגי ונועה דור און, כיתה ו2
The Hanukkah holiday
In Hanukkah holiday I was in France at Strasburg, Colmar an Montbeliard.
Almost every day I was at the Christmas market, that’s a markets that people sale food and handmade decorations and clothes.
The Christmas market was really beautiful and there was always such a sweet smell.
People can buy there special toys and decorations for the Christmas tree, the best thing to buy there is the food! Chorose, pancakes, and the best sweets for kids!!!
I suggest you all to visit the Christmas market, it always starts at the 25.11 and ends at the 25.12 (at Christmas) the best is in Germany.
תמונה- משימת הערכה בשכבה ה’ בסיום פרק בנושא מזון
English volunteer club
We learn English with Michal Shwarts in Ness Ziona for 3 years already.
Once in a week we volunteer and help pupils in the 3rd and 4th grades in English.
Sometimes we play with these pupils or do home-work with them.
We love to volunteer.
Remember – always be the giving side because it makes you feel good.
by Adi Brill and Rotem Krumer
Published: Dec 26, 2021
Latest Revision: Dec 27, 2021
Ourboox Unique Identifier: OB-1254082
Copyright © 2021