סיפורו של בית הכנסת רבי מאיר בעל הנס
ע”ש
פועלי נמל תל-אביב הסלוניקאים – אוגדן א’
מה באוגדן
מבא – מספר מילים אשר יתארו את ביה”כ ההיסטורי שהוקם בפאתי נמל תל-אביב
סיפורו של מקום – כפי שסיפר אפרים ברוך ע”ה מותיקי נמל תל אביב וביה”כ
בית הכנסת כיום – סיפור ביה”כ כיום, כיתד הוא מתופעל, מבט לעתיד
מתחדשים – אודות תביעת הפינוי שהוגשה נגד ביה”כ, כיצד התמודדנו עם תביעה זו ועל הפשרה שהושגה בבית המשפט, אירוע פריד.ה מהמבנה ההיסטורי, מעקב אחר הבניה של משכננו החדש, כיצד העתקנו את ביה”כ למשכננו הזמני תוך ביצוע עבודות התאמה
על עמותת בית הכנסת וחבריה – מס’ עמודים שהוקדשו על העמותה וחבריה המתפעלים את ביה”כ
תחילתו של בית הכנסת – פרספקטיבה היסטורית
אוגדן א’
אירועים בבית הכנסת
הכנסות ספר תורה 1969, 2003, 2012, 20818
אירועים ושמחות עד שנות השישים
אירועים ושמחות בשנות השבעים
אירועים ושמחות בשנות השבעים
אירועים ושמחות בשנות ה תשעים
שמחות בביה”כ 2000-2010
שמחות בביה”כ2010-2020
אילו קירות המשכן יכלו לספר, אבל הם לא. לכן, הספר הדיגיטלי עשיר בתמונות ובסרטים, חלקם מונוכרומטים וחלק בצבע והם מספרים את הסיפור כולו. מהתמונות ניבטות דמויות מהעבר הרחוק ומהעבר הקרוב, מקצתם הלכו לעולמם וחלקם שיבדל”א. זהו אוגדן א’ ואחריו יבואו אוגדנים נוספים שיספרו את סיפורו של מקום, החגים, הביקורים במקום, החזנים, הכתבות והזיקה של ביה”כ לנמל תל-אביב.
העיון בספר זה מתאפשרת בגרסת מחשב בלבד ולא בגרסת נייד.
סוף חלק א’
מבוא
המטיילים שבאו בשערי נמל תל-אביב המיתולוגי עד חודש אב תשע”ז (אוגוסט 2017), הבחינו ממש לפני שער הנמל בצידו הדרומי של הרחוב במבנה קטן וצנוע שקולות תפילה וזמרה בסגנון ספרדי ירושלמי בוקעים ממנו. משנות השלושים ועד שנות השמונים, התערבבו קולות תפילה אלה בשירים וניגונים בסגנון יווני כשהשפות השולטות היו היוונית והלאדינו המשובצות במילים עבריות. היה זה בית הכנסת הקטן אותו בנו פועלי נמל תל-אביב בשנת תרצ”ו אשר פעל ברציפות במקומו ברציפות מאז ועד תשעה באב תשע”ז. בית הכנסת שרת את צרכי הציבור ועוברי האורח שמיהרו כל אחד לענייניו ועיסוקיו, היה פתוח לרווחה וקיבל את אלה שבאו בשעריו בלב חם, חיוך ובשתיה קרה בימי הקיץ החמים והמהבילים ובכוס קפה/תה חם וכיבוד קל בימי החורף הקרים. סיפורו של המקום שזור וקשור בקשר גורדי לסיפור הקמתו של נמל תל-אביב והמקום היווה “פיסת היסטוריה” תל-אביבית בבחינת פנינת חמד “ברוך שנתן חן המקום על יושביו”.
נספר את סיפורו של בית הכנסת כפי שסיפר אותו ותיק בית הכנסת וממעצביו ומקימיו אפרים ברוך ע”ה .
סיפורו של מקום כפי שסיפר אפרים ברוך ע”ה
עם גירוש היהודים מספרד, חלק מהם הגיע ליוון והתיישבו בין היתר גם בעיר החוף סלוניקי. במשך הדורות הקהילה גדלה והתרחבה וחלק נכבד ממנה פנה לעבודות הים כך שהעיר הפכה למקום היחידי בעולם שם היהודים עסקו בעבודות הים מדורי דורות. שם אפשר היה למצוא ספנים ותיקים (BOATSMEN) סווארים מנוסים (STEVADORES), מנהלי עבודה (FORMEN), מנופאי אניות (WNGHMEN), סבלי נמל כבירי כוח (PORTERS), מפעילי סירות מנוע/גוררות (LAUNCHMEN) ודייגים (FUSERMEN) מלידה. יהודי סלוניקי לא גילו נטייה להפליג למרחקים וככל הנראה אחת הסיבות לכך הייתה ההתקשרות היתרה לחוג משפחתם ולמקום מגוריהם.
העולים הראשונים מסלוניקי הגיעו לארץ בשנת 1931 והתיישבו בתל-אביב ובחיפה. בגלל התנאים המיוחדים ששררו אז בארץ והעבודה בנמל חיפה ויפו שנעשתה אז ע”י פועלים ערבים מקומיים ומחורן שבעבר הירדן שהסתפקו בשכר זעום ביותר ובגלל יחס שלטונות המנדט העוין נבצר מהעולים האלה להשתלב בעבודה בנמלים וחלק מהם פנה לעסוק בדייג. עם תחילת העבודה לבניית שובר הגלים בחיפה נעשו מאמצים רבים לשלב פועלים יהודים בעבודה בנמל תוך כדי
תחרות קשה עם הפועלים הערבים וכאמור, היחס העוין של שלטונות המנדט אשר לא ראו בעין יפה את ניסיונות היהודים להשתלב בעבודה בנמל חיפה.
במוסדות היהודים הגיעו למסקנה שיש להקים מעמד של עובדי ים יהודים בארץ ישראל, בלי קורבנות וללא עמל רב ומאחר שהיה ידוע שאין יהודים אחרים היכולים להיקלט במקצועות הים בקלות ובמהירות כמו יהודי סלוניקי ומשום שהם עוסקים בעבודות ים ונמלים מזה דורות רבים, עד שיצא שמו של נמל סלוניקי כנמל של יהודים שאין עובדים בו בשבתות ובמועדי ישראל ומאחר שרוב מניינם של העובדים הם יהודים השומרים על קדושת השבת והמועדים ושובתים מעל מלאכה.
באותה התקופה (1932) נמל סלוניקי היה שרוי במצוקה בגלל השפל הכלכלי הגדול בה הייתה נתונה יוון וזאת כתוצאה מהמשבר בכלכלי אשר עבר על אירופה וזו הייתה הזדמנות לעשות מעשה גדול ולהעלות את יהודי סלוניקי ולהעסיקם בעבודה בנמל חיפה. לאור נתונים אלה המוסדות נרתמו לפעולה בנדון ואכן החלו בהעלאת יהודים מסלוניקי שנקלטו מיד בעבודות בנמל חיפה וזאת על אף הקשיים שעמדו בדרכם. ביום 19 אפריל 1936 פרצו מהומות הדמים בארץ ישראל
ובו ביום גם הוכרזה שביתה בכל הארץ אשר הקיפה גם את נמלי יפו וחיפה וזאת במטרה להטיל מצור כלכלי על הישוב היהודי בארץ ישראל. למנהיגי הישוב הוברר שבלי נמל בו יהיה אפשר לפרוק ולטעון סחורות עבור הישוב, לא תהיה אפשרות לעמוד במצור עליו הכריזו הערבים. לפיכך, המוסדות היהודים התארגנו ופנו אל ממשלת המנדט ואל משרד המושבות הבריטי ודרשו בכל תוקף לקבל אישור לבניית מזח בחוף תל-אביב. האישור התקבל וביום 19 מאי 1936 עגנה האוניה הראשונה בחוף תל-אביב. כדי להפעיל את פריקת מטען האוניה בצורה מקצועית ומסודרת, גייסו מיד קבוצת פועלים מקצועיים מבין העובדים הסלוניקאים בנמל חיפה אשר היוו את הגרעין המדריך לעובדי נמל תל-אביב. מיד עם בוא העובדים יוצאי סלוניקי לעבודה בנמל תל-אביב וקביעת מקום מגוריהם בסביבה הקרובה לנמל, החליטו לבנות בית כנסת כדי שיהיה להם מקום משלהם לתפילה. עבודת פועלי הנמל שנעשתה בים הפתוח אשר אינו מוגן כמו בנמל חיפה , היוותה סכנה מתמדת לעובדים ומתוך אמונה שהם זקוקים לניסים ולמגן בעבודתם החליטו לקרוא את שם בית הכנסת על שם “רבי מאיר בעל-הנס” שיגן עליהם ומכאן השם.
הקמה וייסוד בית הכנסת
בית הכנסת נבנה על קרקע אותה הקדיש יהודי בשם נתנאל פריווה ע”ה שבחר להקים את ביתו בסמוך לפתח הנמל. נתנאל, הקדיש את הקרקע להקמת בית הכנסת והיה מבין מייסדיו ואף שימש בו חזן שנים רבות. כל השבוע עסק נתנאל בהכנת קריאת פרשת השבוע וקריאתו למחמאות מכל באי בית הכנסת. נתנאל הקדיש את כל מירצו לניהולו המסודר והתקין של המקום היקר הזה.
יחד עם נתנאל פריווה נבנה ביה”כ ע”י העובדים הסלוניקאים כשמצטרפים אליהם עובדים ספרדים אחרים וכך נוצרה לה קהילה יהודית חמה שומרת מצוות ובית הכנסת מילא תפקיד חשוב בקהילה חדשה זו. כהוכחה לחשיבות בית הכנסת בחיי הקהילה, בניהם, נכדיהם וניניהם של המייסדים והמתפללים הראשונים שומרים אמונים למסורת שנקבעה ע”י הוריהם וממשיכים לא רק להתפלל בו אלא גם מקיימים בו את כל השמחות של חגיגות הבר-מצווה , בריתות ועליה לתורה של חתנים בבית הכנסת למרות שבקרבת מקום נבנה בית כנסת מפואר אחר ע”י משפחת רקאנטי , משפחת בנקאים יוצאי סלוניקי – (עד כאן סיפורו של אפרים ברוך ע”ה שהלך לעולמו ביום ב’ אדר ב’ תשע”ד).
בית הכנסת כיום
כיום, מתופעל המקום על ידי עמותה רשומה כחוק שחבריה עושים ימים כלילות ובהתנדבות מלאה לשמר את המקום שבראייתם, מהווה בית הכנסת פיסת היסטוריה הקשורה בקשר גורדי לנמל תל-אביב המיתולוגי. התפילות מתקיימות כסדרן וברציפות לרבות אירועי שמחות, הכנסת ספרי תורה וגם אזכרות שאותם מקפידים צאצאי המתפללים הוותיקים לערוך מידי שנה. במבצע “צוק איתן” נפגע בית הכנסת מפגיעת טיל שהחריב את המבואה ובדרך נס בית הכנסת וספרי התורה לא נפגעו. שרידי הפגיעה ניכרו היטב מבואה כפי שיספרו התמונות בהמשך. אנו מקיימים בביה”כ סיורים וביקורים המלווים במצגות ובסרטים המספרים את סיפורו של המקום וזיקתו לנמל והכל על בסיס התנדבות ותרומות.
בחודש ספטמבר 2015, הוגשה על ידי יזם בניה תביעה נגד ביה”כ לפינוי בטענת בעלות על הקרקע. לאחר מאבק משפטי ארוך ומייגע שנמשך כ 3 שנים הושגה פשרה לפיה בית הכנסת יעבור למקום זמני ולאחר בניית מיזם הבינוי יחזור למקומו ויקבל מקום חדש וביה”כ יירשם על שם העמותה בטאבו. ביה”כ הועתק למשכנו הזמני בבית הכנסת הגדול של צפון תל-אביב עד אשר ייבנה משכננו החדש כפי שיסופר בהמשך.
“בואו לבית הכנסת של הסבא”
בסרטון שלפניכם מספרים ותיקי בית הכנסת אפרים ברוך ע”ה ועזרא יחזקאל ע”ה גיסו ובנו של אהרון יחזקאל ע”ה, אחד מעשרת מיסדיו, את סיפורו של המקום ומסכמים, “באו לבית הכנסת של הסבא”.
.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה
כיצד זה התחיל?
בחודש ספט’ 2015 הוגשה נגד ביה”כ תביעה לפינוי בטענה “הזויה” של פלישה לקרקע. באותה העת. ביה”כ נדרש להגיש כתב הגנה תוך כחודש וחצי. מצבינו היה בכי רע לא רק משום ההתראה הקצרה אלא גם משום שקופת ביה”כ הייתה “בכי רע”.
בו במקום התכנסו בביתו של החזן יעקב מזרחי חברים מותיקי בית הכנסת להעריך את המצב. בהתכנסות זו השתתפו מבלבד החזן יעקב מזרחי, חברי ועד, עו”ד רוני בוקעי, הגב’ ורדה סבן, רחמים שמאי ומרדכי אבולעפיה, כולם אנשים שאכפת להם ושנרתמו למאבק וברקע, עננה כבדה של מצוקה, התביעה הייתה לפינוי, קופת בית הכנסת הייתה מדולדלת מאוד, והיה צורך לבנות אסטרטגיה משפטית להגנה, להתארגן על תצהירים המבוססים על מסמכים דבר שלא היה בנמצא ומשתתפי הפגישה מיררו בבכי מהמצב הקשה.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה
תרומה מכובדת מאוד שנתרמה והתארגנות האנשים לרישום ביה”כ כעמותה היו הצעדים הראשונים להגנת ביה”כ בבית המשפט. חיפשנו בארכיוני העירייה ובארכיוני המנהל, הפכנו עולמות על מנת להתארגן על תיעוד היסטורי ונעזרנו בשלל התמונות המצויות בידנו המעידות על רציפות פעילות מאז שנת תרצ”ו, 1936 ובנינו אסטרטגיה משפטית לתפארת אשר הוכיחה את עצמה.
.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה
ההליכים המשפטיים התנהלו בבית המשפט השלום בהרצליה ולאחר דין ודברים מינה כב’ השופט יעקב שקד את האדריכלית רבקה כרמי על מנת שתביא לפשרה בין הצדדים בהיבטים השונים. נערכו פגישות רבות במשרדה של האדריכלית ובמשרדם של היזמים. היו אלה דיונים קשים ביותר ולעיתים הגיעו הדברים לידי צעקות רמות אולם בסופו של דבר הושגה פשרה שקבלה תוקף של פסיקת בית המשפט השלום. במסגרת הפשרה שהושגה, יעבור בית הכנסת בשכירות למשכנו הזמני בביה”כ הגדול ברחוב דיזנגוף 312 למשך 3 שנים בתוספת אופציה לשנתיים נוספות. בפרק זמן זה יבנו היזמים מבנה מפואר שיכלול מכלול מסחרי, שתי קומות של מלון ו 6 קומות של דירות יוקרה בפרוייקט הנקרא Port TLV. בתום הבניה יקבל בית הכנסת מבנה בן כ 130 מ”ר עם כל הפונקציות הנדרשות אשר יירשם ע”ש העמותה לשימוש לצמיתות ללא תמורה.
.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה
לאור העיכוב במלאכת הבניה הצפי לקבלת המפתחות הוא יולי 2024. תיעוד המעבר, החל מערב פרידה ממשכננו הישן, דרך פירוקו והובלתו למשכננו הזמני, עבודות ההתאמה וחניכתו מתועדים למען הדורות הבאים. אנו מודים לפרנסי בית הכנסת הגדול אשר הכנסנו בצל קורתו ולקבוצת חג’ג’ הצלחה מלאה במלאכת הבינוי. למתפללי ביה”כ, העין דומעת בדמעות עצב על זיכרונות העבר, על דמויות שהיו ואינם אולם בטוחים אנו שדמעות אלה יהפכו לדמעות של שמחה בעת כניסתנו למשכן החדש כשתסתיים מלאכת הבניה. המשיכו לתמוך בנו.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה – כך זה עתיד להסתיים
אבני הדרך
תרצ”ו 1936 – הקמת נמל תל-אביב והקמת ביה”כ על ידי קבוצת פועלים ספרדים סלוניקאים 80 שנות פעילות רציפה ברוח מסורת ישראל סבא
תשע”ה 2015 – הוגשה תביעה לפינוי ביה”כ. פגישות פנימיות בין החברים לבחינת המצב. דיונים משפטיים.
תשע”ו 2016 – התארגנות. הקמת עמותה, הכנת כתב הגנה, גיוס כספים ומסע פרסום בתקשורת.
תשע”ז 2017 – מושגת פשרה בבית המשפט השלום המקבלת תוקף של פסק דין.
5 מאי 17 – ברוב עם הדרת מלך נערך טקס פרידה מהמבנה הישן
1/8/17 – תשעה באב – נערכת תפילה אחרונה בביה”כ הישן
2-3/8/17 – פירוק ביה”כ ומעבר למשכן הזמני בביה”כ הגדול ברחוב דיזנגוף 312 בתל-אביב
8-18/8 טז – כו אב – התארגנות והתאמות בינוי במשכן הזמני
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה
מבט למאבק המשפטי
הסכנה שרבצה לפתחינו היית גדולה. פנינת חמד חמה המקרבת את הבריות, שנוסדה עם הקמת נמל תל-אביב (1936), לה ההיסטוריה משותפת השזורה לזו של הנמל ושל העיר תל אביב עמדה בפני פינוי ל ר ח ו ב. מס’ ימים לאחר קבלת התביעה הוחלף ועד בית הכנסת בוועד חדש אשר פעל במספר מישורים ובהם, התקשרות עם עו”ד לניהול ההליכים בבית המשפט, חידוש העמותה שנמחקה וגיוס כספים. קופת בית הכנסת הייתה ריקה והיה צורך מיידי לגייס כספים למימון המאבק. בתחום זה פעלנו ברשת האינטרנט באינטנסיביות ופעולות אלה הניבו פירות, הציבור הרחב תמך בנו לכל אורך המאבק המשפטי שהסתיים בפשרה. ניצלנו את דף הפייסבוק שהוקם בשנת 2011 והוקם אתר האינטרנט. בנוסף, חולקו לציבור המתפללים פליירים בהם הוצג המאבק והציבור, היה איתנו ותמך לכל אורך הדרך.
סרטונים שהופצו במסגרת המאבק המשפטי למען ביה”כ
כתבה ששודרה בחדשות הערוץ הראשון בטלויזיה
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה
הופצו עשרות סרטים ופוסטים בהם תוכלו לצפות באתר האינרנט של ביה”כ
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה / תם פרק בן 80 שנים
ביום שלישי ב’ באב תשע”ז 25 יולי 2017 הסתיימו הפרוצדורות עם קבוצת חג’ג’ אשר הביאו ליישום הסכם הפשרה. פרק הזמן שהוקצה לתהליך עמד על 8 ימי עבודה שהחלו למחרת היום, 26 יולי 2017. מיד הוכן גאנט שעל בסיסו בוצע הליך המעבר לביה”כ הזמני. בחינת הגאנט מצביעה על הקושי בעמידה בלו”ז שהוגדר משום אי הרציפות בימי העבודה שהוקצו. הוחלט שיום התפילה האחרון יהיה ט’ באב, יום בו חרבו בתי המקדש ומיד למחרת יחלו עבודות הפירוק וההובלה. עד יום זה החלו עבודות אריזת ספרי התפילה ואביזרים שונים. התפילות בערב תשעה באב ובמיוחד ביום תשעה באב היו מרגשות משום שהציבור הבין וידע שתפילה זו סוגרת מעגל תפילות שהחל אי שם בשנת תרצ”ו.
למחרת החלו עבודות הפירוק בסיוע קבלן שנמנה על מתפללי ביה”כ, יוסי כהן ועל בסיס הצעות מחיר שהוכנו וסוכמו מבעוד מועד. ביום שני טו באב 7 אוגוסט 2017 נמסרו מפתחות בית הכנסת נציגי קבוצת חג’ג’ ובית הכנסת סגר את שעריו.
הסמליות באירועים החיתה, שיום התפילה האחרון היה בט’ באב יום החורבן ויום מסירת המפתחות היה בטו’ באב עליו שנו במשנה-“אמר רבן שמעון בן גמליאל: לא היו ימים טובים לישראל כחמשה-עשר באב וכיום הכיפורים”.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
מיד לאחר שבית המשפט סיים לפסוק את פסיקתו ועובדת הפינוי הפכה למוגמרת, ועד ביה”כ הפיק אירוע רב משתתפים לפרדה מהמבנה הישן, העלאת זכרונות וכיבוד המתפללים שפקדו את ביה”כ והלכו לעולמם.
ביום 15/5/17 התכנסו מאות אנשים, מתפללים, תומכים ואוהבים עם בני משפחותיהם בבית הכנסת לערב פרידה מהמבנה הישן. הציבור שתמך בנו לכל אורך הדרך, בא להזדהות, לתמוך, להיזכר בימים מופלאים, להתגעגע ל”בית הכנסת של הסבא”, לשמוע ניגונים ספרדים ירושלמים, לצפות בתמונות וסרטונים של אנשים פשוטים וישרים שהטביעו חותמם במקום, להזדהות ולהיות חלק מהסטוריה קטנה של בית כנסת הקשור בקשרים עבותים להיסטוריה של נמל תל-אביב שהוקם על ידי פועלים סלוניקאים וחבריהם מבני המקום אשר יחד בנו “מקדש מעט” שעקב “דינא דמלכותה” הולך ומתפנה.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
יחד עם זאת, תקוה בלב כולם שבעה”א יבנה לנו משכן חדש על ידי היזם, שעל אף שהיינו משני צידי המתרס בהליכים המשפטיים, מחזקים אנו את ידיו, שיבנה את בניינו במהרה ויחד עם בניין זה יבנה גם את משכננו.
וועד בית הכנסת, מודה לכל אשר באו לערב זה ולכל אלה שתמכו ואהבו, ריגשתם אותנו, אוהבים אתכם.
אנו מתראים ומתפללים במשכננו הזמני בבית הכנסת הגדול ברחוב דיזנגוף 3122 אליו עברנו לאחר השלמת הפרוצדורות.
המשיכו לעקוב ולאהוב.
.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
האירוע נפתח במפגש רעים מרגש בו נפגשו אנשים אשר פקדו את בית הכנסת לפני עשרות שנים, בני משפחות המתפללים, בנים ובנות וב”ב, גברים ונשים, זקנים צעירים וזאטוטים אשר התרוצצו בין השולחנות העמוסים. דברי פתיחה נשא חבר הוועד ליאור לויט ובסיום דבריו הפתיע את הקהל בהענקת מגן הוקרה לחזן ולפייטן ר’ יעקב מזרחי הי”ו לחמישה עשורים של חזנות ופייטנות.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
מיד לאחר טקס זה הועבר שרביט ההנחיה לחבר הועד מרדכי אבולעפיה אשר הנחה את המשך הערב לפי סדר המצגות מובנה מראש.
במצגת הראשונה הוצג סיפורו של ביה”כ על בסיס מסמכים ישנים בני כ 80 שנים, סיפור שתובל בריאליה מועשרת באגדה.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
סיפורו של מקום
.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
לזכר מייסדי בית הכנסת
המצגת הבאה הייתה לזכר מייסדי בית הכנסת והמתפללים שהלכו לעולמם. הוצגו תמונות וסרטונים אשר ריגשו את הקהל עד דמעות כפי שתיווכחו בסרטונים שלפניכם.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
לזכר מייסדי בית הכנסת
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
אירועים בפרספקטיבה של 80 שנים
המצגת השלישית הציגה אירועים שהיו בבית הכנסת בפרספקטיבה של 80 שנים, שבתות חתן, בר מצווה ועוד שמחות ואירועים והכל בשילוב תמונות וסרטונים. חשוב היה להציג לקהל הרחב את הפעילות המבורכת בבית הכנסת, תפילות, סעודות מצווה, אירוח מבקרים, קבוצות תלמידים והכל בהתנדבות.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
אירועים בפרספקטיבה של 80 שנים
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
אקטואליה
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
אקטואליה
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
על הקשר בין נמל תל-אביב לבית הכנסת
המצגת האחרונה הציגה את הקשר והזיקה בין בית הכנסת לנמל תל אביב. אבנים
המעידות יותר מכל על קשר זה, תשמישי קדושה, ספרי היסטוריה ועדות חיה של מייסדי בית הכנסת. מצגת מרגשת זו גרמה להתרגשות רבה וכמו קודמותיה גרמה להתרגשות ולדמעות שזלגו מעיני הנוכחים.
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
על הקשר בין נמל תל-אביב לבית הכנסת
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
עוד מבט על ערב קסום המלווה בנגינות שירטיטו את ההלב
אירוע פרידה מהמשכן הישן יט’ אייר תשע”ז 15/5/17
תודות ושירת התקוה
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה / תם פרק בן 80 שנים
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה / ח’ באב תפילת מנחה ערבית ומגילת איכה
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה
בתשעה באב תשע”ז נערכה תפילת הנעילה, תפילה שסימנה בלוח השנה את היום בו התפילה האחרונה במקום אותו ייסדו פועלי נמל תל-אביב בשנת תרצ”ו. למחרת היום החלו עבודות פירוק אינטנסיביות שסיומן בטו’ באב יום בו נמסרו מפתחות בית הכנסת לנציגי קבוצת חג’ג’ והשערים ננעלו לעד. עצב מעורב בתקוה, זו הייתה תחושת הציבור. עצב על מקום קטן ואהוב שנעזב ותקוה למשכן חדש ומפואר שיאוכלס לפי התכנון בשנת תשפ”א.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה – תשעה באב תשע”ז/התפילה האחרונה
.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה / פירוק בית הכנסת
רגישות רבה ותשומת לב ניתנו לפירוק לוחות הזיכרון ואבני השיש בהן מוזכרים שמות המייסדים ומתפללי ביה”כ. הללו הוסרו בזהירות רבה ופונו לביה”כ הזמני. לכשיבנה בית הכנסת החדש יועברו השמות המוזכרים ע”ג לוחות זיכרון שיעוצבו מחדש. תשומת לב ניתנה לאבן השיש בת 80 השנים עליה מוזכרים שמות מייסדי בית הכנסת. אבן זו הוסרה בזהירות יתרה יחד עם שאר האבנים.
.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה / פירוק בית הכנסת
ספרי הקודש נארזו בקרטונים שהוכנו מבעוד מועד וההיכל פורק בסוף התהליך בזהירות וברגישות.
ספסלי העץ פונו למבואה יחד עם כל הטובין והאביזרים ומחוץ למבואה המתינה משאית הובלה שהובילה את הדברים לביה”כ הגדול השני מופעי הובלה.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה / פירוק בית הכנסת
למה לי לקחת ללב
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה/התאמות הבינוי במשכננו הזמני
בפתח הדברים יש לציין את הגישה החיובית של פרנסי ביה”כ הגדול בסיוע ובהסכמה להתאמות הבינוי.התאמות אלה כללו:
א. מתן מענה אקוסטי בין אולם התפילה הגדול לאולם התפילה שהוקמה לנו.
ב. בניית מטבח עם התשתיות, מים חשמל וכיו”ב.
ג. התאמות בינוי להתקנת היכל הקודש לאור דרישת חברת הביטוח לבניית חדר כספת להיכל, עובדה שהעמיסה עלינו עלויות נוספות לא מעטות.
העבודות בוצעו במרץ ורב בשבת פרשת ראה נפתח ביה”כ לרווחת הציבור.
.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה/התאמות הבינוי במשכננו הזמני
בניית היכל הקודש
בניית ההיכל נתקלה בקשיים לא מעטים. לאור דרישת חברת הביטוח ועל מנת לעגן את ספרי בתורה בביטוח נאלצנו לפרק את ההיכל ולבנות “חדר כספת” עם מיגון מתאים. דבר זה גרר בעיכוב בעבודת הבינוי ולהוצאות כספיות כבדות ולא מתוכננות. יחד עם זאת, העבודות הושלמו בהתאם לדרישות.
.
מתחדשים ויוצאים לדרך חדשה/התאמות הבינוי במשכננו הזמני
שילוט מאיר עיניים הותקן בחזית
ביקור ועד ביה”כ באתר הבניה. מבט לעתיד
עמותת “בית הכנסת רבי מאיר בעל הנס”
מספר תאגיד 580027845, סוג תאגיד: עמותה, ת.רישום : 05/09/1983
ביה”כ נוסד בשנת תרצ”ו (1936) על קרקע שהוקדשה לביהכנס ע”י הנדבן והאיש היקר פריווה נתנאל ע”ה. מייסדי ביה”כ התאגדו ופעלו כאגודה עותמאנית לכל דבר ועניין. ברבות השנים ועם חלף הדורות הסדר התאגדות ביהכנס גם ע”פ חוק העמותות . ביה”כ מאוגד כעמותה ומתנהל בשקיפות ע”פ הוראות החוק והדין.
חברי העמותה
הגב’ ורדה סבן – יו”ר, עו”ד רוני בוקעי, מר ליאור לויט, יצחק אדרת, מר מרדכי אבולעפיה המשמש גם כגזבר העמותה.
ועדת ביקורת מונה חמישה חברים
מר רחמים שמאי – יו”ר הועדה, עו”ד יוסי ישראלי, מר יעקב מזרחי, שאול יפרח ומנשה שמעונוב.
מטרות העמותה
לשמר רציפות תפעולית של בית הכנסת כפי שפעל מאז הקמתו בשנת 1936.
העקרונות המנחים את העמותה הם, קבלת המתפללים כפי שהם ללא הבדלי נוסח או מוצא והכול בדרכי נועם ובסבר פנים יפות כפי שהנחו וקבעו האבות המייסדים, הפועלים הסלוניקאים בשנת 1936. ומכאן, כל הבא בשערי המקום מתקבל בדרך ארץ, בשתיה קרה בקיץ וחמה בחורף ובכיבוד קל.
ביקורת
כל הפעילות בבית הכנסת עוברת בחינה וביקורת של חברי הועדה ובעיקר בהיבט הביקורת העצמית. במסגרת זו מפיץ גזבר העמותה דו”ח חודשי בו פירוט התרומות וההוצאות של בית הכנסת. כל רבעון מופץ דו”ח כספי תמציתי וספרי בית הכנסת נגישים ופתוחים לקהל הרחב לכל דורש.
סיכום
אנו עומדים לרשות הקהל והמתפללים ונעשה הכל להמשך קיומו של בית הכנסת לרווחת המתפללים והקהל הרחב.
תחילתו של בית הכנסת
ההיסטוריה תוצג באמצעות הסרטון הבא המשלב תמונות מזמן הקמת הנמל וכן מסמכים ישנים נושנים שנשלפו מחביונה של ההיסטוריה הרחוקה של המשכן.
תחילתו של בית הכנסת, אי שם בשנות השלושים כאשר זוג צעיר ממשפחת פריווה הקים את ביתו בסמוך לחוף הים בשכונת “אבו עג’ילה” אשר לימים הפכה לרחוב “חבר הלאומים” ובמרוצת השנים הפך הרחוב ל”כג’ יורדי הסירה”.
.
בפרספקטיבה היסטורית. מיוון לישראל
מרדכי (מוטקה) בן שמואל ורחל אהרון ז”ל, מוותיקי בית הכנסת, היה גבאי
במשך שנים רבות ואחרון יהודי יוון בבית הכנסת, מספר על ראש השנה בבית הכנסת לפני שנים רבות. זכרונות.
מעיר הולדתו ורדיה שבמקדוניה לביה”כ.
.
אירועים בבית הכנסת
קשת האירועים בבית הכנסת מאז הקמתו מכיל ריבותיים אלפי אלפים של אירועים שונים “עד מקום שהסופיסטיס יכול לחשב” (פסיקתא דרב כהנא, פיסקא יב (בחודש השלישי)). על מנת לתעד את האירועים היה צורך במלאכת פניה ואיסוף, ממש עבודת נמלים שהצריכה המון שעות עבודה.
מגוון האירועים רב ביותר ורובו מכיל שמחות, שבתות חתן שמטעמים מובנים אין אפשרות לצלמן, חגיגות בר מצוה, בריתות וטקסי פדיון הבן והכנסות ספרי תורה. תחת כותרת זו אנו מביאים גם אירועים אחרים שאין בינהם לבין שמחות ולא כלום, למשל, נפילת טיל על בית כנסת בשנת 2014 וכיו”ב.
התיעוד מכיל תמונות, סרטים, תעודות ומסמכים שונים ותקוה שאכן יאפשרו הצצה לקשת רחבה של עשיה בבית הכנסת.
כאן המקום לפנות לציבור להשתתף ולשתף אותנו בתיעוד הקיים אצלם ולהעבירם אלינו לצורך העלאה לאתר. החומרים יוחזרו כמובן בשלמותם.
בסרטון, מצגת אירועים בפרספקטיבה של 80 שנים שהוקרנה בערב הפרידה ממשכנו הישן של בית הכנסת ביום 15/5/17.
.
הכנסות ספר תורה
הכנסת ספר תורה לבית הכנסת, סוף שנות השישים
מוצגות לפניכם, תמונות נדירות מעזבונו של מי שהיה גבאי ביה”כ במשך שנים רבות, עזרא יחזקאל ע”ה.
בחודש ספטמבר 1969 הוכנס ספר תורה לבית הכנסת בתהלוכה בה השתתפו רבים. מהתמונות, עולים ניבטים אנשים ישרים שהיו ואינם, צוהלים ושמחים כחתנים בחופתם. התהלוכה נקלטה ברחוב כג’ יורדי הסירה מס’ 16-18-10.
נוסטלגיה במיטבה.
בתמונה משמאל נראים בתהלוכה:
מיקו (ניסים) יחזקאל יבל”א שלישי מימין בחזית.
יעקב טבוך עם הגב לתמנה מוחא כפיים ומנצח על התהלוכה, אברהם ארינוס מאחוריו, יוסף דניאל קיצוני משמאל, חיים ארוך שלישי משמאל, שמואל צ’ימינו משמאל לנושא ספר התורה וליאון פילו משמאלו של נושא הספר,מנחם מני שני מימין, מלכה ארינוס ראשונה מימין בשמלה שחורה כולם הלכו לעולמם, ע”ה.
הכנסת ספר תורה לבית הכנסת, סוף שנות השישים
הכנסת ספר תורה לבית הכנסת, סוף שנות השישים
בתמונה מימין נראים בתהלוכה:
מיקו (ניסים) יחזקאל יבל”א משמאל לנושא ספר התורה, יעקב טבוך ע”ה ראשון מימין מוחא כפיים ומנצח על התהלוכה , מנחם מני שלישי מימין חובש מגבעת אפורה ונושא עינו לכיוון ספר התורה.
כיתוב בגב אחד התמונות המברכות את מייסד ביה”כ אהרון יחזקאל ע”ה.
.
הכנסת ספר תורה תשס”ג 2003
תחילתה של שמחה זו בביתו של החזן והפייטן יעקב מזרחי הי”ו, שם נכתבו האותיות האחרונות של הספר. לאחר מכן החלה השמחה בבית, שירה וריקודים והמשיכה במסע לאורך רחובות ישעיהו, ירמיהו דיזנגוף וכג’ יורדי הסירה בואכה בית הכנסת.
מבית הכנסת יצאו נושאי ספרים לקראת הספר החדש שהוכנס ברוב עם הדרת מלך למשכנו החדש. לאחר מכן נערכה תפילת הודיה והערב נחתם בסעודת
מצוה. אשרינו שזכינו.
.
הכנסת ספר תורה תשס”ג 2003, כתיבת האותיות האחרונות
הכנסת ספר תורה תשס”ג 2003
התהלוכה מרח’ ישעיהו עד כג’ יורדי הסירה בואכה בית הכנסת
הכנסת ספר תורה תשס”ג 2003
הכנסת הספר לבית הכנסת ותפילה חגיגית
הכנסת ספר תורה תשס”ג 2003
תמונות למזכרת
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
ביום רביעי כד’ תשרי תשע”ג (10/10/2012) הוכנס ספר תורה לבית הכנסת על ידי מר חיים סבן גיסה של יו”ר עמותת בית הכנסת. תהלוכת השמחה והתפילה החגיגית הייתה בהשתתפות הרבנים הרב גרוסמן, הרב רפאל אטיאס שכתב את הספר, הרבנים מבית הכנסת הגדול ברח’ דיזנגוף הרב רפאל והרב פנחס, ח”כ דליה איציק וכן בהשתתפות אורחים חשובים, מתפללים וקהל רב שהצטרף לחגיגה. לאחר כתיבת האותיות האחרונות יצאה תהלוכה חגיגית בליוי מוסיקה שמחה מצומת הרחובות בן יהודה, דיזנגוף וכג’ יורדי הסירה בואכה ביה”כ. את התהלוכה איבטחה משטרת ישראל עד הכניסה לבית הכנסת. בפתח התמתין לתהלוכה לבוש בגדי לבן החזן והפייטן יעקב מזרחי הי”ו ויחד עם שאר נושאי הספרים נכנסו האורחים לביה”כ כשגם במבואה צבאו על הפתחים קהל רב.
………….
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
הטקס החל בברכות ודברי הלל וקילוסים לתורמי הספר ולאורחים והכל בהנחיית מרדכי אבולעפיה אשר ליווה את תורמי הספר במדרשים, כל מדרש תפור על מידות כל תורם ותורם. בטקס, חולקו תעודות עדות מהודרות לתורמי הספר כשמכובדי בית הכנסת מתכבדים בהענקת התעודות. את הטקס ליווה בשירה הזמר קובי אפללו שהנעים את הזמן שבין הנאומים. לאחר תפילה חגיגית נחתם הטקס בשירת הימנון ‘התקוה’ כשהקהל הרחב שר אותו בגרון ניחר בהתלהבות. בתום השירה הוגשה סעודת מצוה כיד המלך. אשרי מי שזכה וזיכה בטקס זה.
………….
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
.
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
בתמונות, טקס הענקת תעודות הוקרה
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
הכנסת ספר תורה תשע”ב 2012 ע”י מר חיים סבן הי”ו
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 על ידי משפחת אדלשטיין
ביום יז’ אייר תשע”ח זכינו להכנסת ספר תורה למשכנינו הזמני בביה”כ הגדול ברחוב דיזנגוף 312 בתל-אביב. תורמי הספר, מר וייליאם מרדכי אדלשטיין, רעייתו שמחה ואחותו דודון אמר יוצאי סלוניקי שהנציחו בכך את משפחותיהם שנספו בשואה ושהלכו לעולמם.
כתיבת האותיות האחרונות נערכה באולם ביה”כ הגדול ולאחר מכן יצאנו בתהלוכה ברוב עם הדרת מלך בשירה, ריקודים ובמוסיקה שמחה. התהלוכה הגיעה למקום משכננו ההיסטורי שחרב. במקום זה רקדנו ושרנו לאות, לסימליות להמשכיות מסורת ישראל סבא, להנצחת מפעלם של פועלי נמל תל אביב הסלוניקאים אשר בנו משכן זה. בשמחה השתתפו גם רבני ופרנסי ביה”כ הגדול ואנו רואים בהם שותפים מלאים למפעל זה של הכנסת ספר התורה ולמפעל המשכיות המסורת הרוחנית שהחלה בשנת תרצ”ו עת הוקם הנמל וביה”כ.
בתום התהלוכה התכנסנו שוב באולם התפילה הגדול ושם קרא כמיטב המסורת ר’ יעקב מזרחי החזן הוותיק שלנו את סיומת פרשת “וזאת הברכה” ולאחר מכן הוכנס ספר התורה להיכל הקודש במשכננו הזמני.
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 על ידי משפחת אדלשטיין
קינחנו בסעודה כיד המלך שם חולקו תעודות לתורמי הספר ולב”ב וכמובן דברי ברכה ודברי תורה נאמרו שהרי שולחן שאכלו עליו ולא אמרו דברי תורה כאילו זבחו זבחי מתים.
תודה לכל המשתתפים ובע”ה נחנוך את משכננו החדש בשמחה דומה, אמן ואמן.
……………..
Inauguration d’un nouveau Sefer Thora 2/5/18
La synagogue Rabbi Meir Ba’al ha Ness , fondée par les dockers du port de Salonique, a eu le grand honneur de recevoir des nouveaux rouleaux de seffer Torah, un don de Monsieur et Madame William et Simha EDELSTEAIN, ainsi que de Madame DOUDOUNE. La famille Edelsteain, souhaitait rendre hommage à ses proches, originaires de Salonique, déportés et assassinés pendant la Seconde Guerre Mondiale par la barbarie nazie.
L’écriture des dernières lettres des rouleaux de la Torah a eu lieu à la synagogue. Ensuite nous sommes partis en parade, chantant, dansant et faisant honneur à la Torah. Nous sommes arrivés en chantant sur le lieu où se trouvait notre ancienne synagogue, qui a été démolie. Avec nous participaient les rabbins et les membres de la communauté de la synagogue ashkénaze, nos partenaires. La cérémonie s’est poursuivie avec la lecture de la parasha par notre
Inauguration d’un nouveau Sefer Thora 2/5/18
Hazan, Monsieur Mizrahi. Le seffer Torah a regagné ensuite sa place, dans notre synagogue temporaire. Venait ensuite un repas festif et délicieux, offert à tous les convives par la famille Edelsteain.
Tous nos remerciements au donateurs , que D.ieu les bénisse et les protège en leur accordant une longue vie, pour leur généreuse attention, ainsi que à la communauté de la synagogue Ashkénaze de la rue Dizengof et les membres de la communauté de la synagogue rabbi Meir ba’al ha Ness.
………
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 על ידי משפחת אדלשטיין
ההיערכות וההכנות , Préparations
ההיערכות לטקס זה החל עוד בחודש ינואר מיד לאחר החלטתו של ויליאם אדלשטיין לערוך טקס זה במשכננו הזמני. ישבנו לתכנן את פרטי הטקס כשכל שלב ושלב נותח ברמת הדרישות והמשמעויות הנגזרות ממנו.
את טקס כתיבת האותיות האחרונות החלטנו לערוך באולם בית הכנסת הגדול ומסלול התהלוכה נקבע לכיוון בית הכנסת ההיסטורי שלנו. פנינו למשטרה וקיבלנו אישורם לכך ומעיריית תל אביב קיבלנו אישור דומה. היות ורצינו לשתף שיתוף מלא את באי הכולל ואת חברינו החרדים, איתרנו חברת קייטרינג ברמת הכשר של הרב לנדא שליט”א שדאגה לסעודה חגיגית ואיכותית. בד בבד פתחנו במסע פרסום בעברית ובצרפתית וחולקו הזמנות לאירוע. אכן, ההיערכות הטובה באה לידי ביטוי בנוכחות רבה של משתתפים.
.
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפחת אדלשטיין. התכנסות
Rassemblement des invités
לקראת השעה 16:00 החלה ההתכנסות. שתיה קרה קידמה את באי הטקס שמצאו אולם נקי ומסודר. המקומות היו מסומנים ומערכות ההגברה היו כבר מותקנות והצלמים עמדו הכן. עד לתחילת הטקס האורחים היו עסוקים בשיחה ערה והמארגנים עסקו בפרטים אחרונה.
ץ
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפחת אדלשטיין. התכנסות
Rassemblement des invités
.
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
הגעת ספר התורה לביה”כ
.
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
דברי פתיחה
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
טקס כתיבת האותיות האחרונות בספר התורה
la cérémonie d’écriture des dernières lettres
.
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
תהלוכה מלווה בשירה ובריקודים. La parade du rouleau de la Torah
התהלוכה, יצאה מהמשכן הזמני ברח’ דיזנגוף לעבר המקום בו שכן בית הכנסת שנבנה ע”י פועלי נמל תל-אביב שחרב. במקום בו עמד ביה”כ והיכל הקודש, רקדנו עם הספר תורה לסמל המשכיות ונצחיות מסורת ישראל סבא ובמקום בו עמד משכן זה אנו אמורים לשוב לבית כנסת חדש שיירשם על שם עמותת בית הכנסת.
.
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
תהלוכה מלווה בשירה ובריקודים. La parade du rouleau de la Torah
סרט התהלוכה שהופק על ידי צלם מקצועי
Le film de la parade pris par un photographe professionnel
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
תהלוכה מלווה בשירה ובריקודים. La parade du rouleau de la Torah
סרט התהלוכה שהופק מקבצים שנשלחו על ידי הציבור
Le film de la procession produit à partir de fichiers envoyés par le public
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
הכנסת הספר להיכלLe rouleau de la Torah est inséré dans la synagogue
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין
סעודת מצוה. Le repas de la mitzva
בתום הערב התכנסנו לסעודת מצווה לכבוד התורה. המזון היה משובח ביותר והוגש בטוב טעם באולם שהוכן מבעוד מועד. חברת הקייטרינג שנבחרה הייתה “יואליס קייטריניג” והכשרות המזון הייתה של הרב לנדאו. הושמעו דברי תורה ודברי ברכה, תורם הספר נשא דברים וסיפר את סיפורו ולתורמי הספר נתנו תעודות הוקרה מהודרות למזכרת.
.
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח ע”י משפ’ אדלשטיין
הענקת תעודות הוקרה לתורמי הספר
Les donateurs de rouleaux de Torah reçoivent des certificats
d’appréciation
וועד בית הכנסת העניק לתורמי הספר תעודות הוקרה מהודרות למזכרת. התעודות, נכתבו בצרפתית על גבי רדיד מוזהב מותקן על משטח עץ. התעודות הוענקו בהפתעה וההתרגשות של התורמים הייתה רבה
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין. הסעודה
le Dîner en l’honneur de la Torah
.
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
סיפורם של תורמי הספר – משפחת אדלשטיין
L’histoire des donateurs de la Torah – la famille Edelstein
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
סיפורם של תורמי הספר – משפחת אדלשטיין
L’histoire des donateurs de la Torah – la famille Edelstein
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
דברי ברכה, חבר עמותת בית הכנסת, מר ליאור לויט
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
דברי ברכה, הרב שמעון שרייבר הי”ו
הכנסת ספר תורה יז’ אייר תשע”ח 2/5/18 ע”י משפ’ אדלשטיין.
סעודת המצוה le Dîner en l’honneur de la Torah
אירועים ושמחות עד שנות השישים
הזמנה לבר מצוה של אליעזר פיס יבל”א בבית הכנסת “של הסלוניקאים”.
השנה, 1963. בזמנים ההם, תפילת שחרית של שבת החלה בשעה 07:00.
.
הזמנה לבר מצווה של רמי בר-אדון בבית הכנסת “מאיר בעל הנס” השנה,1963
פרשת השבוע, תולדות. שעת התפילה 07:30.
.
ביום חמישי 18/8/21 התקבל מייל מיגאל ברוך, בנו של וותיק ביה”כ וממייסדיו אפריים ברוך ע”ה בו צירף תמונות מהנחת התפילין שלו בביה”כ. התאריך, 17/9/64, והתאריך העברי, יום חמישי יא’ תשרי תשכ”ה, יום לאחר יום הכיפורים ערב פרשת האזינו. התמונות המונכרומטיות, מתארות רגעים שמחים של משפחת ברוך בביה”כ הקטן שהאבא אפריים ברוך היה ממייסדיו. לו כתלי בית הכנסת היו יכולים לספר את סיפורם. למשל, את סיפורו של הסבא ניסים ברוך ע”ה המכונה “אבו אפריים”, הלו הוא אביו של אפריים ברוך. ניסים נמנה בשעתו על המתפללים הקבועים של המשכן בתחילת דרכו עד ליום פטירתו בשנת 1953. ,אבו אפריים התגורר עם רעייתו שרה (שרח)ברחוב יורדי הסירה לאחר שעברו להתגורר לת”א. רעייתו שרה הלכה לעולמה בשנת 1970. כאן המקום לציין שהוא הסבא רבה של בני משפחת אלוני שערכו שמחות בביה”כ ומשפחת אהרון יחזקאל ע”ה. תיעוד נדיר מפועלו של אבו אפריים בביה”כ נותר בצורת קבלה על תיקון חשמל ערב ימים נוראים בשנת 1945. ונחזור לשמחת הבר מצוה של יגאל ברוך. בתמונות, רגעים מהולכת ספר התורה, נשיקה ממייסד ביה”כ אהרון יחזקאל ע”ה, תמונות למזכרת עם בני המשפחה וברקע, דמויות שהיו ואינם (יצחק אטס ע”ה ועוד). אנו מודים ליגאל שעל התמונות המהוות בנוסף לזכרון שמחת המשפחה, נדבך נוסף בהסטוריה הצנועה של ביה”כ.
בר מצוה. ניסים (מיקו) יחזקאל. השנה, 1964
בתמונה, הנחת תפילין של ניסים (מיקו) יחזקאל נ”י.
מיקו הוא בנו של מייסד בית הכנסת אהרון יחזקאל ע”ה. מלווה את מיקו הגבאי הראשון של ביה”כ ופועל הנמל הסלוניקאי, יצחק אטאס ז”ל.
קריאת התורה אמצע שנות השישים – הערכה
קריאת התורה של חתן בר-מצוה ומורו אהרון יחזקאל ז”ל. ראשון מימין, הגבאי הוותיק עמנואל מנולי אהרון ז”ל. אמצע שנות השישים – הערכה.
קריאת התורה אמצע שנות השישים – הערכה
קריאת התורה של חתן בר-מצוה ומורו אהרון יחזקאל ז”ל.
קריאת התורה אמצע שנות השישים – הערכה
נראים בתמונות, עימנואל מנולי אהרון ע”ה, מאיר יוסף ע”ה ויוסף גינדי הכהן ע”ה
בר מצוה. יוסי בורלא. 1969
1969. בר מצוה של יוסי בורלא. יוסי הי”ו הוא נכדו של מייסד בית הכנסת ליאון גביוס ז”ל. ביום כ’ שבט תשע”ב 16/2/2012 הניח בנו של יוסי לראשונה תפילין בבית הכנסת. בנים הולכים בדרכי אבות. להלן מקבץ תמונות מהאירוע.
….
בר מצוה. יוסי בורלא. 1969
בר מצוה. יוסי בורלא. 1969
……………..
תמונה מאירוע הבר מצוה של יוסי בורלא משנת 1969
שימו לב לדמויות שבתמונה. שליח ציבור הוא עימנואל מנולי אהרון ע”ה, יושב בפינה הימנית למעלה, אהרון יחזקאל ע”ה, יושב מימין למה אליהו פרנטה ע”ה. שימו לב, לפשטות הקירות, הריהוט וההנצחות, פשטות המעוררת געגועים ונוסטלגיה לימים שהיו ואינם.
………..
אמצע שנות השישים (הערכה) עם תלמיד הבר-מצוה אליהסבק הי”ו
ראשון משמאל הגבאי יצחק אטאס ז”ל, מימין אהרון יחזקאל ע”ה. מימין לחתן הבר מצוה עומד אביו, סימון סבק ע”ה
מייסד ביה”כ אהרון יחזקאל ע”ה עם תלמידיו בבית הכנסת
אהרון יחזקאל העמיד תלמידים הרבה והרבה לשמוח ולשמח בשמחות ואירועים.
ברקע, ציפוי השיש הישן של ארון הקודש.
אמצע שנות השישים – הערכה.
אירועים בשנות השבעים (הערכה)
מעזבונו של הגבאי עזרא יחזקאל ע”ה. אביו, אהרון יחזקאל ע”ה עם תלמיד בר מצוה עומדים בהיכל בית הכנסת. משמאל, שמואל צ’ימינו ע”ה.
הנחת תפילין בבית הכנסת. אמצע שנות השבעים (הערכה)
אהרון יחזקאל ע”ה עם תלמיד בר מצוה עומדים בסמוך לתיבה.
ברקע נראה הגבאי עזרא יחזקאל ע”ה.
ברית מילה. מיכאל מאסטרו. תשל”ג, 1973
מיכאל מאסטרו נ”י עבר טקס ברית מילה בבית הכנסת בשנת תשל”ג – 1973.
מיכאל, בין למשפחת סילבס הענפה, שלח לנו את התמונות הללו ועל כך נתונה תודתנו. בתמונות, רגעים מעטים לפני עריכת המילה ולגימה מכוס היין. ברקע, פרוכת ארון הקודש הנמצאת עד היום בבית הכנסת.
.
ברית מילה. מיכאל מאסטרו. תשל”ג, 1973
על רקע ההיכל היכל המקורי שנבנה על ידי פועלי נמל תל-אביב הסלוניקאים בשנת 1936 ניתן לראות דמויות מהעבר, דמויות שהיו ואינם ובהם, אהרון יחזקאל ע”ה שהיה בין מקימי ביה”כ, הגב’ דודון צ’ימינו שהייתה תופרת ופרלה מרים דניאל ע”ה.
.
ברית מילה. מיכאל מאסטרו. תשל”ג, 1973
על רקע דלת הכניסה הישנה לביה”כ ניתן לראות דמויות מהעבר, דמויות שהיו ואינם ובהם, הגב’ דודון צ’ימינו שהייתה תופרת ופרלה מרים דניאל ע”ה.
………….
ברית מילה. מיכאל מאסטרו. תשל”ג, 1973
רגעים לפני עריכת המילה… מצלמים, בשחור לבן.
ניתן לראות ברקע, את ההיכל המקורי שנבנה על ידי פועלי נמל תל-אביב הסלוניקאים בשנת 1936
בר מצוה. האחים יוסי, גאי וטל אנג’ל. 1974-1985
סלים כדורי ע”ה היה מתפלל ותיק בבית הכנסת, נודע בעיקר בכשרונו וביכולותיו הנדירות לבנות רהיטים ולקלוע אותם מקש. רבים מילדי השכונה זוכרים זאת. סלים, זכה בחגיגת הבר מצוה של שלושת נכדיו יוסי שערך את החגיגה בבית הכנסת בשנת 1974 ואחיו גאי וטל שערכו חגיגה זו בשנת 1985.
……………..
27/11/1974 הנחת התפילין של תלמיד הבר-מצוה יוסי אנג’ל נ”י. ביה”כ ניכר אז בפשטותו, בספסלים ובנברשות המקוריות מאז 1936. יושב בחזית שמאל, אהרון יחזקאל (באבא אהרון) ע”ה. יושב במרכז, סלים כדורי ע”ה
הנחת התפילין של תלמיד הבר-מצוה יוסי אנג’ל נ”י, 27/11/1974
ניכרת פשטות בית הכנסת, ואפילו לוח החשמל מיושן. יושב מימין אהרון יחזקאל ע”ה (באבא אהרון). עומד, סלים כדורי ע”ה.
………. .
23/11/1985 בר-מצוה יוסי אנג’ל נ”י.
הנחת התפילין של תלמידי הבר-מצוה התאומים גאי וטל אנג’ל נ”י, הנכדים של הוותיק סלים כדורי ע”ה. עוד בתמונות, אחיהם הגדול יוסי והאב יצחק ע”ה.
….
בר מצוה. האחים יוסי, גאי וטל אנג’ל. 1974-1985
בר מצוה. ג’קי ידגר. 1976
לפני כשנתיים (2014), באחד הערבים פקד את בית הכנסת אדם כבן 45. היה זה ג’קי שערך את בר המצוה שלו בבית הכנסת. לבקשתינו, נענה ג’קי מיידית והעביר תמונות אלה . לצד ההתרגשות מעצם הנחת התפילין והבר מצוה, ניכר ברקע פשטותו של בית הכנסת כפי שהוא נראה במקור, בעת בנייתו על ידי פועלי נמל תל אביב בשנת תרצ”ו.
………………
בתמונה, ג’קי ידגר נראה כאן עם אביו עובדיה
בר מצוה. ג’קי ידגר. 1976
……
בתמונות, הנחת תפילין מול עיני הבוחנים, האב עובדיה יבל”א ואהרון יחזקאל ע”ה, קריאת התורה ותמונה משפחתית על רקע ההיכל הישן.
בר מצוה. ג’קי ידגר. 1976
הנחת תפילין על רקע ההיכל. בולטת צניעותו ופשטותו של בית הכנסת כפי שנבנה במקור בשנת תרצ”ו.
………….
יושב מימין, דואק הכהן ע”ה שעבד כנגר ביפו.
קריאת התורה. תלמיד בר-מצוה. 1978
.
תלמיד בר מצוה אלמוני קורא בתורה בהשגחת מורו ורבו ר’ יעקב מזרחי הי”ו
אירועים ושמחות בשנות השמונים
בר מצוה 1980.
.
הנחת תפילין לתלמיד הבר מצוה אור מזרחי הי”ו.
הנחת תפילין בשנות ה 80.
החזן יעקב מזרחי מחבק חיבוק חם את תלמידיו ומברך אותם.
הנחת תפילין של אברהם הררי . 1983
אברהם הוא בנו של החזן נעים זמירות ישראל יוסף הררי ע”ה. בימים ההם, נהוג היה שתלמיד בר מצוה יקרא בספר התורה מ’ראשון’ עד ‘שלישי’. אברהם הלך בדרכי אביו וקרא את כל הפרשה מתחילתה עד סופה. בתמונה, נראה אברהם עטור תפילין על רקע ההיכל הישן והמקורי אותו בנו פועלי הנמל בשנת תרצ”ו.
.
בר מצוה. אהרון יחזקאל. שנות ה 80 (הערכה)
הנחת תפילין של אהרון יחזקאל נ”י הקרוי על שם סבו מקים ומייסד בית הכנסת.
“כל בת מצוה היינו מתאספים כל הילדים להפגיז סוכריות מהיציע, ואח”כ רצים למטה לאסוף את סוכריות השקדים עם ציפוי קשה בצבעים ורוד ולבן” מספרת הלי רני ואהרון צמו מעיד, “איך אני זוכר מהתמונה הזו שעליתי לתורה וסבא עמד לידי . התרגשות בלתי ניתנת להסברה… בית הכנסת הזיכרון האחרון שנישאר”
………………
בר מצוה. גאי אלוני תשמ”ח 1988
גאי אלוני נ”י, הוא נכדו של וותיק בית הכנסת ואחד ממייסדיו אפרים ברוך ע”ה. הוא ערך את הבר מצוה בבית הכנסת של הסבא. נכחו בהנחת התפילין והעליה לתורה בני משפחה, חברים ומתפללי ביה”כ.
כמו שזכה גאי לבר מצוה, כן יזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים אמן ואמן.
בר מצוה. גאי אלוני תשמ”ח 1988
בר מצוה. גאי אלוני תשמ”ח 1988. תמונות משפחתיות למזכרת
בר מצוה. גאי אלוני תשמ”ח 1988. תמונות משפחתיות למזכרת
בר מצוה. – קובי מרדכי הי”ו בן שמעון מרדכי ע”ה. תש”מ, 1980
קובי, הוא בנו של היחיד של ביה”כ שמעון מרדכי ע”ה שהיה מוותיקי מתפללי ביה”כ, תמך ותרם רבות למיסודו ואחזקתו של הבית. במלאות לקובי 50, הוא פשפש באלבומים הישנים, מצא ושלח תמונות מהנחת התפילין שנערכה בביה”כ. בתמונות המרגשות נראה רבו ומורו אהרון יחזקאל ע”ה ממקימי ביה”כ המסייע בידו להניח תפילין ולקרא בתורה, כמו כן נראים דמויות נוספות שהיו ואינם ובהם, עבד עבודי ע”ה ומאיר יוסף ע”ה. עוד נראה בתמונות אביו, שמעון מרדכי ע”ה הצופה בבנו בהנחת התפילין.
בתמונות נראה הריהוט הפשוט של ביה”כ ומצבות האבן שכוסו במהלך השנים בשלטי זיכרון נוספים ממתכת.
…………………
בר מצוה. – קובי מרדכי הי”ו בן שמעון מרדכי ע”ה. תש”מ, 1980
……………….
בר מצוה. – קובי מרדכי הי”ו בן שמעון מרדכי ע”ה. תש”מ, 1980
שמחות בשנות ה 90
בר מצוה. אוהד אלוני 5/1/91
אוהד אלוני נ”י, נכדו של וותיק בית הכנסת ואחד ממייסדיו אפרים ברוך ע”ה, ערך את הבר מצוה בבית הכנסת של הסבא. נכחו בהנחת התפילין והעליה לתורה בני משפחה, חברים ומתפללי ביה”כ.
בר מצוה. אוהד אלוני 5/1/91
בר מצוה. אוהד אלוני 5/1/91
בר מצוה. אוהד אלוני 5/1/91
בר מצוה. אוהד אלוני 5/1/91
בר מצוה. אוהד אלוני 5/1/91
בר מצוה. אוהד אלוני 5/1/91
הנחת תפילין – דן בנימיני. 15/2/1996
בסרט שנמצא בעזבונו של הגבאי עזרא יחזקל ע”ה, נמצא סרט מעליה לתורה של תלמיד הבר מצוה דן בנימיני הי”ו. בסרט מברך יוסף חיים הכהן ע”ה את התלמיד ועזרא יחזקאל ע”ה חורז לתלמיד הבר מצוה חרוזים, כמיטב המסורת.
הנחת תפילין – דן בנימיני. 15/2/1996
בסרט שנמצא בעזבונו של הגבאי עזרא יחזקל ע”ה, נמצא סרט מהעליה לתורה של תלמיד הבר מצוה דן בנימיני הי”ו. בסרט נראים גם יוסף חיים הכהן ע”ה והחזן יעקב מזרחי יבל”א. על רקע הסרט, נראים דמויות שהיו והלכו לעולמם.
בר מצוה אלירן מזרחי. 1988
קריאת התורה של התלמיד אלירן מזרחי. חונך אותו מורו החזן יעקב מזרחי הי”ו
בר מצוה. טל אלוני. 1998
טל אלוני נ”י, נכדו של וותיק בית הכנסת ואחד ממייסדיו אפרים ברוך ע”ה, הלך בעקבות שלושת אחיו הבוגרים וערך את הנחת התפילין הראשונה, העליה לתורה וחגיגת הבר מצוה שלו בבית הכנסת של הסבא, בהשתתפות בני משפחה, חברים ומתפללי ביה”כ..
…..
בר מצוה. טל אלוני. 1998
בר מצוה. טל אלוני. 1998
בר מצוה. טל אלוני. 1998
בר מצוה. טל אלוני. 1998
בר מצוה, יצחק בן עירית ומרדכי אבולעפיה הי”ו. 6/8/98
הנחת התפילין והעליה לתורה של הנער יצחק אבולעפיה הי”ו נערכו “בבית הכנסת של הסבא”. יצחק, הוא דור רביעי של מתפללי בית הכנסת וקרוי על שם סבו אשר מאז עלייתו ארצה ממצרים בשנת 1956 נהג לפקוד בקביעות את המקום ולהתפלל שלוש פעמים ביום במשכן וכך גם הסבא רבה של יצחק מורד הררי ע”ה. אביו של יצחק, מרדכי, הוא עורך הספר הדיגיטלי, חבר בעמותה ועורך אתר האינטרנט של ביה”כ.
יצחק, קרא היטב את קריאת התורה אותו חנך מורהו החזן יעקב מזרחי הי”ו.
בר מצוה, יצחק בן עירית ומרדכי אבולעפיה הי”ו. 6/8/98
בר מצוה, יצחק בן עירית ומרדכי אבולעפיה הי”ו. 6/8/98
בר מצוה, יצחק בן עירית ומרדכי אבולעפיה הי”ו. 6/8/98
בר מצוה, יצחק בן עירית ומרדכי אבולעפיה הי”ו. 6/8/98
בר מצוה, יצחק בן עירית ומרדכי אבולעפיה הי”ו.6/8/98
סעודת מצוה בתום הנחת התפילין.
אירועים ושמחות 2000-2010
הנחת תפילין. דוד בנימיני 14/2/02
הנחת תפילין. אייל בן רנה מלוורגר ספורטה-2003
אייל הוא נכדו של הגבאי הוותיק של בית הכנסת מרדכי (מוטקה) אהרון ע”ה.
הנחת תפילין זו שנערכה ב”בית הכנסת של הסבא” היא הוכחה לרציפות עריכת השמחות של צאצאי הוותיקים בבית הכנסת.
הנחת תפילין. אייל בן רנה מלוורגר ספורטה
עליה לתורה מתן מטלון-שקדי תשס”ג עליה לתורה מתן מטלון-שקדי תשס”ג
מתן, ערך את הנחת התפילין הראשונה שלו בבית הכנסת שלנו בתשס”ג, פרשת שמות. הסרט והתמונות התקבלו באדיבותה של רקפת מטלון אימו של מתן, העוקבת אחר הפעילות בבית הכנסת. תודה לרקפת. אנו מאחלים למתן המשך דרך צלחה בשנים שלאחר הבר מצוה, כמו שזכית לבר מצוה כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים.
בתמונות שהורדו מהסרט, הוא נראה עם מורו ורבו יעקב מזרחי הי”ו. עוד נראים בסרט ובתמונות, מרדכי מוטקה אהרון ע”ה, יוסף חיים הכהן ודני פנחס יבל”א שהיו בין באי בית הכנסת הקבועים.עוד נדבך המעיד על רציפות הפעילות המבורכת בבית הכנסת.
תודה לרקפת על העברת סרט הבר מצוה והתמונות.
עליה לתורה מתן מטלון-שקדי תשס”ג
יוסף חיים הכהן מברך את מתן, מנהג קבוע מאז הקמת בית הכנסת
עליה לתורה מתן מטלון-שקדי תשס”ג
בר מצוה. חן אלוני. 20/11/04
חן אלוני נ”י, נכדו של וותיק בית הכנסת ואחד ממייסדיו אפרים ברוך ע”ה, ערך את הנחת התפילין הראשונה, העליה לתורה וחגיגת הבר מצוה שלו בבית הכנסת של הסבא, בהשתתפות בני משפחה, חברים ומתפללי ביה”כ.
בר מצוה. חן אלוני.
20/11/04
עליה לתורה של איתי בן שמעון יפרח – פרשת שמיני, תשס”ט
איתי, בנו של שמעון יפרח שהיה גבאי ביה”כ מספר שנים ושהשקיע ממרצו ומכוחו
.לטובת בית הכנסת, ערך את הנחת התפילין הראשונה שלו בבית הכנסת שלנו.
בתמונות, איתי נראה עם מורו ורבו יעקב מזרחי הי”ו
אירועים ושמחות 2010-2020
טקס ברית מילה לחננאל מעין לחיאני – 20/4/11
טקס ברית המילה נערך בבית הכנסת בחוה”מ פסח 20/4/2011.
וועד בית הכנסת מאחל מזל טוב למשפחת לחיאני וכמו שזכו לערוך טקס ברית המילה כך יזכו לערוך את טקס הבר מצוה והחופה ושיזכו לראות בנים ובני בנים עוסקים בתורה ובעבודה.
טקס ברית מילה לחננאל מעין לחיאני 20/4/11
עליה לתורה עמרי בן מירב ורני יחזקאל יח’ כסליו תשע”א. פרשת וישב
עומרי בן מירב ורני יחזקאל, נינו של מייסד ביה”כ אהרון יחזקאל ע”ה, עלה לתורה בבית הכנסת של הסבא ביום חמישי יח’ כסליו תשע”א.
עליה לתורה עמרי בן מירב ורני יחזקאל יח’ כסליו תשע”א. פרשת וישב
עליה לתורה עמרי בן מירב ורני יחזקאל יח’ כסליו תשע”א. פרשת וישב
בר מצוה. עידו חגואל ג’ טבת תשע”א. פרשת ויגש
עידו, ערך את חגיגת הבר מצוה בבית הכנסת שאבי סבו, יוסף חגואל ז”ל היה מוותיקי ומראשוני בית הכנסת ומשפחתו הגיעה מכפר תבור על מנת להמשיך מסורת אבות. עידו, כמו שערכת את העליה לתורה בבית הכנסת של הסבא, כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים.
ברכת הכהן את עידו וטקס הענקת התעודה ומתנת ועד בית הכנסת
הנחת תפילין. יפתח מזרחי יא אדר תשע”ב. 5/3/2011
יפתח, נכדו של החזן יעקב מזרחי הי”ו, הניח תפילין לראשונה בבית הכנסת של הסבא. הננו לאחל ליפתח, כמו שזכית להניח תפילין בבית הכנסת, כך תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים
הנחת תפילין. יפתח מזרחי יא אדר תשע”ב. 5/3/2011
הנחת תפילין. יפתח מזרחי יא אדר תשע”ב.
5/3/2011
>
עליה לתורה, טל ישראלי טז’ תמוז תשע”ב 5/7/2011
טל ישראלי, דור רביעי למתפללי משפחת ישראלי בבית הכנסת. טל, הוא נינו של וותיק בית הכנסת אליהו ישראל ז”ל. סבו, אברהם ישראל ע”ה פקד את בית הכנסת ואביו, יוסי יבל”א מסייע בעניינים השוטפים של בית הכנסת בכל אשר ידרש. הנחת התפילין נערכה ביום חמישי, טו’ תמוז, טל קרא בתורה בקול יפה, בטוב טעם, בעמי המקרא וניכר שסבו שלימדו אכן עשה עבודה טובה וכך גם טל.
5/7/2011 עליה לתורה, טל ישראלי טז’ תמוז תשע”ב
5/7/2011 עליה לתורה, טל ישראלי טז’ תמוז תשע”ב
28/7/2011. הנחת תפילין של רון דוד קרמר
רון, הוא נינו של מייסד ביה”כ אהרון יחזקאל ע”ה ומתגורר עם הוריו בארה”ב. לכבוד חגיגה זו באו הוריו ארצה וערכו את הנחת התפילין והעליה לתורה “בבית הכנסת של הסבא”. יישר כח ומזל טוב.
28/7/2011. הנחת תפילין של רון דוד קרמר
הנחת תפילין של התלמיד הנעים שוהם בן מיכל ואייל ארמוזה. 29/8/11
שוהם, נין לוותיק בית הכנסת ציון זבורוף ז”ל ונצר למשפחה מכובדת שתמכה ותומכת בבית הכנסת.
מתפללי בית הכנסת מאחלים לשוהם, כמו שזכית לערוך את הבר מצוה שלך בבית הכנסת רבי מאיר בעל הנס, כן תזכה לערוך בו חופה ושמחות ותזכה למעשים טובים אכי”ר.
.
הנחת תפילין של התלמיד הנעים שוהם בן מיכל ואייל ארמוזה. 29/8/11
26/1/2012. עליה לתורה. חתן הבר מצוה עדן לוי ב’ שבט. תשע”ב
עדן הניח תפילין לראשונה בבית הכנסת בחודש שבט תשע”ב. בתפילה אותה הוביל מורו, החזן יעקב מזרחי הי”ו נכחו בני משפחתו, חברים והמתפללים הקבועים.
עדן, כמו שזכית להניח תפילין בבית הכנסת כן תזכה לחופה ולמצוות ולמעשים טובים.
26/1/2012. עליה לתורה. חתן הבר מצוה עדן לוי ב’ שבט. תשע”ב
.
הנחת תפילין. נדב בורלא. פרשת משפטים, 16/2/2012
נדב הי”ו, הוא נינו של מייסד בית הכנסת ליאון גביוס ז”ל. גם אביו יוסי, ערך את בר המצוה שלו בבית הכנסת של הסבא בשנת 1969. ביה”כ אירח את נדב ומשפחתו בתפילה חגיגית לכבוד הבר-מצוה והנחת התפילין. נדב קיבל תעודת בר-מצוה וסגר מעגל שהחל עם הסבא רבא שלו בשנת 1936 בבניית נמל תל-אביב ושהיה בין מייסדי בית הכנסת באותה תקופה.
.
הנחת תפילין. נדב בורלא. פרשת משפטים, 6/2/2012
הנחת תפילין.דניאל פוקילה. יום חמישי כ’ אדר התשע”ב – 15/3/2012
דניאל, הגיע עם הוריו ובני משפחתו מסקנדינביה על מנת להניח תפילין לערוך את חגיגת הבר-מצווה בבית הכנסת. ליווה את דניאל שמעון יפרח שהיה גבאי במשך מספר שנים. הננו לאחל לדניאל ובני משפחתו, מזל טוב.
הנחת תפילין.דניאל פוקילה. יום חמישי כ’ אדר התשע”ב – 15/3/2012
בר מצוה של התלמיד הנעים איתי בן יוסף ורינה בינמן הי”ו
הנחת תפילין נערכה בתפילת שחרית ביום חמישי ט’ טבת והעליה לתורה נערכה בתפילת שחרית ביום שבתי א’ לחודש טבת התשע”ד (14/12/13) פרשת ויחי . ועד בית הכנסת מאחר מזל טוב לאיתי, “כמו שזכית לבר מצוה כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים”
.
בר מצוה של התלמיד הנעים איתי בן יוסף ורינה בינמן הי”ו
בר מצוה של התלמיד הנעים איתי בן יוסף ורינה בינמן הי”ו
עליה לתורה עידן כהן. כט’ תשרי תשע”ה. 23.10.14
עידן, שעלה לתורה בביה”כ הוא בנו של מתפלל ביה”כ יוסי כהן נ”י התורם מזמנו ממרצו לטובת המקום. מזל טוב לעידן לנילי וליוסי ולב”ב.
עליה לתורה עידן כהן. כט’ תשרי תשע”ה.23.10.14
עליה לתורה עידן כהן. כט’ תשרי תשע”ה.23.10.14
עליה לתורה עידן כהן. כט’ תשרי תשע”ה.23.10.14
בר מצוה. ניב קרמר. ג טבת תשע”ה. 25/12/15
ביום ה’ ג’ טבת תשע”ה עלה לתורה חתן הבר מצוה ניב בן עדי וסיגל קרמר, דור חמישי לבית הכנסת. ניב הוא נכד לנכדתו של אהרון יחזקאל ז”ל ממייסדי בית הכנסת. העליה לתורה נערכה ברוב עם הדרת מלך לכבוד חתן הבר מצוה. ניב – כמו שזכית לעלות לתורה בבית הכנסת של הסבא, כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים ותהיה מקור גאווה לעצמך, להוריך ולמשפחתך.
בר מצוה. ניב קרמר. ג טבת תשע”ה. 25/12/15
בר מצוה. ניב קרמר. ג טבת תשע”ה. 25/12/15
בר מצוה. ניב קרמר. ג טבת תשע”ה. 25/12/15
בר מצוה. ניב קרמר. ג טבת תשע”ה. 25/12/15
בר מצוה. יונתן ארויו. 31.12.15
ביום 31/12/16 ערך יונתן ארויו את תפילת שחרית בבית הכנסת והניח תפילין לראשונה. בתפילה השתתפו בני משפחתו, חבריו וציבור המתפללים הקבוע. את יונתן חנך מורו יעקב מזרחי הי”ו.
יונתן – כמו שזכית להניח תפילין ולעלות לתורה בבית הכנסת של הסבא, כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים אמן.
בר מצוה. יונתן ארויו. 31.12.15
בר מצוה. יונתן ארויו. 31.12.15
בר מצוה. יונתן ארויו. 31.12.15
הנחת תפילין. שמעון בן אריה ואילנית גביוס. טז אדר א התשע”ו. 25/2/16
ביום חמישי טז אדר א התשע”ו, 25/2/16 הניח לראשונה תפילין, התלמיד שמעון בן אריה ואילנית גביוס. שמעון הוא נין לאחד מעשרת מייסדי בית הכנסת, אריה (ליאון) גביוס ע”ה. בכך, סגרו הוריו וב”ב מעגל והמשיכו מסורת רבת שנים של עריכת שמחות בבית כנסת של הסבא”.
הנחת תפילין. שמעון בן אריה ואילנית גביוס. טז אדר א התשע”ו. 25/2/16
הנחת תפילין. שמעון בן אריה ואילנית גביוס. טז אדר א התשע”ו. 25/2/16
הנחת תפילין. שמעון בן אריה ואילנית גביוס. טז אדר א התשע”ו. 25/2/16
בר מצוה. בן יואל משה פרשקר נ”י. 22/12/16
ביום שבת כד’ כסלו תשע”ז 22/12/16, (פרשת וישב) ערך התלמיד הנעים בן יואל משה פרשקר את העליה לתורה שלו בבית הכנסת שלנו בהשתתפות עשרות רבות של אורחים. הקריאה של בן בתורה הייתה מרשימה. הוא קרא את כל הפרשה בטוב טעם ובאופן מרשים. בן קיבל תעודה המציינת שחגיגה זו נערכה בבית הכנסת הסלוניקאי וכן הוא קיבל במתנה סידור תפילה וספר תהילים.בתום התפילה נערכה סעודת מצוה בה השתתפו האורחים הרבים שבאו לחגוג עם בן.
.
Ben Yoel Moshe a fait sa Bar Mitzvah a 22/12 /16
De nombreux invités sont venus à la célébration. Ben Lire à son tour tout la parsha, puis il a reçu un certificat attestant que la célébration se fait dans notre synagogue Il a également reçu un livre de prières et le livre des Thilim. Il a obtenu ses dons honnêtement. Après la prière a eu lieu une grande fête avec de bonnes choses, vraiment delicatessen.
Félicitations à Ben, MAZAL TOV
בר מצוה. אייל בן סמדר ישראל נ”י.כו’ ניסן תשע”ז 22/4/17
ביום שבת כו’ ניסן תשע”ז 22/4/17, (פרשת שמיני) ערך התלמיד הנעים אייל בן סמדר ישראל את העליה לתורה שלו בבית הכנסת שלנו בהשתתפות עשרות רבות של אורחים. אייל, הוא נכדו של זקן המתפללים דוד-חי ישראל הי”ו. בית הכנסת המה עשרות רבות של מתפללים, בני משפחה, מכרים וחברים אשר באו לחגוג את שמחתו של אייל. הקריאה בתורה הייתה בטוב טעם ובאופן מרשים וטביעת אצבעו של מורהו החזן והפייטן יעקב מזרחי ניכרה היטב. אייל, קיבל תעודה המציינת שחגיגה זו נערכה בבית הכנסת הסלוניקאי וכן הוא קיבל במתנה סידור תפילה, סדר הקידוש וספר תהילים. בתום התפילה נערכה סעודת מצוה בה השתתפו האורחים הרבים שבאו לחגוג עם אייל, נער הבר-מצוה.
יומיים לפני חגג אייל את הנחת התפילין הראשונה שלו על פסגת הר המצדה בהשתתפות משפחתו, קרוביו וחבריו. השמחה הייתה רבה ועל כך יישר כח על בחירת המקום המדהים שנבחר לערוך חגיגה זו. ברכות לאייל ומזל טוב.
אייל, כמו שזכית לערוך את הבר מצוה בבית הכנסת של הסבא ואת הנחת התפילין על פסגת הר המצדה, כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים.
בר מצוה. אייל בן סמדר ישראל נ”י.כו’ ניסן תשע”ז 22/4/17
.
בר מצוה. אייל בן סמדר ישראל נ”י.כו’ ניסן תשע”ז 22/4/17
בר מצוה. אייל בן סמדר ישראל נ”י.כו’ ניסן תשע”ז 22/4/17
בר מצוה. דניאל בן יעקב וקורינה ארדיטי הי”ו
הנחת תפילין ביום חמישי ד’ תשרי תשע”ט
עליה לתורה ביום שבת שובה פרשת וילך ו תשרי תשע”ט
ביום חמישי ד’ תשרי תשע”ט הניח התלמיד הנעים דניאל בן יעקב וקורינה ארדיטי, תפילין בבית הכנסת ומיד לאחר מכן בשבת שובה פרשת וילך ו’ תשרי עלה לתורה.דניא ל, דור רביעי ליוצאי סלוניקי בבית הכנסת, הסבא רבה יעקב חנדלי בן שרה, היה מראשוני המתפללים וסבו אדי הוא מוותיקי בית הכנסת ואביו יעקב, פוקד את ביה”כ ואחד מתומכיו. קריאת התורה של דניאל הייתה מרשימה ביותר. קריאה חדה וברורה ובביטחון עצמי מרשים, ללא ספק מורו ורבו ר’ יעקב מזרחי היטיב ללמדו את מלאכת קריאת התורה.
אחותו התאומה, הדר רחל גם היא חגגה יחד עם אחיה את שמחתה.
סעודת המצוה ביום שבת הייתה כיד המלך, מני מטעמים מעולים הונחו על שולחנות ערוכים והשתיה כיד המלך.
דניאל, כמו שזכית לערוך את הבר-מצוה ב”בית הכנסת של הסבא”, כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים.
ואת הדר רחל, המשיכי בדרכך, דרך הנועם וההדר ותזכי גם את למצוות ולמעשים טובים.
בר מצוה. דניאל בן יעקב וקורינה ארדיטי הי”ו
בר מצוה. דניאל בן יעקב וקורינה ארדיטי הי”ו
מצוה. דניאל בן יעקב וקורינה ארדיטי הי”ו
בר מצוה. דניאל בן יעקב וקורינה ארדיטי הי”ו
בר מצוה. דניאל בן יעקב וקורינה ארדיטי הי”ו
בר מצוה. יעקב בן דוד ורחל טופלין. הנחת תפילין ביום ה’ יא’ תשרי תשע”ט
עליה לתורה ביום שבת פרשת האזינו יג’ תשרי תשע”ט
ביום חמישי 20/9/18 יא’ תשרי תשע”ט הניח התלמיד הנעים יעקב בן דוד ורחל טופלין תפילין בבית הכנסת. יעקב, הוא נכדו של החזן והפייטן של ביה”כ מזה למעלה מחמישה עשורים, ר’ יעקב מזרחי הי”ו. התפוח לא נפל רחוק מהעץ. קריאת התורה של חתן הבר מצוה הייתה מהנה, מדוייקת ובקול רם ונישא. מקריאת זו של עולה שהוא בדרך הנכונה לעלות על סבו יעקב מזרחי. בתפילה, נכחו בני משפחה וחברים קרובים. בהמשך הוענקו לחתן הבר מצוה שי, ספר הברכות וסידור תפילה. כמו כן הוענקה לו גם תעודה ממסגרת בה עדות ש”את הבר מצוה שלו ערך “בבית הכנסת של הסבא”
בר מצוה. יעקב בן דוד ורחל טופלין. הנחת תפילין ביום ה’ יא’ תשרי תשע”ט
בר מצוה. יעקב בן דוד ורחל טופלין. הנחת תפילין ביום ה’ יא’ תשרי תשע”ט
.
בר מצוה. יעקב בן דוד ורחל טופלין. הנחת תפילין ביום ה’ יא’ תשרי תשע”ט
בר מצוה. יעקב בן דוד ורחל טופלין. הנחת תפילין ביום ה’ יא’ תשרי תשע”ט
בר מצוה. יעקב בן דוד ורחל טופלין. הנחת תפילין ביום ה’ יא’ תשרי תשע”ט
הענקת תעודה ליעקב טופלין
בר מצוה. יעקב בן דוד ורחל טופלין. הנחת תפילין ביום ה’ יא’ תשרי תשע”ט
הנחת תפילין של התלמיד יואב בן אפרת וערן קפלן הי”ו, ט”ו בשבט תשע”ט
לכבוד הבר מצוה ולכבוד החג, הוכן שולחן עמוס במיני פירות הארץ ומני מטעמים
ושתייה ונאמרו דברי תורה.
הנחת תפילין של התלמיד יואב בן אפרת וערן קפלן הי”ו, ט”ו בשבט תשע”ט
הנחת תפילין של התלמיד יואב בן אפרת וערן קפלן הי”ו, ט”ו בשבט תשע”ט
>
יד’ ניסן 17/4/19 ברית מילה לאברהם בן, בן אלברט והילה אלקובי הי”ו
ביום רביעי יד’ ניסן תשע”ט 17/4/19 הכניסו אלברט והילה אלקובי הי”ו את בנם לבריתו של אברהם אבינו ויקרא שמו בישראל אברהם בן.
אברהם בן, כמו שזכית לברית מילה בבית הכנסת רבי מאיר בעל הנס, כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים אכי”ר
יד’ ניסן 17/4/19 ברית מילה לאברהם בן, בן אלברט והילה אלקובי הי”ו
יד’ ניסן 17/4/19 ברית מילה לאברהם בן, בן אלברט והילה אלקובי הי”ו
יד’ ניסן 17/4/19 ברית מילה לאברהם בן, בן אלברט והילה אלקובי הי”ו
יד’ ניסן 17/4/19 ברית מילה לאברהם בן, בן אלברט והילה אלקובי הי”ו
ט’ אייר תשע”ט 14/5/19 ברית מילה לאלון דוד בן שרון ובועז רז הי”ו
ביום שני ח’ אייר (13/5/19) התבקשנו לערוך טקס ברית מילה לרך הנולד לשרון ובועז רז. המועד, למחרת הפניה, יום ג’ ט’ אייר 14/5/19. לא היססנו לרגע ומיד פתחנו בהכנות לטקס. הוכנס מנקה אשר קירצף את אולם התפילה ומושבי בית הכנסת סודרו באופן שיתאים לקליטת כמה עשרות אורחים.
כיסא אליהו הנביא הוצב במרכז האולם ושולחנות עם כיבוד כיד המלך הוצבו לאורך הקיר המערבי ובמקביל, שולחן מתוקים. בשעה 16:00 התכנסו האורחים והמוהל התייצב בזמן למלאכת הקודש, טקס הכנסת הרך הנולד בבריתו של אברהם אבינו.
ט’ אייר תשע”ט 14/5/19 ברית מילה לאלון דוד בן שרון ובועז רז הי”ו
ט’ אייר תשע”ט 14/5/19 ברית מילה לאלון דוד בן שרון ובועז רז הי”ו
ט’ אייר תשע”ט 14/5/19 ברית מילה לאלון דוד בן שרון ובועז רז הי”ו
ט’ אייר תשע”ט 14/5/19 ברית מילה לאלון דוד בן שרון ובועז רז הי”ו
ט’ אייר תשע”ט 14/5/19 ברית מילה לאלון דוד בן שרון ובועז רז הי”ו
ברית יצחק” שערכו זיו ונטלי ביטון הי”ו לבנם לפני ברית המילה
יז’ אייר תשע”ז 22/5/19
ביום שלישי ט”ז אייר תשע”ט 21/5/19 התבקשנו לערוך טקס “ברית יצחק” לבנם של זיו ונטלי ביטון. המועד הנדרש, למחרת היום היינו, רביעי יז’ אייר 22/5/19.
כמובן שלא היססנו ןמיד פתחנו בהכנות אינטנסיביות. גייסנו לשם כך את חברינו מהכולל בבית הכנסת הגדול “זכר שלמה” לרב שרון שינהל את הטקס ואכן, למחרת היום נערך בביה”כ טקס מרשים ומרגש לכבוד בנם של זיו ונטלי, ערב הכנסתו לבריתו של אברהם אבינו.
ברית יצחק” שערכו זיו ונטלי ביטון הי”ו לבנם לפני ברית המילה
יז’ אייר תשע”ז 22/5/19
ברית יצחק” שערכו זיו ונטלי ביטון הי”ו לבנם לפני ברית המילה
יז’ אייר תשע”ז 22/5/19
בר מצוה. מתן יצחק חכים ל”ג בעומר תשע”ט 23/5/19
הנחת תפילין ביום חמישי יח’ אייר תשע”ט. פרשת בחוקותי
הנחת התפילין של מתן יצחק חכים הי”ו נערכה ביום חמישי ל”ג בעומר תשע”ט בשעה 9:00 לאחר שמשפחתו הגיע מצפון הארץ בכדי לערוך טקס זה ב”בית הכנסת של הסבא”. אימו, מיכל ארינוס נפגשה עימנו כבר לפני מס’ חודשים בביה”כ על מנת לתאם ו”לשריין” את התאריך לשמחה זו.”הבחירה בבית הכנסת אינה אקראית. הסבא רבא של מתן הוא ראובן ארינוס אחיו של אחד מעשרת מייסדי ביה”כ שהוקם בשנת תרצ”ו, 1936, אברהם ארינוס ומבחינה זו מתן סגר מעגל וערך שמחה זו בבית הכנסת של הסבא.
בר מצוה. מתן יצחק חכים ל”ג בעומר תשע”ט 23/5/19
הנחת תפילין ביום חמישי יח’ אייר תשע”ט. פרשת בחוקותי
לתפילה הגיעו בני משפחה וכן מספר חברים מכיתתו. מתן עלה לקרא בספר התורה כשהעליה לתורה לוותה בשירה ובזריקת סוכריות כמיטב המסורת וההתרגשות הייתה רבה.
מתן זכה לקבל שי מוועד ביה”כ,תעודה מהודרת המעידה על עריכת טקס זה וכן ספר הקידוש בו כל הברכות לשבת ומועדי ישראל.
בתום התפילה נערכה סעודת מצווה סביב שולחנות עם מזון משובח וכמובן כולם
הצטלמו עם כולם למזכרת.
בר מצוה. מתן יצחק חכים ל”ג בעומר תשע”ט 23/5/19
בר מצוה. מתן יצחק חכים ל”ג בעומר תשע”ט 23/5/19
בר מצוה. מתן יצחק חכים ל”ג בעומר תשע”ט 23/5/19
בר מצוה. מתן יצחק חכים ל”ג בעומר תשע”ט 23/5/19
הסבתא נצחיה נשאה דברי ברכה מרגשים ונציג ביה”כ מרדכי אבולעפיה נשא גם הוא דברי ברכה וציין את ההיסטוריה של ביה”כ והעלה דברי אקטואליה אודות האירועים המשפטיים שהביאונו עד הלום.
בר מצוה. מתן יצחק חכים ל”ג בעומר תשע”ט 23/5/19
בר מצוה. מתן יצחק חכים ל”ג בעומר תשע”ט 23/5/19
בר מצוה. עילאי בן רונית וניסים שמואלי כ’ אייר תשע”ט 25/5/19
עילאי ערך את הנחת התפילין והעליה לתורה ביום חמישי יח’ אייר 23/5/19 בכותל המערבי ובהשתתפות בני משפחה וחברים. השמחה הייתה רבה ויומים לאחר מכן, בשבת כ’ אייר עלה עילאי לתורה אצלנו, בבית הכנסת הסלוניקאי.
השמחה הייתה רבה, בעת עלייתו של עילאי לברכות התורה הוא לווה בשירה אליה הצטרפו המתפללים והכל תחת מטר של סוכריות ומני מתיקה. הקריאה הייתה נאה ביותר, מטוב טעם ובטעמי המקרא נוסח ספרד.
גם עילאי זכה לשי מוועד ביה”כ כמיטב המסורת, תעודה נאה המעידה על עריכת השמחה אצלינו וכן ספר הקידוש בו ברכות השבת, חגי ומועדי ישראל.
היות ולא ניתן לצלם בביה”כ ביום השבת, אין תיעוד מהשמחה הרבה שהייתה בשבת זו ולכן, אנו מעלים תמונות של עילאי המתרגל את קריאת התורה יומיים לפני עלייתו לכותל המערבי, יום ג’ טז’ אייר תשע”ט.
בר מצוה. עילאי בן רונית וניסים שמואלי כ’ אייר תשע”ט 25/5/19
בר מצוה. עילאי בן רונית וניסים שמואלי כ’ אייר תשע”ט 25/5/19
בר מצוה. איתי בן רם ומלנה ז’אן הי”ו
הנחת תפילין יב’ אלול תשע”ו, עליה לתורה ביום שבת יד’ אלול 14/9/19
איתי בחר בבית הכנסת הקטן שלנו לערוך את הבר מצוה שלו וביום חמישי בשעה 08:30 התכנסו בני משפחה נרגשים עם ציבור מתפללי בית הכנסת ובתפילת שחרית חגיגית הניח איתי לראשונה תפילין לאחר שלמד אצל הרב יגאל בן דוד הי”ו. ביום שבת עלה איתי לתורה בפרשת “כי תצא”, פרשה המשופעת במצוות ובתקנות הרלוונטיות ממש עד היום.
בתום התפילה הוגשה סעודת מצוה עשירה בה הוגשו מני מאפה, מלוחים ומתוקים, בורקסים ופיצות, סלטים שונים ובהם סלט ביצים, סלט טונה, סלט ירקות טריים, דגים מלוחים, לחמניות טריות, ביצים קשות ולקינוח הוגשו עוגות, עוגיות רוגלך, קינוחים מני מתיקה מוקרמים, שתיה קרה מתוקה ושוקו וכן שתיה חמה, קפה ותה.
ועד בית הכנסת מאחל לאיתי ולהוריו רם ומלנה, מזל טוב ושמחות אמן ואמן.
בר מצוה. איתי בן רם ומלנה ז’אן הי”ו
בר מצוה. איתי בן רם ומלנה ז’אן הי”ו
בר מצוה. איתי בן רם ומלנה ז’אן הי”ו
בר מצוה. איתי בן רם ומלנה ז’אן הי”ו
מסורת רבת שנים נוספת הנהוגה בבית הכנסת היא להעניק לתלמיד הבר מצוה תעודה מהודרת המעידה על עריכת הבר מצוה, הנחת התפילין והעליה לתורה בבית הכנסת על שם פועלי נמל תל-אביב הסלוניקאים. בנוסף, הענקנו לאיתי שי נוסף, ספר הקידוש בו כל הברכות הנהוגות בשבתות, חגים ומועדי ישראל. בתמונה, תוכלו להתרשם מהתעודה המהודרת שהוענקה לאיתי.
בר מצוה. איתי בן רם ומלנה ז’אן הי”ו
ברית מילה, אריאל בן ישי בן סעדון וחופית נדב. כג’ תשרי תש”פ 22/10/19
מיד לאחר הושענה רבה תש”פ תאמנו טקס ברית מילה וכך, משמחה לשמחה היינו עסוקים, משמחת תורה לשמח טקס ברית מילה.
בית הכנסת נוקה וקורצף משאריות ארבעת המינים וסעודות המצוה שערכנו בחג, אולם התפילה הותאם לטקס ובמרכז עמד כיסא אליהו הנביא.
בבוקרו של יום התכנסו בני המשפחה וערכו את הטקס ברוב שמחה וסעודת המצוה המפוארת לא נפקדה כמובן.
אנו מאחלים להורים, ישי וחופית נחת מבנם ולאריאל הקטן, כמו שזכית לערוך את טקס הברית מילה כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים אמן ואמן.
ברית מילה, אריאל בן ישי בן סעדון וחופית נדב. כג’ תשרי תש”פ 22/10/19
ברית מילה, אמור, בן ניצן ונאור הלוי, ד’ כסלו תש”פ 4/12/19
נאור וניצן הלוי בחרו במשכננו הצנוע לערוך את טקס הכנסת בנם בכורם בבריתו של אברהם אבינו על כך נתונה תודתנו, לכבוד הוא לנו. ביה”כ צוחצח והתמרק לקראת בוא בני המשפחה והחברים והטקס נערך ברוב שמחה והדר. “ויקרא שמו בישראל, אמור”. אמור, הוא נינה של חברת בה”כ גב’ מרים דנוך הי”ו. זה הקטן גדול יהיה.
ועד ביה”כ מאחל לאמור, כמו שזכית להיכנס בבריתו של אברהם אבינו כן תזכה לבר-מצוה, לחופה למצוות ולמעשים טובים ותרבה נחת להוריך ולבני משפחתך אמן ואמן.
ברית מילה, אמור, בן ניצן ונאור הלוי, ד’ כסלו תש”פ 4/12/19
ברית מילה, אמור, בן ניצן ונאור הלוי, ד’ כסלו תש”פ 4/12/19
ברית מילה, אמור, בן ניצן ונאור הלוי, ד’ כסלו תש”פ 4/12/19
ברית מילה, ינאי אברהם בן רועי ועינת עוזרי הי”ו, י’ שבט תש”פ 5/2/2020
הנייד צלצל ביום שלישי 4/2 ועל הקו היה ראובן מסלם, מבאי בית הכנסת. בקול מהוסס ביקש לבדוק את האפשרות לערוך את ברית המילה לנכדו בבית הכנסת, למחרת היום. ללא היסוס התשובה הייתה, “בוודאי, נשמח לערוך את הטקס אצלנו”.
בו במקום, החלה התארגנו בכל ההיבטים הלוגיסטיים, בית הכנסת קורצף, הריהוט סודר וכיסא אליהו הנביא עמד במקומו ועוד באותו היום הכל היה מוכן לטקס בו נכחו בני משפחה נרגשים.
שם הילוד שנתנו לו אביו ואימו, ינאי אברהם נ”י.
ועד ביה”כ מאחל לינאי אברהם, כמו שזכית להיכנס בבריתו של אברהם אבינו כן תזכה לבר-מצוה, לחופה למצוות ולמעשים טובים ותרבה נחת להוריך ולבני משפחתך אמן ואמן.
הנחת תפילין אלי בן רשל ודניאל דסגס הי”ו. אב תש”פ 29/7/2020
אלי שבתאי, תלמיד נעים הליכות עם חיוך תמידי הנסוך על פניו, נמנה על המתפללים הקדטים הותיקים של בית הכנסת על אף שהוא מתגורר בחדרה. בכל פעם שאלי, הוריו ואחיו מבקרים את הסבא, שבתאי המתגורר בסמוך לביה”כ מתייצב אלי בביה”כ ונמנה הוא על משכימי הקום. אלי מסייע בכל ההיבטים הקשורים לעריכת סעודת הקידוש הנערכת מדי שבת ושבת, עורך את השולחנות, מגיש ודואג בארגון כל פרט ופרט כשאחיו מסייע לו במלאכה זו. היה ברור לכולנו שאת חגיגת הבר מצוה והעליה לתורה יחגוג אלי אצלינו בביה”כ. עוד בשנה שעברה פנה סבו שבתאי מבאי בית הכנסת הקבועים על מנת לתאם ולקבוע מועד לחגיגה זו, בשבת פרשת ואתחנן. מגפת הקורונה טרפה לכולנו את הקלפים. המגבלות שהוטלו על הציבור בכלל ובתי הכנסת בפרט הטילו צל של ספק על אירוע מתוכנן זה ואכן, המגבלה האחרונה שהטיל משרד הבריאות על מספר המתפללים המותרים, 10 במספר הביאה להחלטה על לביטול שבת הבר מצוה שתוכננה כאמור לשבת פרשת ואתחנן. אבל לא כאלי שיוותר. ביום רביעי ח’ אב, התכנסנו באולם של בית הכנסת הגדול עם מספר מתפללים מבאי בית הכנסת שלנו. אלי הניח תפילין, זכה כמיטב המסורת שלנו מדי שנים רבות לברכת הכהן הכהן וועד ביה”כ זכה להעניק לאלי מתנת הבר מצוה לרגל הגיעו למצוות.
הנחת תפילין אלי בן רשל ודניאל דסגס הי”ו. אב תש”פ 29/7/2020
למחרת, ביום שישי א’ אב התכנסו בני המשפחה במעונו של הסבא שבתאי וחגגו לאלי בחגיגה פרטית ובשבת עלה אלי לתורה בעיר מגוריו בתפילה בה נכחו בני משפחתו הקרובים וחבירו לכיתה.
הבטחנו לאלי, להוריו ולסבו, שמיד עם מיגור המגפה, נערוך לאלי חגיגה גדולה, “חפלה” ממש ולשמחו כפי שנהגנו שנים רבות.
אלי, כמו זכית להנחת תפילין, כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים.
הנחת תפילין אלי בן רשל ודניאל דסגס הי”ו. אב תש”פ 29/7/2020
הנחת התפילין בסיוע סבא אבא ו….רחמים שמאי הי””ו
הנחת תפילין אלי בן רשל ודניאל דסגס הי”ו. אב תש”פ 29/7/2020
הנחת התפילין בסיוע סבא אבא ו….רחמים שמאי הי””ו
.
הנחת תפילין אלי בן רשל ודניאל דסגס הי”ו. אב תש”פ 29/7/2020
מנשה שמעונוף הכהן מברך כמיטב המסורת את אלי, ברכת הכהן
הנחת תפילין אלי בן רשל ודניאל דסגס הי”ו. אב תש”פ 29/7/2020
תמונות למזכרת
בתום התפילה באולם הגדול התכנסנו בביה”כ שלנו לצילום תמונות למזכרת.
עליה לתורה נתן בן דבורה ואלן פרשקר / ו’ חשון תשפ”א 23/10/20
לפני כחודשיים פנה אלינו חברינו וידידנו שבתאי דסגס הי”ו בבקשה לערוך את הבר מצוה של נכדו נתן הי”ו בבית הכנסת. היה זה בתקופה בה נמנו אלפי מאומתי קורונה מדי יום וחוסר הודאות היה רב. “נשמח מאוד לערוך שמחה זו אצלינו” הייתה התשובה, “לכבוד הוא לנו”. אלא שברקע תשובה זו היו שני זכרונות. מחד, זיכרון אחד מחגיגת העליה לתורה של אחיו, בן הי”ו ומאידך מחגיגת הבר מצוה של בן דודו של נתן, אלי דסגס הי”ו שלא נערכה עקב האיסור המוחלט על התכנסויות ומגבלות שהוטלו בשעתו על הציבור וכחלופה צנועה מאוד הניח אלי תפילין ביום רביעי בבוקר דווקא ומבלי שבני משפחתו השתתפו ובאירוע זה. תשובתנו לשבתאי הייתה אם כן, נחכה ונראה לקראת שבת העליה לתורה כשסימן השאלה הגדול עומד ומרחף מעל ראשנו עם תקוה גדולה לשינוי בהנחיות באופן שיתאפשר לנו לשמוח ולשמח נתן, חתן הבר-מצוה.
.
עליה לתורה נתן בן דבורה ואלן פרשקר / ו’ חשון תשפ”א 23/10/20, היערכות
מועד העליה לתורה התקרב ובא, יום שבת ו’ חשון תשפ”א 24/10/2020 ופורסמה הקלה בהנחיות לציבור. מותרת התקהלות והתכנסות לתפילות במרחב הפתוח ובקפסולות בנות 20 מתפללים/ות כ”א. אז צץ הרעיון, לערוך את העליה לתורה ברחבה המדרכה ממול לדלתות בית הכנסת הגדול בקפסולות בהתאם להנחיות. מרחב המדרכה חולק לשלושה אזורים, 2 אזורי תפילה לגברים ואזור תפילה לנשים. דפנות סוכת בית הכנסת נעטפו בחלקן בפוליטילן והסוכה הוקצתה למתפללים גברים. האזור המערבי הוקצה לבנות המשפחה והאזור הצפוני לגברים. הכל בכדי לאפשר עריכת השמחה ובכדי לעמוד בדרישות משרד הבריאות. אכן, רעיון נפלא.
.
עליה לתורה נתן בן דבורה ואלן פרשקר / ו’ חשון תשפ”א 23/10/20 – תפילה
תפילת השבת התנהלה על הצד הטוב ביותר. ג’רמי, מורהו של נתן ערך את התפילה בטוב טעם ובניגון ונוסח המוכר לציבור המתפללים היטב וגם מתפללי ביה”כ הגדול התענגו על נוסח זה. מהיכל הקודש שלנו הוצא ספר התורה ונישא על ידי נתן ברוב עם הדרת מלך לרחבת התפילה, בשירה ושמחה רבה כשסוכריות מתעופפות מכל עבר לכיוון חתן הבר מצוה הנושא את הספר בעזרת אביו אלן הי”ו. ארגון העליה לתורה בוצע ע”י רחמים שמאי וחתן השמחה נתן, קרא היטב את כל הפרשה, בקול נעים ורך ובנוסח ספרדי ירושלמי ועל הצד הטוב ביותר. ממש לפני תפילת מוסף ערכנו כמיטב המסורת הפסקה קלה לנשיאת נאום הועד והענקת שי וכמובן לברך את נתן, ברכת הכהן.
.
Published: Apr 28, 2021
Latest Revision: Aug 22, 2022
Ourboox Unique Identifier: OB-1121090
Copyright © 2021