by RÜMEYSA AYDIN
Copyright © 2021
RÜMİSTA
1)AİLE: Aile candır. Neşedir. Sığınaktır. Bir bireyin ilk eğitim aldığı, doğruyu gördüğü, öğrendiği ilk kurumdur. Bu yüzden Rümista’da;
* Kızlar 18 erkekler 20 yaşından önce evlenemezler.
* İçki ,kumar sigara içmek gibi zararlı içecek ve oyunlar yasaktır.
* Evlenecek olan erkekler ve kadınlar evlenmeden en az 1 yıl önce çocuk eğitim kurslarına gitmeleri gerekmektedir.
*Bir ailede en fazla 5 çocuk olması gerekmektedir. 5 çocuğu aşan bireyler aştığı çocuk sayısının yılda fert başına düşen gelirinin 2 katı kadar devlete para ödemek zorunda kalacaklardır.(Ömürleri boyunca)
*Kişiler doğar doğmaz robotların veya makinelerin üstlendiği kişilik testlerine tabi tutulacaklardır çıkan veriler evlenme dairelerine karakollara yani gerekli mercilere gönderilecektir.
*Dünyaya gelen çocuklar gerekli terbiyeyi ahlakı hoşgörüyü İslami koşullara göre alacaklardır.
*8 yaşına kadar aile içi ahlak verilmeli ve 5 yaşından sonra gerekli ilimleri öğrenebilmek için haftada 3 defa olan dini ilimler enstitüsüne gitmeleri şarttır. Bu enstitüde çocukları sıkmadan eğlenerek çocukluklarını göz önünde bulundurarak öğrenmeleri sağlanacaktır.
* Boşanma yaşanmaması için ve boşanmalara en aza indirmek için kişilik testlere birbirine en yakın bireyler evlenecektir. Kişilik testleri birbirine uymayan bireyler doğru kişiler gelene kadar bekleyeceklerdir. Doğru kişi gelmez ise “Her işte vardır bir hayır.” diyerek hayatını devletin belirlediği kurallar doğrultusunda yaşayacaktır.
2) EĞİTİM: Eğitimin amacı bilgi ve beceri ile donatılmış sağlam ve iyi karakterli bireyler yetiştirmektir bunun için ütopyamda;
* Çocuklar 8 yaşına kadar haftada 3 defa olmak üzere dini ilimler enstitüsüne gitmektedirler.
* 8 yaşına geldiklerinde ise çocuklar evlerine en yakın İlkokul düzeyindeki okullara gideceklerdir. Ulaşım bisiklet veya yürüyerek sağlanmaktadır.(Ne de olsa evlerine en yakın okullara gidiyorlar.)
* Ülkenin her yerinde eğitim standartları aynıdır. Alanında uzman öğretmenler eşliğinde eğitimin tadını çıkarmaktadırlar.
* İlkokul ve ortaokul zorunlu lise ve üniversite zorunlu tutulmamaktadır.
* İlkokul ortaokul ve lisede herhangi bir sınava tabi tutulmuyorlar yalnız lise sonda ülke çapında üniversite sınavı gerçekleşmektedir.
* Öğrenciler haftada 4 gün okula gidiyorlar ve bir ders süresi 30 dakikadır. Teneffüs ise 10 dakikadır.
* Okullar ev gibi görüldüğünden sınıfa girerken ayakkabılarını çıkarırlar isteyen sıralara oturmak zorunda bile değildir. Yere pencere kenarına hatta ve hatta evden getirmiş oldukları pilates topuna bile oturabilmektedirler.
* Öğrenciler küçük yaştan dini eğitim aldıklarından dolayı İslam’ın benimsediği tüm iyi hasletleri yerine getiriyorlardır. Kendileri eğitim veren öğretmenlere en ufak saygısızlık yapmıyorlardır.
* Sınıfların temizliği ise “Temizlik imandandır.” ilkesini benimseyerek okula her geldikleri gün 15 dakika sınıfı temizlemektedirler.
* Okul dışında kalan zamanlarda en az 1 tane spor alanına yönelmeleri gerekmektedir.
* Din farklılığı olduğundan dolayı anlaşmazlıklar yaşanmasın diye Müslim ve gayrimüslimler farklı okullara gitmektedirler.
3)HUKUK: Hukukun amacı toplum halinde yaşayan kişilerin varlıklarını sürdürebilmeleri için barış ortamını sağlamak, topluma dirlik ve düzen getirmektir.
* Adaleti sağlamak amacıyla devletin üst makamlarında bulunan hukuk alanda başarılar elde etmiş ahlakı iyi, adaletli bakanlar tarafından anayasa düzenlenecektir.
* Anayasa maddelerinin arasında idam hükmü de var idam ettirecekler tüm halkın toplandığı, televizyonlarda görüntülerin paylaşıldığı şeffaf bir ortamda idama mahkum kalacaklardır.
* Hapishanedeki hükümlülerin hepsi tek kalacaklardır.
* Rümista adaletli kimsenin hakkının yenmediği bir ortam olduğundan hapishanelerde pek fazla sıkışıklık veya yetersizlik olmuyor.
* Gerekli mercilere gelen suçluların öncelikli kişilik testlerine bakılıp ondan sonra karar verilmektedir.
* Hapishanedeki yükümlüleri yaptıklarının doğru bir davranış olmadığını anlatan görevliler haftada 4 gün koğuşa gelmektedirler.
* Her hücre güneş alan ufak bir penceresi olan bir yerdir.
* Hapishane yemeklerini ise hükümlüler zaman geçmesi açısından kendileri hazırlamaktadırlar.
* Hükümlüleri sıkmamak amacıyla eğlence odaları bulunmaktadır ve hükümlüler dönüşümlü olarak bu odaları kullanabilmektedirler.
4)YÖNETİM: Yönetim, kısaca yönetme işi ya da yönetme eylemi demektir. Biraz daha açmak gerekirse, bu kavramın amaçların etkili ve verimli bir biçimde gerçekleştirilmesi için bir gruba yön vermek, onları koordine etmek anlamına geldiğini söyleyebiliriz.
* Rümista’da yönetim demokrasidir.
* Yöneticiliğe aday olan insanların haberi olmadan tüm hallerini inceleyen bir mekanizma tasarlayıp bu kişilere yerleştirilir. Çıkan veriler ise şehrin ortasında bulunan teleeekranlar tarafından halka sunulur.
* Yöneticiler bilgili kişilerden etik kurallarına uyan bireylerden seçilir.
* Seçilen bireyler seçildikten sonra bir makineye girip tekrar bir kişilik testine tabi tutulur böylece doğru kişi olup olmadığı anlaşılmış olur. Eğer değilse diğer adaylardan yönetici seçilir
* Yöneticiyi denetleyen teleekranlar haftada 4 defa halka sunulur. Uygun olmayan bir davranış sergiler ise 3 defaya kadar af hakkı var bu hakkı geçtiğinde ise yöneticiliği zarar görür.
* Teleekranlar hiçbir surette kaldırılamaz.
* Yönetici 5 yılda bir seçilmekte.
* Yönetici kendini halka adamış bir bireydir.
5)EKONOMİ: Bir insan topluluğunun ya da bir ülkenin, yaşayabilmek için üretme ve bunları bölüşme biçimlerinin ve bu eylemlerden doğan ilişkilerinin tümüdür ekonomi.
* Sosyalist bir ekonomi benimsenmekte.
* Ticaretten çok üretime önem verilmekte ve üreticilere değer kıymet verilmekte.
* Üreticiler ürettikleri malın yüzde 40’ını kendilerine yüzde 10unu ihtiyaç sahiplerine yüzde ellisini ise devlete vermektedirler.
* Ülkede çok emek sarf eden birey ile masa başında çalışan birey farklı gelir düzeyine sahiptir.
* Toplumu yetiştiren öğretmen olduğundan dolayı en yüksek gelire sahip kişiler öğretmenlerdir.
* Ticaret öncelikli olarak İslam ülkeleri ile yapılmakta zorunlu halde ise diğer ülkelerde yapılmaktadır. Zulmeden, insanları zehirleyen, insanların akılları ile oynayan ülkelerle çok az ticari faaliyetler yürütülmekte.
* Ufak ihtiyaçlar takas yöntemi ile giderilmektedir.
* Altın gümüş gibi değerli eşyalar süs eşyası veya otomotiv sektöründe elektrikli araç yapımında kullanılmaktadır.
* Tekstil fabrikaları tarım ürünlerini mamül madde çeviren testisler, konserve ve yağ fabrikaları yerleşim yerlerinden uzak mekanlarda kurulacaktır.
* Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla evlerin çatısında bulunan kiremitlerin içerisine güneş panelleri konacaktır. Ve bu paneller normal bir kiremit fiyatı kadar satılacaktır.
6)DİN:
* Rümista’nın resmi dini İslamdır.
* Aynı dinden insanlar farklı mahallelerde yaşamaktadır.
* İslam karşıtlığı İslamı küçük düşüren faaliyetlerde bulunan insanlar sınır dışı edilecek asla ülkeye alınmayacaklardır.(Turist olarak bile.)
* Herkesin dini inancının saygı duyulmaktadır.
* Rümista’da bulunan farklı dinlere mensup insanların ibadethaneleri bulunmaktadır.
7)BİLİM: İslam; öğrenmeyi ,bilmeyi, araştırmayı öğütleyen bir dindir. İlk emir “OKU.” olmasından dolayı Rümista’da bilim çok değerlidir.
* Okullardaki fen dersleri laboratuvarda deney ve gözlem yapılarak geçmektedir.
* 8 yaşına gelen öğrenciler isterlerse bilim okullarında da tahsillerini tamamlayabilmektedirler. (İlk başta kişilik testine tabi tutularak tabii ki.)
* Ülkemde nüfus kısıtlı olduğundan 20 tane genel laboratuvar yeterli bulunmakta.
8)SANAT: Toplumun; eğitimin, hukukun ,ekonominin yanı sıra sanata da ihtiyacı vardır.
* Rümista’da öğle saatlerinde sergiler açılmaktadır.
* Ebru sanatını denemek isteyen herkes ücretsiz olarak deneyebilmektedir.
* Haftada 2 gün halk tiyatroları açık bir alanda sergilenmektedir.
*SPOR: Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.
* Tüm evler müstakil ve bahçeli olduğundan dolayı insanlar ister bahçelerinde İster halka açık alanlarda spor faaliyetinde bulunabilirler.
* Her sabah saat 8’de belli eğitmenler eşliğinde sağlıklı yaşama dair spor yapılmaktadır.
RÜMİSTA HERHANGİ BİR KISITLAMA ZORLAMA BASKICI BİR DEVLET OLMADIĞINDAN ÜTOPYA ÖRNEĞİDİR.
Published: Mar 26, 2021
Latest Revision: Mar 27, 2021
Ourboox Unique Identifier: OB-1089785
Copyright © 2021