הספר על למידה ניידת – סועאד פראירה

by suad

This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

הספר על למידה ניידת – סועאד פראירה

by

  • Joined Mar 2021
  • Published Books 2

מהי למידה ניידת?

למידה מסוג זה היא אישית, אינטראקטיבית ומזמנת התנסויות חווייתיות, מעניינות ומשמעותיות. ​
ככלל, מכנים בעולם (למשל אונסק”ו) למידה ניידת כל פעילות לימודית המתרחשת באמצעות מכשיר נייד אישי. ואכן, ללמידה ניידת יש השקה רבה למודל הלמידה בדגם BYOD (ראה מסמך “מימוש למידה משמעותית בדגם למידה BYOD”, משרד החינוך). עם זאת, קיימים היבטים ייחודיים נוספים המאפיינים למידה ניידת אשר יישומם עשוי להגביר את הנעת הלומדים ולזמן למידה משמעותית ומאתגרת בעבורם. מתוך ההתייחסות לנושא זה בעולם (למשל  אונסק”ו) ניתן להבין כי למידה ניידת המתמקדת בהבניית מידע אישי ושיתופי בסביבה אותנטית, הקשורה לעולמם של הלומדים, מאפשרת מתן ביטוי לסקרנותם הטבעית, והיא מטפחת חשיבה מסדר גבוה ויצירתיות.
במקומות רבים בעולם משמש המכשיר האישי (בדרך כלל טלפון חכם הוא המכשיר הנפוץ ביותר מכלל המכשירים הניידים) להגברת הנגישות למידע לימודי, לשיתוף מידע לימודי עם אחרים, לשיח עמיתים פורה ולתקשורת יעילה לצורכי לימוד עם מורה או עם קבוצת הלמידה.
אחת ההגדרות הרווחות למושג “למידה ניידת” היא “למידה מרובת הֶקשרים המאפשרת תקשורת בין הלומדים ואף איסוף ועיבוד של מידע דיגיטלי בכל צורת תוכן ומדיה באמצעות מכשירים אישיים צמודי גוף”.
הלמידה כוללת שימוש בכל מכשיר אישי צמוד גוף, והיא מבוססת בדרך כלל על חיבוריות למידע זמין ברשת. המכשירים הנפוצים כיום הם מחשבים ניידים, טאבלטים למיניהם, כולל טאבלט סלולרי, מצלמה ומכשירים לבישים, כגון משקפיים ושעון. הלמידה נעשית על ידי איסוף, אחסון, עיבוד והפקת מידע במגוון אינסופי של יישומים, כלים ושירותים, כגון: צילום והקלטה, תיעוד טקסטואלי של נתוני שטח שונים, הצמדת נתוני מיקום גאוגרפי ועוד. האתגרים העיקריים אשר יש להתמודד עמם בלמידה מסוג זה הם הימנעות מהסחת דעת, בעיות בריאות כתוצאה משימוש בלתי פוסק במכשיר וסוגיית הבטחת הפרטיות של המידע האישי.
2

מאפייני הלמידה הניידת

ללמידה הניידת מאפיינים ויתרונות רבים. חשוב להסב את תשומת לב המורים לכך שבמכשירים הניידים גלום פוטנציאל רב להשבחת תהליכי הלמידה, ולפיכך אין להתייחס אליהם כאל “גורם להסחת דעת”. ​
 
מעודדת למידה בכל מקום ובכל זמן
מעודדת למידה בהקשר רלוונטי ועדכני מתוך “העולם האמתי”, מאפשרת ללומדים ללמוד יחד, לעבד מידע מחוץ לחדר הכיתה, מגשרת ביעילות בין הלמידה הפורמלית ללמידה הלא-פורמלית, בין הלמידה בחדר הכיתה ללמידה בשעות הפנאי ובבית.
למידה המתמקדת בהפצת מידע ולא בהצגת מידע
אפשרויות השיתוף בתקשורת מידית ושיתוף מידע דיגיטלי מעודדים למידה שיתופית.
למידה “על המקום” 
חלק הארי של הבניית המידע נעשה בזמן הפעילות עצמה בהתאם לנמצא בשטח.
למידה מותאמת אישית
מאפשרת יוזמה ובחירה אישית במה להתמקד, כולל דרכי ייצוג.
מעצימה לומדים המצויים בשולי המערכת החברתית-כלכלית 
בגלל העלות הנמוכה יחסית הכרוכה בלמידה ניידת למידה מסוג זה מעודדת, מעצימה ומביאה לידי ביטוי אותנטי וייחודי יכולות של תלמידים השייכים למגוון שכבות סוציו-אקונומיות.
משפרת כישורים חברתיים
בעידן הדיגיטלי יש חשיבות רבה לכישורים חברתיים ולשיתוף פעולה המהווים אבן פינה לכל השתלבות ולכל הצלחה בעתיד.
מאפשרת פיתוח כישורי למידה אישיים
למידה ניידת מזמנת מענה לשונות בין התלמידים ומאפשרת אוטונומיה, למידה אישית והתמודדות עם אתגרים שונים אשר מזמנים  המכשירים האישיים.
לאור יתרונות אלה חשוב להסב את תשומת לב המורים לכך שבמכשירים הניידים גלום פוטנציאל רב להשבחת תהליכי הלמידה, ולפיכך אין להתייחס אליהם כאל “גורם להסחת דעת”.  בנוסף, יש לנצל את בקיאותם של התלמידים בהפעלת המכשירים הניידים לצורכי למידה ולא רק לצורכי משחק ותקשורת.
3
הספר על למידה ניידת – סועאד פראירה by suad - Ourboox.com
הספר על למידה ניידת – סועאד פראירה by suad - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content