תמונה- עלמה ברזילי, כיתה ג’2, בהשראת האמן ג’וזפה ארצימבולדו.
דבר המנהלת
תלמידים, תלמידות, צוות חינוכי והורים יקרים,
הצייר והפסל אנרי מאטיס אמר כי “יש תמיד מספיק פרחים לאלו שרוצים לראות אותם”. בעיצומו של הסגר ציינו את ט”ו בשבט בפעילויות שונות בזום שהפך לחלק משגרת חיינו. אנו חיים בתקופה בה קל לנו לומר עד כמה קשה הלמידה מרחוק או עד כמה קשה הניתוק מבני המשפחה ועוד עם זאת חשוב שנשכיל לראות גם את אותם פרחים הצומחים מתחת לאפינו וליהנות גם מהיופי שתקופה זו מזמנת לנו. בבוא היום נחזור לשגרה ניפגש שוב בבית הספר וכפי שכתבה נעמי שמר על החצב שוב נזכה ליהנות מהפריחה, מהחוץ, מחצר בית הספר, ממפגש עם חברים ועוד:
“כמו חצב להתבצר במעבה האדמה
ולחכות לסיומה של העונה הכי חמה
ואחר כך להיתמר וכעמוד עשן לבן
שמועה טובה להעביר“.
אני גאה, בכם תלמידים ותלמידות, הממשיכים ללמוד ולשמור על קשרים חברתיים עד כמה שניתן. גאה בכם שגם מרחוק לא שכחתם את הצומח ונהניתם מסממני החג.
שולחת ברכת תודה לצוות החינוכי הממשיך בעשייה, חושב מדי יום כיצד לגוון את הלמידה ודואג לנפשם של הילדים.
תודה לכם ההורים על ההכלה, האכפתיות ושיתוף הפעולה.
בברכת בריאות איתנה וחזרה מהירה לשגרה,
תמר דוד- מנהלת בית הספר
תמונה- ה’2- קהוט ט”ו בשבט.
מועצת התלמידים ממשיכה בעשייה גם מרחוק
מועצת התלמידים המשיכה להיפגש פעם בשבוע גם בסגר. המועצה העלתה רעיונות לפעילויות בכיתות במהלך הסגר. יצרנו את לוח הפאדלט “יהיה בסדר בסגר”, העלנו רעיונות מה ניתן לעשות בסגר, שמחנו לראות כי גם אתם הוספתם רעיונות ללוח פאדלט שיצרנו.
בנוסף, הכנו משחק קהוט לכיתות ד- ו , חידון בנושא טו בשבט. נכנסו לשיעורים שלכם בזום והעברנו אותו, אנחנו מאוד נהנינו, מקווים שגם אתם. לכיתות ג הכנו פעילות שכללה משחק, חידון ויצירה.
אנו נמשיך לחשוב על רעיונות לעשות בכיתות ודברים לקדם ביה”ס.
כתבה: מועצת התלמידים תשפ”א
תמונה- יצירתו של איתמר בלונד, כיתה א’1
ועדת עיתון מספרת על ט”ו בשבט מרחוק
השנה לא חווינו את ט”ו בשבט בבית הספר, אך גם לא החמצנו את החג. ועדת עיתון מסכמת את פעילות ט”ו בשבט שהתקיימה בכיתות השונות בעת הלמידה מרחוק והייתה מהנה ומגוונת.
יסמין ואיילה(ד’1)- במסגרת שיעור עברית ערכנו סדר ט”ו בשבט, אכלנו פירות יבשים, הכנו סלט פירות וחידונים.
שני(ג’2)- בשיעור מדעים הכנו עציץ וזרענו זרעי עגבניות.
שי(ד’2)- צפינו בסרטון באנגלית המסביר על הכנת עציץ ושתילה. למדנו מילים חדשות הקשורות לצמחים וכל תלמיד הכין בביתו עציץ.
שירה(ה’2)- בשיעור מדעים למדנו על צמחים כגון: כלנית והעשרנו את הידע.
גלי(ג’3)- בדקנו מה אנחנו יודעים באמצעות שאלון על צמחים.
בתקווה שבשנה הבאה נחגוג יחדיו בבית הספר!
שכבה א’
ט”ו בשבט בגינה של סבא וסבתא
לרגל ט”ו בשבט הלכתי לגינה של סבא וסבתא שלי ושתלנו שתילים. אני מאוד אוהב לעבוד בגינה שלהם. לסבא וסבתא שלי יש המון עצים, תבלינים, ופרחים למשל – עצי לימון וקלמנטינה, נענע ופרחים צבעוניים. לסבא שלי יש את כל הציוד שצריך – כפפות, את חפירה, אדמה, שתילים ומשפך למים. כל הזמן אני שותל ועובד אצלם בגינה, אבל בחג זה אפילו כיף יותר. חג ט”ו בשבט שמח לכולם 😊
כתב: לביא פרשנר, כיתה א1
תמונה- יצירתה של נויה ציפורי, כיתה ג’1
הסגר עושה סדר ובסוף יהיה בסדר
ועדת עיתון דנה בתחושות ובמחשבות לנוכח הסגר.
מה ההבדל בין הסגר השלישי לראשון ולשני?
שירה מוהבן: בסגר הראשון היו חוגים בזום ובסגר השלישי הופסקו החוגים. למדתי בלט במשך 7 שנים וגם בזום ועכשיו ממש חסר לי. בהתחלה היה קשה עם הלמידה מרחוק וכעת אני ממש נהנית.
יסמין קרוצינסקי: בסגר הראשון לא ידענו איך להתנהג וכעת אני יותר מבינה מה אמורים לעשות בבית עם האחים הקטנים ובלמידה מרחוק.
איילה רובינוב: כעת יש חיסון ויש תחושה שאנחנו מתקדמים ובקרוב נחזור לבית הספר.
אני הכי מתגעגעת עכשוו ל…
שני אליאס: למשפחה המורחבת.
איילה: לחברה הכי טובה מהכיתה שלא גרה בשכונה שלי.
שירה מוהבן: לסבא, סבתא ולבת הדודה שאותה אני אוהבת לפגוש.
יסמין: לארוחות המשותפות עם המשפחה המורחבת ולישון אצל סבא וסבתא.
אם אני בסגר אני לא…
שירה ניסן: בסגר הראשון עשינו יותר ספורט ועכשוו הרבה פחות.
שכבה ב’
הצנחן- יצירה של יובל חיים, כיתה ג’2
עולמות מיניאטוריים
בשיעורי אמנות בזום תלמידי שכבות ב’-ג’ הכירו את יצירותיו של האמן היפני טאטסויה טנקה העוסק בבנייה וצילום של עולמות מיניאטוריים הנקראים דיורמות. התלמידים השתמשו ביצירתם בחפצים יומיומיים, פריטי מזון, דמויות ועוד אלמנטים מזעריים כדי ליצור דגמים שונים וסביבות חדשות. התלמידים יצרו ושיתפו את חבריהם בתוצרים.
לימודים וחברות בתקופת הסגר
בתקופת הסגר אנחנו לומדים עם המחשב. בהתחלה היה לנו מוזר ללמוד בצורה כזו, אבל עכשיו התרגלנו לזומים. הלימודים דומים ללימודים בכיתה, כי אנחנו לומדים עם הספרים שלמדנו מהם בבית הספר. למרות שאנו לא נפגשים עם החברים, אנחנו בקשר אתם, מתקשרים בשיחות וידאו ושואלים אותם : איך הם מרגישים ומה הם עושים? לפעמים רבים בווצפ, אבל כמו תמיד בסוף משלימים.
כתבו: עמית חיון, ארבל גלילי, דורון סלמה ונועה יוספאן, כיתה ב’1
מדמיינים ויוצרים
דבורי הבובה
באחת הפעמים, קיבלנו עבודה בחוברת עברית, הנושא היה ” כדור פורח”
זה נתן לי השראה לכתוב את הסיפור הבא: פעם אחת לקחתי את דבורי, הבובה האהובה עלי, ועלינו ביחד על כדור פורח. לאחר שנגמרה הנסיעה קיבלתי במתנה פיסלון זהב. השארתי את דבורי בצד והלכתי לקבל את המתנה המובטחת, אבל שחזרתי לאסוף את דבורי, הבובה האהובה עלי, היא פשוט נעלמה. ההורים שלי והאחים שלי נכנסו ללחץ גדול וכל המשפחה התגייסה לחפש את דבורי האהוב. חיפשנו אותו בכל מקום , בתוך הכדור הפורח וגם מסביבו. דבורי היקר שלי לא נמצא בשום מקום. יותר מאוחר , כשאמא כיבסה את הבגדים שלי במכונת הכביסה , שמענו רעש גדול ממכונת הכביסה. מכונת הכביסה התקלקלה וכשפתחנו את הדלת של המכונה… הפתעה… דבורי היה שם בתוך כיס המכנס שלי.
כתב: שקד אדר, כיתה ב’2
הזרע שרצה להיות פרח
היה היה פעם זרע. הזרע חשב שהוא לעולם לא יהיה פרח. הזרע דיבר עם העץ, עם האדמה ואפילו עם הענף. אבל אף אחד לא ענה לו האם הוא אי פעם יהפוך לפרח. הזרע לא ידע מה לעשות והיה עצוב נורא.
פתאום הוא ראה פרח, הוא שאל אותו: “איך אני יכול להפוך לפרח?” הפרח ענה לו שבני האדם צריכים לזרוע אותו באדמה. הזרע קפץ משמחה וחיכה בסבלנות. כעבור זמן מה דני מצא את הזרע וזרע אותו בחצר הבית שלו. לאחר שנה הזרע התעורר בבוקר וגילה שהוא הפך לפרח אדום ויפיפה.
כתב: ניר אטלס, כיתה ב‘3
לא שוכח ליזום גם בתקופת הסגר…הבית של חתולי הרחוב
היה לי רעיון לבנות בית לחתולים בסגר. הגיע אלנו משלוח של ירקות ופירות המשלוח הגיע בשני ארגזי קרטון וראיתי שהם מתאימים לבית לחתולים.
לקחתי את הקרטונים חיברתי אותם יצרתי פתח ואז ציפיתי את הבית בפלסטיק נגד גשם ובסוף הכנתי שלט והנחתי את הבית בגינה בפינת החתולים. חיכיתי בצד בשקט לראות אם החתולים באים אל הבית. אחרי כמה דקות ראיתי שנכנס לבית שהכנתי חתול ומאוד שמחתי.
כתב: נועם קרסו, כיתה ב’2
שכבה ג’
רק אני והחיה שלי
בעלי חיים תורמים לבני האדם מבחינה בריאותית, רגשית וחברתית. בתקופת הקורונה במיוחד ישנם יתרונות רבים בקרבה של ילדים לחיות מחמד. דווקא בתקופה בה יש ריחוק חברתי ואפילו הלימודים נהפכו להיות מרחוק, בזום.
באחד השיעורים עם המורה מור, חברות מהכיתה: מיכל בבין ויובל טפירו הכינו פעילות חברתית לכיתה. מצגת עם תמונות של חיות מחמד שונות, הסברים, סרטונים ועוד. לשיעור, ביקשה מור להביא כאורחים את בעלי החיים. על המסך, כל ילד הציג את חיית המחמד שלו וסיפר את שמה. כמה שנים החייה עם המשפחה, מה התכונות שלה וכמה היא תורמת לו בתקופת הסגר.
על המסך ראינו חיות שונות: הסוס מנש של יובל נחום, כלבים שונים, אוגרים, שרקנים ואפילו דגים. לא לכל תלמידי כיתתי ישנן חיות מחמד אבל כמעט כולם שיתפו שאם היו יכולים היו מבקשים אחת כזו. ילדים שמטפלים בחיית המחמד אחראים ומרגישים תחושת גאווה. ילדים משחקים, מלטפים, מחבקים ומשוחחים עם חיית המחמד שלהם. הילדים מקבלים תשומת לב מצד חיית המחמד שלהם, אהבה וחברות ששווה הכול!
אני מציעה לכולם להביא חיית מחמד הביתה , במיוחד בתקופת הסגר.
אני אישית אנסה לשכנע את ההורים שלי להביא גם לי חיית מחמד, מקווה שהם יסכימו.
כתבה: שירה ניסן, ועדת עיתון, כיתה ג’1
שבוע החלל
צפינו בסרט על חללית בראשית ולמדנו את הדברים הבאים. חללית “בראשית” נבנתה בישראל. היא הייתה אמורה להגיע לירח. החללית בראשית היא בגודל של רכב שטח. היא היתה החללית הכי קטנה שאמורה לנחות על הירח.
החללית צריכה לעבור הרבה מכשולים בדרך: במהלך השיגור החללית עוברת טלטלות מאוד חזקות והיא צריכה להיות חזק. בחלל יש ריק ויש טמפרטורות קיצוניות – גבוהות מאוד ונמוכות מאוד . קרינה של שמש חזקה מטאוריטים שזזים במהירות עצומה. החללית הייתה בנויה מאלומיניום. מרחק בין כדור ארץ וירח הוא 384,000 ק“מ. חללית טס לירח במסלולים מעגלים. מהירות של החללית 340,000 קילומטר לשעה. לחללית לוקח חודשים להגיע לירח. עד היום נחתו על הירח חללית מארצות הברית ורוסיה.
כתבו: עילי פפר, בר טפירו, כיתה ג’2
שבוע החלל הבינלאומי
ביום ראשון ה- 22/1 צפינו במשדר הפתיחה של שבוע החלל הבינלאומי. המשדר היה מאוד מעניין ומהנה. במשדר דיברו על החלל, לוויינים בחלל, חלליות וטילים ואיך הן פועלות בחלל. הכי מעניין היה הניסוי של דר’ מולקולה, ששפך מים רותחים על חנקן נוזלי שהיה בטמפרטורה של מינוס 200 מעלות, ואיך שהוא שפך את המים הרותחים, נוצר ענן של גשם בגלל ההבדל בטמפרטורות. חוץ מזה למדנו שכשמשגרים חללית לחלל, ובחלל אין חצן, אז יש בלוני חמצן נוזלי בטיל שמשגר את החללית וככה נוצרת בעירה מחוץ לאטמוספירה. ראינו גם איך שני סוגי בלונים עפים בצורה שונה בגלל שפתח היציאה של האוויר היה שונה. בבית עשינו את הניסוי של הגזר עם הסודה לשתייה והחומץ. הגזר הפך לטיל וזה היה מצחיק…
כתבו: איתי, יונתן אריאל, עילי גורל. כיתה ג’2
טטסויה טנקה
אני עילי פפר מכתה ג’ 2 וקיבלתי משימה באומנות בהשראת האומן היפני טטסויה טנקה. אמא שלי הכינה לי פנקייקים טעימים, ומטי שאלה אותי ” מה מזכיר לך הפנקייק? ” אמרתי לה “ירח” וכך נולד הרעיון. הפנקייק ירח, הבננות כוכבי לכת בחלל, סוכריות כוכבים, החלל מקרטון שחור, חללית ושני אסטרונאוטים מלגו וזה מה שיצא…
כתב: עילי פפר, כיתה ג’2
כותבים בהשראת ט”ו בשבט
הנרקיס הקסום
בבוקר קמתי וראיתי נרקיס,
הסתכלתי עליו ועלי הוא הביט.
התקרבתי אליו לראות את צבעיו
וגיליתי פרח לבן וקסום עם כתר צהוב של מלכות.
כתבה: אן בן-בסט, כיתה: ג1
תמונה- יצרה אילה רפאל, כיתה ג’3
ההופעה של הפירות היבשים
בעיר נפוצה השמועה
שהפירות היבשים מתכננים הופעה
בראש צעדה התאנה היבשה
השקדים הסתכלו מהצד, הכיצד?
פתאום הגיעה המשמש הצהבהב
ראש הפירות היבשים התמר הכריז ואמר:
“יופי של הופעה”, מופלאה!
אני אהפוך הופעה זו למסורת
קפץ לו הרימון והציע רעיון
“אם יש את המסורת אז אולי נקרא להופעה ט”ו בשבט?
כל הפירות היבשים אמרו “זה רעיון מעולה”
ומאז ב-ט”ו בשבט מתקיימת ההופעה!
כתבה: אגם כלב, כיתה ג’1
שכבה ד’
יום השפה העברית
לפני הסגר במסגרת “שבוע השפה העברית” למדנו על אליעזר בן-יהודה “מחייה השפה העברית“. למדנו על הרעיון שלו לחדש את השפה ולהפוך אותה לשפה יום יומית, על הדרך שבא התייחסו אליו כי דעותיו היו שונות ועל המילים חדשות שהמציא. היום, שילבנו בלמידה גם משחקים . בהתחלה העלנו כל מילים מילים שקשורות לאליעזר בן יהודה ומהן יצרנו בינגו, מילה בלב- כל ילד בחר מילה שהוא אוהב והסביר למה? כי היא טעימה, מצחיקה, מילה שכיף להגות אותה וכד’, את המילה כתבנו על לב גזור ויתרנו קיר יפהפה, בנוסף שחקנו משחק “אמת או שקר” בנוגע לשפה העברית וראינו סרטונים של אליעזר בן-יהודה. היה יום של כיף, נהנינו וצחקנו שמחנו שהיה יום הולדת לאליעזר בן-יהודה נתן לנו אפשרות לחגוג ולשחק במשך שעתיים.
כתבו: יהלי ניסים וטליה מיכלשטיין כיתה ד‘2
שבוע השפה העברית בבית ספרנו
ביום שלישי ציינו את יום הולדתו של אליעזר בן יהודה בכ”א בטבת. למדנו בימים האחרונים על אליעזר בן יהודה, מי היה האיש? איזה מילים חידש/המציא? מה עשה כדי ששפה זו תהיה נפוצה. כל שכבה עסקה בפעילות שונה בנושא. למדנו באמצעות סרטונים, משחקים ויצירות. בכיתתנו שיחקנו משחק בינגו מילים בעברית. בנוסף נהנינו מפעילות מקסימה של כתיבת מילים על לבבות, תיארנו את המילים קישטנו ותלינו בכיתה. היה יום כייף למדנו מילים חדשות ואת חשיבותה של השפה העברית!
כתבו: מאיה יקר ונועה רז, כיתה ד2
מה אפשר לעשות בתקופת הסגר?
בימי הסגר יש הגבלות על יציאה מן הבית בגלל נגיף הקורונה. אנו רוצים להמליץ לכם על משחקים ופעולות לימי הסגר. אפשר לשחק בסוני פלייסטיישן ובמשחקי קופסא כמו למשל: חתחתול או חלומות ועוד. הזדמנות לאמץ כלב או חתול או כל חיית מחמד אחרת שתהיה אתכם ותשחק עמכם. אתם יכולים גם לצאת ולרכב על אופניים או לשחק בכדור. בנוסף, אפשר לבשל או לאפות עוגות עם ההורים. כדאי לכם גם להצטרף לתנועת נוער למשל מכבי, צופים.
ערכו וכתבו: קדם יאיר, בן דוד איתי, כיתה ד’1
ט”ו בשבט בזום בכיתה ד’1
בימים שלישי ורביעי תלמידי כיתה ד1 (שתי הקפסולות יחד) חגגו את ט”ו בשבט בזום, בסגנון של אנשי צפת מלפני כ-300 שנים, עם המורות לעברית שושי ושרית. לחגיגה ביום שלישי התבקשנו להביא מאפה, שתי כוסות עם מים/מיץ ופירות יבשים. בירכנו על המאכלים, שרנו קריוקי של שירי ט”ו בשבט, למדנו קצת על ארצנו בתקופה של אנשי צפת, ענינו על חידות של ט”ו בשבט ושתינו כוס ראשונה ושנייה. ביום רביעי התבקשנו להכין סלט פירות/סלט ירקות, מאפה ושתי כוסות שתייה. בירכנו על המאכלים, שתינו כוס שלישית ורביעית, שרנו קריוקי, ראינו כמה סרטונים של ט”ו בשבט וחגגנו בזום! מאוד נהניתי ושמחתי בחגיגה. היה ממש מעניין ומשמח לחגוג עם החברים שלי ועם המורות שושי ושרית.
כתבה: איילה רובינוב, כיתה ד1, ועדת עיתון
תאנה זו מתנה ותמר עם כל דבר
החלטתם לארח בט”ו בשבט? בשורות הבאות אני אסביר לכם איך עושים את זה. ט”ו בשבט הוא חגיגה של פירות יבשים וטריים. בעבר היה נהוג לחגוג את החג בעריכת ליל סדר – שולחן מלא ביין, פירות ובתבואת הארץ עם תפילה וברכה. במתכונים ובתמונות הבאות תוכלו לערוך גם אתם יום הולדת לאילנות בחגיגה של ממש. אז איך נשמע לכם פיצה מפירות? או סרטן מתפוח? נחש מתות שדה..? מלבד המתכונים תוכלו ליצור שילובים מעניינים וצבעוניים של פירות טריים. את השולחן נעצב עם אביזרים מן הטבע כמו גזע עץ, ענפי תבלין ואפילו שתילים קטנים.
אריה עם רעמת פירות:
חצי תפוז אותו תקשטו כפנים של אריה
שיפודי עץ
פירות מכל הסוגים חתוכים לקוביות
את חצי התפוז מקשטים כפני אריה
את הפירות משפדים על גבי שיפודי העץ
מחברים את שיפודי הפירות לחצי התפוז
אז שיהיה חג נטיעות שמח לכולם.
כתב: בן גולדברגר , כיתה ד’3
איך להעביר את הזמן בסגר ?
היי אני הדס מרדכי מכיתה ד’1.
ואני ממש אוהבת לשחק בפלסטלינה וליצור דברים יפים בזמן הסגר.
חלק מהדברים שהכנתי (מתוך מיצג אקווריום) היו מדוזה, דג ותמנון.
היום אשתף אתכם ביצירה שלי. אפשר לרכוש את הפלסטלינה ברשתות סטוק.
פלסטלינה איכותית בכל צבעי הקשת, קורצני צורות וסכיני פיסול מפלסטיק.
אופן הכנה: דמיון מפותח ויצירתיות. מקווה שעזרתי לכם בחלק קטן מהסגר.
שכבה ה’
מעשים מחממי לב
יום חמישי ,יום אחרון לפני הסגר ,החלטנו לעשות מעשה שישמח את בנות כיתתנו. הכנו מעטפות לכל הבנות בכיתה צירפנו שוקולדים וברכה ורעיונות להעביר את הזמן בצורה כיפית בסגר. התחלנו בחנות השוקולדים קנינו מלא מלא מלא שוקולדים אחר כך הכנו את כל הדפים עם הרעיונות לפעילות בסגר הכנסנו למעטפה וצירפנו את השוקולדים. הגענו לכל הבתים של כל ילדה וילדה. נקשנו בדלת נתנו להם את המעטפה את רגעי השמחה והאושר של חברותינו לכיתה אין לתאר! הן מאוד שמחו .
מעשה נוסף שהיה חשוב לנו לעשות באותו יום , לשמח את יובל תלמיד חדש מהכיתה. קנינו בלונים צירפנו ברכה ושוקולדים הגענו לביתו, יומולדת בזמן הקורונה זה לא פשוט אך אנו מרוצות שהצלחנו במעשה שלנו לשמח אותו, הוא מאוד הופתע והתרגש. חשוב לנו לשתף ברעיון שלנו כדי שכולם יזכרו שעל אף הסגר אנחנו תמיד אבל תמיד חושבים קודם על החברים. חזרנו הביתה שמחות אך מאוד מרוצות.
כתבו: ויקה ונונו, תמר קסלר, כיתה ה’1
שכבת ה’ חוקרת ומעצבת סמלים בחלל
בשיעור מדעים, השיעור האחרון והמסכם ללימוד נושא האסטרונומיה, למדנו על סמלים שונים שעוצבו למשימות חקר שונות בחלל. הכרנו מספר סמלים כמו למשל: סמל המשימה של אפולו 13 ואת הסמל של המעבורת קולומביה.
לאחר שלמדנו על הסמלים וחשיבותם הופנינו למשימה בה התבקשנו לעצב סמל לאחת משלוש משימות שהוצגו לנו, משימות דמיוניות.
את עיצוב הסמל עיצבנו בזוגות / קבוצות ויצאנו למשימה!
במהלך המשימה חקרנו ולמדנו יותר על כוכבים ואסטרואידים כדי לעצב את הסמל המתאים למשימה שבחרנו. כשסיימנו להכין את הסמלים שלחנו אותם למורה למדעים ליטל פפושדו כהן, היא הכינה מצגת שיתופית ובה כל הסמלים של כולנו, התוצרים שהכנו היו ממש יפים.
בשיעור מדעים הבא כל קבוצה תציג את הסמלים שהכינה בכיתתה ותסביר מהו הסמל ומדוע בחרה את עיצובו.
המשימה הייתה מהנה! למדנו דברים חדשים, נהנינו גם מהעבודה בקבוצות וגם מעיצוב הסמל.
כתבה: יעל יולזרי כיתה ה’3
תמונה- כיתה ו’1 מכינה כדורי שוקולד ממספרים עשרוניים במסגרת שיעור מתמטיקה.
שכבה ו’
איך שומרים על קשר בזום?
בימים אלו אנחנו מתקשים לשמור על קשר עם חברים, לכן חשבנו על הרעיון הבא:
בכל שבוע תערך הגרלה על ידי חברי הכיתה ובה ייבחר ילד או ילדה שיהיו אחראים לקיים פעילויות משותפות בזום פעם או פעמיים בשבוע לילדי בכיתה. פעילויות כמו אפייה של קינוחים מיוחדים וטעימים, שאלון קהוט על נושא שייבחר בכיתה ,משימות מאתגרות, תחרויות ועוד…או אפילו לשתף חוויות ורגשות מתקופת הקורונה וגם לשתף הורים או אחים שעוסקים בפעילויות מעניינות ויכולים לספר עליה לחברי הכיתה.
אפשר לשאול:
איך אתם מרגישים בסגר?
האם אתם נהנים מזמן איכות עם המשפחה?
האם אתם רוצים לחזור לבית הספר או להישאר ללמוד בזום?
ועוד שאלות מעניינות.
מקוות שעזרנו לכם, שתשתמשו ברעיון שלנו ותצליחו לשמור על קשר עם חברים.
כתבו: שחר בן מרגי וגילי אבינון, כיתה ו’1
Published: Jan 31, 2021
Latest Revision: Feb 1, 2021
Ourboox Unique Identifier: OB-1028130
Copyright © 2021