HANGİ ÇEMBER?
Sınıf : 1-4. sınıflar
Süre : 80 dakika
Yer : Açık alan
Araç ve Gereçler : Resim kâğıdı/defteri, boya kalemleri, çemberler
KAZANIMLAR
- Maske, mesafe ve temizlikle ilgili yapması gerekenleri fark eder.
- Verilen yönergelere uygun hareket eder.
- Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.
BECERİLER
Dikkat, dinleme, hareket, akıl yürütme, ilişki kurma, ayırt etme, karar verme
ANAHTAR KELİMELER
Odaklanma, sayılar, işitsel hafıza
Oyuna Hazırlanıyoruz
- Sınıfta veya açık alanda öğrencilerin sosyal mesafeye uygun olarak durmaları gereken yerleri tebeşir, boya, renkli bant vb. ile belirleyiniz.
- Her öğrencinin önüne, içine kolaylıkla zıplayabilecekleri büyüklükte ve uzaklıkta üç tane çember çiziniz/oluşturunuz. Bu çemberlerden birine “maske”, diğerine “mesafe” ve son çembere ise “temizlik” yazınız veya bu kelimelerin yazılı olduğu kâğıtları yapıştırınız. Eğer oyunu birinci sınıfta uyguluyorsanız çemberlerin içine bu kelimelere ilişkin görseller yapıştırınız/ koyunuz.
Haydi Oynuyoruz!
- Öğrencilerinizle maske, mesafe ve temizlikle ilgili konuşunuz. Bu kavramlarla ilgili neler bildiklerini belirleyiniz ve düzeylerine uygun bilgiler veriniz.
- Her öğrencinizin oluşturduğunuz yerlere geçmelerini sağlayınız. Öğrencilerinize aşağıdaki cümleleri sırasıyla söyleyiniz. Öğrencilerinizden söylediğiniz cümle “maske, mesafe ve temizlik” kelimelerinden hangisiyle ilgiliyse o kelimenin yazılı olduğu veya görselinin olduğu çembere zıplamalarını isteyiniz. Öğrencilerinizin cümlelere göre hangi çemberlere zıpladıklarını gözlemleyiniz
Oyundan Sonra
- Oyunu belirli bir süre oynattıktan sonra bir öğrenci belirleyiniz. Belirlediğiniz öğrenciden bu üç kelimeyle ilgili cümleler kurmasını ve diğer öğrencilerin de cümlelere uygun çemberlere zıplamalarını isteyiniz.
- Öğrencilerinize bu üç kelime bağlamında sağlıklı yaşam için arkadaşlarına neler söylemek istediklerini sorunuz ve verilen cevaplar üzerinde konuşunuz.
- Öğrencilerinize, okulunuzda maske, mesafe ve temizlik ile ilgili kurallara uyulduğunu yani okulunuzun “Sağlıklı Okul” olduğunu söyleyiniz. Öğrencilerinizden okulunuzun sağlıklı okul olduğunu gösteren resim/afişler yapmalarını isteyiniz. Daha sonra çizdikleri resimleri arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayınız. Yapılan tüm resimleri öğrencilerinizle birlikte okulunuzun/sınıfınızın farklı yerlerine asınız.
Published: Nov 9, 2020
Latest Revision: Nov 9, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-931167
Copyright © 2020