יחיאל סלור נולד בשנת 1928 בפתח-תקווה. בגיל 3 המשפחה עברה למרוקו ובגיל 6 חזר לארץ והצטרף לאחיו אפרים לפנימייה כעבור חצי שנה העבירו אותם לטיפול של אחיהם הגדול משה ואשתו (ההורים נשארו עדיין במרוקו), ורשמו אותם ללימודים בגימנסיה אחד העם. בשנת 1944 יחיאל הגיע להכשרה בדגניה א’ ומשם, יחד עם חבריו להכשרה התגייס לפלמ”ח כשהבסיס שלו בקבוצת גבע.
2
הוריו חזרו לארץ בסוף מאי 1946 לאחר 11 שנים שלא ראו את ילדיהם. כל בני המשפחה התאספו לחגוג את בואם, רק יחיאל לא הגיע. אחרי 3 שבועות הגיע לומר שלום ונפרד מיד כיוון שבאותו לילה הייתה צפויה פעולה צבאית שהוא משתתף בה וצריך לחזור לגבע. האסון קרה באותו לילה. למשפחה סופר שבפיצוץ הגשרים נעלמו 14 בחורים חלקם נהרגו והשאר נעדרים וביניהם יחיאל. העריכו שחלק מהם נהרגו והשאר אולי נשבו, מכיוון שנמצאו במקום חלקי גופות.
4
ההגנה לא פרסמה דבר בקשר לאסון, שמא ישמש הפרסום הודאה שהפעולה נעשתה ביוזמת מנהיגי היישוב. גם הבריטים לא פרסמו דבר כדי לסחוט מההגנה הודאה שזו אכן הייתה פעולה שלה. לבסוף, לאחר שנתיים של חיים בחוסר ידיעה התברר מה קרה שם. בדרכם אל הגשרים בקרבת אכזיב נתקלו ברועה ערבי. הם תפסו אותו, תחקרו ושחררו אותו. זה הבין שהולך לקרות פה משהו ורץ להודיע למפקדה הערבית באכזיב. כשהתקרבו הבחורים לגשר, כבר המתינו להם ונפתחה אש תופת מתוך הכפר.
7
יחיעם וייץ שהיה מפקד הפעולה, נפגע ונהרג במקום. הבחורים הצליחו להגיע לגשר הרכבת, הניחו מתחתיו את המטען ואז פנו 14 מהם להניח את המטען השני, במשקל של כרבע טון מתחת לגשר שעל הכביש (מרחק 50 מטר מגשר הרכבת). התוכנית היתה לפוצץ את 2 הגשרים בו זמנית. כשהגיעו סמוך לגשר שעל הכביש, נפתחה עליהם שוב אש כבדה ונראה שאחד הכדורים פגע במטען ופוצץ אותו על הבחורים.
9
10
Published: Jul 5, 2020
Latest Revision: Jul 12, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-886249
Copyright © 2020