כולנו יודעים שהמקצוע של איש חינוך זהו מקצוע אחד הקשים ביותר מכיוון שמדובר על האדם שלוקח את העבודה שלו הביתה. כאשר היום של הוראה בכיתה כביכול נגמר, הוא ממשיך ע”י טלפונים עם ההורים, בדיקת עבודות, מבחנים ועוד. בואו לא נשכח שעליו להתכונן ליום הבא של הלמידה. לא כולם שורדים, רק אלה שמלכתחילה באו למקצוע הזה להתמסר אליו, להתמסר לתלמידים, להורים שלהם, חזון וכו’.
אבל מעטים ישמחו לדעת שהילדים שלהם רוצים להיות מורים. דווקא בגלל התכונות שכתבתי מקודם. כמובן שגם לא כל ההורים באמת מעריכים את המלאכה שהמורים עושים יום יום. וחבל, כי היום יותר מכל, דווקא אחרי המאורעות עם נגיף קורונה, אנו חייבים לפעול לפני שיהיה מאוחר מדי.
רק שהפעם משרד החינוך מוכרח לשנות את שם המורה ב”מנטור” או ב”אדריכל חברתי –רגשי” הרי התפקיד של המורה הוא מזמן כבר לא העברת ידע אלא תיווך תהליכים חברתיים – רגשיים. איש החינוך הוא זה שמפסל בעדינות כאמן אמיתי את הסביבה החינוכית שבה הצעירים יתפתחו וילמדו להכיר ולכבד את עצמם ואת זולתם.
לדעתי, זה הכרחי לכל איש חינוך בין אם זה מורה או גננת לעבור כזה קורס של הנחיית קבוצות בגישת SBL (למידה מבוססת תהליכים חברתיים). שם מלמדים אותם לרכוש כלים לוויסות רגשות ולהתמודדות עם קונפליקטים.
למה זה חשוב? כי מורה שמרגיש לא מעריכים אותו מספיק ,מורה שמרגיש לחץ ואיום כתוצאה מהיחסים עם הורי הילדים ומפרנסתו – הרבה פחות חושב על חינוך. ומי שנפגע מזה, כמובן הילדים שלנו. הרבה מחקרים בפסיכולוגיה התנהגותית טוענים כי הערכה כלפי אדם אחר מביאה לתחושת סיפוק גבוהה, מוטיבציה ומונעת לרוב את השחיקה בקרב מורים.
אנשי חינוך הם אלה שיעצבו סביבה מתאימה להתפתחות הילדים שלנו : פוליטיקאים, אנשי רוח וממציאי מחר. הם אדריכלי דור עתיד ולכן כדאי לנו ללמוד להעריך את המקצוע הזה מחדש כי זהו האינטרס הראשי שלנו. זהו הרווח של כולנו.
Published: May 14, 2020
Latest Revision: May 15, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-826165
Copyright © 2020