חודש הסובלנות בכיתה ד’1
ב 16 בנובמבר ציינו בכיתה את יום הסובלנות הבינלאומי.
במשך כל החודש דיברנו ופעלנו בנושא זה, להלן הפעילויות שנערכו:
קיימנו למידה בתוך הכיתה, הבנו את משמעות המילים: סבלנות וסובלנות, צפינו בקטע מתוך הסרט “שרק” ולמדנו על ההבדל בין המילים.
כהכנה לפעילות “שולחנות עגולים“, העלנו דילמות חברתיות מתוך המתרחש בכיתה ודנו בהם תוך קיום ושמירה על ערך הסובלנות, הקשבנו לדעתו של האחר ושמרנו על כללי תרבות דיון ושיח. ביום חמישי 19.11 קיימו “שולחנות עגולים” – דיון בדילמות הנוגעות לערך הסובלנות. בדיון השתתפו: תלמידים משכבות ג-ד, מורים ונציגות הורים.
בהזדמנות זו נודה לטלי רחום, לולאדי פולבנוב ולגלית אבגי שהשתתפו בפעילות. הפעילות הייתה מהנה מאוד, למדנו להקשיב לדעות האחר גם כשאנחנו לא מסכימים עם מה שהוא אומר.
בנוסף, ביום שישי 20.11 ציינו בכיתה את יום זכויות הילד. למדנו שלכל ילד יש זכויות וחובות. ושבכל זכות יש מן הצד השני גם חובה. למשל: לכל ילד יש זכות שיתנהגו כלפיו בכבוד, וחובה על כל ילד להתנהג לילדים אחרים בכבוד .
לסיכום,
החודש היה עמוס בפעילויות, נהנינו, למדנו והחכמנו!
כתבו: נטע לוי, דניאל משעלי ועדן קוגן – נציגי כיתה ד’1
“שולחנות עגולים”
ביום חמישי 20.11.15 התיישבו תלמידים מכיתות ג’-ד’ סביב שולחנות עגולים וקיימו שיח/דיון סביב דילמות ערכיות מחיי היומיום שלנו הנוגעות לערך הסבלנות והסובלנות.
מה המטרה בקיום שיח/דיון כזה ? התשובה היא : קידום תרבות שיח, פיתוח חשיבה ביקורתית והבעת עמדה תוך הקשבה לאחר. מטרת הדיון היא לערוך בירור מקיף בעניין מסוים, להתייחס לרעיונות חדשים, לנסות לפתור בעיה ולהגיע-אם אפשר להחלטה משותפת.
לפני שערכנו שיח בשולחנות העגולים למדנו כיצד מקיימים שיח באופן מיטבי תוך התנסות בקיום דיון בכיתה, ועל ההבדל בין המושגים ” סבלנות” ו”סובלנות”.
למדנו ש”סובלנות” הוא מונח וערך, שמשמעותו: הנוהג של אדם או קבוצה להתייחס, בכבוד בהבנה ובהיעדר אפליה כלפי השונים ממנו מבחינה חברתית, תרבותית או דתית, גם אם הוא אינו מסכים עם דעותיהם, התנהגותם או אמונתם.
לעומת זאת, “סבלנות” היא היכולת לסבול המתנה, עיכוב או התגרות בלי לכעוס או לדאוג, וכן היכולת להתמיד בשקט בהתמודדות מול קשיים, הניגוד של סובלנות הוא קוצר רוח.
כדי להבין טוב יותר את משמעות המושגים , צפינו בכיתה בקטעים מתוך הסרט “שרק ” זיהינו וניתחנו יחד מצבים שונים המתארים “סבלנות” ומצבים אחרים המתארים “סובלנות”.
מתוך הדיון למדנו דברים חשובים כמו : כיצד להתייחס לחברים באופן מכבד? ממה עלינו להימנע כדי לא לפגוע בחברים? איך לשוחח בקבוצה תוך התייחסות מכבדת לדעותיהם של אחרים? ועוד..
נהנינו להשתתף בדיונים !
כתבו : וונדה אפטם, אוריה אסולין ,ליעד גטיה וכהן שי – כיתה : ד’2
אצלנו בכיתה מדברים על הכל…….
בעקבות הפיגוע האחרון שהתרחש בקרית גת הרגשנו לחץ ופחד ממה שקרה.
בכיתה שוחחנו על המקרה, שיתפנו אחד את השני בתחושות, בחששות ובפחדים שהרגשנו כששמענו על האירוע המצמרר.
רשמנו על הלוח הצעות לדרכי התמודדות בזמן פחד לדוגמא: לצייר, לשוחח עם אדם מבוגר, לצפות בתוכנית מצחיקה, לחשוב על דברים חיוביים, לשיר, לרקוד, לא להיות לבד……
בהמשך דיברנו על המציאות העצובה במדינת ישראל, שוחחנו על ערך הסובלנות וקבלת האחר ומהי הדרך להשיג את השלום.
לבסוף יצאנו לפעילות משחררת בלובי, שיחקנו “סלט פירות”, “דג מלוח” ,” טלפון שבור” צחקנו הרבה, סיימנו עם פעילות ספורט בה כל אחד מאתנו בחר תנועה וכולם עשו אחריו.
אנו בכיתה יודעים להתמודד עם מצבי לחץ על ידי הקשבה ושיתוף אחד עם השני, אנו מציעים רעיונות, מייעצים, ומבינים זה את זה.
מקווים לימי רגיעה ושקט ושלא יהיו עוד ימים כאלה
תלמידי כיתה ה1 וסיגלית
כיתה ה’2 משחקים בהפסקה
הודות להנהלת בית הספר, יש לנו משחקים חדשים!
קיבלנו משחקי קופסה מעניינים כמו: פיקולו, דומינו, דמקה, רמי, טריוויה, מונופול דיל ועוד…. אנחנו משחקים במשחקים החדשים במסדרונות בית הספר גם בימי שמש אך בעיקר כאשר יורדים גשמים ולא ניתן לצאת לחצר. אז בשם כל הכיתה, נשמח לומר תודה ויישר כוח להנהלת בית ספר.
כתבים : חן חוטה ועדי .א.
פעילות שגרירים
בתאריך 151111 התקיימה פעילות שגרירים בכיתתנו, את הפעילות העבירה כיתה ו’1. נושא הפעילות היה: ערך הסובלנות. נתבקשנו ע”י תלמידי כיתה ו’ להכין לוגו בנושא סובלנות. הלוגו הפופולרי בכיתה היה :” להיות סובלני כי זה פשוט אני“. לוגו נוסף שהוצע וזכה לאהדה:“ להקשיב, לחכות ולהיות סובלני הופך אותך לאדם רציני”
מאוד נהנו מהפעילות, ומלימוד הנושא החשוב וכמובן מה “מורים החדשים”!
כיתה ו1 יישר כוח ותודה!
כתבים: חן ח., עדי א. ורז
פעילות שגרירים
בתאריך 11.11.15 אנו, תלמידי כיתה ו’1, ביצענו פעילות שגרירים בנושא סובלנות בשכבות ה’-ו’.
בפעילות הסברנו מהי סובלנות ומהי חשיבותה, חידדנו את ההבדל בין סובלנות לסבלנות, ושוחחנו על קבלת האחר, גם אם הוא שונה מאתנו. את הפעילות העברנו בדרך של דיון הכולל שאלות והכנת כרזות עם משפטים הקשורים לסובלנות.
מאוד התרגשנו בבוקר בעודנו צועדים לכיתות הלימוד, חשנו ממש כמו מורים קטנים. הרגשה זו, הייתה מהנה מאוד, כל אחד תרם את חלקו בפעילות וכולנו יחד עבדנו בשיתוף פעולה מיטבי !
תוך כדי העברת הפעילות למדנו הרבה על ערך הסובלנות וקבלת השונה בחברה.
למדנו שצריך לכבד את כולם בלי הבדל של דת וגזע, הפעילות העשירה אותנו בערכים רבים ובדרך ארץ. בזמן העברת הפעילות הרגשנו כיצד להיות מורים ואיך זה להתמודד בזמנים של רעש ואי-סדר בכיתה ובעקבות הפעילות למדנו לכבד את המורים בצורה טובה יותר.
לסיכום, הפעילות גיבשה אותנו מאוד ככיתה, נחשפנו לערכים חשובים, התנסינו בלהיות מורים לשעה אחת.. ואנו חושבים שגם תרמנו רבות לילדים להם העברנו את הפעילות!
תלמידי כיתה ו’1
כתבה בעקבות צפייה בסרט “קראטה קיד 1″
השבוע צפינו בסרט “קראטה קיד 1” כצ’ופר כיתתי בשל שיפור בהתנהגות חברי הכיתה.
הסרט מספר על דרה פארקר בן ה-12, הנער הכי פופולארי בדטרויט, שהקריירה של אמו לוקחת אותה ואת דרה לסין. דרה מתאהב בבת כיתתו מאי יינג – והתחושה היא הדדית, אבל הפערים התרבותיים הופכים את החברות לבלתי אפשרית. גרוע מכך, תחושותיו של דרה כלפי הנערה הופכים אותו לאויבו של הבריון הכיתתי, ועילוי הקונג פו, צ’אנג.
ללא חברים בארץ זרה לדרה אין לאן לפנות, היחיד שמבין ללבו הוא איש התחזוקה, מר האן, שמסתיר את מומחיותו בקונג פו. האן מלמד את דרה שקונג פו זה לא רק אגרופים והתחמקויות, אלא גם בגרות ורוגע ודרה מבין שההתמודדות עם הבריון יהיה הקרב של חייו, וכמובן שהוא לא מאכזב ומנצח!
נהנינו מאוד לצפות בסרט, במיוחד משום שהוא מתקשר לחיי היומיום שלנו בביה”ס בפרט ובעל מסר לחיים בכלל. דרה מתמודד עם מצבים שכל אחד מאתנו נתקל בהם מתישהו ודבר זה הגביר בקרבנו את תחושת ההזדהות עם גיבור הסרט.
התהליך שהוא עובר באימון עם האן מלמד אותו וגם אותנו שבשביל להצליח צריך להתמיד, להתאמן, להיות סובלני ולכבד.
שמחנו מאד שהסוף של הסיפור היה טוב ושדרה הצליח לגבור על צ’אנג כי זה מראה שלכל אחד יש אפשרות והזדמנות להתקדם ולהצליח אם הוא ממש רוצה.
נהנינו מאד ואנו ממליצים לצפות בסרט, תלמידי כיתה ו’3 .
Published: Nov 28, 2015
Latest Revision: Nov 30, 2015
Ourboox Unique Identifier: OB-81123
Copyright © 2015