coding

by Tülin Arslanpınar

This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

coding

  • Joined Nov 2018
  • Published Books 49

Kodlama ve Robotik Derslerinin Önemi

Teknoloji ve İnternet Gelişimi

Teknoloji ve İnternetin baş döndürücü gelişimi ile beraber hayat kalitemizi de etkilemektedir. Bu gelişimlerin bir kısmını bugün öngörebildiğimiz, bir kısmı ise henüz keşfedilmemiş, hayal bile edemeyeceğimiz bir şekilde gelişmeye devam edecektir.  Şuan ki gelişmeler ve gelecek teknolojiler bilgisayar ve internet teknolojileri üzerinde devam edeceği bir gerçektir.

Teknolojinin nimetinden faydalanmak ve geleceğe yönelik nitelikli insan yetiştirmenin artık sıradan yöntem ve stratejilerle olamayacağını biliyoruz. 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni nesil bireylerin yetiştirilmesi için disiplinler arası etkileşimin önemi artmaktadır.

 

2

21.Yüzyıl Becerileri ve Kodlama Eğitimi

Analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerilerin önemi tüm dünya tarafında farkına varılıp bu yolda eğitim sistemlerinde değişimler yapmışlardır.  Erken yaşta “Kodlama Eğitimi” robotik çalışmalar, maker hareketi gibi birçok beceriyi erken yaşta çocuklara aşılamak için eğitim sistemlerini şekillendirmişlerdir.

3

Kodlama Eğitimi Neden Önemli?

Ezber, sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerileri aşılamayı planlanmaktadır. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da çok önemlidir. Çocuklar erken yaşta algoritmik düşünme becerilerini kazanarak, farklı alanlarda da sorunlarla karşılaşma durumunda yaratıcı düşünme, problem çözebilmeleri kolaylaşacaktır.

Çocukların analitik düşünme becerilerinin artması, farklı bakış açıları edinmesi, takım çalışmasına uyum sağlaması gibi özelliklerini geliştirebilmeleri açısından programlama öğrenmeleri büyük önem taşıyor.

Bilgisayar sistemleri ile ilgilenmeyen ya da bu alanda bir meslek edinmeyen çocukların da kodlama öğrenmesi, zeka gelişimleri açısından büyük öneme sahip olduğundan, çocukların kod yazmasının teşvik edilmesi önem taşıyor.

4

Çocuklar neden kodlama eğitimi almalı?

  • Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor.
  • Programlama öğrenmek aslında yeni bir dil öğrenmek gibi. Uzmanlara göre de ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenmesi o kadar kolay oluyor.
  • Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki öngörülen yeni işlerin  yüzde 60’ı bilgisayarla ilişkili olacak.
  • Kod yazma çiftçilikten  hukuka, inşaattan tıbba kadar her endüstride kullanılabiliyor.
  • Bilgisayar mühendisliği yeni mezunlar arasında en çok kazandıran işlerden biri.
  • Kodlama aynı zamanda en yeni liberal sanatlardan. Liberal sanatlar insanları hayata hazırlamak ve öğrencilere etraflarındaki dünyayı daha iyi anlamaları konusunda yardım etmek üzere tasarlanıyor. Kodlama ise dijitalleşen hayatta dünyadaki olup biteni anlama adına giderek daha kıymetli hale gelecek bir alan.
5

Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları:

  1. Analitik düşünme becerileri kazandırır.
  2. Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
  3. Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
  4. Problem çözme yeteneğini artırır.
  5. Sistematik düşünmesini sağlar.
  6. Makinaların çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.
  7. Çocukların kod yazmayı öğrenmesi, yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar.
6
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content