בטיחות בדרכים היא מכלול הצעדים הננקטים לשם מניעת תאונות דרכים, למזעור מספר הנפגעים והפחתת חומרת הפגיעות השונות בתאונות אלו. תחום זה נועד למנוע את הפגיעות של כלל סוגי כלי הרכב (מכוניות, אופנועים, אופניים, רוכבי גלגיליות) בינם לבין עצמם, ובינם לבין הולכי רגל. שיפור הבטיחות בדרכים נעשה באמצעות שיפור הכבישים, שיפור טכנולוגי בכלי הרכב ופעולות חינוך והסברה.
הדרכת משמרות זהב– בשנת הלימודים תשס”ג עסקו בהכשרת תלמידים בנושא משמרות הזהירות בדרכים כ-30 שוטרות הדרכה. מרכז מידע ומחקר של הכנסת הגיש בשנת 2003 דו”ח לוועדת החינוך והתרבות אשר ממצאיו מעלים כי כמות זו של מדריכים אינה מספקת עבור כלל בתי הספר הזקוקים להדרכה. שנה לאחר מכן לא הדריכו מדריכות אזרחיות ומורות חיילות בתוכנית משמרות הזה”ב. בשנת 2007 הדריכו 57 שוטרות הדרכה ב-794 בתי ספר בישראל.
משמרות זה”ב
– משמרות זהירות בדרכים (בראשי תיבות : משמרות זה”ב) הם אנשים (בדרך כלל תלמידים) שתפקידם לשמור שתלמידי בתי הספר יחצו בבטחה את הכביש בדרכם לבית הספר. חברי משמרות הזה”ב עוברים הדרכה מאת שוטרי משטרת ישראל ומוסמכים לצאת לכבישים בהם מסומנים מעברי חצייה בסביבות בתי ספר ולהקפיד על כך שבעת חציית הולכי רגל, יעצרו כלי הרכב שבכביש. לרוב ניתן לזהות את חברי משמרות הזה”ב באמצעות המעילים מחזירי האור, ותמרור ה”עצור” שבידיהם.
תמרור הוא שלט רחוב , המוצב לצד הדרך ונותן הנחיות למשתמשים בדרך. הוריית .התמרור היא בבחינת חובה חוקית ואילו אי-ציות לתמרור היא בירת תנוע
הרשות הלאומית בטיחות בדרכים מפעילה יחד עם משרד החינוך את פעילויות ההסברה בבתי הספר ובגני הילדים. הרשות אף נטלה על עצמה את הטיפול ברישום דו”חות האזהרה שמכינים ילדי משמרות הזה”ב. המועצה משגרת מכתבי אזהרה ומכתבים אישיים לנהגים, שדווח עליהם כי עברו עבירה. למרות קיצוץ בתקציבי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בסוף שנת הלימודים תשס”ח, פעילות משמרות הזהב לא הופסקה.
Published: Jul 26, 2019
Latest Revision: Aug 3, 2019
Ourboox Unique Identifier: OB-666794
Copyright © 2019