מרטין לותר קינג by yishay seg - Illustrated by ישי סגל ואיתי חכים - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

מרטין לותר קינג

by

Artwork: ישי סגל ואיתי חכים

  • Joined May 2019
  • Published Books 1

מרטין לותר קינג (1968-1929), המנהיג הבלתי-מעורער של התנועה לזכויות האזרח בארצות הברית, התגייס למאבק בלתי-אלים באפליה הגזעית ובהפרת זכויות האזרח. למעשה, קינג מעולם לא מילא תפקיד רשמי בתנועה: ההיסטוריה בחרה בו, האומה בחרה בו, הייעוד בחר בו, או אולי הוא בחר בעצמו את גורלו שממנו לא

.יכול היה לחמוק

במשך כל שנות לימודיו היה פעיל בוועדות חברתיות שונות שפעלו בתחומי האוניברסיטה. בשנת 1954 התמנה לחבר בוועדה הפעילה למען קידום זכויות השחורים בארצות הברית, ובשנת 1955 הוביל את ההפגנה הלא אלימה הראשונה למען זכויות השחורים בארצות הברית ובפרט למען אי- הפרדה של מקומות הישיבה באוטובוס בין שחורים ללבנים. ההפגנה החלה לאחר תקופה ארוכה שבה החרימו השחורים את הנסיעות באוטובוסים. בשנת 1956 זכו בשוויון בנושא זה. במהלך חרם זה ביתו הופצץ, הוא נעצר וקיללו אותו רבות, אך לאחר הניצחון הוא הפך

מנהיג הבלתי מעורער למען זכויות השחורים

2

אירוע אקטואלי: מרטין לותר קינג , היה אחד מהתומכים הכי ידועים במאה העשרים למען שינוי חברתי בלתי אלים. מיומנות הנאום יוצאת הדופן שלו והאומץ האישי שלו משכו לראשונה את תשומת הלב הלאומית ב-1955 כאשר הוא ופעילים אחרים של זכויות האדם נעצרו לאחר שהובילו חרם על חברת תובלה במונטגומרי, אלבמה, על הדרישה שה”לא-לבנים” יוותרו על המושבים שלהם עבור הלבנים ויעמדו או ישבו בחלקו האחורי של האוטובוס. במשך העשור הבא, קינג כתב, דיבר וארגן מחאות לא אלימות והפגנות המוניות כדי למשוך תשומת לב לאפליה הגזעית ולדרוש חקיקה בנושא זכויות האזרח כדי להגן על זכויות האפרו-אמריקאים.

3

בשנת 1957 התמנה לנשיא הוועדה למנהיגות נוצרית בדרום קרולינה. הוועדה שילבה עקרונות נוצריים עם תפיסת המחאה הלא אלימה שדגל בה מהטמה גנדי, המנהיג ההודי הדגול. בין השנים 1957 עד 1968 נשא קינג כ – 2500 נאומים בכל רחבי ארצות הברית. הוא נאם נגד אי-שוויון, כתב חמישה ספרים (ביניהם המאבק לחופש, 1958) (Stride Toward Freedom), וכתב מאמרים רבים. בשנת 3691, הוביל קינג מסע מחאה ענק מבירמינגהם שבאלבמה. הוא כתב במקום מניפסט בשם “מכתב מבית כלא שבבירמינגהם” (Letter from a Birmingham Jail).

בשנת 1963 הצליח קינג לארגן בוושינגטון הפגנת מחאה ענקית נגד הממשל הגזעני שבה השתתפו כמאתיים וחמישים אלף איש. בהפגנה זו נשא את נאומו המפורסם ביותר “יש לי חלום” (I Have a Dream).

הנאום

4
מרטין לותר קינג by yishay seg - Illustrated by ישי סגל ואיתי חכים - Ourboox.com

ציטוטים מפורסמים:

אינני מפחד מעריצותם של הרעים, אלא מאדישותם של הטובים.”

“אי־צדק במקום כלשהו הוא איום על הצדק בכל מקום.”

“אנשים בדרך כלל שונאים אחד את השני מפני שהם פוחדים אחד מהשני; הם פוחדים אחד מהשני מפני שהם לא מכירים אחד את השני; הם לא מכירים אחד את השני מפני שהם לא יכולים לתקשר; הם לא יכולים לתקשר מפני שהם מופרדים.”

“אהבה היא הכוח היחיד אשר יכול להפוך שנאה לחברות”.

ערך מוביל: הערך המוביל של מרטין לוטר קינג היה שיווין כפי שציינתי בעמודים הקודמים מרטין לוטר קינג פעל לזכות הזכויות של האנשים כהי העור.

6

בנימה אישית – ישי סגל

אני חושב שבחרנו את הדמות מרטין לוטר קינג מפני שהוא מודל לחיקוי שרק צריך ללמוד ממנו.

הוא בן אדם שמכלום עשה את הבלתי אפשרי באותה תקופה, לתת לכהי העור זכויות.

מה שנגע לליבי בדמות הזאת זה הסיפור המדהים שלו שניגמר ברצח אכזרי,

הסיפור שלו הוא סיפור על אדם פשוט שעשה כנגד כל הסיכויים את הבלתי אפשרי.

אני לוקח ממנו לחיים את ההתייחסות לכל בן אדם באופן שווה ואת הביטחון וקור הרוח שלו.

 

7

בנימה אישית- איתי חכים

  I have a dream הסיבה שלי לבחירת לוטר קינג היא המשפט המפורסם

 .מה שנגע בליבי הוא שהוא נלחם למען זכויות האנשים השחורים

.מה שאני לוקח ממנו לחיים שלי זה שכל האנשים בעולם שווים זה לזה

8
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content