דבר המנהלת
תלמידים, תלמידות, צוות חינוכי והורים יקרים,
בסימן חודש טבת אשר פתח בפנינו את עונת החורף אנו מגישים לכם את “ידיעות ארגמן”. בחודש זה חשנו את הרוח הקרירה, הבטנו בטיפות הגשם הנספגות באדמה, בעצים העומדים בשלכת ובשדות המתחילים להוריק. עם חזרתנו מחופשת החנוכה המשכנו במרץ בעשייה שכללה ימי הורים, השתתפות בשעת הקוד הבינלאומית, זכייה במקום הראשון בתחרות מתמטיקה ארצית ווירטואלית, אירוח של ביה”ס “ג’ואריש” מרמלה בסימן האחדות ושיתוף פעולה, סיורים לימודיים, הרצאה משותפת של הורים ותלמידים בנושא “מדע בקולנוע”, אירחנו מנהלים ורכזי תקשוב בזירות העוסקות בטכנו פדגוגיה (הוצגו זירות למידה באנגלית ושימוש בספר דיגיטלי בגיאוגרפיה) ציינו את יום הלשון העברית וכיבדנו את לכתם בטרם עת של יגאל בשן ורונה רמון ועוד.
בחודש בו במסגרת תכנית מפתח הל”ב עסקנו בניהול קונפליקטים כתופעה אנושית שיש לתעל אותה לטובת החברה ולקידומה נזכור, כי ישנן גישות שונות לניהול קונפליקטים. אני מאמינה, כי יש לנהל קונפליקט בדרך של שיח ובדיקת אחריות כלל הצדדים תוך הימנעות מכל סוג של פגיעה בכבוד האדם כנאמר “כל אחד יכול להתרגז – אין קל מזה. אך להתרגז על האדם הנכון, במידה הנכונה, בעיתוי הנכון, למטרה נכונה ובדרך נכונה – אין זה דבר קל כלל ועיקר”(אריסטו).
תודה לוועדת עיתון הממשיכה במרץ: מאיה אייל, עופרי קפלן, נמרוד בן יוסף, שקד הרצוג, מעין וקס, גיא זלצר, ארז כנען, עומרי לזר, נעה ליזרוביץ, שני נאור, רומי סבג, אייל פופר.
בהערכה,
תמר דוד
מנהלת בית הספר
‘שכבה א
בוודאי הסתקרנתם ושאלתם לפשר התמונות בעמוד הקודם… הנה התשובה…
מעצבים ונהנים
השירותים בשכבות א’ וב’ שינו צורתם!
כעת כשהשירותים אסתטיים ונעימים למראה נקפיד לשמור על ניקיונם! הניירות מקומם בפח, את המים נוריד באסלה ואת הידיים נשטוף בסבון ובמים לפני היציאה מהשירותים.
כתבה: ועדת עיתון
מבצע הדחליל שלנו
אנו תלמידי כיתה א’3 לקחנו על עצמנו יוזמה של שתילה בגינה. תוך כדי השתילה עלה לנו רעיון להכין דחליל לגינה. בתחילה חשבנו כיצד נבנה את הדחליל? חשבנו על הבגדים שהדחליל ילבש והבאנו מהבית חפצים רבים. אכן, הדחליל אמור להיות איש מקסים עם שפע של בגדים הכי מודרניים. חולצה, מכנסיים, מקלות ומגפיים, דחליל אמיתי לבוש במיטב הבגדים של כל הילדים. הילדים התלהבו ודאגו להביא את כל החומרים הדרושים…
ביום ראשון ישבה קבוצה עם מיכל והכינה את מסלול הכנת הדחליל. כולם ערכו רשימה מסודרת מה צריך עוד להביא ומי אחראי על איזה חלק מהמבצע. למדנו להתחלק במטלות ולעבוד יחד על המבצע. ביום שני בנינו את הדחליל עם מיכל. חילקנו את העבודה וכל קבוצת ילדים הכינה משהו אחר. לא התנגשנו האחד בעבודת השני וזה היה כייף. השיא היה כשהלכנו יחד והעמדנו את הדחליל במקומו בגינה אותה אנחנו מטפחים כל השנה. במהלך כל היום חשבנו למי דומה הדחליל ואייך נקרא לו?
מעכשיו הדחליל עומד בגינה ומגרש את הציפורים המזיקות ואת כל מי שרוצה לקלקל לנו את הגינה.
שכבה ב’
פעילות ניסוי מדעים
ביום שישי הגיעה אמא של רותם יחד עם רותם לעשות לנו ניסויים בכיתה. היא התחילה בביצה ללא קליפה. היא סיפרה שהם הניחו בבית את הביצה בתוך חומץ. הקליפה ננסה ונשאר רק הציפוי. העבירו בנינו את הביצה, היא הייתה רכה.הם הציגו לנו ניסויים נוספים והסבירו כיצד עובדת מכונת הכביסה, איך ניתן לנפח בלון בלי לנשוף אויר ובלי משאבה ועוד… הם השאירו לנו ניסוי לעשות עם רחל המורה בכיתה. כוס אחת עם מים וצבע מאכל, כוס שניה ריקה. בין שתי הכוסות מחובר נייר סופג. מה לדעתכם, המים יעברו לכוס השניה? תנסו בבית אנחנו כבר ראינו את התוצאות…
כתבו: רותם, יערה, שי, מיכל, יהלי, איה, ליאור, אמה ח., מאיה ואמה ל., כתה ב’3
מצגת בנושא הסתיו
בשיעורי מולדת אנחנו לומדים לבנות מצגות. במצגת שלנו סיפרנו לכיתה על הסתיו. שמנו צורות של ברק זוהר ושמש. השמש אמרה לברק אתה יפה. נהנינו לבנות את המצגת ולעמוד מול הכיתה ולהציג.
כתבו: נוה, אריאל ב., אריאל ע., תומר, עידו, עומרי, כתה ב’3
הירח
אנחנו רוצים לספר לכם על שיעור ממש מעניין שאוהד לימד אותנו על הירח. הוא לימוד שהירח תמיד נשאר אותו הדבר. הוא הסביר דניאל מסתובב סביב כדור הארץ ועבור הארץ מסתובב סביב השמש. כשעומדים על הירח רואים חצי מכדור הארץ. היה מאד מעניין.
כתבו: רועי, רן ודניאל, כיתה ב’3
שכבה ג’
עבודה בתורה
שכבה ג’ עשתה עבודה בתורה. בעבודה היו 7 שאלות ו-2 מהם היינו צריכים לבחור ולענות. היו שאלות שהיה צריך לבנות דגם, משחק, טריוויה או קומיקס… לאחר שבוע היתה תערוכת דגמים של שכבת ג’.
כתבו: עילי עסיס ויונתן נחמיאס, כתה ג’3.
שכבה ג’ נפרדת מיגאל בשן (1950-2018)
יגאל בשן היה מגדולי המוזיקה הישראלים. המוזיקאי היה מלחין, זמר ושחקן. הוא זכה בפרסים רבים והצלחה שנבעה מאהבת הקהל אליו. הוא הופיע עם זמרים רבים כמו: שלומית אהרון ומוטי גלעדי. המחנכות שוחחו עם תלמידי שכבה ג’ בכיתות והתלמידים הכינו אלבום מלא במכתביי פרידה שהוצג ברחבת השכבה.
כתב: נמרוד בן יוסף, ועדת עיתון
הכנת כדים באומנות
הכנת הכדים הייתה חוויה טובה מאוד, ואני למדתי הרבה על עיטור כדים ביוון העתיקה. עיצוב הכדים היה חלק מורכב ומעניין מאוד. העבודה של הצורה הייתה מורכבת אפילו יותר מהצביעה.
כתבה: תהילה מרדכי, כתה ג’3
חג הסיגד
בשכבה ג’ ציינו את חג הסיגד של הקהילה יוצאת אתיופיה בבוקר מרגש במיוחד. זהו חג המסמל גם אחדות וביום זה עולים לירושלים, חוגגים בכותל ובטיילת ארמון הנציב.
שכבה ד’- גם תרמה!
שקל חינוכי
בביה”ס קיים מנהג בו כל שנה לקראת חנוכה תלמידי בית הספר תורמים לפחות שקל אחד לטובת חיילים בודדים. במהלך מספר שבועות הסתובבנו בין הכיתות ואספנו מהתלמידים והמורים שקל חינוכי. השנה הצלחנו לגייס למעלה מ- 1,200 ₪!
הכסף שגייסנו עבר לנציגי סניף של הוועד למען החייל של נס ציונה והם ירכשו ציוד לטבת החיילים הבודדים.
תודה לכל התלמידים והצוות החינוכי שתרם!
כתבו: מועצת התלמידים וליאת פוקס, רכזת חינוך חברתי
תצוגת החנוכיות השנתית
בחודש נובמבר התבקשנו להביא חנוכיות, החנוכיות היו צריכות להיות קשורות לנושא האחדות. התלמידים היו צריכים לחשוב על רעיון שמייצג את נושא האחדות וליצור את החנוכיות בהתאם לרעיון שלהם. החנוכיות הוצגו בבית הספר בתערוכות שהיו במבנים השונים. העבודות שהתלמידים יצרו היו מיוחדות ויפות מאוד.
תנו כבוד! לא רק ביום המורה
בבית ספר ציינו את יום המורה ביום שישי 30.11, כל איש צוות שנכנס בשער ביה”ס קיבל שרשרת ברכות שהכינו לו התלמידים, שוקולד וצעדו על שטיח אדום לרקע שירי תודה. המורות והצוות החינוכי שמחו והתרגשו.
הכינו בשמחה: מועצת התלמידים והרכזת ליאת פוקס
וועדת ספורט בשטח – אף אחד אינו במתח
ועדת ספורט הכינה והעבירה פעילות לכיתות א’. בפעילות היו 6 תחנות שהפעילו ועדת ספורט. התחנות שילבו בין פעילות ספורטיבית לבין חג חנוכה.
לדוגמה: “זיכרון חנוכה”, בתחנה הילדים היו צריכים לעבור מסלול מכשולים, שבסופו מרימים שני קלפים שמראים את אותה התמונה (כמו: סופגנייה, סביבון ועוד). היה כיף להפעיל את התחנות, בנוסף הילדים נהנו, והתרגשו ושיתפו פעולה.
נציגות ועדת ספורט: ליה בלייכר, שני שרן, מיכאלה פרידמן
שכבה ה’
בעוד פחות משנה, כשתלמדו היסטוריה בכיתה ו’, גם אתם תהרהרו בזו השאלה:
האם כדאי לנו להיות תלמידים בספרטה?
החלטתי לדון בשאלה הכתובה בכותרת בעקבות שיעורי היסטוריה על יוון העתיקה. התשובה מאוד ברורה והיא מסתכמת במילה אחת- לא!
לפני שאנחנו מדברים על הסיבה לכך, אסביר לכם מה היא ספרטה.
ספרטה היא אחת מהפוליסות הגדולות ביותר ביון העתיקה. כוחה של ספרטה היה אחד מהחזקים ביותר בכל העולם העתיק והסיבה לכך היא בעיקר דרך החינוך שלהם. בשונה מדרך החינוך שלנו, לספרטה היה בית ספר הנקרא “גימנסיון”. ב”גימנסיון” רק בנים היו יכולים ללמוד אשר נשארו שם עד גיל 30 ומשם המשיכו לצבא של ספרטה, כאשר הם הגיעו לגיל 60 הם עזבו את הצבא והצטרפו למועצת הזקנים. ב”גימנסיון” למדו איך להילחם בחרבות ולא לימדו בכלל את מה שהאתונאים למדו ומה שאנחנו לומדים כיום כמו: חשבון, היסטוריה, שפה ועוד מקצועות שונים. הספרטניים היו מאוד נוקשים כשזה הגיעה לחינוך ולא היה להם אכפת לאבד אלפי חיילים במלחמה. בגלל כל סיבות אלו אני מאמין שאתם תבינו למה לא כדאי לאף אחד מאתנו להיות תלמידים ספרטניים.
כתב: ארז כנען, וועדת עיתון
שכבה ו’
תלמידי “מצוינות 2000” השתתפו בחידון וירטואלי במתמטיקה וזכו במקום הראשון מבין 20 בתי ספר. יישר כוח לתלמידים ולמורה ליאת הראל על התייחסות רצינית, אחראית והפגנת הידע.
בסימן האחדות
בית ספר “ג’ואריש” מרמלה ביקר בבית ספר “ארגמן” במסגרת תכנית “הקשר הרב דורי”, במפגש חוויתי ומהנה! במפגש התקיים טקס פתיחה ולאחר מכן התחלקנו ל-3 קבוצות של פעילויות שונות. ההכרה בין שני המגזרים נתנה לנו הרגשה של אחדות ושיתוף פעולה. אנחנו שמחים מאוד שהמפגש התקיים ומצפים למפגש נוסף בבית הספר “ג’ואריש”.
כתבו: עלמה שפיגלשטיין, קרן חאיק, קשת אלישה
סדנת כתיבה
סדנת הכתיבה הוא פרויקט מיוחד, בו נפגשים פעם בשבוע עם מובילת התוכנית לירז ביטון.בתוכנית אנחנו כותבים שירים וסיפורים. בחלק מהשנה אנחנו כותבים שירים למחזמר, מובילת התוכנית מחלקת את הילדים לקבוצות ונותנת לכל אחת מהקבוצות נושא של שיר למחזמר, כל קבוצה מקבלת בנוסף גם את השיר המקורי ואחרי שמסיימים לכתוב את כול השירים שולחים את השירים להלחנה.
אחרי שמסיימים להלחין מקבצים את כל ילדי קבוצת התיאטרון ואת ילדי הסדנת הכתיבה ומקליטים את הילדים שרים את השירים כמו בשנים הקודמות. לאחר שמסתיימת מלאכת כתיבת השירים אנחנו כותבים שירים או סיפורים בהשראת תחפושות וחפצים.
ישנה תחרות מיוחדת לתלמידי כל מדינת ישראל “תחרות כתיבה ארצית” שכל אחד מילדי כיתות ד’-ו’ יכול לכתוב שירים או סיפורים ואז מספר סופרים בודקים את השירים של כל התלמידים מכל הארץ. בהמשך בוחרים את מקום השירים לפי גיל המדינה – השנה יהיו 71 מקומות כי ישראל תהיה בת 71. ממליצה לכם לנסות לנצח בתחרות הכתיבה הארצית.סדנת הכתיבה היא חוויה מעצימה נפגשים עם סופרים, מתחברים לילדים מכיתות אחרות במהלך כתיבת השירים למחזמר. ממליצה לכל אחד מתלמידי כיתות ד’-ו’ לנסות להיכנס לפרויקט זה דבר שלא תשכחו בחיים!
טיפ ממני: אם אתם רוצים לכתוב, תכתבו משהו מיוחד שלא ראה עוד אף אחד.
כתבה: תהל בידה
דיוקן עצמי
בתאריך 8/11/18 התחלנו את הפרויקט הקשור לנושא אחדות. כל תלמיד היה צריך ליצור דיוקן עצמי. כל אחד מאתנו התבקש להביא כף מעץ שתשמש כראשו וכך כל כף תהיה יצירה שונה ומיוחדת. כל אחד עיצב מעיסת נייר את צורת פניו ושערו לפי מה שמאפיין אותו וכך התחלנו את תהליך היצירה. תהליך זה לקח כמה וכמה שיעורים במגמת האומנות. לאחר שעיצבנו את תווי הפנים התחלנו בצביעת צבע הגוף כך כל כף הפכה לשונה ומיוחדת. אחרי זה המשכנו וצבענו את שאר אזורי הראש ולסיום חיברנו את כל הכפות לקרש עץ וכך נוצרה יצירה מאוחדת של כלל התלמידים, כל אחד עם הייחוד שלו וההבדלים בין כל התלמידים. אנו חושבות שתהליך זה מאוד מלמד שלכל אחד יש משהו המאפיין אותו והמייחד אותו מהשאר, יחד עם זאת למדנו שכולם בני אדם וכולם שווים. את התהליך המעניין והכיפי הזה ליוותה המורה לאומנות ענבר סתיו.
כתבו: ליאן אברגיל, אלה קונטנטה, כתה ו’1
אשכולות חשיבה
בכל יום ראשון מתקיים שיעור אשכולות חשיבה. בשיעור זה אנו משחקים משחקי קופסא ולומדים כיצד לחשוב אחרת. השיעור מתחיל בסיפור קצר שהמורה רם מספר לנו. הסיפור הוא לרוב מעניין והוא מושך את תשומת ליבנו. לאחר מכן, המורה רם נותן לנו משחק שמקושר לסיפור. לדוגמה, באחד השיעורים רם הביא את משחק האבלון שלימד אותנו לחשוב אחרת ולקבל החלטות. אנו חושבות ששיעור זה מפתח את יכולת החשיבה וגורם לנו להנאה רבה.
כתבו: עומר חכם בנואליד, ירדן מליחי, כתה ו’1
האם כדאי לאחר ביה”ס?
מדי יום ישנם תלמידים המאחרים לבית הספר ומגיעים לאחר הצלצול למרות שיום הלימודים מתחיל בשעה 8:00. מה המשמעות של האיחור? האם מומלץ לאחר לבית הספר? חשבנו…חשבנו… והעלנו מספר נימוקים עם ועדת עיתון למה לא כדאי לאחר:
• רישום איחור בסמארט סקול.
• הערה בתעודה.
• הפסד חומר לימודי.
• השלמת חומר לימודי בזמן הפנוי.
• כולם ינעצו בך מבטים!
• במידה ויש מבחן ,הפסד זמן- הציון יפגע!
כעת, עצרו וחשבו האם כדאי לכם לאחר?
המלצה – קומו כמה דקות לפני הזמן והגיעו לפני הצלצול לבית הספר כך תוכלו לפגוש חברים ולהתחיל את יום הלימודים בלי לחץ.
כתבו: שני נאור, מעיין וקס, וועדת עיתון.
המלצת החודש
פלא – האם זהו כל הסיפור?
“פלא” הוא ספר שיצא לאור בשנת 2012 ב-14 בפברואר על ידי הסופרת ר”ג פלאסיו. הסיפור מספר על ילד ושמו אוגוסט פולמן ועל איך שהוא מסתגל לחיים החדשים בבית ספר, אוגוסט נולד עם עיוות בפניו ועבר 27 ניתוחים כדי לתקן את עיוותיו. בבית הספר החדש של אוגוסט יש ילדים שבצד שלו ועוזרים לו למרות שהם יודעים שהבחירה הקלה יותר היא להיות בצד השני, הצד של ג’וליאן האנטגוניסט (ה”רשע”). הספר הזה שונה מרוב הספרים, הוא קיים כדי ללמד את הקוראים איך להתנהג לאדם ששונה ממך, הוא גם מלמד שלפעמים עדיף לעבור את הדרך הקשה אם אתה יודע שזאת הדרך הנכונה גם אם הדרך הקלה פתוחה בכל עת.
ב- 21.12 שכבת ה’ ראתה את הסרט פלא במסגרת שיעור כישורי חיים, הסרט היה מעניין ומלמד מאוד. במהלך הסרט אחת המחנכות נגשה אל לוח הכיתה וכתבה מטלה בעקבות הצפייה בסרט מטלת הצפייה הייתה: “למי היה הכי קשה להתמודד עם השונות? הסבירו”. בעקבות המטלה התנהל שיח בכיתה.
כתבו: ארז כנען, גיא זלצר, ועדת עיתון.
חידת החודש במתמטיקה- רשימת הפותרים נכונה
תודה לכל התלמידים שנטלו חלק בפתרון החידה החודשית במתמטיקה המוצגת לתלמידים מדי סיום חודש ביום שישי. להלן שמות הפותרים נכונה:
כיתות ג’-ד’
איתן אברוך, ד’2
אסף לוי, ד’2
כיתות ה’-ו’
עידו כתב, ו’1
רועי פינטל, ו’1
אור קסלר, ו’1
רואי אביטבול, ו’1
מיקה פלץ, ו’1
יואב מיכלסטיין, ו’1
נהוראי אבחוח, ו’1
נעה ליזרוביץ, ו’2
נעמה וייסלר, ו’2
Published: Dec 28, 2018
Latest Revision: Dec 29, 2018
Ourboox Unique Identifier: OB-547567
Copyright © 2018