ידיעות ארגמן – חודש כסלו by ביה
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

ידיעות ארגמן – חודש כסלו

by

Artwork: תמר דוד וועדת עיתון

  • Joined Oct 2018
  • Published Books 36

דבר המנהלת

תלמידים, תלמידות, צוות חינוכי והורים יקרים,

הנה מסתיים לו גם חודש כסלו, כאשר כלל תלמידי בית הספר והצוות החינוכי ייצאו בקרוב אל חופשת חנוכה לאחר חודשים גדושים של למידה, תרבות והנאה. ערך החודש הינו ערך השונות המתאים להפליא לסמליות האור בחיינו. שונות הניכרת לעין כל בכל רבדי בני האדם: תכונות, מראה, כישורים, צרכים, דעות, מנהגים ועוד. המודעות לשונות ולייחודו של כל אדם הינה הבסיס לקבלה, סובלנות וכבוד כך שעלינו לאמץ את דבריו של א.ד.ג “לא יהיה ניצחון של האור על החושך כל עוד לא נעמוד על האמת הפשוטה, שבמקום להילחם בחושך עלינו להגביר את האור”.

החודש בשעה טובה קיבלנו בטקס חגיגי את מועצת התלמידים החדשה, צעדנו בבטחה ביום ההליכה הבינלאומי, טיילנו בשבילי הארץ והעשרנו את ידיעותינו, זכינו בתחרות “מחניים” במקום הראשון,  העצמנו את המודעות לסובלנות, לזהירות בדרכים וליום זכויות הילד בפעילויות כיתתיות ושכבתיות, צפינו בהצגות וקיימנו מפגש עם הסופרת אורית רז. בנוסף, ארחנו את ביה”ס “בטבע”, התקיימו יוזמות למען הקהילה כגון: בגן “סביון”, נפרדנו ממפקח ביה”ס, מר זמיר ברנשטיין, שפרש לגמלאות וצוות בית הספר החל השתלמות בית ספרית בנושא “יזמות”.

 

 

2

בל נשכח את יום המורה, אשר חל היום וזו ההזדמנות לשלוח ברכת תודה לצוות החינוכי של בית ספרנו הפועל ללא לאות על מנת לקדם את תלמידיו מבחינה חברתית, לימודית והתנהגותית. יישר כוח לצוות אותו נכבד במהלך כל השנה! רבים הם המעשים, אך במקום להלאות במילים הנה לפניכם “ידיעות ארגמן”. אנא עצרו, הקדישו זמן לקריאה ובטוחני, כי תזכו גם להנאה וגאווה!

   

 בהערכה,

 תמר דוד

      מנהלת בית הספר

צוות וועדת עיתון

מאיה אייל, נמרוד בן יוסף, שקד הרצוג, מעין ווקס, גיא זלצר, ארז כנען, עומר לזר, נעה ליזרוביץ, שני נאור, רומי סבג, אייל פופר, עופרי קפלן

3

שכבה א’

מעשירים את “גינת הפרפרים”

תלמידי כיתה א’3 בשיתוף המחנכת, לימור, וועד ההורים שתלו ירקות, נענע ועוד בגינה במסגרת היוזמה לטפח גינה לימודית במהלך השנה.

הנאה בתנועה

תלמידי שכבת א’ הצעירים, שהגיעו אלינו לבית הספר ממש לא מזמן, מתרגלים לשגרת הלימודים מאחורי כיסא, שולחן עם המון נושאים מעניינים והמורות הכי טובות.

בין שיעורי העברית והחשבון, מקבלים התלמידים שיעור תנועה בהנאה עם המורה מור לוי.

השיעור מתקיים  בחדר תנועה, שעוצב במיוחד עבור הרוקדים הצעירים, מלווה במזרונים עבים ונוחים, ציורי קיר מרשימים שעושים חשק לזוז ומערכת שמע שמקפיצה את כולם.

התלמידים בשיעור, לומדים על גופם ביחס למרחב האישי והכלל, דרכי התקדמויות שונות, מתרגלים עבודה בזוגות/קבוצות ולומדים ריקודים שכולם אוהבים.

השבוע סיימו ללמוד התלמידים את הריקוד לשיר האותיות “א’ אוהל, ב’ זה בית, ג’ זה גמל גדול”… כך משלבים התלמידים את האפשרות המהנה להניע את גופם באמצע היום ולחזור אחר האותיות שלומדים ומתרגלים בכיתה מידיי יום.

תלמידי כיתות א’ רוקדים ונהנים!

4
ידיעות ארגמן – חודש כסלו by ביה"ס ארגמן - Illustrated by תמר דוד וועדת עיתון - Ourboox.com

שכבה ב’

יום הולדת בכיתה ב’2

בכיתה שלנו חוגגים יום הולדת בצורה מאוד מיוחדת. ילד יום ההולדת מכין פעילות לכיתה: חידון/ משחק/ מצגת על עצמו/ פעילות יצירה. כל הפעילויות שהילדים הכינו היו מעניינות, מרתקות ומהנות. לאחר הפעילות, ילד יום ההולדת מקבל שרשרת של כוכבים: ברכות שהכנו לו כל ילדי הכיתה. בסיום החגיגה, מקבלים משהו טעים ומתוק לאכול. כן ירבו ימי הולדת בכיתתנו.

כתבו: עמרי, יהונתן, דניאל ואיתי, כיתה ב’2.

 

יום זה”ב

ביום זה”ב, ילדים מכיתות הבוגרות, כיתות ה’-ו’, עשו פעילויות הקשורות לזהירות בדרכים. כל כיתה הפכה לתחנה, בכל תחנה הפעילו הבוגרים והמורות רק השגיחו על התחנה. אנחנו התלמידים עברנו בין התחנות שהיו מעניינות ומרתקות. בכיתה אחת הקרינו סרטים בנושא זהירות בדרכים, באחרת עשינו פעילות יצירה, בכיתה נוספת היו דפי צביעה, תפזורות, הייתה כיתה בה שיחקנו משחק הזיכרון, ובאחרת חיפשו את ההבדלים בין התמונות.נהנו מאוד להסתובב בין התחנות לצייר, לצבוע.

כתבו: שי ג., אריאל, יותם, כיתה ב’2

 

6

שכבה ג’

מועצת תלמידים- נבחרת…השפעת…

אני, אלה שפיגלשטיין מכיתה ג’1 הייתי בשנה שעברה נציגת מועצת התלמידים והייתי הראשונה בכיתתנו שנבחרה. בבית ספרנו מועצת התלמידים מיועדת לתלמידי ב’-ו’.

אני, מאיה רויטברג, ילדה חדשה, שהגעתי מבית ספר האירוס, נבחרתי השנה לייצג את כיתתי במועצת התלמידים. שמחתי מאוד שחבריי וחברותיי נתנו לי את האפשרות להשפיע ולשנות אפילו שאני תלמידה חדשה ואולי הם פחות מכירים אותי.

שתינו רואות חשיבות רבה למועצת התלמידים, כשהמטרה היא לשפר את בית ספרנו ושיהיה לתלמידים נוח ונעים במקום בו הם לומדים ונמצאים הרבה שעות מהיום.

אנחנו רוצות להגיד תודה לליאת פוקס על הובלת מועצת התלמידים.

כתבו: אלה שפיגלשטיין ומאיה רויטברג, כיתה ג’1

7

ההצגה-האחים רייט (ממציאי המטוס)

ב- 1.11.18 שכבות ג’-ד’ יצאו להצגה “האחים רייט”.

בהצגה סיפרו על ממציאי המטוס ואמרו משפטים מפורסמים כמו:

“זה צעד קטן לאדם אבל צעד גדול לאנושות” (ניל אמסטרונג).

“בלי האחים רייט לא הייתי טס לירח” (ניל אמסטרונג)

מההצגה למדתי שבשביל להצליח במשהו צריך המון אמון, התמדה, רצון וידע.

כתב: נמרוד בן יוסף, וועדת עיתון

למה לי הצגות עכשיו?

במהלך המחצית שכבות שונות מבית ספרנו יצאו להצגות שונות בהיכל התרבות.

נשאלת השאלה לשם מה עלינו לצאת להצגות במסגרת בית הספר?

בשביל מה זה חשוב?
דיברתי עם כמה ילדים מקבוצת הכתיבה והגעתי למסקנה שהסיבות למה הצגות במסגרת בית הספר חשובות הן:

  • העשרת ידע
  • חוויה תרבותית
  • דרך אחרת ללמוד
  • שבירת שגרה
  • צפייה משותפת עם חברים
  • והחשוב ביותר הוא ההנאה שלנו!

ההצגות מלמדות אותנו בדרך שונה מרק להסתכל על ספר ולקרוא, אנחנו משתמשים בחושים שלנו כדי להבין מה קורא ולא פשוט מעתיקים מהלוח.
וזה למה ההצגות כל כך חשובות בבית ספרנו.

כתב: ארז כנען, וועדת עיתון

 

8

לומדים ונהנים בבית ראשונים

כיתה ג’3 יצאה לסיור בבית ראשונים ושם למדנו את הדברים הבאים:

  • על מייסדי העיר נס ציונה.
  • על מכשירים וכלים שהיו משתמשים בהם לפני שהעיר נס ציונה נוסדה.
  • על הבעיות הרפואיות בעקבות הביצות.
  • מהו יום כביסה?

במהלך הסיור אפינו לחמניות טעימות ופתרנו כתב חידה. מאוד נהנינו מהסיור בבית ראשונים והרגשנו שהעשרנו את הידע שלנו לגבי העיר שבה אנו חיים.

כתבה: שקד הרצוג, וועדת עיתון

9

סיור לבית ראשונים 
אני רוצה לספר לכם על סיור לבית ראשונים שאני וכיתתי הלכנו בתאריך 20.11.18.
אני וכיתתי נסענו לבית הראשונים כדי ללמוד על המקום וללמוד מי הקים את נס-ציונה.
לפני שהגענו לשם לא הבנו איפה המקום, והראו לנו את הדרך.
ראינו גינה יפה ומטופחת. כוורות ישנות, ללא דבורים, ספסלים וגינת שעשועים ממש על יד המקום.
בהמשך ראינו מבנה יפה (לי נראה די ישן) נכנסנו וראינו אולם מפואר מאוד עם הרבה כסאות ועל הקיר צורה גודלה של עץ. על העץ היו תמונות של בני משפחת לרר ומסביב היו כל מיני קופסאות זכוכית ובהם דברים שונים מתקופת ראובן לרר. התיישבנו בכיסאות ושמענו איך משפחת לרר הקימה את נס-ציונה. לאחר הרצאה ארוכה ומעניינת הלכנו לאכול בחוץ. לאחר מכן התחלקנו לשתי קבוצות. קבוצה אחת הכינה לחמניות קטנות בצורה חילזון  ועשתה תפזורת, בזמן זה הקבוצה שניה הסתובבה בתערוכה וקיבלה הסבר על כל דבר ושמעה סיפורים על תמונות שהיו בחדר. אחר כך הקבוצות התחלפו. לבסוף כל הכיתה פתרה חידה של כתב סתרים. הצטלמנו וקבלנו את הלחמניות שאותם אפיינו קודם וכך עבר על ג’2 הסיור לבית ראשונים. אני מאוד נהניתי מהרצאה, היא עניינה אותי ולמדתי דברים חדשים: כמו איך הוקמה נס-ציונה, מה זה נס הקמח.
הייתי מאוד שמחה לעבור חוויה כזו שוב ואני מציעה לכולם לבקר בבית ראשונים.

כתבה: נועה ויינזוף, כיתה ג’2 

10
ידיעות ארגמן – חודש כסלו by ביה"ס ארגמן - Illustrated by תמר דוד וועדת עיתון - Ourboox.com

יום ההליכה בבית ספר – בוקר של כייף

בבוקר יום שישי, 09.11.18 יצאו תלמידי שכבות א’-ד’ ליום הליכה מהנה במיוחד.

את הבוקר פתחנו בטקס מרשים ומכובד של מועצת התלמידים היוצאת והנכנסת בהובלתה של ליאת פוקס הרכזת החברתית, ומיד בתום הטקס העלנו הילוך והתחממנו לקראת יום ההליכה עם פעילות מקפיצה ואנרגטית של המורה לחינוך גופני, מורן איינס.

יצאנו כיתה כיתה ליום ההליכה, כאשר הורים מלווים אותנו ותלמידי שכבת ו’ מפעילים אותנו בשאלות, שירים וחידונים בנושא ספורט.

למדנו הרבה דברים מעניינים, הלכנו ונהנינו מהשמש החמה והנעימה.

היה כייף לצאת קצת מהכיתה לפעילות שונה ואחרת ועל הדרך הרווחנו גם משהו טוב לבריאות של כולנו!

כיתה ג’1 ממליצה לצאת להליכות, טיולים עם החברים והמשפחה… זה כייף גדול!!!

מחכים לשנה הבאה, ליום ההליכה.

כתבו: תלמידי כיתה ג’1 והמורה מור לוי

12
ידיעות ארגמן – חודש כסלו by ביה"ס ארגמן - Illustrated by תמר דוד וועדת עיתון - Ourboox.com

שכבה ד’

מתמידים ומצליחים – יש לנו אלופה בין לאומית

נטע שלום, תלמידה בכיתה ד’3 זכתה החודש במקום השני בתחרות בינלאומית בתחרות התעמלות אומנותית. יצאתי לראיין את נטע על ההישגים המכובדים.

1. האם סדר השבוע שלך השתנה בעקבות האימונים?

כן, כי האימונים היו יותר ארוכים.

2. האם יש לך חוגים אחרים?

לא.

3. האם יש לך מודל לחיקוי?

כן, לינוי אשרם.

4. האם יש לך זמן לחברים?

קצת.

כתבה: מאיה איל, וועדת עיתון

גאים בנטע שלום שזכתה במקום השני בתחרות בינלאומית בתחום ההתעמלות האומנותית. גאים במיה שלום שזכתה בתחרות במקום השלישי.

14
ידיעות ארגמן – חודש כסלו by ביה"ס ארגמן - Illustrated by תמר דוד וועדת עיתון - Ourboox.com

מטיילים ונהנים

ביום רביעי ה- 31.10  יצאה כיתה ד’2 לנחלת ראובן. נחשפנו לחיי אדם ששמו-“ראובן לרר”, על אשתו “פייגה”, ילדיו ועל החיים שעבר בנחלת ראובן יש פסל של ראובן ואשתו, שחזור בית אריזה , שחזור הכוורות שגידל משה לרר- בנו של ראובן ועוד הרבה דברים הקשורים לחייו ולחיי המשפחה שלו.

ראובן נולד למשפחה יהודית חסידית בגיליציה שבפולין. ואותו שלחו למנזר בגיל 12, וכשיצא מהמנזר אימצו אותו משפחה עשירה מאוד בגרמניה ששם משפחתה היה “לרר”. כשעלה לארץ חיי בעיר נס ציונה וכששמע שאביו המאמץ נפטר לקח את חלקי האדמה שאביו הועיל לו. פייגה בזמן הזה חיה בעיר ראשון לציון עד שהם הכירו אד את השנייה והתחתנו.

שאלות “הידעתם”:

הידעתם שלפייגה היו 17 לידות ומתוכם נשארו 5 ילדים בלבד?

הידעתם ששם המשפחה של ראובן בכלל לא היה לרר?

הידעתם שפעם קראו לנס-ציונה “ואדי אל חנין”?

הידעתם שראובן לרר היה אחד ממייסדי העיר?

הידעתם שראובן היה אחד מהדבוראים הראשונים בארץ?

כתבה : שני נאור, וועדת עיתון

16

טיול ל”מועצה לישראל יפה”

תלמידי כיתה ד’2 נסעו לתל אביב ל”מועצה לישראל יפה” השוכנת בסמוך לנהר הירקון. כאשר הגענו אכלנו ארוחת בוקר במקום יפה ונקי, מיד לאחר מכן התחלקנו ל-2 קבוצות וכל קבוצה קיבלה מדריכה. כאשר הגענו לתחנה הראשונה דיברנו קצת על נחל הירקון וכל כמה ילדים קיבלו מפה. המשכנו ללכת ועצרנו ליד שיח של מלוח וטעמנו ממנו.

בתחנה הבאה ראינו קנים רבים של ציפורים כגון דררות, ועצרנו לפעילויות: חיפוש עלים בצורות שונות ומשחק הכרות על מה שסובב לנהר הירקון. המשכנו רגלית לתחנת הקמח ושם סיפרו לנו איך התחנה עובדת.

בתחנה הבאה מכן הכנו סירות מעלים, גזע של אקליפטוס וקיסמי שיניים. כאשר הסירות היו מוכנות השטנו אותן במי הירקון. בתחנה זו גם למדנו על אסון המכבייה. בתחנה הבאה הגענו למקדש העץ שעל גבעה ושם חיפשנו ערים בעזרת בנינים גבוהים.

חזרנו דרך הגשר ובו ראינו את המיקום בו נחל איילון ונהר הירקון נפגשים. בסוף הסיור צפינו בסרטונים  שהציגו את הנזקים שהאדם גורם לסביבה בארבעה תחומים: מים, אש, אוויר, אדמה. לפני שנפרדנו שיחקנו משחק קהות.

כתבו: שיפרין שירה, תירוש עופרי, הרשקוביץ יאיר, ד’2

17

שכבה ה’

שיעור גיאוגרפיה

אצלנו בכיתה ה’3 לומדים גאוגרפיה בצורה מאוד מיוחדת וחווייתית.

הנושא שלנו הוא הגלובוס וכדור הארץ. אין לנו ספרים ואנחנו לומדים דרך מצגות לפי נושאים. המצגות מאוד ידידותיות, צבעוניות, עם ציורים, תמונות וקומיקס. בכל שיעור אנחנו פותרים משימות מהמצגת וגם נעזרים באמצעים מוחשיים כמו לצייר את מפת העולם על שקף, משימות שבועיות באתר אופק שמהן אנחנו מאוד מאוד נהנים, זה כולל משחקים וחידות הקשורות לנושא וזה ממש כייף!

משימה נוספת שקיבלנו זה לעבוד לפי קבוצות. חלק מהקבוצות הכינו דגם תלת מימד של מיצר, אי, מפרץ, אוקיינוס, חצי אי, וכו’… וחלק אחר של התלמידים הכינו משחקים הקשורים לנושא כמו: טריוויה פאזל, רביעיות וכו’. את הדגמים והמשחקים מביאים לכיתה וכולם לומדים ונהנים. אנחנו מאוד אוהבות ללמוד בדרך הזו. אנחנו חושבות שכשלומדים בדרך של משחק וחוויה החומר גם מובן יותר טוב וגם אנחנו נהנים ללמוד את הנושא.

כתבו: שקד כהן, עדי אברהם, ה’3

 

18

מגמת תקשוב – עם הפנים לעתיד

בשכבה ה’ התחלנו השנה ללמוד במגמת מחשבים. במגמה זו אנו לומדים על כלים במחשבים לדוגמא: המורה רחל לימדה איך לעשות ארבעה ריבועים ב-PowerPoint.

באחד השיעורים הכנתי עם חבר לכיתה חידון על יצחק רבין עם ארבעת הריבועים. ביום הזיכרון ליצחק רבין הצגנו את המצגת בכיתה ב’3. התלמידים למדו על רבין באמצעות חידון חוויתי ומעשיר.

כתב: גיא זלצר, וועדת עיתון

3 טיפות חלב- “טוביה החולב”

ביום ראשון ה- 18.11.2018 יצאנו להצגה “טוביה החולב”. הסיפור עוסק בילדה בשם חבצלת שכל הזמן מתעסקת בטלפון שלה. יום אחד המורה שלה מביא לכל אחד מתלמידי הכיתה ספר ולה הוא מביא לה ספר בשם “טוביה החולב” חבצלת נשאבת לספר ואוהבת אותו. בהצגה מספרים על חווה. הבת של טוביה החולב. היא מתנהגת באופן מוזר במיוחד. להזכיר שההצגה התרחשה אי-שם במאה התשע-עשרה. יום אחד חווה מכירה בחור ורוצה להיות חבר שלו. מה שפעם היה מותר לעשות רק מהחלטתם של ההורים. ההצגה עזרה לי להבין את כל המאפיינים של המאה ה-19.

לסיכום מאוד נהניתי מההצגה והתחברתי למאפייניה.

כתב: עומרי לזר, וועדת עיתון

19

 לקהילה מנגנים

בכל יום ראשון בשעה 2, מגיע מורה לחליל צד/חצוצרה איתם אנו לומד איך לנגן על כלים אלו. כמובן שיש עוד המון כלים לניגון  כגון: קלרינט, סקסופון ועוד…

כל שכבת ה’ מוזמת לשיעור. אלא אם יש לך את הכלי שעליו אתה רוצה לנגן. לדעתנו יש המון יתרונות לכלי הנשיפה.

– להפיק צלילים יפים.

– זאת חוויה מאוד כיפית.

– להיחשף לעולם המוסיקה.

לסיכום, אנו מאוד מאוד ממליצים להצטרף לתוכנית של הבית ספר ביחד עם הקונסרבטוריון זו חוויה כיפית במיוחד, אבל אל תשכחו שצריך להתמיד בה ולגלות אחריות!

כתבו: גיא זלצר, עומרי לזר – וועדת עיתון

פעילות מעורבות בקהילה

אחת לחודש קבוצה מתלמידי הכיתה יוצאת לפעילות של מעורבת בקהילה בגן “סביון” בנס ציונה.

תלמידי הכיתה מופיעים בפני הילדים, עושים איתם עבודות יצירה ומשחקים משחקים שונים בפינות הגן עם הילדים. בחודש זה יצאה הקבוצה הראשונה לגן. ותלמידי הכיתה יצאו מרוצים ומסופקים מהנתינה לילדים ומההנאה במשחק עמם.

כתבו: רוני זילברמן, מעין חגאי ונעמה גרין, ה’2.

20

מצוינות בתאטרון

לאחרונה התרחשו בבית הספר אודישנים לקבוצת תאטרון לכיתות ה’, ו’ באודישנים התבקשו התלמידים שרוצים להתקבל למצוינות תאטרון לעשות פרסומת למוצר אמיתי או מומצא אז יצאנו לראיין כמה תלמידים…

איך הרגשת באודישן? “אני הרגשתי שמאז ומתמיד אהבתי תאטרון ואני חושבת שאני דיי טובה בזה …” (רונאל, ה’1)

מה המוצר שהצגת לרעות? “אני ועדי הצגנו חנות ירקות שהירקות בה לא טובים כול כך”(יהלי שכניק, ה’1)

האם הרגשת שהאודישן הלך טוב? “בהתחלה לא ידעתי אבל בסוף היה בסדר”(עדי ציפורי, ה”1)

היה כיף באודישן? “האודישן עבר עלי סבבה, רעות צחקה והיה כיף” (יואב שפר, ה’2)

איך הרגשת באודישן? “הרגשתי טוב,היה מלחיץ אבל כיף”(הילה בנטקובסקי, ה’2)

סיפור מעניין: “אני ושי הכנו את האודישן, שי הייתה אמורה להביא את התלבושות בבוקר כמו שקבענו אך לא הביאה, בסוף יום הלימודים שי הלכה לביתה להביא את התלבושות אך התעכבה בביתה, היינו אמורות להיכנס בין המוקדמים ולכן נלחצתי ,התקשרתי לשי והיא אמרה שעוד מעט תבוא, עוד כמה דקות היה תורנו ושי לא באה אני וחברותי הטובות שגם היו באודישנים עזרו לי להמציא פרסומת שהוכל לעשות לבד, על הדקה האחרונה שי הגיעה והספיקה. (יהלי חגג, ה’1)

רצה אבל לא יכל: למה לא יכולת לבוא אל האודישן? “אני רציתי לבוא אבל היה לי חוג כדורסל שיצא על אותם שעות” (איתי קפצן, ה’1)

“זה נראה כיף להופיע על במה אבל יש לי כדורסל” (עומר גליצקי, ה’1)

איך עבר אליך האודישן? “עבר עלי סבבה ” (מיכאלה, ו’2)

מה המוצר שפרסמת ?”למה סליים זה טוב” (עלמה, ו’2)

האם הרגשת שהאודישן הלך טוב? “אני הרגשתי שרעות אהבה אבל חששתי שלא אתקבל, באמצע האודישן צחקתי” (קארין, ו’2)

לסיכום, אם לא התקבלתם השנה תמיד יש את שנה הבאה…

כתבו: עופרי קפלן ונועה לייזרוביץ, וועדת עיתון

21

שכבה ו’

צעד בבטחה – משמרות הזה”ב בדרכך

השנה שכבת כיתה ו’ החלה לקחת חלק במשמרות הזה”ב.

משמרות הזה”ב חשובות למעבר בטוח של תלמידי בית הספר בחציית הכביש בדרכם לבית הספר וביציאתם ממנו. הפעילות חשובה למניעת תאונות דרכים.

התפקיד שלי במשמרות הזה”ב הוא תפקיד המפקד. תפקיד זה חשוב לשמירה על כללי משמרות הזה”ב על ידי החוליות. במסגרת תפקידי אני אחראי לוודא שכולם מגיעים בזמן, להחליף חסרים במקרה הצורך ולהסתובב בין מעברי החצייה ולוודא שהפעילות מתבצעת לפי המנהלים. פעילות משמרות הזה”ב היא בעלת אחריות רבה של השכבה הבוגרת בשמירה על ביטחונם של כלל תלמידי בית הספר בדרכים. זה נושא חשוב מאוד ואני שמח לקחת בו חלק.

כתב: עמרי שטיינהרט, ו’1

22
ידיעות ארגמן – חודש כסלו by ביה"ס ארגמן - Illustrated by תמר דוד וועדת עיתון - Ourboox.com

רובוטיקה
הטכנולוגיה היא חלק בלתי נפרד מחיינו. מדעי המחשב והרובוטיקה מהותיים בהבנת הידע הדרוש על מנת להיות חלק מהקדמה והטכנולוגיה “אם אתה לא שם אתה לא קיים”.
בית הספר לוקח חלק בתוכנית לימודי הרובוטיקה יחד עם בתי ספר אחרים ברחבי הארץ. משתתפיו הם תלמידי כיתות ה’-ו’, בכל שנה קיים פרויקט בנושא אחר, לדוגמא השנה הפרויקט הוא בנושא החלל. מטרת הפרויקט הוא לפתח רובוט שתוכנת לבצע פעולות, לחקור ולפתור בעיות אמתיות בחלל. בסוף השנה תתקיים תחרות ארצית.
כתב: איתי חדד, ו’1

בת מצווה
בת מצווה הוא היום בו מגיעה נערה יהודייה לגיל 12 ומתחייבת בקיום מצוות. הכינוי בת מצווה משמש גם לאירוע שלפעמים  נערך סמוך ליום ההולדת.
ישנן תרבויות, כמו הדת היהודית שהטקסים הנערכים בהן למתבגרים סמליים בלבד. למשל באינדונזיה נהוג לשייף את שש השיניים
הקדמיות שלהם (של המתבגרים). בהודו נהוג לבצע טקס של “לידה שנייה”, לפי הטקס הילדים הופכים להיות חלק מהחברה כולה.
באפריקה נהוג לקעקע על פניהן של הבנות סמלים שמחייבים אותם לדברים שונים בדת. בעוד כחודש אחגוג בת מצווה באולם אירועים בו אזמין משפחה וחברים וכך אסמל את מעברי מילדות לנערות.
אני מאוד נרגשת ומקווה שהאירוע יהיה מושלם.

כתבה: ליה זמר כיתה, ו’ 1

24

חדר חשבון

חדר חשבון הוא חדר הנמצא בבית הספר במבנה ג’ בקומה העליונה ליד חדר אומנות. בחדר  יש רצפה, תקרה, שולחנות וכיסאות, ושטחו הוא אורכו כפול רוחבו, אבל לא רק.

חדר זה מלא צורות הנדסיות, חוברות חשבון ועוד מגוון דברים. בחדר זה משתמשים כיתות ו’ לרוב, לצורכי למידת הנדסה ומתמטיקה.

חדר זה עוזר ללמידה כי לרוב מחצית מילדי מהכיתה הולכת לחדר ספח והשאר נשארים בכיתה. בעקבות זאת, יותר קל ללמוד כקבוצה קטנה מאשר כקבוצה גדולה, מכוון שככה יש יחס גדול יותר לכל תלמיד/ה, וכל תלמיד יכול להתקדם בקצב שלו.

לדעתי, חדר זה מאוד מועיל וזו יוזמה יפה של בית ספר לעשות חדר ללמידת חשבון.

בנוסף, אני חושב שמתמטיקה זה מקצוע בין החשובים, כי היא הבסיס לכל המדעים המדויקים, שבזכות מחקר שלהם יש תגליות מדעיות שמשפיעות על חיי כולנו, מהטלפון החכם ועד מציאות מדומה. ואולי בחדר החשבון אצלנו בארגמן יתחיל רעיון לתגלית חדשה?

כתב : אור וקסלר, ו’1

25

יוצרים גשר בתכנית “הקשר הרב דורי”

אנו תלמידות כיתה ו’ גאות להיות חלק מתכנית “הקשר הרב דורי”.
בתכנית זו אנו נפגשות עם הסבים והסבתות  ומתעדים את סיפור חייהם של המבוגרים.
תכנית זו מאפשרת למבוגרים להביע את רגשותיהם וסיפור חייהם בדרך יצירתית ומהנה יחד עם התלמידים, הסיפורים יישמרו באתר “בית התפוצות” ואנשים רבים יוכלו לקרואו ולשומרו לדורי דורות.
במהלך התכנית נצא לסיורים ומפגשים יחד עם תלמידים מבתי ספר שונים כגון: מנהרות הכותל ומפגשים עם ביה”ס “ג’ואריש” ברמלה.
בסיום התוכנית אנו נבקר במוזיאון בית התפוצות הנמצא בתל אביב ושם נחשף לסיפורם של אלפי אנשים בדרך מרתקת ומהנה!
התכנית היא דבר מיוחד שלא נשכח, ואנו שמחות שיש תכנית כזאת בבית ספרנו ושאנו לוקחת בה חלק.

כתבו: קשת אלישע, גלי שחר, ו’2.

  • לפניכם תמונות ממפגש הפתיחה ומהסיור במנהרות הכותל בירושלים שהתקיים ב-27/11/2018.
26
ידיעות ארגמן – חודש כסלו by ביה"ס ארגמן - Illustrated by תמר דוד וועדת עיתון - Ourboox.com

הולכים על זה בבית הספר – יום ההליכה הבינלאומי 2018 

מרבית המדינות החברות בארגון הבריאות העולמי WHO ובארגון העולמי לספורט לכל (TAFISA) מקיימות את יום ההליכה העולמי כמסורת. מדינת ישראל, החברה בארגונים אלו, מצטרפת למסורת שבקיום יום הליכה עולמי, במטרה להעלות על סדר היום הציבורי את נושא חשיבות הפעילות הגופנית כאורח-חיים פעיל ובריא.

מדוע ללכת?

  1. ההליכה משפיעה לטובה על מערכות הגוף והנפש.
  2. ניתן באמצעות ההליכה ליצור קשרים חברתיים ואירועים כגון: צעדה עירונית , הליכה עם המשפחהחברים ועוד.
  3. חווית יום ההליכה

לפני שיצאנו משערי בית הספר המורה לספורט מורן איינס עשתה  חימום  לתלמידי ביה”ס.

אחרי החימום יצאו כיתות א’-ד’ להליכה בליווי הצוות החינוכי והורים מלווים.

במהלך ההליכה הצטרפו לכיתות תלמידים מכיתות ו’ שהכינו לדרך שאלות, חידות ושירים.

חלק מהכיתות הכינו שלטים ושרו שירים לעידוד ולמוראל.

כתבו: מעיין וקס, אייל פופר, וועדת עיתון

28

שומרים על החיים- משמרות זה”ב

השנה שכבה ו’ החלה לקחת חלק במשמרות הזה”ב.

משמרות הזה”ב חשובות למעבר בטוח של תלמידי בית הספר בחציית הכביש בדרכם לבית הספר וביציאתם ממנו. הפעילות חשובה למניעת תאונות דרכים.

התפקיד שלי במשמרות הזה”ב הוא תפקיד המפקד. תפקיד זה חשוב לשמירה על כללי משמרות הזה”ב על ידי החוליות. במסגרת תפקידי אני אחראי לוודא שכולם מגיעים בזמן, להחליף חסרים במקרה הצורך ולהסתובב בין מעברי החצייה ולוודא שהפעילות מתבצעת לפי המנהלים.

פעילות משמרות הזה”ב היא בעלת אחריות רבה של השכבה הבוגרת בשמירה על בטחונם של כלל תלמידי בית הספר בדרכים. זה נושא חשוב מאוד ואני שמח לקחת בו חלק.

כתב: עמרי שטיינהרט, ו’1

חוזרים בזמן!?

בתאריך 31/10/18 כיתות ו’ יצאו לטיול באזור הכרמל.

הגענו למערות האדם הקדמון. מערות אלו היו טבעיות לחלוטין אפילו שבני האדם שכנו בהם לפני אלפי שנים, במערות אלו ראינו סרטון שמדמה איך האדם הקדמון חיי במערות שדומות למערה שבה ביקרנו. באחת המערות ראינו דגמים של האדם הקדמון, דגמים של כליהם, דגמים של הבשר שאכלו ועוד. ביקור במערות האלו היה מאוד מעניין אבל זה לא היה סוף הטיול שלנו באזור הכרמל.

משם נסענו לכפר עוספיא, כפר בו גרים 80% דרוזים, יהודים, מוסלמים ונוצרים.
בזמן ששהינו בכפר זה ביקרנו בבית של אישה דרוזית שכיבדה אותנו במאכלים דרוזים, היה איש שהסביר לנו על החיים של הדרוזים, על התרבות, האמונות והחוקים שלהם.

לסיכום, טיול זה היה מאוד מעניין, מלמד, מסקרן ובלתי שגרתי.
למדנו הרבה על התרבות הדרוזית ועל החיים בכפר עוספיא.

כתבו: ארז כנען, רומי סבג- וועדת עיתון

29

מצוינות באומנות – “עפיפוניאדה”

במסגרת מצוינות באומנות אנו עוסקים בפרויקטים שונים ומגוונים הקשורים באומנות  לדוגמא: לכבוד אירוע “העפיפוניאדה” הכנו ציור לכבוד סיום תפקידו של ראש העיר מר יוסי שבו. בציור זה בחרנו לקחת ציטוט מתוך השיר “אדוני ראש העיר” ובנוסף לכך,

ציירנו סמלים שונים המוכרים לנו מעיר מגורינו.

אנו מודים לראש העיר על תרומתו לעיר ועל  שיפור חיי אזרחי נס ציונה.

מאחלים דרך צלחה לראש העיר החדש של נס ציונה, מר שמואל בוקסר.

כתבו: אדווה מרקו, ו’2, ליה גיל ואביה חן, ו’3.

30
ידיעות ארגמן – חודש כסלו by ביה"ס ארגמן - Illustrated by תמר דוד וועדת עיתון - Ourboox.com

המלצה לשבת

לאחרונה טיילתי עם המשפחה בהר חירייה. בעבר ההר שימש כמקום לפסולת כך שנוצר הר של זבל. לפני מספר שנים החליטו רשויות מקומיות בגוש דן לשקם את ההר ולהפוך אותו למקום תיירותי ללמידה ובילוי. בנוסף, שם המקום שונה לפארק “אריאל שרון” על שם ראש הממשלה לשעבר.

היכן ממוקם ההר?  “הוא שטח גלילי פתוח לאורך נחל איילון בקטע שבין נמל תעופה בן-גוריון לנתיבי איילון. השטח תחום מצפון על ידי אור יהודה, רמת גן ותל אביב-יפו ומדרום על ידי כביש 1, אזור ומקוה ישראל. גודלו של השטח כולל השטח הפתוח של מקוה ישראל 8500 דונם פי שניים וחצי מגודלו של הסנטרל פארק ונועד לשמש כריאה הירוקה של דרום מטרופולין גוש דן המצוי בשטחה הגאוגרפי של בקעת אונו” (ויקפדיה).

אני ממליץ לבקר במקום ולראות כיצד זבל הפך למקום חיובי ומלמד.

כתב: גיא זלצר, וועדת עיתון

המלצה על הספר “נרניה האריה, המכשפה וארון הבגדים”

הסיפור הוא סיפור פנטזיה, אשר נכתב ע”י ק.ס לואיס.

בספר משתתפות הדמויות: פיטר, סוזן, אדמונד ולוסי.

בספר מסופר על: יום אחד, בזמן משחק מחבואים, לוסי מגלה ארון בגדים שמוביל אותה לממלכה הקסומה. היא מבלה מספר שעות בביתו של הפאן מר טומנוס, שם הוא מספר לה שהממלכה קבלה מעשה נורא של בחורף נצחי, ללא חג המולד. הוא מודה בפניה כי בכוונתו למסור אותה לידי המכשפה הלבנה, שהורתה כי כל בן אדם שיתגלה יימסר לידיה. אולם, מר טומנוס מחבב את לוסי ושולח אותה חזרה דרך ארון הבגדים, שם נראה כי הזמן עמד מלכת. היא מנסה לשכנע את האחרים בדבר ארון הבגדים, אך השער לממלכה נסגר.

כתב: נמרוד בן יוסף, וועדת עיתון

32

פותרים ונהנים

שכבה ה’

2+3=13

3+4=25

4+5=41

5+6=?

שכבה ו’

מכונית א’ יוצאת מתל אביב לכיוון חיפה במהירות 50 קמ”ש מכונית ב’ יוצאת מחיפה לכיוון תל אביב במהירות 50 קמ”ש. ביחד עם מכונית א’ יוצא זבוב שמהירותו 90 קמ”ש לכיוון מכונית ב’. כשהזבוב מגיע למכונית ב’ הוא עף בחזרה לכיוון מכונית א’, וכשמגיע למכונית א’ שוב חוזר למכונית ב’, וכך הלאה עד ששתי המכוניות נפגשות. אם המרחק בין תל אביב לחיפה הוא 100 ק”מ, כמה ק”מ הזבוב יעוף עד ששתי המכוניות יפגשו?

כתב: רועי, ו’1

33
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content