מבוא לספר
מאז ומתמיד מדינות הים התיכון היו מחולקות לשני חלקים, החלק הצפוני והחלק הדרומי.
מתוך כל המדינות הללו קיימות מספר מדינות מתפתחות ומספר מדינות מפותחות. כיתה ה’3 בבית הספר הריאלי העברי בחיפה אספו את המדדים לקביעה האם מדינה מסויימת נחשבת למפותחת או מתפתחת. התלמידים חולקו לזוגות וכל זוג יחקור את הנתונים של כל מדינה שנבחרה בשבילו ויחליט אם היא מפותחת או מתפתחת. לאחר מכן, רשמו את הנתונים בטבלאות והצטרכו לרשום פסקה על המדינה אותה חקרו.
פסקה מידעית על לוב
לוב היא מדינה תחת שלטון דיקטטורי הנמצאת בדרום הים התיכון ביבשת אפריקה. היא גובלת בטוניסיה, אלג’יריה, מצרים, ניז’ר, צ’אד וסודאן.
איכות החיים בלוב אינה מספקת את רוב תושביה:
תוחלת החיים בלוב מגיעה בממוצע ל-74 שנים, יחסית לכל מדינות הים התיכון מצב תוחלת החיים של לוב הוא מעט מתחת לממוצע.
בנוסף לכך, 23 אנשים מתוך 1,000 אנשים בלוב משתמשים באינטרנט. ביחס לסוריה, מספר זה גבוה מפני שבסוריה מתוך 1,000 אנשים רק 13 משתמשים באינטרנט.
מבדיקה שנעשתה בלוב לכל 100,000 איש יש 120 רופאים ורופאות, יחסית לשאר מדינות הים התיכון מספר זה נמוך.
בלוב קיימות שתי אוניברסיטאות, במרוקו 25 אוניברסיטאות כך שביחס למרוקו מספר זה נמוך מאוד.
בלוב 82 יודעים קרוא וכתוב מתוך 100 אנשים, מספר זה נמוך ביחס למדינות צפון הים התיכון.
בסוריה התמ”ג הממוצע לנפש בשנה הוא פחות מ-3,000 דולר, לעומת זאת בלוב התמ”ג הממוצע לנפש בשנה עומד על 9,957 דולרים. ביחס לסוריה התמ”ג גבוה.
כמו כן, מספר שנות הלימוד הממוצעות הצפויות לתלמיד בלוב עומד על 16.2 שנים. ביחס לטוניסיה מספר שנות הלימוד הממוצעות הצפויות לתלמיד הוא גבוה.
לסיום, ביחס למדינות הדרום ולמדינות הים התיכון לוב הינה מדינה מתפתחת.
היא צריכה לשפר את מערכת החינוך, מערכת הבריאות ועוד הרבה נתונים אחרים…
המסקנה: תחום הבריאות הינו יותר גבוה במדינות הצפון ממדינות הדרום.
תהליך העבודה:
1. בתחילת העבודה היינו צריכים לחקור על לוב. לאחר מכן, היינו צריכים לסדר את הנתונים בטבלה. אח”כ התבקשנו לכתוב פסקה על מדינתנו הכוללת את כל הנתונים ומבוא. ואז היינו צריכים לבחור מאיפה לאיפה להגר, אנחנו בחרנו להגר ביחד מלוב לאיטליה. אח”כ היינו צריכים לכתוב פסקה על הגירתנו. במהלך הפרוייקט היינו גם צריכים לכתוב שאלות ומסקנות.
2. שיתוף הפעולה היה טוב כי כל אחד תרם מחלקו.
3. הכי נהנינו לכתוב את הסיפור על ההגירה.
4. למדנו הרבה על החיים במדינות מתפתחות ומפותחות ועל השוני בניהם בנוסף לכך,
התעשרה ידיעתנו על יכולותינו.
5. היה קשה בעבודה לכתוב את הפסקה מכיוון, שהסתבכנו עם כתיבת הנתונים והשוואתם למדינות בים התיכון.
הכל התחיל ב-17/2/2011, אבינו השתתף בהפגנה נגד קדאפי. אחד מהתומכים שלו ירה לו כדור לכתף ומכיוון שבלוב מערכת הבריאות ירודה לא הספיקו למצוא לו רופא והוא מת. באותו יום החלטנו להגר. שוחחנו עם סבינו והוא אמר לנו שהוא לא יבוא איתנו מכיוון שהוא חולה וזקן אבל הוא יעזור לנו להשיג כסף לספינת מנוע. חמישה ימים של עבודה קשה ומפרכת הספיקו להשיג כסף לספינת מנוע קטנה ולקצת צידה.
ב-24/2/2011 נסענו לבנגזי שם התחוללה מלחמה בין המשטר למורדים. אנחנו עקפנו את העיר והגענו לחופה, נכנסנו מהר לספינה ושטנו. כעבור בערך 45 דקות ראינו לפתע ספינה של המשטר. היא רדפה אחרינו כבערך 20 דקות וברגע שהיא כמעט תפסה אותנו ראינו ספינה איטלקית גדולה אבל האיש בספינת המשטר הוציא רובה וירה לי ברגל. אחי חבש אותי במהירות והפסקתי לדמם. האנשים בספינה האיטלקית הכניסו אותנו מהר לספינתם והם נתנו לנו ולעוד מהגרים אוכל ותרופות. הם הסבירו לנו שכשנגיע לסיציליה (אי באיטליה) יעבירו אותנו למחנה מהגרים ושברי המזל מבינינו יצליחו לחיות חיים רגילים ושלווים. כעבור שעה, הגענו לסיציליה ועברנו למחנה מהגרים.
לאחר 10 חודשים במחנה המהגרים ובתנאים קשים הצלחנו להשיג עבודה. התנאים במחנה לא היו טובים אך היו יותר טובים מהתנאים בלוב. חיינו במחנה המהגרים הרבה זמן אבל לאחר כמעט 3 שנים הצלחנו להשיג מספיק כסף בשביל לקנות בית ומאז חיינו באופן רגיל.
כעת, כמו רוב בני האדם בצפון הים התיכון יש לנו בית, עבודה, אוכל ובקיצור איכות חיים.
Published: May 23, 2017
Latest Revision: May 23, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-319865
Copyright © 2017