כוכב נפטון מידע כללי
הוא כוכב הלכת השמיני במערכת השמש. הוא הקטן והמרוחק בין ארבעת ענקי הגזים והוא מסווג בתת-הקטגוריה ענק קרח בגלל היותו מכוסה בשכבת מים וקרח.
-לנפטון יש 14 ירחים.
-נפטון, הקרוי על שמו של נפטון, אל הים במיתולוגיה הרומית.
-נפטון הוא 17 פעמים את המסה של כדור הארץ.
-נפטון אינו גלוי לעין הבלתי מזוינת והוא הכוכב היחיד במערכת השמש שנמצא על ידי חיזוי מתמטי ולא על ידי תצפית אמפירית. שינויים בלתי צפויים במסלולו של אורנוס הובילו את אלקסיס בווארד כדי להסיק כי מסלולו היה כפוף הפרעות כבידה על ידי כוכב לא ידוע.
-לנפטון יש מערכת טבעת, אם כי הרבה פחות משמעותי מזה של סטורן. הטבעות עשויות להכיל חלקיקי קרח מצופים בסיליקט או בחומר המבוסס על פחמן, אשר מעניק להם גוון אדמדם. שלוש הטבעות העיקריות הן טבעת אדמס הצרה, 63,000 ק”מ ממרכז נפטון, טבעת לה ורייר, ב 53,000 ק”מ, ואת גאל טבעת, רחב יותר, על 42,000 ק”מ. הארכה חיצונית חלשה לטבעת לה ורייה נקראה לאסל; הוא מוקף בקצה החיצוני של טבעת האראגו ב -57,000 ק”מ.
מי גילה את נפטון?
כוכב הלכת נפטון ניבא באופן מתמטי לפני שהוא נצפה ישירות. עם תחזית של Urbain Le Verrier, תצפיות טלסקופיות המאשרות את קיומו של כוכב לכת גדול נעשו בליל 23-24 בספטמבר 1846.
נפטון הוא בלתי נראה לעין בלתי מזוינת כפי שהוא עמום מדי,לכן התצפיות הראשונות של נפטון היו אפשריות רק לאחר המצאת הטלסקופ. יש ראיות כי נפטון נראה ונרשם על ידי גלילאו גליליי בשנת 1613, Jérôme Lalande בשנת 1795 וג ‘ון הרשל בשנת 1830, אבל אף אחד לא ידוע כי זיהה אותו ככוכב באותה תקופה. אלה תצפיות לפני גילוי היו חשובים בקביעת במדויק את מסלולו של נפטון.
בשנת 1845 אסטרונומים Urbain Le Verrier בפריז John Couch Adams בקיימברידג’ בנפרד החלו חישובים כדי לקבוע את הטבע ואת המיקום של כוכב לכת זה. הצלחתו של Urbain Le Verrier הובילה גם לסכסוך בינלאומי מתוח על העדיפות,, לאחר זמן קצר האסטרונום הבריטי המלכותי, הודיע כי אדמס ניבא גם את גילוי כוכב הלכת. עם זאת, החברה המלכותית העניקה Urbain Le Verrier את מדליית Copley בשנת 1846 על הישגיו, ללא אזכור של אדמס.
העשרה על נפטון
גששית על נפטון
וויאג’ר 2 הוא החללית היחידה שביקרה נפטון. הגישה הקרובה ביותר של החללית לכוכב הלכת התרחשה ב -25 באוגוסט 1989. מכיוון שזה היה הכוכב הגדול האחרון שהחללית יכולה לבקר בו, הוחלט לעשות קרבה קרובה של הירח טריטון, ללא תלות בהשלכות על המסלול, בדומה למה שהיה נעשה עבור המפגש של וויאג’ר 1 עם סטורן והירח טיטאן. התמונות שהועברו חזרה לכדור הארץ מ”ויאג’ר 2 “הפכו את הבסיס לתוכנית לילה של” פ.ב.ס.ס “כל הלילה, נפטון כל הלילה.
במהלך המפגש, אותות החללית נזקקו ל -246 דקות כדי להגיע לכדור הארץ. לפיכך, על פי רוב, Voyager 2 של המשימה הסתמכה על preloaded פקודות עבור המפגש נפטון. החללית ביצעה מפגש כמעט עם הירח Nereid לפני שזה הגיע בתוך 4,400 ק”מ של האטמוספירה של האוויר ב -25 באוגוסט, ולאחר מכן עבר קרוב הירח הגדול ביותר של כדור הארץ טריטון מאוחר יותר באותו יום.
החללית אימתה את קיומו של שדה מגנטי המקיף את כדור הארץ וגילתה שהשדה מתקזז מהמרכז ומוטה בצורה דומה לשדה סביב אורנוס. תקופת הסיבוב של נפטון נקבעה תוך שימוש במדידות של פליטות רדיו, וויאג’ר 2 גם הראה כי נפטון היתה מערכת מזג אוויר פעילה באופן מפתיע. שישה ירחים חדשים התגלו, וכוכב הלכת הוכיח שיש לו יותר מצלצול אחד.
את flyby גם סיפק את המדידה הראשונה מדויקת של המסה של נפטון אשר נמצא להיות 0.5 אחוז פחות ממה שחושב בעבר. הדמות החדשה הפריכה את ההשערה שכוכב פלאנט X התנהל על מסלולי נפטון ואורנוס.
לאחר משימת הטיסה של וויאג’ר 2, השלב הבא בחקר המדעי של המערכת הנפטונית, נחשב למשימה אורבנית של דגל. משימה היפותטית שכזו אמורה להיות אפשרית בסוף שנות העשרים או בתחילת שנות השלושים. עם זאת, היו כמה דיונים להשיק משימות נפטון במוקדם. ב -2003 היתה הצעה ב”מחקר משימות החזון “של נאס”א למשימה של” נפטון עם בדיקות “, שעושה מדע ברמה של קאסיני. הצעה נוספת, אחרונה יותר, היתה עבור ארגו, חללית לטוס שיושק ב 2019, כי יבקר יופיטר, סטורן, נפטון, וחפץ חגורת קואיפר. המוקד יהיה על נפטון ועל הירח הגדול ביותר שלה טריטון להיחקר סביב 2029. המשימה המוצעת של “אופקים חדשים” (שגורשה מאוחר יותר) עשויה גם היא לעשות את המעבר הקרוב של המערכת הנפטונית.
ישום החוק השלישי של קפלר בנפטון
k=t^2/a^3
t=5200416000(שניות) a=4498252900000(מטרים)
5200416000
Published: May 3, 2017
Latest Revision: May 3, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-301253
Copyright © 2017