סירקוזה היתה בתקופות מסוימות אחת מהערים החזקות והמורכבות ביותר בעולם העתיק. הפילוסוף אפלטון ביקר בעיר שלוש פעמים וניסה ליישם בה ללא הצלחה את תפישותיו. בשנת 415 לפנה”ס שלחו האתונאים צבא וצי גדול להרוס את העיר. הם נכשלו והובסו בצורה נוראה שנתיים לאחר מכן. אתונה לא התאוששה מכישלון זה, שסימן את תחילת שקיעתה. סירקוזה נכבשה מאוחר יותר ע”י הרומאים. בעת הכיבוש נהרג המתמטיקאי המפורסם ארכימדס, שאף נולד כאן.
סירקוזה המודרנית היא אולי העיר הכי אלגנטית והכי מתורבתת בסיציליה של ימינו. מוקדי העניין שבה הם העיר העתיקה, שבחצי האי אורטיג’ה (Ortigia), והפארק הארכיאולוגי (Zona Archeologica), שבו שרידי העיר היוונית העתיקה עם התאטרון היווני, האמפיתאטרון הרומי ובמוזיאון הארכיאולוגי נפלא עם ממצאים נדירים. אגב, למה קוראים לזה תאטרון ולשני אמפיתאטרון? בתאטרון הועלו הצגות ומבנהו היה של חצי מעגל ואילו באמפיתאטרון הוצגו מופעי בידור כמו מלחמות גלדיאטורים והוא נבנה כמעגל שלם.
סירקוזה היא “הסביון” של עשירי סיצ’יליה
לכל אחד יש שם יאכטה
ויאכטה כזאת מעידה על פאר , מעמד וכבוד.
*
כאן עצר פביו את הנסיעה וירד לשלם מס מעבר למשטרה המקומית בחסות המאפייה
קהילה יהודית הייתה במקום בתקופת שלטון הרומאים. בשנת 440 נהרס בית הכנסת על ידי הוואנדלים. היהודים הואשמו בצליבת איל כלעג לישו. בשנת 1493 גורשו כל היהודים מהמקום. השריד לנוכחות יהודים הוא רחוב הנושא את השם: “ויה דלה ג’ודקה”, בקרבת הדואומו, סמוך לכיכר ארכימדס.
ים צלול בראשיתי ובתולי
במורד הרחוב הראשי המתפתל מהקתדרלה נמצאת מזרקת ארתוסה (Fonte Arethusa), שמימיה באים ממעיין שקיים עוד מימיה של סירקוזה העתיקה, אז היה מקור המים העיקרי של העיר. זה היה כאן, מאמינים היוונים, שהנימפה ארתוסה נהפכה למזרקה ע”י ארתמיס, אל הצייד, כדי להצילה מאונס של אל הנהר.
Published: Feb 3, 2015
Latest Revision: Feb 3, 2015
Ourboox Unique Identifier: OB-30039
Copyright © 2015