by Shavit Sherman, Ori Dangot and Ofek Sudri
Artwork: שביט שרמן אורי דנגוט ואופק סודרי
Copyright © 2017
כריסטופר קולומבוס- קורות חיים

by Shavit Sherman, Ori Dangot and Ofek Sudri
Artwork: שביט שרמן אורי דנגוט ואופק סודרי
- Joined Apr 2017
- Published Books 1
Copyright © 2017
כריסטופר קולומבוס נולד בשנת 1451 הוא נולד בעיר הנמל האיטלקית גנואה הוא היה מגלה ארצות איטלקי אשר פעל בשירות ספרד. נחשב לאחד החוקרים החשובים בתחום גילוי הארצות. הגיע לחופי אמריקה ב-1492, ופתח עידן חדש בתולדות האנושות.
לגילויה של יבשת אמריקה לתושבי אירופה טוענים רבים, כפי שנראה בהמשך. גם למקור השם אמריקה אין פתרון אחד וודאי. קיומה של היבשת היה ככל הנראה ידוע במשך מאות שנים לקבוצות עמים שונות בצפון-מערב אירופה. אך רק לקראת סוף המאה ה-15 החלו מסעות ימיים נרחבים שגילו את היבשת הנשכחת. ומאז החל תהליך של התיישבות אירופאית במה שיכונה “העולם החדש” כניגוד לאירופה שכונתה מעתה גם בכינוי “העולם הישן”.
השיירה יורטה בידי הפורטוגלים, הם טבעו, היו רוחות גדולות בדרך, סופות, היה רעב כאשר נגמר להם האוכל.
המסע הראשון
ב-3 באוגוסט 1492 יצא קולומבוס מנמל פלוס בספרד למסע אל הבלתי נודע עם שלוש ספינות, סנטה מריה, פינטה וניניה, המאוישות בכ-90 איש, ובידיו מכתבים ממלכי ספרד הממוענים ל”חאן הגדול במזרח”.
המסע השני
ב-24 בספטמבר שנת 1493, הפליג קולומבוס למסעו השני מקדיס בראש 17 ספינות, הנושאות עימן כ-1200 נוסעים ואנשי צוות, בהם “תושבים חדשים” שנשלחו ליישב את העולם החדש.
המסע השלישי
ב-30 במאי שנת 1498, יצא קולומבוס בראש שש ספינות למסעו השלישי בו גילה את טרינידד, אי בקרבת ונצואלה. במסעו זה התלווה אליו ברטולומה דה לאס קסאס.
המסע הרביעי
ב-11 במאי 1502, בעת מסעו הרביעי, דרך קולומבוס לראשונה על אדמת מרכז אמריקה, שם הוא מצא את פולי הקקאו. תחילה הגיע להונדורס, אחר כך סייר בקוסטה ריקה ומשם המשיך לפנמה.
Published: Apr 26, 2017
Latest Revision: Apr 26, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-298174
Copyright © 2017

זה לא ברור אם זה ג או נ