נושא העבודה : סמלי לאומיים
תמיד חלמתי לכתוב ספר על סמלי המדינה – המנון, דגל וסמל.
סמלים אלו מייחדים אותנו, ניתן לאמר זאת על כל סמלי המדינה הקיימים בעולם. כל סמל מדינה של מדינה מסוימת, מייחד אותה, יוצר ייחודיות ומאחד את עמה של אותה מדינה, גורם לשייכות.
במסגרת שיעור אזרחות, הוטלה עלי מטלה בה אני אמור לכתוב ספר על נושא מסוים ובחרתי בסמלים הלאומיים של מדינת ישראל.
ההמנון הלאומי – התקווה
“הַתִּקְוָה” הוא המנונה הלאומי של מדינת ישראל, ובעבר המנונה של התנועה הציונית. ההמנון כולל, בשינויים קלים, את שני הבתים הראשונים משירו של נפתלי הרץ אימבר, אשר חובר בשנת 1878, עת ביקר אימבר בארץ ישראל. לחנו של השירה הוא לחן עממי מולדבי, אשר הוצמד לו על ידי שמואל כהן. ההמנון אומץ רשמית בחוק בשנת 1996, אף על פי שהושר כהמנון מאז קום המדינה.
סמל המדינה –
סמל מדינת ישראל הוא מגן אשר במרכזו מנורת שבעת הקנים, משני צדיה ענפי זית ובתחתיתו הכיתוב “ישראל”. יש שתי גרסאות של הסמל: באחת מופיעים המנורה, ענפי הזית והמילה “ישראל” בצבע זהוב על רקע כחול עמוק, ובאחרת הם מופיעים בצבע לבן או אפרפר-כסוף על רקע כחול. הגרסה הראשונה משמשת בדרך-כלל כשסמל המדינה מוצג כשלעצמו, בעוד הגרסה השנייה משמשת בנס הנשיא או כשהסמל מופיע על-גבי דגלונים. על-גבי מסמכים מוצג הסמל לעתים קרובות בשחור-לבן (המנורה ויתר האלמנטים לבנים על רקע שחור), ובמוסדות שונים מוצג הסמל כתבליט, בלי הבדל משמעותי בין צבע האלמנטים לצבע הרקע
דגל המדינה –
דגל מדינת ישראל הוא הדגל הרשמי של מדינת ישראל, אשר מייצג את המדינה, ריבונותה, מוסדותיה ואזרחיה, הן בישראל והן בעולם. דגל זה הוא בעל רקע לבן, ועליו שני פסים אופקיים בצבע תכלת כהה, וביניהם מגן דוד בגוון זהה.
ראשיתו של הדגל בימי העלייה הראשונה, והוא אומץ כדגלה של התנועה הציונית מיום היווסדה ב-1897. דגל זה הועדף על פני “דגל שבעת הכוכבים” שהציע בנימין זאב הרצל. לאחר קום מדינת ישראל התלבטה מועצת המדינה הזמנית לגבי דגלה של המדינה. דגל התנועה הציונית נבחר באופן רשמי לשמש כדגלה של מדינת ישראל ב-28 באוקטובר 1948, והוא הועדף על פני רעיונות אחרים, בעיקר בשל הפופולריות הרבה שהייתה לו בציבור היהודי.
עץ לאומי – זית
מאז ימי קדם זוהה עץ הזית עם אגן הים התיכון וארץ ישראל בפרט. הזית נחשב לעץ הלאומי של ישראל וענפיו מופיעים בסמל מדינת ישראל ומסמלים את השלום.
מאכל לאומי – הפלאפל
בישראל, במיוחד בעשורים הראשונים לקיומה, שבהם היה הפלאפל מזון מהיר עיקרי, נתפס הפלאפל כמאכל לאומי, אף על פי שמקורו במצרים, ואף שמעמד זה לא זכה להכרה רשמית כלשהי מעולם. לפופולריות רבה זוכים גם השניצל והחומוס.
ישנם עוד הרבה סמלים לאומיים, בשל הזמן שהוקצב אאלץ להפסיק.
Published: Dec 20, 2016
Latest Revision: Feb 1, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-213732
Copyright © 2016