תקנון דרך ארץ

by avigail rahamim

Artwork: ענבר מאיר

This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

תקנון דרך ארץ

by

Artwork: ענבר מאיר

  • Joined May 2016
  • Published Books 1

התקנון כולל תקנון מצומצם הערוך כטבלה, תקנון מורחב ובו תקנות נוספות על המתקנון המצומצם. דף זכויות וחובות התלמיד התלוי בכיתות והתקנון

תקנון חטיבת “הראשונים” – תשע”ו

“הראשונים מפלסים דרך ארץ ואדם
שגרת החיים בביה”ס ותרבותו מושתתים על כבוד הדדי לכל אדם באשר הוא, אחריות, תקשורת בונה ושמירת זכויות הפרט. התקנון מהווה מערכת מחייבת של חוקים ונורמות התנהגות ששמירה קפדנית עליהם מאפשרת יצירת אקלים רגוע, מסודר, בטוח ומצמיח
חטיבת הראשונים שואפת להצמיח בוגרים שדרך ארץ משתקפת באופן ברור בהתנהלותם בחייהם. בתקופת לימודיהם התלמידים מתוודעים לכישוריהם וליכולותיהם, אשר אותם הם יוכלו לטפח להצלחה אישית וחברתית. דרך ארץ אשר באה לידי ביטוי בכל שגרות בית הספר הינה תנאי בסיסי להצמחת אדם אשר לוקח אחריות, הן לקידום כישוריו האישיים והן לקידום סביבתו.
אנו מאמינים שתלמידים אשר מבינים וחווים את חשיבותם של כללי המסגרת יכולים לקדם עשייה משמעותית למען עתיד העם והמדינה.
בתקנון זה מפורטים כללי מסגרת חטיבת הראשונים המושתתים על החזון הבית ספרי. כללים אלו מתייחסים לכל מרכיבי שגרת חיי בית הספר ולכל באי בית הספר. התקנון מהווה אבן יסוד מרכזית בחיי בית הספר, ויחד עם זאת, בכל מצב נדרשת אחריות אישית ושיקול דעת של בעלי התפקידים המעורבים באכיפתו. תקנון זה גובש ונכתב ע”י צוות המורים בשיתוף נציגי הנהגת תלמידים ונציגי הנהגת הורים.לצוות ביה”סי

2

3

מטרות המוצר: מוגנות, כבוד הדדי, סדר, אוירה מקדמת למידה, אחריות אישית ושקיפות

רכיב זהות מרכזי – נורמות

ערך מרכזי: כבוד (כבוד לכלל, כבוד לפרט וכבוד לכללי המסגרת

“דרך ארץ נגזרת מהכבוד בשלושת התחומים והיא תימצא בתוכנו אם יקויים הכבוד בשלושת התחומים

דילמה: טובת הכלל מול חופש הפרט וביטוי עצמי

?שאלה מובילה: כיצד נוכל להטמיע את יישום התקנון לטובת הכלל תוך מתן חופש הפרט וביטוי עצמ

4
נוהלים ושגרות חיים תגובות לאי שמירה על הנהלים
הופעה לביה”ס בתלבושת אחידה

ראציונל: תלבושת בית הספר מייחדת את תלמידי בית הספר, מאפשרת זיהוי, מחנכת לצניעות ומגבירה את “גאוות היחידה”, את תחושת הסולידריות בין התלמידים בביה”ס ואת תחושת השייכות של התלמידים למוסד החינוכי שבו הם לומדים. הנהגת תלבושת אחידה בביה”ס תורמת גם ליתר שיוויוניות ולצמצום פערים חברתיים וכלכליים בין התלמידים, וכן עשויה להקל על הנטל הכלכלי הכבד המוטל על ההורים. נוהל תלבושת בי”ס מתחבר לערך הכבוד בחזון ביה”ס: כבוד לכל תלמיד בכך שלא נחשף מצבו הכלכלי באמצעות הלבוש, וכבוד לביה”ס בכך שלבוש אחיד של תלמידי חט”ב הראשונים מבטא תחושת שייכות וגאווה.

על התלמידים להגיע לביה”ס כשהם לבושים בתלבושת אחידה והולמת: חולצה עם סמל בית הספר, שאינה גזורה/קרועה, חולצה המכסה את הכתפיים ואת הבטן במלואן. מכנס מגובה ברך ומטה ללא קרעים כלשהם. מותר לבוא עם חולצות V, אך יש להקפיד על מחשוף צנוע. מותר לבוא בסווצ’רט עם רוכסן, חלק לגמרי, ללא סמל ביה”ס. מתחת לסווצ’רט החלק עם הרוכסן חייבת להיות חולצה עם סמל ביה”ס. סווצ’רט סגור, ללא רוכסן, חייב להיות עם סמל ביה”ס.

אסור להופיע עם צבע בשיער מכל סוג שהוא (כולל גוונים וחמצון). איסור פירסינג מכל סוג שהוא.אין להופיע עם איפור מוגזם.נעליים/ סנדלים סגורים בלבד.

התגובה לאי הופעה לביה”ס בתלבושת אחידה תכלול את השלבים הבאים:

מורה בשיעור הראשון יבדוק נושא תלבושת.

התלמיד יישלח ללבוש חולצת בית ספר מהמחסן הבית ספרי. תלמיד שנשאר ללא חולצת בית ספר ישב בספריה ויעתיק את התקנון לצד הספרנית.

 

במידה ותלמיד ביה”ס נמצא ללא תלבושת במהלך שעות הלימודים, להלן שלבי התגובה:

א. רישום הערת תלבושת במערכת הסמארטסקול.

ב. במידה ותלמיד מגיע ללא תלבושת בעקביות המחנך יפעיל שיקול לפעול בנדון לפני הסיכום החודשי.

נוהלים ושגרות חיים תגובות לאי שמירה על הנהלים
איחורים בבוקר לתחילת יום הלימודים –

ראציונל: איחור תלמיד לשיעור פוגע ביכולתו לספוג את כל תוכנו של השיעור. כמו-כן, איחורו מפר את אוירת הלמידה שהחלה ועלול להוציא מריכוז את חבריו ואת המורה.

נוהל איחורים מתחבר לערך הכבוד בחזון ביה”ס לכל אדם ולזכאותו לקבל כתלמיד/כמורה את זמן השיעור במלואו כמו גם את תוכנו של השיעור במלוא הרצינות הנדרשת.

 

יום הלימודים מתחיל ב – 8:30 בבוקר. יש להגיע בזמן ולהיות בכיתה ב – 8:30.

 

תגובה לאיחורים בבוקר:

מחנך צריך לבדוק את רשימת מאחרי הבוקר בכל יום ולבדוק אם יש תלמידים מכיתתו ברשימה זו. עליו לכתוב לעצמו בכל יום את תלמידי כיתתו שאחרו בבוקר. עליו לטפל בנושא ע”פ המדרג הבא –

1.     איחור בוקר שני – מחנך יערוך שיחה עם התלמיד המאחר.

2.     איחור בוקר שלישי –  מחנך יערוך שיחה עם התלמיד המאחר ויענישו בהגעה ב- 07:45 או בהשארות שעה בסוף יום.

3.     איחור בוקר רביעי –  מחנך ידווח להורי התלמיד ויערוך איתם חשיבה משותפת לתכנית מניעתית לגבי איחורי התלמיד.

 

איחורים במהלך יום הלימודים

 

במהלך יום הלימודים יש להגיע לכיתה מיד לאחר הישמע הצלצול.

תגובה לאיחורים במהלך היום:

א. תירשם הערת איחור בסמארטסקול.

ב.  במידה ותלמיד מאחר בעקביות, וצבר במהלך שבועיים יותר מ – 5 איחורים,  המחנך יפעיל שיקול לפעול בנדון לפני הסיכום החודשי.

 

 

אירועי משמעת במהלך שיעורים

ראציונל: תלמיד שמפריע למהלך השיעור פוגע ביכולתו להפנים את החומר הלימודי, לא מאפשר לחבריו לכיתה ללמוד באוירה מכבדת ומפריע למורה לעסוק בתכני השיעור.

נוהל אירועי משמעת מתחבר לערך הכבוד משום שהוא נועד להביא לאוירה מכבדת בשיעורים  -כלפי המורה, כלפי התלמידים וכלפי מעמד השיעור.

יש להישמע ולכבד את הנחיות המורה ולהתנהג ע”פ קוד התנהגות מוסכם המאפשר מהלך תקין של שיעור. כל התנהגות שאינה מאפשרת מהלך תקין בשיעור תטופל בצורה מחמירה ביותר.

 

 

תגובה לאירועי משמעת במהלך שיעורים

במידה והתלמיד נהג באחת מהאפשרויות הבאות: הפרעה חריגה במהלך שיעור; וכחנות ואי מילוי הוראת מורה המקרה יטופל בהתאם לשלבים הבאים:

א.      רישום הערה בסמארטסקול.

ב.      המורה המקצועי ידווח על פרטי האירוע בטופס המיוחד שיהיה במזכירות ויעביר עותק  למחנך ומחנך ולתיק אישי.

ג. התלמיד יישאר בסוף יום לימודים עד השעה 15:15 בבית הספר ויירשם במזכירות ביומן המיוחד לצורך נושא זה. המורה ייתן לתלמיד משימה מתוך קלסר המשימות, אותה יבצע לאחר סיום לימודיו ויגיש למורה יום למחרת.

ד.  במידה והתלמיד לא יישאר עד השעה 15:15 יערב המורה המקצועי את המחנך וייקבע המשך טיפול לפי שיקול דעת המורה והמחנך. הנושא יתועד בתיקו האישי של התלמיד וידווח להוריו.

 

נוהלים ושגרות חיים תגובות לאי שמירה על הנהלים
אי הימצאות תלמיד בשיעור או בפעילות כיתתית  –

ראציונל: תלמיד שנעדר משיעור או מפעילות כיתתתית ללא אישור מוסמך מפסיד חומר לימודי או חויית למידה אחרת. בכך הוא גורם לעצמו לחוסרים בידע הנדרש לו בגילו.  בנוסף,  הוא מבטא חוסר אחריות להתקדמותו האקדמית וגם זלזול בכללי בית הספר.

נוהל אי הימצאות תלמיד בשיעור/פעילות כיתתית מתחבר לערך הכבוד משום שהעדרות משיעור/פעילות כיתתית מבטאת חוסר כבוד כלפי מאמצי המורים להקנות ידע כמו גם חוסר כבוד כלפי כללי ביה”ס.

נוכחות מלאה בשיעורים חיונית ללמידה תקינה.

היעדרות משיעורים בבית הספר פוגעת במוגנות התלמידים בלימודיהם ובציוניהם.

 

פעילות לימודית/חברתית/תרבותית בתוך ביה”ס הינה חלק בלתי נפרד מהתהליך הלימודי החינוכי בביה”ס.

תלמידים צריכים להשתתף בכל השיעורים במהלך יום הלימודים ובכל הפעילויות הכיתתיות אלא אם כן קיבלו אישור מהמורה להעדרות משיעור/פעילות או חלק ממנו/ה.

בית הספר רואה בחומרה שיטוטים  במהלך יום לימודים מחוץ לכיתה/לפעילות הכיתתית ועזיבת בית הספר ללא רשות לפני סיום יום לימודים או בתחילת יום לימודים (“הברזות”).

תגובה לשיטוט במהלך יום לימודים או העדרות ללא אישור מחלק מיום לימודים –

תלמיד שמשוטט בשטח ביה”ס/”מבריז” מחלק מיום לימודים  יטופל ע”פ המדרג הבא –

1. פעם ראשונה שנראה התלמיד משוטט/”מבריז” – תערך שיחת בירור של המחנך עם התלמיד והתלמיד יישאר עד 15:15 ביום למחרת.

2. פעם שנייה שנראה התלמיד משוטט/”מבריז” –המחנך ידווח בכתב להורי התלמיד ויעביר העתק לתיקו האישי של התלמיד והתלמיד יישאר עד 15:15 ביום למחרת.

3. פעם שלישית שנראה התלמיד משוטט/”מבריז” – המחנך יזמן הורים לשיחה ובה תיבנה עם ההורים תוכנית למניעת הישנות התנהגות זו ותינתן לתלמיד מטלה לימודית בנושא.

 

מעקב אחר צבירת אירועי משמעת התנהגותיים

ראציונל: לאורך השנה מוזנות לתלמידים אירועים חיוביים ושליליים בסמרטסקול. חשוב שיהיה מעקב אחרי הזנות אלו ושיהיה להן ביטוי בשגרת חייו של התלמיד בביה”ס. נוהל זה מאפשר למחנך ותלמיד לעצור כל 30 יום ולבדוק את המצב ההתנהגותי של התלמיד, כדי שיינקטו צעדים מבעוד מועד, יופחתו אירועי משמעת בהמשך וציון ההתנהגות של התלמיד ייפגע מעט ככל האפשר.  נוהל מעקב אחרי צבירת אירועי משמעת מתחבר לערך הכבוד משום שמתוך כבוד לתלמיד ולעתידו בודק המחנך את מצב תלמידו ועוזר לו להיות מודע למצבו ההתנהגותי וחושב עימו כיצד ניתן לשפרו.

*באחריות התלמיד לעקוב ולבדוק את מצב צבירת אירועי המשמעת שלו. אירועי משמעת התנהגותיים יכללו את ההערות הבאות: פטפוט, הפרעה, איחור, תלבושת, היעדרות בלתי מוצדקת משיעור, התחצפות, יציאה משיעור ללא רשות, אלימות פיסית, אלימות מילולית, עזיבת שיעור ללא רשות, עזיבת בי”ס ללא רשות, פגיעה ברכוש אחר והשחתת רכוש בי”ס .

*המחנך יפיק דוח כל 30 יום ובו יבדוק מי מתלמידיו צבר 10 אירועי משמעת ומעלה כמפורט –

פטפוט, הפרעה, איחור, תלבושת, היעדרות בלתי מוצדקת משיעור, התחצפות, יציאה משיעור ללא רשות, אלימות פיסית, אלימות מילולית, עזיבת שיעור ללא רשות, עזיבת בי”ס ללא רשות, פגיעה ברכוש אחר והשחתת רכוש בי”ס.

·         המחנך יבדוק מי מתלמידיו לא צבר אף לא אירוע משמעת אחד.

·         המחנך יבדוק מיהם 5 התלמידים בכיתתו שצברו הכי הרבה אירועי “עבד יפה”.

מעקב אחר צבירת אירועי משמעת התנהגותיים

הטיפול בתלמידים שצברו 10 אירועי משמעת ומעלה במהלך 30 ימי לימודים –  

*המחנך יזמן מפגש שלו עם הורי התלמיד, רכז שכבה, יועצת, ומנהלת/סגנית מנהלת. במפגש זה ייערך דיון במצב התלמיד מבחינה התנהגותית ותעשה חשיבה לגבי הדרך בה ניתן לשפר את המצב בהמשך.

*ההורים, התלמיד והמחנך יחתמו על חוזה שבו מתחייב התלמיד להתנהגות נאותה באותם פרמטרים שהתקשה ע”פ הדוח.

*מחנך יעביר סיכום של מפגש זה לתיקו האישי של התלמיד, ובו הנתונים בהם דנו לגבי התלמיד והחלטות שהתקבלו לגביו.

*התלמיד יכין עבודה ויגישה למחנך. העבודה תעסוק בדרך ארץ והוא יוכל לעשותה כמצגת, סרטון או כסיכום הנושא מתוך מקורות יהודיים ציוניים ואזרחיים.

המחנך ייתן מכתבי הערכה לתלמידים אשר-

*לא צברו אף לא אירוע משמעת אחד

*5 התלמידים בכיתה שצברו את מס’ אירועי ה”עבד יפה” הרב ביותר (רק במידה ולא צברו במקביל 7 אירועי משמעת או יותר)

רכזי שכבה יארגנו כל 3 דוחות צ’ופר לקבוצת התלמידים בשכבתם צברו 3 תעודות הערכה.

 

נוהלים ושגרות חיים תגובות לאי שמירה על הנהלים
נוהל שחרור תלמידים מביה”ס במהלך יום לימודים

ראציונל: תלמיד המגיע לבית הספר אינו יכול לעזוב את שטח בית הספר ולהישאר ללא השגחה וללא מוגנות לפני תום מערכת השיעורים שלו.

נוהל שחרור תלמידים מביה”ס במהלך יום לימודים מתחבר לערכי ביה”ס המרכזיים ובהם ערך האחריות. ביה”ס אחראי לתלמיד שהגיע לביה”ס ואינו יכול להפקירו לצאת משטח ביה”ס בלי שהוריו אשרו זאת ובאו לקחתו.

 

תלמיד שאינו חש בטוב ומעוניין להשתחרר מביה”ס יידרש להגיע למזכירות ולבצע נוהל סדיר של שחרור באישור הוריו.

נוהל שחרור תלמידים מביה”ס במהלך יום לימודים

א. באישור המורה המלמד בכיתה, ייגש התלמיד למזכירות ביה”ס להתקשר להוריו.

ב. מזכירות ביה”ס תבצע רישום מסודר של: שם התלמיד, כיתה, אישור הורים ומי מגיע לקחת את התלמיד.

ג. התלמיד מקבל מהמזכירה טופס למורה ובו פרטי התלמיד המשוחרר.

ד. המורה חותם על הטופס, והתלמיד ניגש בחזרה למזכירה. המזכירה חותמת על הטופס לאחר שהורי התלמיד הגיעו לאספו. במקביל היא מחתימה את הורי התלמיד ביומן שחרורים.

ה. התלמיד נותן לשומר ביציאה את הטופס החתום ע”י המזכירה ומשוחרר.

 

שימוש בניידים במהלך יום הלימודים

ראציונל: בית הספר שואף לזמן לתלמידים שעות חיברות רבות ככל האפשר, והדבר עלול להיפגע אם התלמידים יתרכזו במכשיר הטלפון שלהם במקום לתקשר עם חבריהם פנים אל פנים. כמו-כן, שימוש בטלפון סלולרי עלול להוות מוקד רעש ופגיעה בפרטיות של תלמידים אשר מצולמים/מוקלטים כנגד רצונם.

נוהל שימוש בניידים במהלך יום לימודים מתחבר לערך הכבוד משום שמתוך כבוד לצנעת הפרט נאסר השימוש בניידים. בנוסף, הערך המעורבות חברתית מיושם ביתר קלות אם התלמידים יושבים ביחד ומדברים במקום לתקשר דרך המכשיר הנייד.

אסור להשתמש במכשירים ניידים במהלך יום הלימודים. איסור זה מתייחס הן לשיעורים והן להפסקות.

שימוש בניידים במהלך יום הלימודים

תלמיד שייתפס משתמש במכשיר הנייד, ללא אישור מיוחד מהמחנך ו/או גורם חינוכי אחר בביה”ס, יוחרם מכשיר הטלפון שלו עד סוף היום.

בסוף היום יוכל התלמיד לקבל את המכשיר חזרה בליווי אחד מהוריו. במידה והורי התלמיד אינם יכולים להגיע, התלמיד יקבל את המכשיר חזרה בסוף היום שלמחרת, ללא צורך בליווי אחד ההורים.

 

5
אלימות פיזית או מילולית

ראציונל: אחד מערכי הליבה של חטיבת “הראשונים” הוא ערך הכבוד.

נוהל אלימות מילולית או פיזית נועד לוודא שערך הכבוד ישרור בין כל באי בית הספר.

התנהגות לא מכבדת כלפי חבר או איש צוות הכוללת אלימות מילולית ו/או פיזית אסורה בהחלט.

אלימות פיזית או מילולית

תלמיד שינהג באלימות פיזית או מילולית יושעה מבית הספר ליום עד מס’ ימים לפי חומרת המקרה ועל פי שיקול דעת הצוות החינוכי.

עישון / שתיית אלכוהול בבית הספר או בפעילות חוץ בית ספרית ראציונל: בית הספר אינו יכול להרשות לתלמידיו להתנהג באופן שיגרום להם להתמכרויות ולהתנהגויות סיכוניות. עישון ושתיית אלכוהול מוכחות כהתנהגויות ממכרות שלהן השלכות חמורות על בריאות המשתמש.

חל איסור מוחלט על עישון  בבית הספר או בפעילות חוץ בית ספרית. השמוש בנרגילה דינו כעישון. חל איסור מוחלט על הכנסת אלכוהול לשטח ביה”ס, הן לפעילויות בתוך ביה”ס והן מחוצה לו. שתיית אלכוהול בשטח ביה”ס או בפעילויות כלשהן מטעם ביה”ס אסורה בהחלט.

 

עישון / שתיית אלכוהול בבית הספר או בפעילות חוץ בית ספרית

תלמיד שייתפס מעשן או שותה/מביא אלכוהול לבית הספר/ לפעילות בית ספרית יעבור טיפול משמעתי הכולל את הפעולות הבאות הבאות – שיחת בירור, עירוב הורים,  הטלת מטלה חינוכית הקשורה לתופעה והשעיה ליום אחד.

בנוסף, יינתן לאירוע ביטוי בציון התנהגות בתעודה.

במקרים מסויימים תוצע תכנית התערבות.

במקרה של פעילות חוץ- התלמיד יוחזר באופן מיידי ע”י הוריו.

 

6

 

 

טופס אירוע חריג

שם ממלא הדוח – ____________, תאריך: ______________

המעורבים באירוע – ____________________________________________________

השתלשלות האירוע –

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

דרכי הטיפול באירוע –

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

העתקים – מנהלת, רכז שכבה, יועצת, מחנך, תיק אישי.

 

 

 

 

 

7
טובת הכלל
(הדרכים בהם יוטמע התקנון)
חופש הפרט וביטוי עצמי
עצירה ותגובה מיידית לגבי חריגה מחוקי התקנון. (כמו במאמר של עינת וילף)
שיתוף הורים בעדכון התקנון במידת הצורך
חדר שקט – לטובת הכלל ולטובת הפרט תלמיד מפריע יוצא להרגע ולחשוב על מעשיו. חדר השקט יהיה בספריה ובאחריות הספרנית.
שיתוף של הנהגת תלמידים בעדכון התקנון במידת הצורך
פעמיים בשנה (תחילת שנה ואמצע שנה) יש יום מרוכז לכל תלמידי ביה”ס ובו טקס ושיעורי חינוך חוייתיים שמרעננים את התקנון. בסוף השיעורים עם המחנכים נחתם חוזה כיתתי.
נציגי הכיתה בהנהגת תלמידים מעבירים שיעור זה לכיתתם לצד מחנכים.
בסוף כל מבחן התלמיד כותב רפלקציה ומשוב …
שיעור דרך ארץ (פרקי אבות ועוד…) 4 פעמים בשנה-  בשיעורי מורשת לשכבות ז-ח ובשיעורי אזרחות לשכבה ט.
זכויות התלמיד  – מופיע בתקנון ותלוי בכיתות
מליאת מורים לרענון חוקי התקנון ולאישור תקנות חדשות אם נוצרו – פעמיים בשנה –  תחילת שנה ואמצע שנה.
תלמידים תורנים בהפסקות כמו מורים ואחראים לשמירת הסדר, ההגינות והניקיון.
תקנון מוגדל תלוי בכניסה לבית הספר ובכל כיתה(צריך לחשוב איזה דברים יכנסו לתקנון המוגדל).
“מילה טובה”
להחתים הורים ותלמידים בתחילת שנה על התקנון.
פעם בשבוע כל מחנך עושה עם 5 תלמידים מכיתתו ארוחת צהריים. נוצר מעגל שיח וקרבה.
מכתבים אחידים שיהיו מונחים במזכירות בנושאים:
התנהגות, ש”ב, איחורים, השעיה, אירוע משמעת, תלבושת, מברק של נחת, תפקוד לימודי
“לכל תלמיד תפקיד” לאורך השנה.. מחנכים דואגים לזמן לתלמידיהם כמה שיותר הזדמנויות לביצוע תפקידים בשגרת חייהם בביה”ס כדי להעצימם.
תורני הנהגת תלמידים מסתובבים בהפסקות בביה”ס לשמירת אוירה מכבדת.
אמנה שהתלמידים יצטרכו לשנן (3,4 משפטים). נאמרת בתחילת כל שיעור ע”י כולם.
אופן הטמעת המוצר בשיעורים בכיתות ובטקס –
  • פעמיים בשנה (תחילת שנה ואמצע שנה) – יום מרוכז בכל ביה”ס –
שעתיים ראשונות שיעור חינוך העוסק בתקנון המצומצם + שעות 3-4 טקס לכל תלמידי ביה”ס (כל שעה לחצי בי”ס).
  • 4 פעמים בשנה (במועדים קבועים)
    בשכבות ז-ח מקדישים מורי מורשת שיעור “תקנון דרך ארץ” העוסק בתקנון המורחב.
בשכבה ט מקדישים מורי אזרחות שיעור “תקנון דרך ארץ” העוסק בתקנון המורחב.
ציר הזמן של המוצר –  
(שיעורי חינוך צבועים באדום ושיעורי מורשת/אזרחות צבועים בירוק)
הזמן בשנה
שיעור חינוך פעמיים בשנה
*מעביר השיעור: מחנך +נציגי הנהגת תלמידים
*נושא השיעור : תקנון מצומצם
*לאחר שיעור זה- טקס לכל תלמידי ביה”ס
שיעור מורשת בשכבות ז-ח / שיעור אזרחות בשכבה ט’ –
 4 פעמים בשנה
*מעביר השיעור: מורה למורשת / אזרחות
*נושא השיעור : תקנון מורחב
אוק’-נוב’
(מיד אחרי חגי תשרי)
שיעור חינוך (שעה וחצי)
שיעור מורשת בשכבות ז-ח / שיעור אזרחות בשכבה ט
דצמ’-ינו’
(מיד אחרי חופשת חנוכה)
 
שיעור מורשת בשכבות ז-ח / שיעור אזרחות בשכבה ט
אפריל
(מיד אחרי חופשת פסח)
שיעור חינוך (שעה וחצי)
שיעור מורשת בשכבות ז-ח / שיעור אזרחות בשכבה ט
מאי
(חודש לפני סוף שנה)
 
שיעור מורשת בשכבות ז-ח / שיעור אזרחות בשכבה ט
8

נושאים הדורשים תקצוב לשם השגת יעדי המוצר
–אחראי תקנון  – תפקידיו –

  1. אכיפת תקנון מצומצם ותקנון מורחב
  2. מכין עם הנהגת תלמידים ו/או משצים טקס פעמיים בשנה
  3. עדכון תקנון במידת הצורך באישור הנהלת ביה”ס לאחר מפגש עם הנהגת תלמידים ובמידת הצורך גם בשיתוף נציגי הנהגת הורים
  4. מוודא הזנה שוטפת תקינה בסמארט סקול
  5. מוודא התנהלות טובה של חדר שקט
  6. מתכנן ומנחה מליאת מורים בנושא תקנון פעמיים בשנה
  7. מוודא שתקנון תלוי בכל הכיתות
  8. דואג לתורנות של תלמידים בהפסקות
  9. דואג לטפסים של מילה טובה ולוידוא שמורים נעזרים בכלי זה בשגרתם לעיתים.
  10. דואג לתקנון מוגדל בכניסה לביה”ס
  11. מוודא הימצאות טפסים אחידים במזכירות כמפורט בטבלה
  12. מוודא החתמת הורים באספת הורים על תקנון מצומצם

-להקצות חדרון לחמם את האוכל של התלמידים (אחראי חדרון). ( נוגה מטפלת )
-חדרים נוספים לשיחות אישיות.  ( נוגה מטפלת )
-תקציב לפחים בכיתות ובכל רחבי בית הספר. ( נוגה מטפלת )
– וילונות בכיתות מתוחזקים לאורך כל השנה.  ( נוגה מטפלת מו העירייה )

 

9
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content