Projemizin değerlendirme anketine 10 öğretmenimiz katıldı. Projemizin ortağı olan bütün öğretmenlerimiz projemize 5 üzerinden 5 puan vererek projemizi başarılı buldular.
Projemizde düzenlediğimiz etkinliklerde öğrencilerimizin hem akademik açıdan hem de sosyal açıdan gelişimlerini göz önünde bulundurduk. Öğretmenlerimizin %90’nı evet diyerek bu durumu onaylamışlardır. Projemizin öğretmen ön anketinde bu soruya evet oranı %81,8 iken son ankette %90 olmuştur. Bu durum projemizin öğrencilerinin gelişimine olumlu yönde katkıda bulunduğunu göstermektedir.
Projemizin hedeflerinden en önemlisi öğrencilerimize değerler konusunda farkındalık kazandırabilmekti. Öğretmenlerimizin tamamı, öğrencilerinde bu farkındalığın oluştuğunu düşünmekteler.
Özellikle toplumumuzda değer kavramı ahlak kavramıyla karıştırılmakta. Halbuki değer kişiye özeldir. Fakat bazı değerler vardır ki bütün toplumlarda ve milletlerde aynı derecede önemlidir. Bu projede özellikle öğrencilerimizin bu konuda bilinç kazanmalarını hedefledik. Öğretmenlerimizin tamamı sorumuza evet diyerek öğrencilerinin bu konuda bilinçlendiğini düşünmekteler.
Bilgi ancak pratiğe dönüştürüldüğünde anlam kazanır. Bireyin sosyalleştiği yerlerden biri olan okullar, değerlerin öğrenildiği, yaşandığı ve gelecek nesillere aktarıldığı en önemli kurumlardan biridir. Öğretmenlerimizin %90’ı projemizin değerlerin davranışa dönüştürülmesinde etkili olduğunu düşünmekteler. Bir öğretmenimiz ise kısmen etkili olabileceğini düşünmekte. Dolayısıyla okullarımızda değerler eğitimiyle ilgili daha fazla çalışma yapılması gerektiği sonucuna ulaşabiliriz. Öğretmen ön anketinde bu soruya öğretmenlerimiz aynı oranda evet demişlerdir. Projemizin başındaki ve sonundaki öğretmen görüşleri birbiriyle örtüşmektedir.
Projemizin hedeflerinden biri de öğrencilerimizde temel becerileri geliştirmekti. Öğrencilerimizde; iletişim, işbirliği, eleştirel düşünme ve medya okuryazarlığı gibi becerileri geliştirecek etkinliklere projemizde yer verdik. Ankete göre öğretmenlerimiz de projemizin bu konularda öğrencilerini geliştirdiğini düşünmekteler. Bu durumda projemizin öğrencilerimizin temel becerilerinin gelişimine katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz.
Projemiz ile öğretmenlerimizin %70’i Web2.0 araçlarını kullanmada yeterli bilgi ve beceriyi kazandıklarını düşünürlerken %30 kısmen cevabını vermiş. Projemize başlarken yaptığımız ankette Web2.0 araçlarını yeteri kadar kullanabilen öğretmenimizin oranı %54,5,%45,5 ise kısmen kullanabildiğini belirtmiştir. Bu durum bize öğretmenlerimizin projemizin sonunda Web2.0 araçlarını kullanma becerilerinin arttığını göstermektedir.
Projemizin etkinliklerin çoğunu karma okul takımları üzerinden yaptık. Bu nedenle projemizin ortağı olan bütün öğretmenlerimiz ortaklar arası işbirlikçi ve ortak çalışmaları yeterli bulduklarını belirtmişler.
Öğrencilerimizin birbirinden farklı öğrenme stillerini göz önünde bulundurarak kazanımlara uygun farklı etkinlikler planladık. Ankete göre öğretmenlerimiz en çok hikaye yazma etkinliğini, daha sonra şarkı söyleme ve afiş hazırlama etkinliklerini başarılı bulmuşlar. Bu etkinliklerin başarılı bulunmasının en önemli sebebinin yaşa uygunluk ve öğrencilerin aktif katılımının sağlanması olduğunu düşünebiliriz.
Projemizin başında yapılan anket olsun sonunda yapılan anket olsun öğretmenlerimizin tamamı projenin kendilerini mesleki ve akademik açılardan geliştirdiğini düşünüyorlar. Dolayısıyla projemiz öğretmenlerin beklentilerine karşılık vermiştir.
Published: Jun 21, 2023
Latest Revision: Jun 21, 2023
Ourboox Unique Identifier: OB-1470403
Copyright © 2023