המורה מחלקת את התלמידים לקבוצות עבודה. כל קבוצה מקבלת QR קוד עם תיאור מקרה של תלמיד בעל אלרגיה מסוימת. (כל QR קוד יציג מקרה של ילד/ה בעלי אלרגיה אחרת למזון). בצורה טכנולוגית זאת, התלמידים חוקרים ברשת על סוגי אלרגיות מזון שונות, ובלמידה שיתופית קונסטרוקטיביסטית עליהם להעלות את המודעות לתופעה וכן לסקור את תופעותיה.
התלמידים יערכו ראיונות לתלמידים בעלי אלרגיות למזון בשכבה על מנת להציף את מצבם הרגשי בנושא. הQR- קודים שיחולקו לקבוצות ואותם יסרקו באמצעות אייפדים בית ספריים, יחשפו בפני התלמידים את האלרגיות למזון הבאות:
* אלרגיה לאגוזים
*אלרגיה ללקטוז
*אלרגיה לגלוטן
*אלרגיה לביצים
*אלרגיה לשומשום
התלמידים יחקרו גם על ההשפעות שיש לאלרגיות מבחינה חברתית- תחושת חריגות ודחייה בעקבות הבעיה הרפואית של בעל האלרגיה- במסיבות כיתה/ מסיבות ימי הולדת/ בחלל ציבורי כמו בגינה / בכריכים שמותר/אסור להביא לכיתה להפסקת האוכל וכו’.. במסגרת תרגיל זה התלמידים יראיינו את בעלי אלרגיות בכיתה / בשכבה ויתשאלו אותם על רגשותיהם בנושא. בצורה זאת התלמידים גם יעלו את המודעות לבעיה החברתית הקיימת סביב נושא זה.
לאחר שחקרו ומצאו ברשת מידע רלוונטי, כל קבוצה תציג בפני כולם בכיתה את ממצאי האלרגיה עליה חקרה בצורה טכנולוגית לבחירתם. למשל: פודקאסט/ סרטון/ חדר פיזיטלי/ מצגת אינטראקטיבית בכלים כמו GINIALLY או CANVA לבחירתם. בשלב הבא, על התלמידים להמציא פתרונות יעילים שיעניקו לאלרגיים תחושה טובה ובטוחה יותר בסביבתם. שלב זה יועבר באמצעות האקתון שכבתי בשילוב הורי התלמידים כחלק מהפעילות.
Published: Jul 13, 2022
Latest Revision: Jul 13, 2022
Ourboox Unique Identifier: OB-1357609
Copyright © 2022