כח’ שבט תשפ”א 10/2/2021
ב 10/2/202 ביקרה נציגות העמותה באתר הבניה והתרשמה ממהלך העבודות. בסרטון, תמונות מאתר הבניה המלווים בכיתוביות התמצאות, תכניות אדריכליות וכן סיור וירטואלי בחלל בית הכנסת. עם קבלת המפתחות, נערוך פתיחה חגיגית מלווה בתהלוכת ספרי התורה ובתפילה חגיגית.
יז’ כסלו תשפ”ג 11/12/22
אט אט הולך המבנה ומתכסה במעטפת זכוכית כשבחלל המבנה מותקנות מערכות אלקטרו-מכניות. הפתח המזרחי של ביה”כ כוסה ביריעת ברזנט (מעניין למה). בד בבד סיימנו לתכנן את ריהוט המטבח ואף שולמה מקדמה להתקנתו לאחר הריצוף. התקבלה הצעת מחיר לריצוף על בסיס בחירת האדריכלית ונשלם מקדמה להבאת האריחים ולריצוף וחיפוי לפי תכנון המבוא בפניכם. אנו פונים לציבור, אנא תירמו כל אחד ואחת לפי יכולתו/ה ותבואו על הברכה.
…………..
תכניות בית הכנסת ההולך ונבנה
א. התכניות המוצגת במסמך זה מהוות טיוטה עקרונית ויתכנו שינויים.
ב. במסמך, תכניות רצפה, חשמל, מיזוג אויר ואינסטלציה והמחשה לתכנית מושבים.
ג. פרטים שלא באים לידי ביטוי בתכניות:
1. יותקן גגון מעל דלת הכניסה מדרום.
2. יותקן קנה להוצאת כבלי חשמל ותקשורת ותוכן תשתית להתקנת מצלמות.
3. כיתוב בו ביה”כ יוטבע/יותקן בחזית הקיר זכוכית מדרום.
4. תוכן תשתית חשמל ותקשורת בקיר מדרום להתקנת לוח מודעות דיגיטלי.
5. מערכת הספרינקלרים נפרדת ממערכות הבניין כמו שאר המערכות האלקטרומכניות.
6. הועלתה דרישה להתקנת קולטנים בכניסה לביה”כ מדרום. נכון להיום מתוכן שיפוע מכיוון דרום.
ד. תכנית שבוטלה, הקמרונים שתוכננו. סיבת הביטול, עלויות גבוהות.
ה. להלן רשימת נושאים שיש לתת עליהם את הדעת ושעל בית הכנסת לממן בעתיד:
תכנית גופי תאורה, נגרות (מושבים, תיבת חזן, ריהוט וכיו”ב), היכל קודש, מעקה לעזרת הנשים,
תקרה שקוע עם חריטות מגן דוד (CNC), שילוטים, מסכים, מחשוב, מערכות התראה וכריזה
וכיו”ב, בלת”מ – בלתי מתוכנן. כל הנ”ל נאמד במאות אש”ח.
ו. יחד עם זאת, אנו ממשיכים בתכנון ובשאיפה לתחילת ביצוע פנים בית הכנסת ובכך נראה את האור בקצה המנהרה.
ז. תודה לאדריכלית רבקה כרמי על התכנון ותאום התכנון מול היזם ומסירותה ולחברי העמותה וחברי ועדת הביקורת על הערותיהם/הארותיהם.
ה. ולסיום, פניה לקהל הרחב, סייעו ותרמו לבנין מקדש מעט.
ד. תכנית שבוטלה, הקמרונים שתוכננו. סיבת הביטול, עלויות גבוהות.
ה. להלן רשימת נושאים שיש לתת עליהם את הדעת ושעל בית הכנסת לממן בעתיד: תכנית גופי תאורה, נגרות (מושבים, תיבת חזן, ריהוט וכיו”ב), היכל קודש, מעקה לעזרת הנשים, תקרה שקוע עם חריטות מגן דוד (CNC), שילוטים, מסכים, מחשוב, מערכות התראה וכריזה וכיו”ב, בלת”מ – בלתי מתוכנן. כל הנ”ל נאמד במאות אש”ח.
ו. יחד עם זאת, אנו ממשיכים בתכנון ובשאיפה לתחילת ביצוע פנים בית הכנסת ובכך נראה את האור בקצה המנהרה.
ז. תודה לאדריכלית רבקה כרמי על התכנון ותאום התכנון מול היזם ומסירותה ולחברי העמותה וחברי ועדת הביקורת על הערותיהם/הארותיהם.
ה. ולסיום, פניה לקהל הרחב, סייעו ותרמו לבנין מקדש מעט.
8.1.23 טו’ טבת תשפ”ג
באתר הבניה, מתנהלות עבודות המעטפת והתקנת המערכות.
הגענו עם היזם להבנות בכל הקשור לחלקינו במימון עבודות החיפוי והריצוף במתחם ביה”כ.
אדריכלית ביה”כ סיימה עבודות תיאום התכנון והתכנון האדריכלי של ביה”כ והללו מוצגות להלן וכל שנותר הוא לבצע.
…………………………..
סיור באתר הבניה – ביצוע מול תכנון התשתיות בביה”כ
ביום ב’ 31/1/23 ערנו סיור באתר הבניה. מטרת הסיור, בקרת ביצוע מול תכנון של תשתיותץ החשמל, מ”א, אינסטלציה, תקשורת וכיו”ב. פרט להערות קטנות הביצוע תאם את התכנון. יחד עם זאת, נותרה בעיה קשה לפיה, אין אפשרות להוצאת כבל חשמל מחוץ לביה”כ לטובת סוכה ו/או אירוע במדרכה. בתכנון, הוכן לוח עזר עם הגנת פחת ייעודית לטובת חיבור כבל חשמל לצרכנים. לצערינו ועל אף דרישתנו ממש מתחילת הפרויקט ובפרוגרמות ובדרישות שהיגשנו, משום מה היזם לא מוכן לבצע קנה לטובת כבלים אלה. הנושא עדיין מטופל ואנו בטוחים שימצא לכך פתרון.
לאחר שלב הסיור, הקבלן (דניה סיבוס) מתחיל לבצע עבודות טיח. בתום שלב זה יחלו עבודות הריצוף והחיפוי. בהמשך, רכש והתקנת ג.ת לפי תכנון, ייצור תיבת חזן והיכל קודש לפי תכנון ורכש מושבים. מלאכה רבה עוד לפיננו והציבור מתבקש לסיע בתרומות למטרה זו.
ברית מילה יובל בן רינה ואלון הי”ו
שבת חתן אייל ויסמין זיתוני יח’ סיון תשפ”א 29/5/2021
יסמין ואייל ערכו את השבת חתן בבית הכנסת של הסבא. יסמין, היא בתו של מרדכי אבולעפיה חבר עמותת בית הכנסת, נכדתו של יצחק בן אליהו אבולעפיה ע”ה שהיה ממתפללי ביה”כ הקבועים ונינתו של מורד הררי הי”ן שהתפלל בבית הכנסת לאחר עלייתו ארצה ממצרים. השמחה הייתה גדולה, התפילה לוותה בפיוטים ושירה והסעודה הייתה כיד המלך.ועד בית הכנסת מאחל לזוג הצעיר אושר ושמחה כל ימי חייהן ושיזכו להקים בית נאמן בישראל אמן ואמן.
………..
הנחת תפילין של גל טופלין בהדרכת רחמים שמאי
קריאת התורה גל טופלין
ברוך שפטרנו מעונשו של זה
ברכת הכהן את התלמיד הנעים גל טופלין הי”ו
הענקת שי מטעם ביה”כ לתלמיד הבר מצוה גל טופלין הי”ו
יותם בן עדי וניסים פרץ טז’ כסלו תשפ”ב – 20/11/21
……………………………….
יותם הוא בנם של עדי ושל המתפלל ניסים פרץ והוא גם נכדם של שמחה והגבאי הותיק שלנו רחמים שמאי הי”ו. את הנחת התפילין ערך יותם ברוב עם הדרת מלך בכותל המערבי בירושלים. השמחה הייתה רבה, יותם קרא בתורה בטוב טעם והוא בהחלט ממשיך דרכו של סבו רחמים. מורו של יותם הוא הרב דוד קרקובר הי”ו וניכר שלימדו היטב את טעמי המקרא. את העליה לתורה ערך יותם במשותף לבית הכנסת בו מתפלל אביו ניסים ולבית הכנסת הגדול בו מתפלל הרב דוד קרקובר. התפילה נערכה בהשתתפות קהל רב וההתרגשות נכרה היטב על יותם שהיטיב להתגבר על התרגשותו והקריאה הייתה לעילא ולעילא. בתום התפילה נערכה סעודת מצוה כיד המלך. באולם הסעודה, ערכנו את הטקס המסורתי בו הוענקה ליותם התעודה המעידה על העליה לתורה וכן שי, ספר הברכות. מסורת נוספת היא ברכת הכהן לתלמיד הבר מצוה אותה בירך הכהן מנשה שמעונוב הי”ו
ממשיך דרכו של אביו במסורת זו. מסורת נוספת אותה חידשנו הייתה, קריאה מחרוזיו ופיוטיו של גבאי הותיק של ביה”כ עזרא יחזקאל ע”ה שרשם על גבי פתקאות שונות פיוטים וחרוזים אותם נהג לקרא ולהקריא בשמחות בבית הכנסת. מבחר מהחרוזים איגדנו לאוגדן פיוטים דיגיטלי המהווה אחד משכיות החמדה של בית הכנסת. התאמנו חרוז אחד ליותם והקראנו במעמד הסעודה.
הסעודה הוותה מפגש מרגש של בני משפחה, חברים ומתפללים שהשתתפו בשמחתו של יותם ובני משפחתו.
אנו מאחלים ליותם, כמו שזכית לערוך את טקס הבר מצוה בבית בכותל ובבית הכנסת, כן תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים אכי”ר.
קריאת התורה בכותל המערבי
שבת חתן אור טרבלסי ומירל ונצובסקי.
א’ ניסן תשפ”ב 1/4/22
השבת, פרשת תזריע, חגגנו שבת חתן של הזוג אור ומירל.
אור ומירל איתרו את משכננו דרך האינטרנט, יצרו קשר ונעננו במיידי ובשמחה גדולה. נערכנו בהתאם, נקיונות, הוספת מושבים וכן כיבוד כיד המלך לקידוש אותו אנו נוהגים כמדי שבת ושבת.
השמחה היתה גדולה ונחגגה בהשתתפות בני משפחה וחברים שמנו עשרות מתפללים ומתפללות והכל לשביעות רצונם המלאה, מה שבא לידי ביטוי בתגובות בני המשפחות.
אנו מאחלים לזוג הצעיר מזל טוב ובע”ה יקימו בית נאמן בישראל.
בר מצוה יהונתן בן נטליה ויעקב מרדכי הי”ו
יהונתן בן נטליה ויעקב הי”ו, תלמיד נעים הליכות שחיוך ביישני טבוע על פניו הוא דור רביעי בבית הכנסת. הסבא רבא שלו יעקב, פקד באופן קבוע את המשכן וכך גם סבו שמעון מרדכי הי”ו וטבעי שאביו יעקב יערוך את השמחה לבנו בבית הכנסת של הסבא. הנחת התפילין היתה ביום חמישי ובשבת לאחר מכן, בפרשת חיי שרה עלה יהונתן לתורה ושולבו בה שירה ופיוטים ובמיוחד כאשר עלה יהונתן לקרא בתורה פצח הקהל בשירה “ישמח חתני…”. קריאתו היתה מדוייקת ונעימה לאוזן ועל כך נאמר, אשריך, אשרי המורה שלימד אותך ואשרי הוריך שזכו.
יהונתן, כמו שזכית לבר- מצוה כך תזכה לחופה למצוות ולמעשים טובים אכי”ר.
ההכנות, הלימוד
במשך ימים שקד יהונתן על לימודו, מהי הטלית, להתעטף בטלית, מהן התפילין, מה מקור המצוה וכיצד מניחים וכמובן שקד על קריאת התורה בטעמי המקרא, לימוד טוב שבא לידי ביטוי בקריאה מצוינת ביום חמישי ובשבת פרשת חיי שרה. ישר כח.
הנחת תפילין
יהונתן קרא בטוב טעם, כל תו ופסיק היו במקומם וניגון טעמי המקרא היו לעילא ולעילא. הקריאה היתה מושלמת.
הענקת תעודה ושי מטעם בית הכנסת
חנוכה – חג האורים תשפ”ב
נר ראשון של חנוכה
נר ראשון של חנוכה הודלק בבית הכנסת בצל התפרצות ויריאנט מסוכן של הקורונה וככל הנראה היתה זו הסיבה למיעטו יחסית של מתפללים. את הנר הראשון הדליק הרב יגאל בן דוד הי”ו. בתום ההדלקה יצאנו להדליק את החנוכיה הענקית שהוצבה במדרכה על ידי הרב שמואל. בתום הדלקת הנר במדרכה התכנסו התלמידים שהשתתפו בהדלקה והכינו מנות מזון ומני מתוקים לחג עבור אנשים זקנים הספונים בביתם מחשש המגפה או משום מוגבלותם.
……………….
הדלקת נר ראשון של חנוכה תשפ”ב
הדלקת נר ראשון בחנוכית הענק במדרכה
הדלקת נר שני של חנוכה
הדלקת נר שני של חנוכה במדרכה ברחבת ביה”כ- היתולי
הדלקת נר שלישי של חנוכה
הדלקת נר שלישי של חנוכה במרכה ברחבה מול ביה”כ
הדלקת נר חמישי של חנוכה
הדלקת נר חמישי של חנוכה ברחבת ביה”כ הגדול
הדלקת נר שמיני של חנוכה
הדלקת נר שמיני של חנוכה ברחבה מול ביה”כ הגדול
הדלקת נרות ברחבת הכניסה לבית הכנסת הגדול
ההדלקה לוותה במוסיקה מלוות בשירת הציבור וכמובן בחלוקת סופגניות ודמי חנוכה משוקולד עטופים בנייר מוזהב. היה שמח
, קריאת המגילה בביה”כ – חדשות בפרסית – היתולי
סרטון היתולי מההרעשה הכבדה
תקיעת שופר ערב יום העצמאות תשפ”ב
תשעה באב תשפ”ב
השנה נדחה הצום מיום שבת למחרת היום, ובדומה לשנה שעברה החל צום תשעה באב במוצאי שבת פרשת דברים, שבת חזון 6/8/22 והצום הסתיים למחרת היום, יום א’ י’ אב 18/7/21.
בד בבד, ביוםבערב שבת החל מבצע “עלות השחר” למיגור איום הטילים של הגא”פ.
לאחר תפילת מנחה של שבת המתפללים עשו לביתם לסעודה מפסקת עם משפחתם וחזרו לתפילת ערבית ולומר קינות לזכר חורבן הבית.
ביום א’ התכנסו מתפללים רבים לתפילת שחרית ולפנות ערב כשהם עטורי טלית ותפילין לתפילת מנחה וערבית, להבדלה ולסעודת שבירת הצום.
במהלך שיעור אגדות החורבן בוצע ירי טילים ונשמעה אזעקה. כפי שניתן לראות, הפינוי היה שקט ובקור רוח למקום פנימי ויותר ממוגן.
תשעה באב תשפ”ב
שיעור אגדות החורבן מפי הרב דוד קרקובר הי”ו
אזעקת ירי טילים באמצע השיעור ופינוי מסודר ורגוע למקום ממוגן
ימים נוראים תשפ”ג
חודש אלול הוא חודש הרחמים והסליחות. כמנהגנו, ערכנו את הסליחות מדי יום ביומו בשינוי זמנים, הסליחות נערכו בשעות אחה”צ בכדי להקל על המתפללים המתקשים להתעורר בשעות הבוקר המוקדמות. במקביל, נערכנו לקראת תפילות ראש השנה ויום הכיפורים, מיפינו את מקומות הישיבה וכמובן פרסמנו מועדי התפילות וכיו”ב.
12/1/23: ביקור תלמידי כיתות ז’ חטיבה תחתונה – תיכון עירוני ה’ בתל-אביב
ביום חמישי יט’ טבת תשפ”ג 12/1/23 התארחו בביה”כ תלמידי החטיבה התחתונה, כיתה ז’ בתיכון עירוני ה’ בתל-אביב. הנושא עליו התבקשנו לשוחח הוא “ארון הספרים היהודי” והתפילה והתבקשנו להציג מקבץ קטן מספרות זו. היות והזמן שהוקצה לביקור עמד על כשעה וחצי והיות וארון הספרים היהודי משול בעיני לאין סוף ספרים וכתבים ועל מנת לתת מענה לבקשה זו הוכנה ממש במהירות מצגת הסוקרת את ציר הזמן היהודי מבריאת העולם ועד תקופת האחרונים ובכל תקופה ותקופה נערכה סקירה על הספרות הרלוונטית לכל תקופה ועל כותביה ומחבריה. השיחה הוכנה והועברה על ידי חבר עמותת בית הכנסת מרדכי אבולעפיה סביב שולחן עמוס בדברי מאפה ושתיה. התלמידים גילו התעניינות, סקרנות ותאוות ידע ומידע שהרשימו אותי מאוד. התלמידים שאלו שאלות, היקשו, תירצו והוסיפו משלהם. בסוף השיחה/הרצאה הוצג ספר תורה וספר הפטרות וניתנו הסברים ביחס לתשמישי קדושה אלה.
תודה רבה למורה תמר ולמורה טל וכן לכל התלמידים והתלמידות שהשתתפו במפגש.
ביקור זה הוא המשך מסורת האירוח של ביה”כ בה אירחנו בעבר תלמידים מתיכון עירוני ה’. בשנת 2015, תלמידי מגמת קולנוע של ביה”ס ערכו סרטון על סיפורו של ביה”כ והוא מובא כאן בפניכם.
19/1/23: הרצאה לתלמידי כיתות ז’ חטיבה תחתונה – תיכון עירוני ה’ בתל-אביב
הנושא: מזוזה, תפילין, ברכות ומנהגים
בהמשך לביקור המוצלח של תלמידי כתה ז’ בתיכון עירוני ה’ בתל-אביב שנערך ביום חמישי יט’ טבת תשפ”ג 12/1/23 ההתפילין, המזוזה, הברכות והתפילות.
הוכנה מצגת קצרה בה תמונות של קלף המזוזה, תפילין מפורקות וכן הובאו לכיתה תפילין ומזוזות שהתלמידים יכלו לראות ולהבין את אשר הוסבר. כמו כן הובאו דוגמאות שונות של ברכות אשר חוברו במרוצת השנים. הוסברו לתלמידים מקורות המצוות והמנהגים הקשורים לכל מנהג ומנהג.
היה זה מפגש מרתק ומעשיר ובטוחני שיהיה למפגש זה המשך.
………….
Published: Oct 2, 2021
Latest Revision: Mar 5, 2023
Ourboox Unique Identifier: OB-1207842
Copyright © 2021